Tam Sürümünü Görmek İçin : Yurt dışına para transferi?(IBAN veya SWIFT)
Arkadaşlar yurt dışına para göndermek istiyorum.Arkadaşımın iban nosu ve swift bilgileri elimde var.Nasıl ve hangi bankadan ve bu işlemlerden hangisini yapmamı önerirsiniz?
western union kullan o bilgileri ihtiyaç yok ben onu kullanıyorum sıkıntı yok ama masrafı çok gelebilir diğerlerine göre 200 dolar için 25 dolar aldılar en son
Mingitau
28/04/2006, 08:13
Yurt dışına para göndermek için swift işlemi yapacaksın. Hesap no kısmına IBAN No' sunu yazacaksın. Bu işlemin kısa sürmesi için gerekli, diğer alanları doldurmasanda olur.
EFT ile sadece Türkiye içine para yollayabilirsin.
iban hesap numarası var: GMBH FRANKFURT 5478 6539 54
SWIFT adresi var:FRANKFURT2AL
bunlar örnek bunların dahilinde isim soyisim adres şehir ülke ve bankanın ismi ve adresi var.Swift yaparken iban nosuna gerek oluyor mu?
özür dilerim Mingitau yazdığını görmemişim.Yani o ki sadece iban nosunu yazarsam direk eline hızlı bir biçimde ulaşır değil mi?
Mingitau
28/04/2006, 12:54
O IBAN değil
IBAN Frankfuttaki hesap için DE ile başlamalı. Örnek IBAN için cevizin bağış kısmına bak. O hesaplar Turkiye de olduğu için TR ile başlıyor.
peki tamam.Zaten o bilgileri örnek olması için vermiştim.Yani yapmam gereken görevli arkadaşa iban nosunu vermek ve onun kontrol etmesini beklemek.Zaten göndereceğiniz kişi bu budur felan diyordur.Değil mi?
Peki intenette olmaz mı?? Neteller ı aracılığıyla falan. Çünkü onların yurt dışında bankamatikleri varmış diye duydum. Birde gerçekten işlerini yapıyorlar. Benim 20$ lık hesap yüzüne 40 dk amerika üzerinden konuştuk, türkçe çevirmen bile vardı çok şaşırmıştım..
şu anda en garanti iban gibi gözüküyor.(araştırdığıma göre)Yurt içi transferde bile iban öneriyorlar.Bugün bankaya uğradım.Dediklerine göre sadece iban nosu yetiyormuş.En başta kontrol ediyorlarmış eğer sizin tarafınızdan onaylanıyorsa iban nosu hemen gönderiyorlarmış.Çokta hızlmıymış dediklerine göre.Bakalım deneyip göreceğiz.
gurelcenk
30/04/2006, 18:11
Arkadaşlar yurt dışına para göndermek istiyorum.Arkadaşımın iban nosu ve swift bilgileri elimde var.Nasıl ve hangi bankadan ve bu işlemlerden hangisini yapmamı önerirsiniz?
IBAN hızlı şekilde olmasından ziyade "hatasız" para aktarımı için kullanılır.
30'dan fazla avrupa ülkesinde kullanılmaktadır. Türkiyede bu yıl iban hesap numaraları kullanmaya başladı
ilk iki harf ülkeyi temsil eder.
bu kısa bilgiden sonra asıl soruna cevap vereyim.
eğer iban ve banka adı varsa
istediğin bankadan parayı gönderebilirsin
şubesini bilmene gerek yok
SWIFT adresi var:FRANKFURT2AL
böyle bir swift adresi yok
swift adresleride iban gibi bazı özellikler taşır
örneğin
TGBATRISXXX
ilk 4 karakter bankayı temsil eder sonraki iki ülkeyi ve en sonuncu 2 karakter
şehiri temsil eder.... bundan sonra 3 karakter daha gelebilir bunlarda şubesini temsil eder ancak iban kullandığın için zaten ayrı bu bilgiye ihtiyacın olmayacaktır
kısaca sen iban ve swift bilgilerini talimatına yazıp bankaya ver
gerisine karışma...
:)
bu arada sende ibanı doğrulayabilirsin, bankayı beklemene gerek yok...
http://www.tbb.org.tr/ibanprog/ibanhesaplama_pencere_yenilayout2.asp
kolay gelsin
syg.
Tamam fakat hangi iban nosunu girdiysem "iban nosu alfamünerik olmalıdır" diyor.Ceviz'in kini bile girdim aynı hata mevcut :) tuhaf ne diyeyim.Bu arada bankada gönderilince tekrar bir kontrol yapılıyor değil mi?IBAN'ın kime ait oldugu ve adresi gibi?
gurelcenk
02/05/2006, 08:58
yapmak zorunda değiller
senin talimatına istinaden hareket ederler
ayrıca iban ile adres kontrolu yapilmiyor
sadece gecerlimi gecerli değilmi en fazla ona bakılır (ancak dediğim gibi kontrolde etmeyebilirler)
bu nedenle mutlaka iban numarasını dogru al yoksa para geri döner hemde yüksek miktarda bir kesintiye uğrayarak olabilir...
Mingitau
02/05/2006, 09:34
TRXX XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Gibi bir numarada boşluk sonrası ozel bir hash yontemiyle boşluk oncesi XX haline getiriliyor. Önemli olanda burası zaten. Eskiden BIC doğru olsa hesap no(her banka farklı hesap no kullandığından) yanlış oluyodu. IBAN buna karşı oluşturulmuş birşey, hesap no kısmı yanlışsa yanlış olduğu swift muhaberatı yapılmadan belirlensin diye.
abi bugün gidip iyice araştırdım.200 euro için 100 milyon ve küsüratı bi ücret talep ediyorlar.Var mı böyle bişi?Daha ucuz olanı yok mu ya bunun?En iyi yurt dışından bir akrabamın göndermesini söyliyim.Veya sizin önereceğiniz başka bişi?
gurelcenk
04/05/2006, 13:24
Xsender, banka isterse senden masraf almaz ancak iyi bir müşterisi olmalısın :)
bunun dışında bu sadece senden kesilen masraf
birde giden paradan kesilecek olan var
o ne kadar olur bilinmez...
haberin olsun.
hmm öyleyse göndermiyeceğim.Paypal felan kullanırım artık saolun arkadaşlar.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.