PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Harici Usb 2.0 HDD ye Windows Kuramadım

bulak
21/04/2006, 01:33
Arkadaşlar elimde harici 2,5" Usb 2.0 80 GB HDD var bu hdd yi bios tan usb boot özelliği olan notebook'a bağladım windowsu normal şekilde kurdum fakat kurulum sonrasında windows u açmıyor mavi ekran sonra reset, daha sonra notebook un kendi hdd sini söktüm aynı işlemleri baştan yaptım sonuç aynı kurarken herşey normal kurulum bittiğinde sistem kapanınca tekrar açarken windows açılıyormuş gibi oluyor sonra bir mavi ekran.

Acaba Usb 2.0 hdd ye windows kurarken farklı bir yolmu var :garip: yardım ederseniz sevinirim. Selamlar..

Predator
21/04/2006, 14:16
Donanım konusunda uzman olan arkadaşlar ne der bilmiyorum ama, basit bir donanım uyumsuzluğu olduğunu sanmaktayım, genelde büyük boyutlu harici diskler sadece kutudan ve içerisinde ide=Usb yapan karttan oluşmakta, bahsettiğin sorunlarda genelde bu türlerde ortaya çıkıyor,

Aksi bir durumsa aldığın yerle temasa geç bence

Black_Boyss
21/04/2006, 23:03
SCSI diskler gibi bir sürücü kurman gerekebilir mesela xp kurumunda F2 yada F6 idi sanirsam bir HDD sürücüsü isitiyor öle bisi olabilirmi.....
bir de uyumsuzluk olabilir kullanım klavuzuna bakmak lazim hiç öyle bir kurulum yapmadim daha dogrusu bana mantıksız ama neden olmasin..

sensor
21/04/2006, 23:14
Windows kapalıyken USB nasıl görsün?. Harici sabit diskin görünmesi için sistemin USB sürücüsünü tanıması ve görmesi gerekir. Bunu Bios tan hal edebilirmisin bilmiyorum.istersen biostan bir tarama yap USB sabit diski görüyormu? görmüyorsa bu işi unutabilirsin.

bulak
21/04/2006, 23:54
Windows kapalıyken USB nasıl görsün?. Harici sabit diskin görünmesi için sistemin USB sürücüsünü tanıması ve görmesi gerekir. Bunu Bios tan hal edebilirmisin bilmiyorum.istersen biostan bir tarama yap USB sabit diski görüyormu? görmüyorsa bu işi unutabilirsin.

Merhaba yukarıdada belirttiğim gibi yeni pc lerin biosun da öyle bir destek var "Notebook un normal hdd sini söktüm usb den tekrar kurdum, kurarken herşey normal kurulum bitince windows açılır gibi yükleniyor sonra tam açılacak derken mavi ekran reset."

Bilgisayar bios tan Hdd yi görüyor boot ta ediyor fakat ilk hdd ye windowsu kurarsınız ya format atar sonra dosyaları yükler işte o bölümü bile bitiriyor sonraki açılışta windows XP ekranı geliyor yükleniyor tam açılacak derken mavi ekran.

sensor
22/04/2006, 00:50
Bunun nedeni partision sorunu? bence yeniden CD ile tekrar kurmayı dene.Belkide denedin bilmiyorum? ama yine olmazsa başka bir problem olarak veri okumada USB hızının yetersizliğide olabilir.

deptor
22/04/2006, 09:53
mavi ekranda aldığın hata numarasını ( örn.0x00000E gibi ) yazarmısın.Eğer hata numarasını göremeden reset atıyorsa açılır iken f8 tuşu ile menüden hata ayıklamasında yeniden başlatma seçeneğini seçin.

bulak
28/04/2006, 19:32
http://img95.imageshack.us/img95/8370/img07415pn.jpg

http://img79.imageshack.us/img79/1656/img0750k1lc.jpg

Merhaba @deptor hata olarka bu pencere geliyor. Sorun hala aynı.:aglama:

cemaliozan
29/04/2006, 01:35
fiziksel bad sektör taraması yaptın mı ?

Black_Boyss
29/04/2006, 11:46
laptop ta degilde baska sistemde dene kurulum basarili olur ve calisirsa senin laptopun bios güncellemesi yapılmasi gerekiyor gibi geliyor....

bulak
01/05/2006, 21:31
fiziksel bad sektör taraması yaptın mı ?

Harddisk sağlam hatta elimde 80 gb 5400 rpm Samsung ve 100 Gb 7200 rpm Seagate 2.5" hdd ler var ikisindede denedim.

bulak
01/05/2006, 21:39
laptop ta degilde baska sistemde dene kurulum basarili olur ve calisirsa senin laptopun bios güncellemesi yapılmasi gerekiyor gibi geliyor....

Evimde normal bilgisayarımda var P4 2.4 fakat onda biostan usb boot özelliği yok. İşyerimdekin dede yok olsa denerim zaten :( ama yok. elimdeki imkanlarla yapmaya çalıştım olmadı .. Farklı bir Hdd kutusu var arkadaşımda onu alıp denemeyi düşünüyorum, Bios güncelleme olayını düşündüm hatta indirdim Pro2000 ler için http://www.sabioproducts.com/service_system.php?id=5 bu linkte mevcut normal bilgisayarlarda çok fazla bios update işlemi yaptım gerek kendi pclerime gerek arkadaşlarınkilere fakat şimdiye kadar 30 kere update yapmış olsam 3 kere sorun çıkardı 1 keresinde anakart yandı :( Asus un sitesine benim anakartımın biosu diye başka bios koymuşlar gerçi hata onlarda olduğu için değiştiler fakat Notebookta yapmak işime gelmiyor ya 30 da 1 buna denk gelirse filan. Geçen gün bir arkadaşıma Sony Laptop aldık onda denemeyi düşünüyorum çözüm bulabilirsem buraya yazarım herkese bilgi verdikleri için teşekkür ediyorum