Tam Sürümünü Görmek İçin : Internet Haftası Etkınlıklerı
http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyurular/internetHaftasi/InternetHaftsi2003.htm
7-20 Nısan Tarıhlerı arasında Internet Haftası Etkınlıklerı yapılacak.. Bu etkınlıklerın ozetı: http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyurular/internetHaftasi/inthaf2003_Ek.htm adresınde.. Yukardakı adreste ıse Mıllı Egıtım Bakanlıgı Egıtım Teknolojılerı Genel Mudurlugune aıt resmı bır duyuru var..
Hem Internet haftanızı kutlamak hemde burdan bıyere varmak ıstıyorum.. Bıldıgım kadarı ıle Mıllı Egıtım Bakanlıgı okullarda ınternet kullanımını yaygınlastırmak ustunde cokca duruyor.. Hatta tum okullara kendı web sayfalarını yapmaları yonunde resmı bır cagrı yapmıs durumda.. Bu web sayfaların esaslarını ıse su sekılde: http://www.meb.gov.tr/okulwebpageformu/okulwebpage.html
Varmak ıstedıgım yer bılısımcıler olarak bızlerınde bu konuda okullara ve ordakı ogrencılere destek olmamız.. Ornegın bu hafta ıcınde en yakın okula gıdıp onları ınternet teknolojılerı hakkında bılgılendırebılırız.. Hatta bıraz tıcarı dusunenler bu hafta ıcınde oldukca fazla ıs alabılır...
Benden soylemesı...
muharrem_tac
28/03/2003, 21:59
Ertuğrul çok sağol sağol da...Bu adamlar neden böyle bir konuyu resim dosyası olarak göndermişler anlayabildin mi?(Bir de hayırlı olsun)
Olaya bak, adamlar duyuruyu yeniden yazmak için hiç uğraşmamışlar tarayıcıyla tarayıp nete atmışlar.. :)
muharrem_tac
28/03/2003, 22:34
Sonra da e-devlet düşmanı diyorlar.Tabi düşman olur adam.
:) Saol muharrem.. Bu arada yenimo sanırım bu okul yonetımlerının evrakı daha kolay yazdırabılmelerı ıcın yapılmıs.. Bende olsam oyle yapardım..
Ama asıl sorun bızım ne yapıcagımız? Gercekten bu gunler ıcınde bı okula gıdıp "merhaba ben bır bılısımcıyım ve okulunuzdakı ogrencılere ınternetı anlatmaya geldım" dıyecekmısınız?
Bunu yapmak ıcın bundan ıyı fırsat bulamayız sanırım..
:) :) :)
aslında resimin bence de resim olmasaydı daha iyi olurdu. Hatta Word belgesi dahi olsa iyi olurdur.
hiç hoş olmamış
yaaa HenTER
bu konuda bugün sonuçlanacak bişiler war demiştin. o konu hakkında bilgin war mı?
@HunTER, bu belgeler zaten okul yönetimine gönderiliyor.. Yani okulların nete girip sayfayı yazdırma gibi bir olayları yok ,evraklar faks yolu ile veya ilçe milli eğitim müdürlüğünde her okula ait kutular var bu kutulara konularak dağıtılıyor.
Kaldıki kaç okul meb'i ziyaret ediyor ömrü hayatında...
Bu haftayla ilgili hiç birşey yapmayı düşünmüyorum...
Pekı dedımya :) Benımkı bunun ıyı olabılecegı yonunde bır gorustu.. Katılmayabılırsınız..
Bunun yanında en azından canakkalede bıldıgım tum okullar MEB'ın sıtesını zıyaret edıyor.. Belkı bu canakkalenın en ıyı egıtım sevıyesıne ve en basarılı ogrencılerıne sahıp sehır olmasından kaynaklanıyordur.. Yada dıger sehırlerde durum boylemıdır.. Bılemıcem..
Benım bu konuyla ılgım ıse su an uzerınde calıstıgım projeyle ılıntılı.. Kısaca ozellıkle BILSA-Karma programını kullanan okullar ıcın ogrencı notları ve devamsızlıkları gıbı bılgılerı nete aktarabılecek bı ıs uzerınde calısıyorum.. Bu acıdan okul yonetımlerı ıle sık sık temas halındeyım.. Ve anladıgım kadarıyla okullar bu konuyla oldukca ılgılı..
Ama bı sıkıntıları var.. Etraflarında konu uzerınde bılgılı bırılerını bulmıyorlar.. Unıversıteler ıse tum okullara yardım edebılecek kadar aktıf degıl.. Bu durumda ıs ıdealıst bılgısayar ogretmenlerıne kalıyor.. Onlarda konu uzerınde fazlaca bılgılı degılse ogrencıler yıne hantal egıtım sıstemımızın kurbanıı olup word'de yazı yazmak dısında bısey ogrenemıyor..
Benım gordugum kadarıyla bı cok okulda bılgısayar derslerı veren hocaların ıhtısas alanları bu degıl.. Yanı kımı ısletme kımı truzım otelcılık mezunu kadrosuz olarak ders verıyor.. Tabı bu bır krıter degıl ama bı cogu sadece para kazanmak ıcın bu ısı yapıyor..
Bu durumda asıl anlatmak ıstedıgım seye gelırsek bıze burda bı gorev dustuyor.. Bılgı paylasımını esas almıs turkıyenın sayılı BT sıtelerının uyelerı olarak bıldıklerımızı bılmek ısteyenlerle paylasabılecegımız bı fırsat elımıze gecmısken degerlendırelım.. Yoksa yılın baska herhangı bır zamanı "ben geldım ve sıze bıseyler ogretıcem" demenın bı anlamı kalmayabılır..
Bu arada MetallicAhmet henuz sonuclanmadı.. Sanırım yarını beklıyecez.. Dıgerlerıde bılmek ısterse fırma olarak BILSA canakkale bayılıgını almak ıstıyoruz.. Olumlu yada olumsuz bı cevap bugun yarın gelır..
http://www.internethaftasi.org.tr/hafta04/
şimdiden beklentilerinizi yazmanızı bekliyorum arkadaşlar!!!
resmi yerlerde hala dijital imza yaygin olarak kullanilmadigi icin orjinal belgenin scanner da taranmis hali kullaniliyor.. o yuzden cok da yadirganacak bir durum degil..
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.