Tam Sürümünü Görmek İçin : Refresh sorunu (Borland C++)
Selam arkadaslar.
Borland da yaptigim bir form, borland editoru acikken programi kostugumda form kendini refresh ediyor.
Borland C++ editorunu kapayip, yaptigim progrmamin exe sini calistirdigimda form kendini refresh etmiyor. ( bir loop icinde belli araliklarla refres etmesini gerekiyor)
Ne yapmaliyim? yardimci olursaniz sevinirim.
tesekkurler
calavera
18/04/2006, 16:25
Refresh() metodunu mu kullaniyorsun yoksa Repaint() mi? Yani ise yarar mi bilmiyorum ama Repaint() kullanmayi dene?
Her ikisinide denedim olmuyor. Baska hic borland kullanan yokmu acaba?
calavera
24/04/2006, 17:27
mesaji okudugumda linuxtayim o yuzden simdi bakamiycam builder'a ama soyle bi deneyimim wardi: bi ara delphide benzer problemi yasamistim ve bi canvas ekran tazelemesi icin "ownerdraw := false" gibi bisey yapmak gerekiyodu, ama OnDraw() metonunu yazman kosulu ile. yani formun kendi kendini degil, senin cizgin bi durum. C builderda boyle bisi warmi bakamiyorum simdi ama windowsa gecince bakarim yine. Cunku bende bi ara bu tur problemlerle bogusmustum ama delphide.
Tesekkur ederim. cevabini bekliyorum.
calavera
27/04/2006, 13:55
buildera baktim, benzer bi ozellik goremedim. Formun OnDraw() metodu war ama diger ozelliklerini bulamadim. Builder'a cok hakim degilim ama aklima gelen bikac seyi daha soliyim: refresh eden kodu sen mi yazdin yoksa form mu kendini refresh etmiyor? yada refresh etmeyi engelleyen bi dongun wardir. Eger bi dongu icinde devamli bisiler yapan bi kodun varsa ve bundan dolayi ekrani tazeleyemiyorsa dongunun biyerlerine Application->ProcessMessages() eklemeyi dene. Yada programini mesgul eden kodu ayri bir thread icinde calistir, bu sekilde problemini halledebilirsin belki.
Bende hic hakim degilim Borland a. Refres eden kodu kendim yazmadim. Form1->Refresh() ; seklinde bir metodu var kendisinin. Yukarida da bahsettigim gibi editor acik degilken refresh etmiyor.
soylediklerini deneyecegim. Bu thread olayini hic bilmiyorum nedir...
tesekkurler.
Tamam!!! Application->ProcessMessage(); olayi cozdu.
Cok tesekkur ederim gercekten.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.