Tam Sürümünü Görmek İçin : ebay'den alışveriş yapan var mı?
teddmcload
25/04/2006, 11:32
laptopumun anakartı yandı. teknik servis de bana 636$'a değiştirebileceklerini söyledi. ebay'de anakartı buldum. bi tanesi amerikada diğer kanadada olmak üzere iki kişinin elinde varmış. ancak daha önce alışveriş yapmadığım için güven konusunda biraz tedirginim.
ebay'den alışveriş yapanlar veya arkadaşları arasında yapan var mı? bir de gümrük konusunda ne gibi prosedür uygulanıyor?
Magic2Melody
25/04/2006, 13:51
güven konusunda tedirgin olmaya gerek yok, gümrüktede sorun çıkmaz ama bir laptop falan alırsan belki takılma ihtimali var tek bir elektronik parçada sorun çıkacağını sanmıyorum.Trde 1-2 milyarlık elektronik eşyaları ebayden aldım sorun çıkmadan geldi.
http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=10256
burda tartışılmıştı daha önce.
Ebaydan iki alış iki de satış olmak üzere 4 alışverişim oldu. Gümrük sorunu yaşamadım. Satın aldıklarım kitap sattıklarım da giyimle ilgiliydi. Teklif vermeden önce satıcıya mail atıp Tr ye gönderip gönderemeyeceği ve kargo seçenekleri hakkında bilgi alın. Güven konusunda satıcının daha önceki alışverişlerinde eksi puanı olup olmadığına ve yorumlara bakın..
düşük feedbacki olan satıcılara (1-29 pek güvenmeyin..
E-bay`den güvenli alışveriş yapabilirsiniz. Tabi ürünü aldığınız kişiyi incelemelisiniz. 900 kişiden 850si memnun kalmış gibi açıklamalar var sitede.
1. Gönderenin güvenilirlik yüzdesi nedir.. Sayılara bakmak lazım. Rumuzlarının yanında yazar.
2. TR `ye gönderim yapıyor mu... World Wide ibaresini görmek lazım...
3. Kargonun değerine göre gümrükte takılma olasılığı var. Yüksek meblağlılar takılabiliyor. 200YTL üstü kargoların takılma olasılığı var fakat gümrükten gider alırsınız sorun olmaz.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.