Tam Sürümünü Görmek İçin : Sonunda..
Sonunda cs_diyarbakir ve bekleyen diğer 3D ve OpenGl projelerimi sürdürmek için yeni bir donanım listesi çıkardım. Değiştirmem gereken parçalar neler? Fikirlerinizi bekliyorum;
+ Anakart Önerisi
CPU P4 2,4 CPU 478 pın
Anakart ????
Ekr. Krt 128 mb Geforce4 mx440 DDR tv out TORNADO
RAM 256 DDR 333 RAM
Harddisk 60 GB 7200 RPM Seagate
CDRW LG 52X24X52 Bulk
Monitör 17" SAMSUNG 753S
MODEM APACHE 56 K BOX
Ekr. Krt 128 mb Geforce4 mx440 DDR tv out TORNADO
Şu yukarıdaki alet biraz fazla gelmez mi CS geliştirmek için?
Modemi USR al mümkünse... USR eXt
İleride ne geliştireceğimi bilmiyorum.
Bunu aldıktan sonra muhtemelen uzun süre bilgisayar parçalarına sadece uzaktan bakarım.. :D
Anakart hakkında ne düşünüyorsun?
Black_Boyss
30/03/2003, 23:27
ekran kartın bence 8x veri yolu kullanan bir sistem al
ve anakart olarakta AGP8x destegi olan bir sistem alamanı oneririm
modem olarak usr robotics derim v92 modellleri var.
anakart olarak intel chipset olsun nvidia yada via felan alama
intel yeni cıkarmış oldugu bordlardan alma
MSI yada gigabyte olabilir.
işlemcin 256cache olsun dikkat et bu konuya
monitor olarak philip serisinden birşey al nokta aralıgı düşük olan bişi olabilir bence philips ve sony den başka monitor kullanılmaz.
kolay gelsin iyi çalışmalar .
muharrem_tac
30/03/2003, 23:43
Anakart konusunda Black_Boyss'a katılmamak mümkün değil.Ya MSI ya da Gigabyte...Diğer tüm anakartları denedim bu ikisi dışında sadece ASUS olabilir.
Şimdi bir takım gelişmeler oluyor.Serial ATA,Bluethoot,RAID gibi gelişmeler var.Bu teknolojileri de desteklemek lazım.Tabi bunları alacağım derken güzelim boykot havaya uçuyor o ayrı...
Orjinal mesajı gönderen muharrem_tac
Tabi bunları alacağım derken güzelim boykot havaya uçuyor o ayrı...
:D
Boykot'a bende destek veriyorum. Hatta bir kaç boykot sitesinin geriplanında ben de varım. Fakat elektronik sistemlerde tamamen dışa bağımlı olduğumuz ne yazık ki yadsınamaz bir gerçek.
Şimdilik boykot'un sınırlarını; aşağıda adı geçen firmalarla sınırlı tutalım istersen;
Coca Cola, Nestle, Danone, JCPenney, Villet, Estee Lauder, Mark Spancer, Kalvin Klain, Sara Lee, Loreal, Perrier, Lancome, Libbys, Maggi, Jomson Jomson, Nescafe, River Island, Leggs, Scott, Koteks, Kit Kat, Vıchy, Boss, Revlon, Disney, La Roche Posay, Lamer
* Telif Bilgisi: Gavurlara ait olan yukarıdaki firmaların isimleri tescilli olabilir. Bilgilendirme amacıyla kullanılmıştır. Firma sahiplerinden uyarı gelirse silinir (ve başka bir yere yazılır :p )...
Sevgiyle!
muharrem_tac
31/03/2003, 02:46
Allah'ıma şükürler olsun gavurların bu markalarından nescafe hariç hiçbirini kullanmamışım.
Anakart olarak bence Asus almalısın. ELimdeki asuslar makineye yapıştı nerede ise. Bundan sonra alacak olsam gene Asus alırım. Asus'un yeni bir modeli var geçen görmüştüm. AGP8X destekliyor, 533Mhz ve 1GB'a kadar DDram destekliyor. İyi birşeye benziyordu. USB kullanır mısın bilmem ama ben 4 portu olmayan anakart almazdım.
Birkaç firma daha ekleyelim :
Algida, Tang, Milka, Jakin&Boaz vs... Ya da www.export.gov.il
Sevgiler...
muharrem_tac
31/03/2003, 13:58
Dışarıdan bir göz baksa ne diyecek:"Yahu gamalı haç ile Polis arması yan yana bu nasıl forum?"
:)
Gayet estetik duruyor dışardan :p
Çok sesliliğin bir kanıtı bence bu.
Bence dışarıdan bakıldığında Türkiye'nin ne kadar demokratik bir ülke olduğunun en basit göstergelerinden biridir.
Sevgiyle, :kuuul:
Ama bu Gamalı haç değil. Gamalı Haç şöyle birşey :
--------------
\ /
\ /
|\ | | /|
| \ | | / |
| \ / |
| |
| / \ |
| / | | \ |
|/ | | \|
/ \
/ \
------------
muharrem_tac
02/04/2003, 02:47
Yahu hakikaten emek sarfetmişsin Ansugo.
Sağ ortada bir kayma var niye dikkat etmiyorsun Ansugo?:garip:
Ve o değil senin avatarın gamalı haç. :)
muharrem_tac
02/04/2003, 03:29
Tamamdır rulers'ı açtık.Geliyo.
Black_Boyss
02/04/2003, 16:37
Bir şey belirtmek isterim Türkiyede yaşıyoruz ve teknoloji parçalarıs bakımında ikinci sınıf yada üçüncü sınıf malzemeler geliyor.
mesela benim abit KT7A-R yurdışındaki versiyonu farklı kutusu farklı ustundeki malzemelere kadar kırpılıyor.
benim görüşüm böyle. :cool:
Black_Boyss
02/04/2003, 16:44
@Ansugo
asus eski performanslı anakartlarını göremiyorum yurduşında amerikada şu aralar MSI meşhur gibi. ama ben sadece ABİT derim.
Benim ki biraz kara düzen zaten. İki Asus kartım var. Biri 4 biri iki senelik. İkisinde de şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamadığım için önerebiliyorum. Yoksa bunu işin uzmanı bilir zaten : Teknik servis elemanı. :) Gerçi benim şimdiye kadar kullanıpta sorunlu gördüğüm tek parça, Inca External (Conexant) modem. Sürekli dağıtıcısına gönderiyorum, sürekli olarak bu modem sağlam diye gönderiyorlar. En sonunda bezdim dakika da üç kere hattan düşerek idare ediyorum.
RAM'ler baya ucuzlamisti. Hala oyleyse ne kadar RAM alabilirsen o kadar iyi. Fazla RAM her zaman ise yarar. 512 MB olsa mesala cok iyi olur.
Black_Boyss
03/04/2003, 02:01
ben zaten teknik servis ve destek elemanıydım!
isten ayrılmadan once heheheh
Eski şirketimde hep benim bilgisayar bozulurdu yine ben tamir ederdim ama mutlaka bir şeyler olurdu, hepsi yepyeni bilgisayarlar hepsi aynı zamanda alınmış ama en çok ben kurcalardım. Patronda hep derdi "at binicisine göre kişner". Bende 5 sene sorunsuz Asus kullandım ama sonunda geçenlerde o bile isyan etti. Yinede Asus derim tabi. :)
Black_Boyss
09/04/2003, 13:48
bu asusta ne var anlamadım gitti kırpık bir şirket asus bence dandik bişi yada ben hep kaliteli kartlar gördüm ondan yada asusun dandikleri ile ugraştım ondan olsa gerek ;)
Asus benim yaşantım boyunca sorun yaratan bir kart oldu hep.Bu konuda Black_Boyss'a katılıyorum yani...İşin içinde AMD oldugu sürece kesinlikle ve kesinlikle EPOX (http://www.epox.com) öneririm.Kararlılıgı çok yüksek bir anakart.INTEL için ne derece iyidir bilemiyorum.Ancak DarkHardware (http://www.darkhardware.com)'da yapılan yorumlar gayet tatmin edici.MSI'de öneririrm, o da sorun yaşamadıgım bir parça ve yorumlara bakılacak olursa kaliteli anakartlardan oldugu görülüyor...
Kolay Gelsin...
Black_Boyss
09/04/2003, 19:00
@ArkHe
amd konusunda sadece abit ve msı vardır gerisi hikayeden ibaret
bana göre
Orjinal mesajı gönderen fixman
Heil Ansugo!
4. Reich'ı kurmaya baslayinca seni SS birliklerimin komutasina verecegim.
Ansugo,
Bende eski generallerdenim bana da komuta edecek bir birlik verirsen çok memnun olacağım :D
Tüm arkadaşlara cevapları için teşekkürler. Tabii daha fazla öneri alırsam daha fazla teşekkür ederim. :p
@Black_Boyss
Dediklerin AMD konusunda gerçekten bence de iyi markalar.Ama son zamanlarda EPOX özellikle kullanınca ve biraz meraklanıp araştırınca gördüm bence çok iyi bir kart.Önceleri ben de AMD diyince MSI derdim, en azından sorun yaşamadım hiç :) Ama kesinlikle ve kesinlikle EPOX diyorum artık.
Tabi bu da bana göre ;) Ama senin dediklerine katılıyorum kesinlikle onlar da en iyilerden buralardaki...
Kolay Gelsin...
Orjinal mesajı gönderen e l i o n
Ansugo,
Bende eski generallerdenim bana da komuta edecek bir birlik verirsen çok memnun olacağım :D
Ekselans.. Seni Ferik yapabilirim. Uygun bir yer olarak "Kül olan insanın külleri hava da uçuşur mu?" deney birliklerinin komutanı olabilirsin :P
Sevgiler...
muharrem_tac
11/04/2003, 23:27
Yaşasın gestapo!
Black_Boyss
12/04/2003, 01:55
ArkHe
abit yada msı ben epox felan bilmem amd anakart ve ram seçer bunlar baya önemli overclock cekeceksen
Orjinal mesajı gönderen muharrem_tac
Yaşasın gestapo!
Gestapo sefimizi de bulduk :)
Heil Ansugo!
Verdiğiniz görevi kabul ettiğimi tüm içtenliğimle size bildiriyorum. Deney grubuna atanmam dolayısıyla size çok müteşekkir olduğumu da ayrıca bildirmek isterim.
/* Bilgisayar gelecek aya yattı. Cevaplarınızı hâla bekliyorum. Yarın kısa bir derleme sonucu güncellenmiş parça listesini yazacağım.
Sevgiyle, */
Listeyi yazamadım. Çünkü inek öldü ortaklık bozuldu.
Para uçtu :D
Tekrar para bulana kadar; yere bakarak yürümeye devam edeceğim.
Sevgiyle,
Black_Boyss
29/04/2003, 17:09
:D yee yee
Para buldum ve işkenceden kurtuldum. Ama bu sefer de ekran kartı kafamı bozuyor. Nazar mı değdi ne.
- 80 Gb Maxtor Sabit Disk
- P4 Asus A7V8X Anakart
- Intel P4 - 2.4 Mikroişlemci
- 17'' Samsung Monitör
- 256 MB DDR 333 Mhz Bellek
- Leadtek 64 MB, GF4, DDR, 4X, TV Out Ekr. Kartı
- 52x24x52 LG Writer
- ve standart ek donanımlar...
Şahsen Intel yerine Amd almayı tercih ederim. Daha ucuza daha performanslı bir işlemci alabilirsin.
Amd istiyorsan birazcık araştırma yapman gerekecek. örneğin athlonxp1.7+ 1100mhzde çalşıyor ve fiyatı (sanırım) 55$.ancak athlonxp1.8+ 1500mhzde çalışıyor ve fiyatı 65$.bu tip yanılgılara düşmemek için işlemci hızlarınıda göz önünde bulundur(amd için sadece). Ayrıca amd için anakart alacaksan msi veya gigabyte öncelikli tercih olmalı.her nekadar asus iyi bir marka olsada diğer anakartlar kadar esnek değil. ayrıca amd alırsan ileride upgrade sırasında çok fazla tercih yapabilirsin. meselea athlonxp1.8+ için aldığın bir anakarta athlonxp2.8+' takabiliyorsun.(belki intelde böyledir pek ilgilenmiyorum.). Amd anakartların çoğunda usb2.0, agp 8x,raid,sata gibi teknolojiler standart olarak bulunuyor. Amd için genelde çok ısınır derler ama athlonxp2.6+ kendi fanı ile 55 dereceyi geçmedi. bu fan 3200rpm de çalışıyor. daha iyi bir fan kullanırsan daha soğuk bir işlemcin olabilir.
Bunun yanında intel işlemcilerin intel anakartlarla beraber kullanıldığında performasnlarında gözle görülür bir artış olduğunu söylerler. denemek nasip olmadı ama çok yerde okudum bunu.
iki arkadaş işlemcilerini karşılaştırdılar. athlonxp2.6+ p43.0 ile yarışıyor. test platformu kasalar ve anakartlar hariç aynıydı.ancak ne kadar belirleyicidir bilemem.sadece winxp kurulum süresi,winxp açılış süresi ve cs kurma süresi kıyaslanmıştı.
amd için msi kt400 6712 anakartını önerebilirim.
Turker işlemci kıyaslaması sonucu ne oldu? Hangisi öndeydi?
iki işlemcinin performansı aynı.ikiz gibi çalıştılar.artık fiyat karşılaştırmasını sen yaparsın.ayrıca amd için epox anakartlarada pek yanaşma. genelde fiziksel tasarımı pek iyi olmuyor. ekran kartı, fan vs. takarken dert oluyor.
Fiyat karşılaştırmasını da ben yapayım, Athlon XP2600+ = 125$, P4 3.0 =470$.
Ayrıca Athlon2600+ 1833 mhz hızında çalışıyor.
Bu durumda söylenecek fazla bir şey kalmıyor... :)
2083 mhz çalışıyor 1833 değil
Benim makine şu an 3588 mhz'de çalışıyor. (İnanmadığınıza inanıyorum :D Ama gerçek.)
sıkı overclock için iyi fan gerek. iyi soğuduğu sürece amdyi son sınırlarına kadar zorlayabilirsiniz.
Zerzevat Adam
27/06/2003, 00:19
Asus v9280td alabilirsen iyi olur 163$
agp8x 128mb .....
Anakart=
Gigabyte tavsiyem bende ekran kartı v9180magic var agp8x mx 440 64mb ama alırken 8x'li mb almamışım :aglama:
şuan bende 4xli mb var ve ekran kartı boşuna 4x çalışıyor
Gigabyte'ın agp8x destekleyen 75-100$ arası süper mb'leri var tavsiyemdir...
benim pc:
p4 2.0
asus v9180magic 64mb mx 440 agp8x
LG f700b
webstar cable modem
datron 56k internal dialup modem
seagate 60gb 7200
gigabyte ga-8IR2003
256ddr ram
amd athlonxp 2000+
azza kt400-anb anakart
256md ddr 333 ram
32mb tnt2 m64
7200 40gb seagate
vs. vs. vs.
bu makina önce 10 dakika içinde win98 kurdu. daha sonra napıyoz biz dedik 20dk için xphome kurduk.
not:oyun oynanmayacağı için ikinci el bir tnt2 aldındı.eğer bulunabilseydi msi kt400 6712 anakart alınacaktı ancak fazla talepten piyasada bulmak zor oluyor.
Bende AthlonXP2800+ var ve 2083 mhz'de çalışıyor. Bildiğim kadarıyla 2500+'tan sonraki işlemcilerin iki odeli var. Biri Barton çekirdekli (512K L2 cache) diğeri ise thoroughberd. Barton çekirdekli olanlar performans olarak yüksek oldukları için çekirdek saat frekansını düşürmüşler...
Photoshopla yaptığım testlerde bariz farkla intel'in önüne geçiyorlar...
www.apple.com'da yeni çıkan Apple G5'lerle Intel Xeon'lar karşılaştırılmış. Sonuç olarak G5 fark atmış. Bir de bunları yeni çıkan Opteron işlemcilerle karşılaştırsalar sonuç ne olacak çok merak ediyorum. Aynı zamanda Bu yeni işlemciler intel'deki gibi thermal koruma sistemini getirmişiler. Yani işilemci çekirdeğinin üzeri fabrikasyon olarak seramik malzemeyle kapalı ve ısınma problemleri de kesin olarak çözülmüş.
Black_Boyss
29/06/2003, 01:46
:p
pardon. denediğim athlon xp 2600+ 2000+ tan overclocklu imiş.
yanlış bilgi vermişim özür dilerim.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.