Tam Sürümünü Görmek İçin : Türkçe Photoshop Kaynağı yetersizliği
Merhaba Sevgili Arkadaşlar,
Hemen örnek vererek başlayayım konuya, http://www.pixel2life.com bu site gibi Türkiye'de photoshop'a destek veren, insanlara birşeyler öğreten bir site bile yok. Evet bazı yerler var hayalce gibi ama onlarda pek yeni şeyler ekleyemiyorlar.
Yada var ben bilmiyorum ben içinde bolca tutorial, ipuçu bulunan bir türkçe photoshop kaynağı sunan site arıyorum.
Yada böyle bir site oluşturalım ? İngilizce olanları türkçeleştirebiliriz kendimiz yazabiliriz vb. Bunun gibi bir proje'ye destek olmak isteyenler varmı aramızda ?
Ve photoshop'una yeteneğine güvenenler başkalarına da öğretmek isteyenler ?
Neden bizimde bir pixel2life' ımız olmasın ??
Neden bizimde bir pixel2life' ımız olmasın ??
-Çünkü photoshop u gercek anlam da kullanabilen yok. Kullananlar zaten bir kaç forum yada blogda bunu yazmaya çalışıyor.
-Çünkü photoshop için yeterli olanaklar yok. (lisans ve bilgisayar donanımı)
Photoshop o kadar geniş bir derya ki, anlat anlat bitmez. Başlı başına bir dünya resmen...
bildiğimiz kadarını anlatabiliriz. Var olan dökümanları kendi dilimize çevirebiliriz. Eğer azda olsa bunları karşılayacak kadar gönüllü olursa böyle bir projeyi başlatalım istiyorum..
Hadi hazırlandı diyelim nasıl yayımlanacak sırf bunlarla ugraşacak biri lazım yada benim bir önerim olabilir ceviz.net Grafik bölümü altına bir Photoshop Dersleri bölümü açılıp düzenli ve belli kurallar çerçevesinde buradaki ortamı da başka yerlere taşırmayıp bölünme de olmadan halledebiliriz diye düşünüyorrum.
Birisi organizasyonu saglarsa ceviz her zamanki gibi sonuna kadar destek verir.
Bence;
1.Ders istekleri tek ve ana başlık altında toplanmalı
2.Sadece Dersler için başlık açılmalı, arananın bulunması ve kargaşayı önlemek için
3.Sadece Photoshop dersleri olmalı
4.Dersler belli kalıplarla anlatılmalı, mutlaka resim olmalı
vs...
Bence böyle hem daha kullanışlı hem daha kolay erişimli ve anlaşılır olur.
Bende elimden geleni yaparım.
bunun için bir script hazırlanmalı diye düşünüyorum ben. Yani forum değilde tutorial scripti (ki vardı vbulletin eklentisi olarak) olmalı.
Cevizde olsa tabiki olur ama ayrı bir site daha da iyi olurdu. Teknik olayları ben sağlarım hosting vs.
ana sayfadan giriş yapabileceğiniz yazar paneli işinizi fazlasıyla görür bence. ayrıca ceviz.netdeki PS bölümü altında yayınlanacağı için erişimi kolay olur.
bununla birlikte konu sınırlaması yapmayın bence. yani yuvarlak köşeli banner nasıl yapılır bir sürü türkçe kaynaktan bulunabilir. ama sizin bildiğiniz başka bir yol varsa veya daha kolay bir yol biliyorsanız yazmaktan çekinmeyin. ama 10 tane sitede daha olan birşeyi tekrar yazmanın ne size ne de bize bir faydası olur. bununla birlikte yuvarlak köşeli banner yapımı gibi "basit" bir konu yanında "fotoğrafların baskıya hazırlanması" gibi teknik konuları da anlaabilirsiniz.
naçizane tavsiyem konular hakkında bir yol haritası çizin ve aranızda paylaşın. herkes belli konulara odaklansın.
cheerful
28/04/2006, 17:13
Benim iyi bildigim kaynaklar
www.aeystudio.com
www.webdersleri.com
ingilizce olarak bir çok örneği bulabilecegin www.phong.com ve içindeki photoshop linkleri :D
Photoshop için yığınla kaynak var internette. Ha diyorsunuzki İngilizce onlar. Bir kaç kitap ile başlayıp(başlangıç-orta düzeyde) sonrasında internetteki örneklerden bol bol pratik yapınca zaten ister istemez bilginiz artıyor. Bir de internetteki örneklerde zaten bir çoğu resimli ve İngilizce yazıları pek ağır değil. Sonunda da herşey hayalgücünüze kalıyor.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.