PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : google ın mantığı nedir ?

redbaron
30/04/2006, 12:59
Arkadaşlar siteyi yapıyoruz fakat hit yükselmiyo googledan hit almak için neler yapmak lazım hangi taktikleri uygulayarak google da üst sıralarda ilk 5 mesela yer alabilriz.Şimdiden teşekkürler

Magic2Melody
30/04/2006, 13:07
öncellikle google'ın mantığını kimse bilemez zaten google'ın mantığını biraz kavrayanlar zengin oluyor...

ayrınlar; http://www.seochat.com/

scripter
30/04/2006, 13:18
öncellikle google'ın mantığını kimse bilemez zaten google'ın mantığını biraz kavrayanlar zengin oluyor...

:)) +10

candas
30/04/2006, 13:22
walla seo da anlatılıyo bu konu arkadaşım bi bak sen sana yardımcı olur kesin ben inceleyemedim ama gizli linkler vermek gerekiomuş anladım kadarıyla google ın botu gezerken o sitenin ismine ne kadar çok rastlarsa o kadar çok artıyo galiba anladım bu benim hani ne kadar çok aynı ismi gördü o kadar reyting fazla dio galiba ben pek bi anlamadım konuyu ama !!!

D0G4N
30/04/2006, 14:06
domain pr title + özgün ve kaliteli içerik = üst sıralar .. :)

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=Google+optimizasyon&btnG=Ara&meta=

Kaner
30/04/2006, 16:04
:) Google sanırım tahmin edilerek çözülebilecek bir mimariye sahip olsaydı Google olmazdı değil mi? Yaptığınız / yapacağınız hileler bir süre sonra sadece Google'dan silinmenize yol açıyor. İçeriğinizi sağlam tutun gerisi hikaye. Yapılabilecek en uygun şey yazılarda doğru kelimeler kullanmak örneğin bir bog yazarkan şu şekilde bir cümle kullanmak bulunmanızı sağlayacaktır. "Web tasarımcısı olmak için çok çalışmak gereklidir." Burda kullandığınız "Web tasarımcısı" google da arandığı zaman siteniz sayfalanır ancak bu kelime binlerce sitede geçtiği için sizin üst sıralarda olmanız biraz zor olur. Bunu da diğer sitelerden aldığınız linklerle sağlarsınız (pr) Örneğin ben kendi sitemde "web tasarımcısı" kelimesini kullanım bu kelimeye sizin sayfanızı link olarak gösterirsem benim sitemden bir bağlantı almış olursunuz -ki bu en önemli etkendir. Böylece "web tasarımcısı" yazdıkları zaman siz daha üstte çıkarsınız. Bu söylediklerim tamamen örnektir ve artık bir iki siteden link almayla pek bir sıra değişimi elde etmeniz mümkün değildir. Kolay gelsin.

erkancapraz
30/04/2006, 20:07
Mantıklı

ApexLoader
01/05/2006, 00:19
yorum yok ama bence googleyi bukadar büyütmeyin insanda birazda şeytan tüyü olacak :)

Dreamy
03/05/2006, 20:58
- google ın mantığı nedir ?
- kalite

merak
16/05/2006, 16:43
Evet şeytan tüyü olacak...
Ben 8-9 ay PR0 da gezinirken ve artik umudu kesmişken bir gece ansızın PR5 oldum... Nasıl oldu bende anlamadim :)

sercotec
16/05/2006, 17:24
Söylemem :)

Magic2Melody
16/05/2006, 18:00
Evet şeytan tüyü olacak...
Ben 8-9 ay PR0 da gezinirken ve artik umudu kesmişken bir gece ansızın PR5 oldum... Nasıl oldu bende anlamadim :)

google günlük kaç tekil yolluyor ?

Doga Dostu
08/06/2006, 14:47
Arkadaşlar merhaba,
Benim ana sayfadan 3 tıklamayla ulaşılan sayfalarım var.
Ana sayfa PR5.
Bahsetiğim alt sayfalarım PR3.
Hedef anahtar kelimelerler arama yaptığınızda bu PR3 alt sayfalar, PR4 ve PR5 sitelerin hepsinden üstte ve birinci sırada çıkıyorlar.
Üstelik benden aşağıda çıkan sitelerin konusuda tamamen bu anahtar kelimelerle ilgili ve arama sonuçlarında 2,000,000 civarında sayfa çıkıyor.
Bu siteler yıllardır benim bu alt sayfalarımla yarış ediyorlar ama ne yapsalar yinede benim sayfalarım birinci çıkıyor.
Demek istediğim şudur.
PR ikinci planda kalan bir etkendir.
Konuyla tam alakalı, içeriği güçlü siteler yoksa o zaman PR devreye giriyor.
Konuya şöyle bir örnek vereyim.
msn.com pr9 bir sayfasına yüz kere Antalya yazsa, antalya aranınca birinci çıkabilirmi ?
Tabiki çıkamaz.
Çünkü antalya ile ilgili çok fazla site var.
En önemli olay içeriktir.
İçerik zayıfsa, isterse pr10 olsun pek fazla işe yaramaz.
PR ile herşey halledilse, yüksek PR yi kapan zengin olur, kimsede site içeriğiyle fazla uğraşmaz.

rani3l
08/06/2006, 16:04

valla googlein mantığı basit. arananı bulduruyor. istenen şeyi bulduruyor.arşivlemeyle kendi sayfalarında arama yaptırıyor. ekşi sözlük googlein mantığını mı buldu? ilgi çeken, ve bilgi veren, aranan şey nerdeyse google onu büyük ihtimalle bulduruyor. (yüzde vermedim, araştırma yapmadım)

bedafocb
10/06/2006, 15:50
içerik,içerik,içerik, seo,pr

axC
10/06/2006, 15:59
Özverimli ve verimli İçerik + İlgi + Meta Keyword => Google <=> Hit