Tam Sürümünü Görmek İçin : Önemli: Bazı raporları internete açıp, netten girip bakabilme
Herkese iyi çalışmalar,
Ben hergün başkaları tarafından hazırlanan 3 adet raporu tekrar gözden geçirip / düzenleyip patrona mail atıyorum çünki o genelde şehir ya da ülke dışında oluyor. Bunun yerine o 3 raporu bir klasöre kopyalasam ve internete açsam O da internet sayfasını açıp ip yi girse olur mu? Bu sistemin düzgün çalışması için neler yapmam gerekir ve nelerin olması lazım?
Not: Şirkette Win server 2003 Small Business Ed. ve 1 Mbit Adsl hattımız var.
sistemine apache web server kurup yapabilirsin.
apache server ı kendi pc nize kurmanız için söyledim büyük ihtimal şirkette bulunan Win server 2003 Small Business Ed. size dukundurmazlar.Aslında en iyisi bakımınızı yapan firmadan bunu (ftp server) riza etmeniz.
apache server ı kendi pc nize kurmanız için söyledim büyük ihtimal şirkette bulunan Win server 2003 Small Business Ed. size dukundurmazlar.Aslında en iyisi bakımınızı yapan firmadan bunu (ftp server) riza etmeniz.
Öncelikle yardımınız için çok teşekkürler. Buranın bilgi işlemcisi benim ve tüm yetki bende. Bakım yaptırdığımız bir firmada yok. Apache server kurabilirim ama nerden bulabilirim ve neler yapmam gerekecek bilemiyorum. Yardım edersenseniz sevinirim.
Ben birde şey biliyorum. Server da Vpn ayarlarını yapıp diğer bilgisayardan uzak bağlantı ile bağlanma. Fakat bunu denedim modemde 1723 nolu portu da servera yönlendirdim ama yine çalışmadı. Şirket içinde terminallerden servera bağlanabliyorum, ama şirket dışında başka bir ip den bağlanamıyorum...
bilgi işlem bölümünde siz varsanız o zaman win2003 server da ftp server ı aktif hale getirin veya kurup yapılandırın.
netcomputer
30/07/2006, 04:32
Gmail Hesabınız Varsa http://spreadsheets.google.com Bir İnceleyin
slm_sakal
31/07/2006, 11:02
Önünüzde iki seçenek var, ben yaziym siz karar verin :))
1. seçenek
Server a FTP programı kurun, kullandığınız modem ayarlarından 21 nolu portu (NAT ya da Virtual Server olarak geçer) server ın ip adresine yönlendirin. Dışarıdan FTP programıyla bağlanmaya çalışan kullanıcılar rahatlıkla server a ulaşabilir. Dosyaları da kullandığınız FTP programına bağlı olarak default FTP klasörüne koyabilirsiniz.
2. seçenek
Internet Information Server (IIS)'ı kurun (tüm dosyalar C:\inetpub\wwwroot altında olmalı!), kullandığınız modem ayarlarından 80 nolu portu (NAT ya da Virtual Server olarak geçer) server ın ip adresine yönlendirin. Dışarıdan http://server.ip.adresi yazan kullanıcılar server a ulaşabilir. Burada kullanabileceğiniz iki tane seçenek var. Aslında bu benim yöntemim desem yalan olmaz :P Klasörü zip lersiniz, basit bir html sayfasıyla da o dosyaya link verirsiniz, linke tıklayan dosyayı download edebilir. İkinci seçenek ise ASP'yle oluşturulmuş FTP scriptleri var. Dosyaları wwwroot altında (örn. raporlar) herhangi bir klasöre kopyalarsınız, kullanıcı http://server.ip.adresi yazdığı zaman ftp script i otomatik çalışır, ilgili klasör içerisine girerek istediği raporları okuyabilir.
Umarım anlatabilmişimdir, anlaşılmayan yerler olursa tekrar açıklamaya çalışırım. Ama önce bir deneyin, bu yazdıklarım birkaç dakikadan fazlanızı almayacaktır. Kolay gelsin...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.