PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Google sıralaması

cemilbacaci
25/04/2006, 14:30
Belki de bazılarınız "işimiz gücümüz google mı?" diye kızacak bana ama yinede sorayım.Benim bildiğim google siteleri page ranka göre sıralıyor.Mesela mp3 yazınca page pank'ı 2 olan site nasıl oluyorda page rankı 3 olan siteden önce gözüküyor.

Skeleton
25/04/2006, 15:08
PageRank artık o kadar da önemliği değil. PR dışında sayfanın içerik kalitesi, aldığı linkler, ne kadar uzun süredir yayında olduğu, vs. gibi faktörler de arama sonuçlarında sıralamayı etkiliyor.

merak
25/04/2006, 19:28
Bildiğim kadarıyla hala PR'a göre sıralanıyor. Bi ara bi söylenti çıktı pagerank update edilmeyince... Ama fos çıktı diye biliyorum.
PR2 site PR3 sitenin üstünde oluyorsa bunun tek bi sebebi vardır..
Keywordler...

Mesela bi MP3 sitesi düşün. Bide haber sitesi.. Haber sitesinde MP3 kelimesi geçiyor ve PR8..

MP3 sitesi PR6.. "Bob Dylan MP3s" keywordleri ile arama yapıldığında googleda daha üst sırada çıkan MP3 sitesi olacaktır. Haber siteside aynı keywordleri içerse bile;
Keywordlerin tekrar sayısı, B, Strong, H1, H2 gibi etiketlerin arasında yeralması ve ne kadar tepede yer aldığıda rol oynuyor sıralamada...

Meteryus
25/04/2006, 23:16
benzer keywordlere sahip siteler bile sıralamada bazen pr değerlerine göre yerlere gelmiyorlar, hatta yeni açılmış bir iki haftalık bir site bile bazen en ilk sayfaya çıkabiliyor, pr tek ölçüt değil sanırım, daha karmaşık ölçütler ve sanırım google bunların bilinmesini istemiyor :)

merak
26/04/2006, 00:14
Resmi olarak PR tek ölçüt :D
Sonuçta 3-5 haftada bi site PR6 ya sahip olabilir ve ilk sırada çıkabilir. Tabi sıkı çalışmayla... Ama google çok karışık algoritmalar kullanıyor. İnsan aklının alması zor. Yinede ben PR'i ölçü alıyorum ve yanılmıyorum. Ayrıca 1-2 SEO tutorial'i okumak işe yarar ;)

bronze
26/04/2006, 02:04
PageRank dendiğinde herhalde sadece akla Google Toolbar'da gözüken ve uzun aralıklarla güncellenen değer geliyor, ama kazın ayağı öyle değil, Google bizim görmemizi istediği kadar kısmını gösterir. Google teknolojisini anlamak için öncelikle http://www.google.com.tr/webmasters/4.html ve http://www.google.com/corporate/tech.html sayfalarını inceleyiniz.

harbix
19/02/2008, 23:19
Arkadaşım pagerank o kadar da önemli değil. bak şimdi sana bir örnek göstercem. Adamların pagerankı sıfır, açılalı 1 ay olmuş ve google da ençok aranılan kelimelerde cümlelerde en başlarda çıkmayı başarmışlar. Gerçekten hayran kaldım ben. bu makaleyi incele ne demek istediğimi anlarsın:

http://www.yenimakale.com/m/133/Adiniz_Googleda_ilk_Sayfa_ve_ilk_Sirada_ciksin.htm l

Adamlar bir ay bile olmamışken "googleda ilk sayfada çıkın", "ilk sayfada çıkın", "google ilk sayfa" falan deyince bırakın ilk sayfada çıkmayı, ilk sayfanın ilk sırasında çıkıyorlar.

BUNUN SIRRI: Site kodları + Güncelleme + Özgün İçerik

Bu site yakında Türkiyenin en iyi makale sitesi olacaktır emin olun. böyle giderlerse..

saskin
20/02/2008, 01:01
selam bnmde yeni bir sitem var herturlu seyi yapmamıza ragmen google siteyi taramıo sebep ne bilen varmı

foridea
23/02/2008, 15:06
selam bnmde yeni bir sitem var herturlu seyi yapmamıza ragmen google siteyi taramıo sebep ne bilen varmı

siteni açalı ne kadar zaman oldu. böyle bir şeyin olması için bir çok sebep olabilir.

saskin
23/02/2008, 15:58
siteni açalı ne kadar zaman oldu. böyle bir şeyin olması için bir çok sebep olabilir.
10 gun oldu kardes ama hala tık yok sorun nerde anlamadık

harbix
23/02/2008, 17:21
arkadaşım daha yeni açıldığı için 10 günde listelenmeyebilir. ama sitendeki içerikte önemli. ban yemiş de olabilirsin. birkaç gün içinde belli olur sanırım.

makrodns
26/02/2008, 04:14
Eğer hosting sağlayıcınız Google'den banlandıysa ve sizde domaininizi o firmanın Nameserverları üzerinde barındırıyorsanız "Google sitenizi tanımaz"
Daha önce başıma geldi oradan biliyorum :)

mahmut.dmc
26/02/2008, 09:47
benim bildiğime göre de pr ile sıralanmıyor. google daki aramalardaki sıralama değişiyor sanırım.Yani arama yapıldığında server farklılığından dolayı bazen arama sonuçları yer değiştirebiliyor