PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Bush için yardım..(fıkra)

eny
18/04/2006, 13:40
Amerika'da adamın biri işine giderken birden anormal bir trafiğin içine düşer, ama trafik bir milimetre bile kıpırdamamaktadır.

Bir süre sonra yandaki cama birisinin tıkladığını görür ve camı açar...

- Ne var acaba?

- Teröristler Bush'u yakaladılar eğer 10 milyon dolar verilmezse, üstüne benzin döküp yakacaklarmış..

- Haa şimdi anladım bu trafiği..

- Ya işte onun için, herkesten biraz yardım alıyoruz..

- İnsanlar ne kadar veriyor ortalama olarak?

- Valla yaklaşık olarak 5'er litre!..

Kendi vatandaşı bile!!!!!

:sus:

seven-7
18/04/2006, 14:14
güzelmiş paylaştığın için teşekkürler!

acemi
18/04/2006, 16:10
Teröristler Bush'u yakaladılar
Görüntüde Bush'un aleyhine gibi duran bu fıkra, aslında derinden, tersine propaganda yapmakta...

Fıkra ile 2 figur zihinlere kazınıyor: Amerikan halkını memnun edemeyen seçilmiş/legal yönetici Bush ve onu yoketmek için insanlık dışı yöntemler kullanmayı planlayan, santajcı/cani teröristler...

Bush, "Amerikan halkını memnun edememek" suçuyla vaziyeti kurtariyor. Ama hem kendi hem de diğer halklardan onbinlerce kişinin ölümüne yol açmasına, Afganistan'ı haritadan silmesine, Irak'ta sefalet içinde ve iç savaşın eşiğinde bir toplum bırakmasına, sayısız kişinin işkence görmesine sebep olmasına ve dahası bunların arkasının da geleceğini açıkca beyan etmesine rağmen terörist damgasını, onu kaçıranlar yiyor.

Dolayısıyla bu fıkra, gerçek teröristin Bush olduğunu gizlemekten ve onu aklamaktan başka bir fonksiyon görmüyor.

HunTER
18/04/2006, 18:29
Amerıkalıların hep yaptıgı bırsey,

http://sourtimes.org/show.asp?t=simulacra+and+simulation
kurgunun, bir başka kurgu aracılığıyla nasıl gerçek olarak kabul edildiğinin gösteren kitap. şöyle ki: disneyland herkesin bildiği gibi bir fantazi dünyasıdır. oraya çocuklar götürülür. burada kişiye verilen mesaj "disneyland sahte ve kurgu olandır,disneyland'i gerçek olanla sadece bir çocuk karıştırabilir, sen bir yetişkinsin ve gerçeğin ne olduğunu biliyorsun." böylece sözde gerçek insana kabul ettirilir. halbuki insanın yaşadığı yer de bir kurgudur.