PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : winsock kullanımı

nailgg
28/04/2006, 19:55
c++'ta winsock kullanarak uzaktaki bir bilgisayara bağlanmak istiyorum ama bi türlü beceremedim. aslında benim yaptığım program şu anda ağ üzerindeki başka bir bilgisayara bağlanabiliyor ama uzaktaki bi bilgisayara bağlanamıyor. uzaktaki bir bilgisayara bağlanmak için ne yapmam gerek? çok örnek aradım ama benim bulduklarımın da hepsi local'den çalışıyor. yardımcı olabilecek var mı? çok uzun zamandır bununla uğraşıyorum ama yapamadım

cemaliozan
29/04/2006, 01:00
LAN üzerinde bağlandığın bilgisayarlarda kullandığın kodu yazarsan belki bir fikir söyleyebilirim.

Revne
30/04/2006, 00:15
c++'ta winsock kullanarak uzaktaki bir bilgisayara bağlanmak istiyorum ama bi türlü beceremedim. aslında benim yaptığım program şu anda ağ üzerindeki başka bir bilgisayara bağlanabiliyor ama uzaktaki bi bilgisayara bağlanamıyor. uzaktaki bir bilgisayara bağlanmak için ne yapmam gerek? çok örnek aradım ama benim bulduklarımın da hepsi local'den çalışıyor. yardımcı olabilecek var mı? çok uzun zamandır bununla uğraşıyorum ama yapamadım

Eger yazdığınız program LAN uzerinde calisiyor. Internet üzerinde çalışmıyorsa
Programdan kaynaklanan bir problem yok. Problemi baska yerlerde ara.. Modem ayarlarında falan...

mcwalles
15/07/2006, 20:10
arkadaşım problem sen uzaktaki bilgisayara bağlanmıosn uzaktaki modeme bağlanıosn. bunu cozmek içinde modemden prgramı yazarken kullandığın port numarasını bağlanmak istediğin bilgisayarın ip sine yonlendirmek. Bunun için modem ayarlarında genelde "virtual server" die bi kısın var ordan yapıosn ama bazı modemlerde değişio.

comwitch
16/07/2006, 23:40
Merhaba benim bi aralar unixte yazdığım istemci-sunucu uygulaması vardı bi bak istersen belki bi işine yarar. Buradi sunucu hostu değiştirince belki bağlanabilirsin: ginginn:

yeminer
17/07/2006, 10:24
Bu kodu windows altında derlemek için nelere ihtiyacımız var, bende bazı kütüphanelerin eksik olduğunu söylüyor. Daha önce soket yazılımı yazmadığımdan bu konuda acemiyim. Yardımcı olursan sevinirim.

comwitch
17/07/2006, 22:26
Merhaba Tekrar,
Konu ile ilgili biraz araştırma yaptım senin problemine çözüm olabilecek bir şeyler anlatmaya çalışacağım. Öncelikle Microsoft Visual C++ 6.0 veya üstünün kurulu olduğundan emin ol. Sonra ;
1) Visual C++ workspace dosyasını aç (Yani , Bu mesaja iliştirdiğim zip dosyası içinde 'compile_win32\Computer Networks and Internets\Computer Networks and Internets.DSW' dosyasını bul ve Visual C++ ile aç)
2) 'Build' menüsünden 'Set Active Configuration...' seçeneğini seç.
3) Listeden 'API_Library - Win32 Release' seçeneğini seç ve OK 'ye bas.
4) Build menüsünden 'Build cnaiapi.lib' sekmesini seç ve derleme işlemini gerçekle. Ardından derleme sonrasında 'cnaiapi.lib' dosyası, 'compile_win32\Computer Networks and Internets\Api_Library\Release' klasörü altında oluşacaktır.
Daha sonra işlem tamamlanmış olacak ekteki ikinci dosyada ise sunucu-istemci kaynak kodları var bunları 'make-win32\Computer Networks and Internets\' altına yerleştirdikten sonra bu dosyalar çalışmalı. Bu kodları inceleyip çok kolay bir şekilde neler yaptığı konusunda bilgi sahibi olursun.. Eğer daha fazla bilgi sahibi olmak istersen 'Computer Networks and Internets API' diye bi google sor derim.