Tam Sürümünü Görmek İçin : Birebir Dosya Transferi
Arkadasımla birebir dosya gonderip alabilecegim, güvenli hangi yazılımı tavsiye edersiniz. (icq, msn hariç lütfen) Teşekkürler.
Direct Connect :)
Az kişinin oldugu bir huba girersiniz dosyanın isminide garip bir isim yaparsınız mesela anhshskjkh.zip sonra dosyayı çekecek kişi bu ismi arttığında sende bulup çeker ;)
İki tarafta 64k kablo olmasına ragmen icq'da 3.4 3.6 ile yollayabiliyorum. Az digilmi bu.
Benim bildigim once icqserver a yukleniyo ordan çekiyorsun. Ama hepsini yüklemiyor server a. Senin yüklediğin kadar olan kısmı alıyor karşı taraf.
Biriniz, ftp server da kurabilir.
Ayarlaması cok uzun digilse anlatman mumkunmu ftp server kurmayı.
Windows 2000 kullaniyorsan start -> settings -> control panel -> add/remove program -> add/remove windows components -> Internet Information Services -> Next
Windows 9x kullaniyorsan da sanirim PWS ile birlikte geliyor.
ftproot klasoru ftp klasoru oluyor.
Xp kullanıyorum. Internet Information Services diye bi secenek bulamadım windows components kısmında.
muharrem_tac
31/03/2003, 01:42
Kullandığınız XP Home Edition ise bir pro CD'si bulmanız gerekecek.Başka bir web server kursanız da olur mesela Apache,Xitami vs...FTP olması şart değil http://ipniz/web dizini/dosya adı biçiminde karşı tarafa path vermeniz yeterli.Kablo net kullandığınıza göre sabit ipniz de mevcut.Makine açık olduğu sürece dosyalar upload edilebililir.
Sagol muharrem_tac. Kurulu Apache var. Ordan yollamak aklıma gelmemişti :)
Volkan Uzun
31/03/2003, 17:40
bu arada kablonette 64/16 yani senden dosya 16kb cıkıyor
Gene rahatsız ediyorum :).
Kablomodemi direk bagladıgımda uygulayabiliyorum. Fakat kablonet baglantımı router uzerinden alıyorum. Bu durumda hangi ip adresinden ulasılır. Bikac ip gordum denedim ama olmadı.
muharrem_tac
01/04/2003, 08:13
Sanıyorum XP 'de de 2000 gibi başlat->çalıştır->cmd-> ipconfig
PPP bağdaştırıcı ipleri olacak.
Bağlantıya özgü DNS Soneki . . . :
IP Adres. . . . . . . . . . . . . : xxx.xxx.xxx.xxx
Alt Ağ Maskesi. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Varsayılan Ağ Geçidi. . . . . . . : xxx.xxx.xxx.yyy
Seklinde IP'ler geldi sadece, hicbiri dısarıdan izlenemiyor...
Yardımcı olabilecek varmı. Router baglıyken ip adresim ne olur?
Modem dogrudan baglıyken ki ip den erisim saglanabiliyor. Sadece Router'a baglıyken nasıl ulasılıcak onu kestiremedim.
Bak simdi aklima geldi. Windows kullaniyorsan bu is netmeeting ile cok hos oluyor.
muharrem_tac
05/04/2003, 17:36
Orjinal mesajı gönderen BerkH
Yardımcı olabilecek varmı. Router baglıyken ip adresim ne olur?
Modem dogrudan baglıyken ki ip den erisim saglanabiliyor. Sadece Router'a baglıyken nasıl ulasılıcak onu kestiremedim.
Kablo modem router'a bağlıysa ve eğer bütün makinelere statik IP verilmişse bu iş biraz zor.Makinelerin ağ ayarlarında "Otomatik bir IP adresi al" seçeneğinin aktif olması bir çözüm olabilir.Ama router arkasında duran makinelerin direk çıkışı biraz zor gibi görünüyor.
MSN de noktalamış olayı :) Oda transfer yapmıyo bu sebepten.
Ama elbet bi cıkısı olmalı bu işin.
Biri Ag bolumune tasırsa daha kolay cevap bulabilirim sanırım bundan sonra. Yeni thread acmıyım :)
Bu konuyu olduğu gibimi? Ne gereği var aç yeni konu forum aşınmaz :)
Üşengeçliğimi her fırsatta gosteriyorum dimi :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.