PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Web Browser ! Ama Hangisi ?

hakansor
28/04/2006, 22:26
Opera,
Mozilla Firefox,
Internet Explorer,

Bu üçlüden hariç kullandığınız, hoşunuza giden bir browser var mı ?
Bıktım bunlardan. Niye bilmiyorum ?

Dreamy
28/04/2006, 22:43
http://www.avantbrowser.com

hakansor
28/04/2006, 22:49
Hemen deniyorum, Bu arada en çok dikkatinizi çeken artı ve eksilerinden bahsederseniz sevinirim.

Ömer
28/04/2006, 22:50
avant ie yi kullanıyo

opera derim çok ii bence

hakansor
28/04/2006, 22:54
avant ie yi kullanıyo

opera derim çok ii bence
Explorer Skin'i gibi birşey yani :garip:

legioner
29/04/2006, 03:42
Bircok browser kullandim, en kullanislisi, rahati Opera diyebilirim. Firefox'da guzel tek ozelligi plugin ekleyebilmen fakat Opera'da Firefox'da en sik kullanilan pluginler kurulu geldigi icin sorunsuz kullanim sunuyor. Tab ozelligi ise tartismasiz en iyi Opera'da
Hiz bakimindan ise harika :) son 4 aydir kullaniyorum siddetle tavsiye ediyorum.

hürriyet
29/04/2006, 04:16
operayı bıraktığımda cache sorunu vardı, cidden sinir bozucuydu.

firefox en temiz ve kullanışlı tarayıcıdır diyebilirim.

cenk35
29/04/2006, 08:24
Firefox'u tek geçerim..

Sniper
29/04/2006, 09:40
Netscape 8.1

Aynı sayfaya hem IE motoruyla hemde kendi motoruyla bakmaya olanak tanıyor. Diyelim ki bir sayfada bir javascript var ve Netscape bunu desteklemiyor. Tarayıcıyı kapatıp IE açmak yerine sekme menüsünden sayfanın IE gibi davranmasını isteyebiliyorsunuz. Sadece bu özelliğiyle bence diğerlerinden önde olabilirdi ama çok yavaş olması en arkada kalmasını sağlıyor.

http://ftp.netscape.com/pub/netscape8/english/8.1/windows/win32/nsb-setup.exe

Ke[R]eM
29/04/2006, 10:26
IE ve Firefox kullandım. Firefox, IE'ye göre çook daha iyi. Diğerlerini kullanmadığım için birşey diyemeyeceğim malesef. :(

karavanabatu
29/04/2006, 10:32
Netscape 8.1

Aynı sayfaya hem IE motoruyla hemde kendi motoruyla bakmaya olanak tanıyor. Diyelim ki bir sayfada bir javascript var ve Netscape bunu desteklemiyor. Tarayıcıyı kapatıp IE açmak yerine sekme menüsünden sayfanın IE gibi davranmasını isteyebiliyorsunuz. Sadece bu özelliğiyle bence diğerlerinden önde olabilirdi ama çok yavaş olması en arkada kalmasını sağlıyor.

Firefox 2.0'da da o özellik olacak. Söylentilere göre FF 2, IE7 ile aynı zamanlarda çıkacakMIŞ.

Gurhan
29/04/2006, 10:35
Firefox 2.0'da da o özellik olacak. Söylentilere göre FF 2, IE7 ile aynı zamanlarda çıkacakMIŞ.
Bütün Firefox'lara İE Tab eklentisini yükledikten sonra bu işi yapabilirsin.

smasherz
29/04/2006, 12:52
firefox bence. eklentileri sayesinde şuan tam kıvamında. tek sorunu (operada da var) flash ad sorunu. ama yinede süper.

imp3rial
29/04/2006, 14:15
firefox un çoğu java scriptleri desteklememesi bence tek kötü özelliği
onun dışında ie'den kat ve kat üstün..
firefox kullanmaya başlayıp da ie ye geçen bir insan olabileceğini zannetmiyorum..

cm
29/04/2006, 14:19
opera tek geçerim şuan hiç açığı olmayan tek browser
ayrıca çok hızlı ie ve mozillla gibi davranmasını söyleyebiliyorsunuz.Yalnız en son sürümünü kullandığınızdan emin olun çünkü bir öncekinde flash açığı vardı.
Ayrıca sesle komut verebiliyorsunuz.Mesela hotmail e gitmesini isteyeceksiniz hotmail yazıp yanına da url yi girince ayarlar kısmından tabiki, tek yapmanız Opera Hotmail demek sonra karşınızda hotmail ve ses tanımlamasına ihtiyacı yok.İngilizce olduğunu unutmayın yalnız :) Ceviz.net i anlaması için ceviz i ingilizce okumanız gerekir.

bookmarks özellikleri de çok kullanışlı

diyelim bir çok kötü kod içeren bir sayfaya gireceksiniz cookie javascript activex denetimlerini kapat diyorsunuz artık güvendesiniz.

isterseniz tek bir tuşla resimleri göstermiyor yani bilgisayar başında yalnız değilseniz zararlı resimleri kapatmak sanırım faydalı olacaktır.

Zoom özelliği olması da bir avantaj hemde mikrofonla söyleyebilirsiniz.

Diyelim açık pencereleriniz var ve birden operayı kapattınız operayı tekrar açtıgınız da o sayfalar nerdeyseniz orda güzel bir şey bence.

Tek eksiği CSS ve javascriptleriniz de sorun olabilir...

hürriyet
29/04/2006, 14:23
firefox, internet explorerdan daha iyi css ve java script yorumluyor.

firefox çoğu java scripti desteklemez yorumuna katılmıyorum.

Ansugo
29/04/2006, 14:25
Gene basa donuyoruz galiba :)

imp3rial : kac parmak yaziyorsun?

BoraN
29/04/2006, 21:41
Opera gerçekten çok hoş. Ancak araç çubuğunu kullanım biçiminize göre ayarlamak istediğinizde kafanız biraz karışabilir. Sonuçta oluyor ama ie kadar basit yapmamışlar.

Onun dışında bütün özellikleri ile (IE desteği vs.) bence en iyi tarayıcı.

Ama yine de ısrarla IE kullanmaya devam ediyorum. Yazı tipleri, sayfa duruşu vs mutlaka farklı oluyor diğer taraycılardan. Göz alışkanlığı nedeniyle terkedemedim bir türlü.

xXx
30/04/2006, 15:46
Opera Bu Isin Limuzini 9 Beta Yi Kullaniyorum Su Anda Gercekten 20-25-30 Sayfa Banamisin Demiyor Hala + Birde Girdiginiz Sayfada Java Applet Var Diyelim Jarjar Calisamiyor Artik Oyle Kafasina Gore Once Izin Istemesi Lazim Ofisteki Pc De Mozillafx Kullaniyorum Ve Ja. Li Sayfayi Es Kaza Acarsam Kitleniyor Op. Bu Isin En Iyisi ;)

hakansor
06/05/2006, 18:25
Yaklaşık bir haftalık testlerim sonucu :

Ben de Firefox diyorum...

bu konu ile bağlantılı olarak ; tek dosyalık kısa browser var mı bildiğiniz ?
Yani ; kurulumu olmayacak, tek disketlik bir şey olacak, ama browser olacak !

Ke[R]eM
07/05/2006, 11:04
Oldu paşam, yanına tatlı olarak ne alırdın? :D Bir de burada mı kullanacaksın paket mi yapalım? :p :ginginn:

arsızadam
14/05/2006, 15:40
Arkadaşlar cnet de yani download.com da opera9 firefox ve ie 7 yi test etmişler en iyi hangisi diye birincisi opera çıkdı ikincisi ie7 üçüüncüsü firefox duyurulur.

bunun dışında benim favorimde opera dörtlük bir web browser firefox gibi sonradan eklemn gerekn hiç bir şey yok
artı bir sürü artısı var mesela elektrik gitti yada dalgınlıkla browserınızı kapattınız onlarcada sayfa açıkdı ie yada ff olsa bütün bilgiler gitti çöpe haydi sil başdan başla bir daha ama operada açdığın an en son kaldığın yerden devam ediyorsun en çok sevdiğim yanı bu. tabi bir çko artısıda var mesela kendi chat i var irc ye bağlana bilirsiniz kendi ftp manager ı ile çko gelişmiş öyle f deki gibi dandik olmayan download managerı var ff ile 900 mb lık oyun indiriyodum 3 tane downloadları yarım bırakdım yarın devam ederim diye sonraki gün bir açdım deownloadlar iilerlemiyor yarım kaldı hepsi öfkeden kudurmuşdum.

yani bunun gibi çok artı ikinci browser düşünenlerede şiddetle avant ı öneririm nedeni ie tabanlı olmasına rağmen ie nin tamamen açıklarını kapatmaya yönelik tasarlanmış bir web browser yani olması geerken bir dört dörtlük ie nasıl olmalı mantığıyla yapılmış bir browser ve çok özellikli bunda da operadaki gibi en son kaldığın yerden devam etme olayı falan var bir pencere içinde hallediyorsun bütün işini buda güzel bri özellik vede en güzeli 2 mb mı neydi komik bir yer tutuyor ve görüntü browser kirliliğid yaratmıyor varsay ie avant birde opera işde iki güzel browser bilgisayarında işini görür

var dostum eskilerden hiç unutmam normal bir şahsın yaptığı bir browser vardı çok çko sade ve basit bir şeydi 600kb gibi bi rşeydi tamamen bağımsız kendi halince bri browserdı hatta adam geocities den download u vermişdi yani yaptığı programın resmi sitesi bile yokdu ama ona rağmen download.com kabul etmişdi çünkü ben ordan bulmuşdum çok ilgimi çekmişdi çok hoşdu aslında böyle ufak bri flash bellek diskete yada cd ye atıcan ne güzel ne kurulum derdi ne başka bir şey ama o zaman xp yokdu xp de çalışırmı bilmem büyük ihtimal çalışır gibime geliyor.

bunun dışında birde bir vietnamlının yaptığı bir browser vardı adam netscape i crackleyip yapmışdı ama çok komikdi oda
yüzüklerin efendisinin browserı vardı oda hoş bir görüntüye sahipdi

aklıma gelen bunlar haa birde bir browser denemişdim paralı epey pahalı bir browser reklamı falanda pek yapılmıyor alman bri arkadaş yollamışdı oda çok çok sağlamdı hatta diyebilirimki opera falan yanında halt etmiş 24 mb dı düşün 3 yıl öncesini adamlar resmen ufak bir işletim sistemi koymuşlardı browsera her işini browserdan çıkmadan hallede biliyordun kendi media playerı v.b her bir haltı vardı.

hakansor
14/05/2006, 17:00
... normal bir şahsın yaptığı bir browser vardı çok çko sade ve basit bir şeydi 600kb gibi bi rşeydi tamamen bağımsız kendi halince bri browserdı hatta adam geocities den download u vermişdi yani yaptığı programın resmi sitesi bile yokdu ama ona rağmen download.com kabul etmişdi ...

Adı neydi o programın

arsızadam
14/05/2006, 17:06
hocam yıllar oldu hatırlamyorumki win98 zamanlarıydı :) ama eski cdler içinde var

yesilvadi
14/05/2006, 18:21
biri küçük boyutlu web browser mı dedi?

ftp://ftp.ncsa.uiuc.edu/Mosaic/Windows/Archive/NCSAMosaicV0.6.zip

adresinde ie nin temeli ncsa mosaic web tarayıcısını bulabilirsiniz. kayıtlı en eski web tarayıcılarından (bilmiyırumbelki de en eskisidir).
ben çalıştıramadım bu arada htdaccess gibi bir sorun veriyordu

ama ncsa mosaic 3.0 ile çok güzel bağlandım sayfalara, tarih öncesi görünümüyle bende çok değişik izlenimler bıraktı herkese tavsiye ederim.
ne zamandır tartışıyorsunuz bu kavgaya bir son vermenin vakti gelmişti zaten.

artık yeter söz milletin!
veee karşınızda NCSA Mosaic 3.0 (ftp://ftp.ncsa.uiuc.edu/Mosaic/Windows/v3.0/mos30.exe)
:) :) :) :)

merak
15/05/2006, 23:48
Pluginler ile Firefox'un tabları unutmamasıda sağlanıyor...
Opera çok iyi, ama alışmak lazım. Firefox alıştığımız ie penceresine daha yakın olduğundan ve pluginlerden dolayı benim 1. tercihim.. Web Developer Toolbar ile süper oluyor. Herkese tavsiye ederim.

Ama FF olmasa Opera kullanırdım... ie suxx

hürriyet
16/05/2006, 00:33
1,5-2 yıl kadar opera kullandıktan sonra firefox tercihi yapmış biri olarak söylüyorum, firefox en süper tarayıcıdır, ayrıca firefox opera'dan daha uzağa işer :D

şaka yapıyorum tabi, en iyi karar bireysel tecrübelerle verilir, o yüzden en güzeli opera'yı da firefox'u da deneyip uygun olanı seçmek.benim süper dediğim bir başkasına kullanışsız gelir, kullanım alışkanlıklarıyla alakalı bir konu.

not: opera bu işin limuziniyse firefox boeing 767'sidir :D

Meteryus
16/05/2006, 00:44
Arkadaşlar cnet de yani download.com da opera9 firefox ve ie 7 yi test etmişler en iyi hangisi diye birincisi opera çıkdı ikincisi ie7 üçüüncüsü firefox duyurulur.
merak edip baktım da link buymuş, tüm browserların beta sürümlerini test etmişler.
Battle of the browser betas
http://reviews.cnet.com/4520-3514_7-6512217-1.html

xXx
16/05/2006, 11:09
merak edip baktım da link buymuş, tüm browserların beta sürümlerini test etmişler.
Battle of the browser betas
http://reviews.cnet.com/4520-3514_7-6512217-1.html

en cok yes nerde bakayımmm :)

orhankurnaz
18/05/2006, 01:11
http://www.offbyone.com/
adresinde basit bir browser daha var.ama sanırım css desteğinden yoksun...

Predator
18/05/2006, 08:47
Yaklaşık 1-1.5 aydır ie7 kullanıyorum, ondan önce firefox kullanıyordum. Firefoxtan bir eksiği kalmadı + olarak ie7yede add-onlar var başa belamı olur yararımı olur bilmiyorum ama firefox devri ie7 ile kapanır gibi geliyor. Opera zaten hep ayrı bir kulvarda, kullananlar belli ancak basit sebeplerden dolayı firefox yükleyen normal kullanıcıların, ie7den sonra bu arayışlarının biteceğine eminim. Aynı zamanda office12 ninde betasını deniyorumi ie7 ile güzel çalışıyor, feederı falan çok başarılı

ie7 full screen olayına yenibir boyut getirmiş, adressbar kısmı kayan menülü, buna alıştıktan sonra bırakamıyorsunuz surf başka tat veriyor. Fontlarda da cleartypea benzeyen bir effect var çok hoş gözüküyor.

Hayır m$dan para almadım ;)

hakansor
26/05/2006, 15:08
Testlerde ki Opera başarısını görünce acaba Opera mı dedim. Bir süre onu denedim. Explorer ve Firefox da ki rahatlığı bulamadım. Bir haftadır Opera ile boğuştum. Cookie sorunu var. Farklı sorunlar çıkıyor.

kesinlikle Firefox 'u tavsiye ediyorum.

rockerdem
26/05/2006, 15:33
ben de AvantBrowser diyorum. Firefox vs de denedim ama, bazı uygulamalarda uyumsuzluk gördüğüm için pek ısınamadım. Layer, javacript, vs. gibi özelliklerde sayfa bambaşka bir hal alabiliyor. Açıkçası her bir sayfaya girdiğimde "acaba explorer da bu şekilde mi gösteriyor? büyük çoğunluk da böyle mi görüyor sayfayı?" tedirginliği yaşamak istemedim.

Bu nedenle Explorer kabuk programı avant'ı kullanıyorum, gayet de memnunum.

Explorer'ın altyapı standartlarında, firefox görselliği ve yetenekleri... ;)