Tam Sürümünü Görmek İçin : Tasarım uzerıne: Cevre ve Algı
http://defot.deu.edu.tr/ders4.ppt
Adreste cevre ve algı uzerıne bır sunum var.. Genel komposızyon kuralları ve renk bılgısı uzerıne cokca sey ogrenebılırsınız..
Kendınızı tasarım yonunde gelıstırmek ıcın ıyı bı adım olabılır.. Bulabılırsem bu sunumun sıte tasarımcıları ıcın ozel olarak uyarlanmıs halınıde eklemeye calısıcam..
İlginç bir tasarım ve hoş bilgiler, en iyi siteyi herkes en iyi bildiği programla yapar pp ya da acrobat ile bile olabilir.
Evet aslında amacım tasarım yonunden eksıklerı olan arkadasların ucretsız tasarım paketlerı aramaları yerıne oturup kendılerını bu yonde gelıstırmelerı ıcın bır adım atmalarını saglamak..
Yanı tasarımda tıpkı programlama gıbı ogrenılebılen bısey.. Ve yıne programlama gıbı belırlı esasları var.. Denge ve komposızyon ıcın altın kesım, renk uyumu ıcın sıcak-soguk renk kontrası gıbı..
Gerıye bırtek yaratıcılık kalıyorkı buda tecrubeyle elde edılebılır..
belki başka şeylerden dolayıdır ama ceviz.net in şu anki gri hali beni daralttı çok
Sende başka bir style seç :)
muharrem_tac
30/03/2003, 20:58
@HunTER,
Slayt gösterisini şimdi izleyebildim.Çok faydalı bir çalışma olmuş.Hazırlayanlara ve sana teşekkürler.
Bir-iki husus var bunları da belirtelim:Göze hitap eden bir tasarım olduğu gibi kulağa hitap eden bir tasarım da var.Ve buna iyi bir örnek "DEFOT" ismi.Bu belki başka bir seçenek kalmadığından secilmiş bir isim olabilir fakat kulak zevkine hitap etmediği ortada.Ayrıca buradaki bilgilerin bazı yerlerinde olmayacak yazım hataları ile karşılaştım.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.