PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : windowsun bu acigini bilen varmi

fgenc
15/04/2006, 06:02
hic olmadik yerden tam 4 adet Notepad programi ayni anda aciliyor.
sanirim ag üzerindeki bir aciktan bir sekilde notepadi calistiryor

yada sistemimte virus var.
sürekli netde oldugum icin
sistem acigindan supelendim

böyle bir tecrübesi olan var mi
sistem winxp 1sp

Ömer
15/04/2006, 09:25
ilk senden duydum böyle bişi sanırım senin makine ile ilgili bir sorun

hakansor
15/04/2006, 09:31
Bir aralarda da bende olmustu boyle bir sey.
Herhangi bir uygulama calistirdigimda ; Bilgisayarim simgesine tiklamisim gibi ; bilgisayarim penceresi aciliyordu her seferinde !

Gurhan
15/04/2006, 09:42
Bahs ettiğin gibi bir açık varsa ve bu problemin SP2 lerde hiç yaşanmadığını düşünürsek SP2 yükleyince düzelmesi lazım ?

byRAM
15/04/2006, 10:51
sanırım virüslük bir olay...
spyware, adware, vs temizleyicin ve virüs tarama programınla yeterli kontrol yapıyor musun?

fgenc
16/04/2006, 02:05
sp2 kuramiyorum
elimde almnaca windows icin lisans var
ama ben inglizce windows kurmak istemistim dolayisi ile
illegal yolardan kurdum simdi update etmiyor melet

fgenc
16/04/2006, 02:07
sanırım virüslük bir olay...
spyware, adware, vs temizleyicin ve virüs tarama programınla yeterli kontrol yapıyor musun?

hijack bisey bulamadi
2.si suki herhangi bir programi calistirdigimda degil
birden hic alakasiz bir anda notpad 4 defa asiliyor
reklam yada benzeri bir icerik yok

Meteryus
16/04/2006, 02:11
bir virüs yada spyware neden böyle birşey yapsın ki, bir sistem hatası gibi geliyor, garip bir hata ama.

Sahin
16/04/2006, 02:14
ad aware ile tarat birde.

BerkH
17/04/2006, 05:50
kara_lahana, tam anlayamadım ama live update'in "orjinal ürün doğrulama zımbırtısı" yüzünden indiremediğin için yükleyemiyorsan eğer, ingilizce sp2'yi buradan indirebilirsin.. http://download.microsoft.com/download/1/6/5/165b076b-aaa9-443d-84f0-73cf11fdcdf8/WindowsXP-KB835935-SP2-ENU.exe

fgenc
17/04/2006, 16:48
kara_lahana, tam anlayamadım ama live update'in "orjinal ürün doğrulama zımbırtısı" yüzünden indiremediğin için yükleyemiyorsan eğer, ingilizce sp2'yi buradan indirebilirsin.. http://download.microsoft.com/download/1/6/5/165b076b-aaa9-443d-84f0-73cf11fdcdf8/WindowsXP-KB835935-SP2-ENU.exe

eksik olma ustad sp2 kurulmuyor
kullandigim ürün sifresi (seriall) legal bir seriall degil
ondan telli sp2 kurulmuyor

sahin@ ad ware ??? sanmiyorum
ama deniyecegim
bu benim pcde olan ilk olagan üstü olay degil
bir keresindede masa üstümdeki 1 doc dosyasi silinmisti. (cöpde dahi yoktu)
recover programi ile yeniden buldum ..

benim winxp kevgir misali :)

teddmcload
17/04/2006, 22:35
bu benim pcde olan ilk olagan üstü olay degil
bir keresindede masa üstümdeki 1 doc dosyasi silinmisti. (cöpde dahi yoktu)
recover programi ile yeniden buldum

o bilgisayarı okuttur bence :)

fgenc
17/04/2006, 22:46
o bilgisayarı okuttur bence :)

yok bu pc alman yapimi anlamaz ondan.
500 metre yakinimda kilise var vaftiz ettirmeyi düsünüyorum.

acikcasi nazara inanan biriyim. Bu gibi seyler aractir nazar öyle veya böyle deyebiliyor. Gelen misafire master tezimden bahsetim geceleyin pcyi acik uyumustum sabah kaltigimda masaüstündeki tezim ucmustu.

msn üzerinden bir yakinima yardimci oldum. akabinde ee sen nasilsin ne yapiyorsun diye sormasi üzerine."eh iste tezimi bitirmeye calisiyorum dedim".(msn diger ucundaki sahis benden daha yazli ama halen benden alt sömestirlerde olan birisi) msn muhabetimiz bittikten sonra tezimi acmaya yeltemdim word 200 doc dosyasini acmadi ?!?!? Son dakikada openoffice hizir gibi yetisti (http://fatihgenc.zaxaz.com/open-mean-hayat-kurtarir/)

tezimin basina gelenler pismis tavugun basina gelmedi diyebilirim.
neyse sizlere bir örnek olsun. yaptilarinizdan ayrintili olarak bahsetmeyin. yavasta olsa ilerliyor deyin gecistirin. Nazar bu insan istemedende karsisindakina zarar verebiliyor. Büyüklerimiz bosuna dememis ...

fgenc
18/04/2006, 01:14
eskiden kuramadigin sp2yi biraz önce kurdum
farkli biseyler yaptigimi sanmiyorum setup.exenin üzerine tikladim iste
ama sorunsuz kuruldu

BerkH@ sag ol

BerkH
19/04/2006, 02:19
Hallolduğuna sevindim valla, peki o sorunundan kurtulabildinmi?

fgenc
19/04/2006, 02:57
sistemi virusede taratim
hic bisey cikmadi.
simdi o sorun cok nadir basima geliyor
öyleki sadece 3 defa razladim 2 kere gözümün önunde tak tak diye acildi notapadler (herseferinde 4 tane) bir keresinde sabah uyandigimda
notapadlari acik buldum.
sanirim bir ag tarama özeligi olan exploidin isi.

suan beklemedeyim

Gurhan
19/04/2006, 11:29
Şöyle birşey yapılamaz mı;

güzel bir firewall programı kurup network'ü kullanmak isteyen programları incelesen.
yani firewall'ı kurunca herhangi bir dosya networke erişmek istediğinde sana soracaktır ilk aşamada hepsine allow diyerek izin verirsin ve atıyorum sen abc.exe programına allow dedikten sonra notepad'ler açılırsa sorun o dosyadan kaynaklanıyordur.

Peki ya o dosya Explorer.exe svchost.exe gibi sürekli kullanılan bir dosyaysa dediğini duyar gibiyim bunun içinde process explorer diye bir yazılım var o an çalışan dosyalar hakkında çok ayrıntılı bilgi veriyor(bir dosyanın altında çalışan başka dosyalar varsa gösteriyor o dosyanın hangi dll'leri kullandığını ıvırını zıvırını herşeyini gösteriyor yani )

process explorer (http://www.sysinternals.com/Files/ProcessExplorerNt.zip)

fgenc
20/04/2006, 02:08
Şöyle birşey yapılamaz mı;

güzel bir firewall programı kurup network'ü kullanmak isteyen programları incelesen.
yani firewall'ı kurunca herhangi bir dosya networke erişmek istediğinde sana soracaktır ilk aşamada hepsine allow diyerek izin verirsin ve atıyorum sen abc.exe programına allow dedikten sonra notepad'ler açılırsa sorun o dosyadan kaynaklanıyordur.

Peki ya o dosya Explorer.exe svchost.exe gibi sürekli kullanılan bir dosyaysa dediğini duyar gibiyim bunun içinde process explorer diye bir yazılım var o an çalışan dosyalar hakkında çok ayrıntılı bilgi veriyor(bir dosyanın altında çalışan başka dosyalar varsa gösteriyor o dosyanın hangi dll'leri kullandığını ıvırını zıvırını herşeyini gösteriyor yani )

process explorer (http://www.sysinternals.com/Files/ProcessExplorerNt.zip)

process explorer suan masa üstümde
canimi sikan prozes olursa bir tekme atiyorum PE ile

kerio fw kullandim bir ara
kil oldugum seylerdendir personel fwler
ayni sorun birdaha vuku bulursa
kerio degil 40 koyun satar bir keles dahi satin alirim :kuul: