Tam Sürümünü Görmek İçin : google'daki coderlar uzaylı mı?
salihakkas2
15/04/2006, 04:12
bunu merak ediyorum.
Çok başarılı oldukları ortada ama yine de seni böyle düşünmeye iten nedeni de ben merak ediyorum...
hakansor
15/04/2006, 09:32
bunu merak ediyorum.
Bizim elemanlar yaa. Ankara Cubugun Bebeleri.
Skeleton
15/04/2006, 10:22
seni böyle düşünmeye iten nedeni de ben merak ediyorum...
Son çıkardıkları Google Calendar (http://www.google.com/calendar) olsa gerek. Adamlar konuşturmuşlar yine :)
salihakkas2
15/04/2006, 16:32
google'ın kendi elemanları acaba başkalarıyla çalışmaları konusunda bir sözleşme filan imzalıyorlar mıdır?
bu gördüğümüz sistemleri yazan adamlar bir açık bıraksalar nerden anlıcaklar?
uzaylı konusuna gelince ben şahsen geniş bi bilgi birikimine sahip olmama rağmen bu kadar bu işe kafa yorarak psikolojimi bozmayı başardım bu insanların davranışlarında bozukluklar varmı merak ediyorum gerçekten.
hakansor
15/04/2006, 18:01
http://video.google.com/videoranking
her taraftan daliyo masaallah ! Google Player ida cikarmislar. Belki gorenler vardir ben ilk defa gordum :garip:
Bence olay google'daki calisanlar degil, google inc.
ben şöyle düşünüyorum;
bi bomba/silah fabrikası düşünün.
fabrikanın bir kısmında bombanın icindeki patlayıcı madde, bir bolumunde bombanın başlıgı bir bolumunde dış aksamı/demiri üretiliyor.bir bolumundede bu bolumler monte ediliyor.ama bu ayrı kısımda calısan işcilerin sonuc olarak ne urettiklerinden haberi yok.
bence google'dada bu tarz bir yapı olabilir, tabiki yapan adamın ne yaptıgından haberi yok demiyorum :) bu cok sacma olabilir.degindigim nokta iş bölümü, ansugo'nun dedıgı gibi google inc. iyi organize olmuslar ve görev dagılımı cok iyi yapılıyor.
Büyük şirketlerde durum böyle sanırım. Microsoft mesela işi abartıp farklı şirketlerede iş yaptırıyor. Mesela NTBackup Veritas' ın.
yesilvadi
15/04/2006, 20:51
MS farklı şirketlere iş yaptırıp çok başarısız sonuçlar elde ediyor bence. çünkü yaptığı programların kalitesi çok düşük. madem tonla para alıyorsun işletim sistemi için nero gibi bir yazılımı da içine koy da mutlu olalım değil mi
google dakiler de uzaylı değiller. adamlar nerde kafası çalışan varsa hemen sisteme katyor ama ortada bir ger.ek var ne kadar iyi programcılarınjız olursa olsun projeyi derleyip toparlayacak yönetecek çekip çevirecek büyük kafalar olmazsa herşey çöpe gider. ve bence google da bile bunlardan çok az var
MS farklı şirketlere iş yaptırıp çok başarısız sonuçlar elde ediyor bence. çünkü yaptığı programların kalitesi çok düşük. madem tonla para alıyorsun işletim sistemi için nero gibi bir yazılımı da içine koy da mutlu olalım değil mi
Kalitesinin düşük olduğuna kesinlikle katılmıyorum. Microsoft dünyadaki en iyi yazılım uzmanlarını işe alıyor ayrıca bana göre popüler işletim sistemleri arasında en iyisi Windows' tur.
Buna benzer bir soru geçen gün bir seminerde MS MVP' sinin birine soruldu.
Soran arkadaş Windows Server' ın bir özelliği konusunda şuda olsa buda olsa daha güzel olurdu gibisinden bir soru sordu. Yanıtlayan kişi öyle yapıncada bu sefer Microsoft tekel oluyor dedi.
Bence çok doğru, bugün Microsoft mühendisleri belki nero dan çok daha iyi bir cd yakma programını vistaya entegre halde sunabilirler ancak bu sefer Microsoft tekel olur.
Internet Explorer' a bile bıdı bıdı yapıyorlar düşünün.
Meteryus
15/04/2006, 21:43
Google üç beş tane popüler uygulamaya el atınca meşhur oldu, durum sadece google ın fazla göz önünde olmasından ibaret yapıtıkları uygulamaların hiçbiri de uzaydan gelmiş gibi değil bence, güzel güzel olmasına ama her gün adını duymadığımız pek çok firmanın öyle yazılımları varki, googledakiler bile bakıp bunları yapanlar uzaylı mı acaba diyebilir.
Valla burda unutulan cok onemli bir olay var, olanaklar.. Su anda google ve microsoft'daki teknoloji sizde bende olsa belki bizde uzayli olabiliriz :)
yesilvadi
15/04/2006, 23:16
ben iyi yazılım yapan birine sırf iyi yazılım üretti diye tekel dendiğini hiç duymadım.
en iyi işletim sistemi muhabbetine girmek çok sıkıcı ve gereksiz olur.
internet explorer hakkında bıdı bıdı eden kişiler onun windowsa entegre gelmesinin yanlış olduğunu söylüyorlardı yoksa "sen çok kaliteli bir yazılımını nasıl işletim sistemine bağlı sunarsın manyakmısın olm sen batrıcan mı fakir esnafı" demiyorlardı, eğer dediğiniz gibi olsaydı aynı bıdı bıdılar o işe yaramaz IIS programı için de söylenirdi
kaldı ki internet explorer çok kaliteli bir yazılım da değildir
gerçi en önce söylemem gerekirdi ama şimdi söylüyorum işte; ben MSin ürettiği yazılımlara birşey demedim, bahsettiğim tam olarak şuydu; MS bazı yazılımları küçük şirketlere yaptırıyor ve bu yazılımlar iyi değil (örnek: windowsun kendi defrag programı)
birşeyt daha; biri iyi birşey yaptığında akılsızca savaşmıyoruz gerekirse takdi ediyoruz eleştiriyorsak keyfimizden, evet evet keyfimizden, zira yüzlerce dolar ödeyip keyfmizin kaçması hakettiğimiz birşey değil (diye düşünüyorum)
Magic2Melody
15/04/2006, 23:19
Googledeki insanlar zeki, ve şuan hala çok iyi buluşlar, düşünceler yaratıyorlar bunu kabul etmeliyiz önce..Peki bunları buraya getiren nedir ? sadece zeka değil... bence 2 etmen var;
1-) Ticaret Zekası [MS bunu google dan daha iyi kullandı, kullanıyor][google hala yüksek hızda gelişiyor bu işlere hala googlenin kurucusu 2 üni öğrencisimi ilgileniyordur ? yoksa adalarında tatil mi yapıyorlardır ?]
2-) Şans [Bundan seneler önce kim bir arama motorunun bu kadar gerekli birşey olacağını bilebilirdi ?]
@yesilvadi
iyi olarak neyi kastettiğini anlamıyorum, sana göre iyi değil ancak bana göre iyi. Windows XP de CD yazıyor ama bu CD yazma özelliği bir neronunki kadar olursa o zaman Nero, Roxio gibi şirketlerin sesleri yükselmeye başlar.
Bu XP nin CD yazma uygulamasının kötü olduğunu göstermez sadece özellikleri 3. parti uygulamlara oranla yetersizdir.
MS mühendisleri bir cd yazıcıya veya başka bir uygulamaya 2, 3 özellik katmaktan aciz değildirler herhalde.
IE konusunda bende aynı şeyi söyledim zaten. İşe yaramaz dediğin IIS te 6.0 için söylüyorum çıktığından beri kritik seviyede tek bir açık yoktur ki bir kaç ay sonra IIS 7.0 ı göreceğiz.
İşe yaramaz IIS deyip "MSin ürettiği yazılımlara birşey demedim" diyorsun peki diyelim defrag programının veya beğenmediğin uygulamaların nedenini söylersen daha iyi yanıtlayabilirim. Bu uygulamaların neresi iyi değil?
Eğer şunu şunu yapamıyor diyorsan yine aynı kapıya çıkıyoruz > Tekelcilik.
çok fazla abartıyorsunuz. Şimdi birinin çıkıp MS rakip işletim sistemi çıkaracak demesini bekliyorum.
Açıkcası ben MS google rakip görüp bir arama motoru uretmeye karar vermesinden sonra google efsanesinin biteceğini düşünüyorum. 1999 2000 yıllarda altavista ya da yahoo(hala ilk sırada ) ve alltheweb i de hatırlarsanız onlarda yıkılmazdı.
Hızlı buyuyen her sistem hızlı yıkılmaya mahkumdur
İşe yaramaz dediğin IIS te 6.0 için söylüyorum çıktığından beri kritik seviyede tek bir açık yoktur ki bir kaç ay sonra IIS 7.0 ı göreceğiz.
Bir yazilimin dogru durust aciginin cikmamasi(ki pek inceleyemedim ama securityfocus'ta 269 tane topic (http://search.securityfocus.com/swsearch?query=iis+6&sbm=%2F&submit=Search%21&metaname=alldoc&sort=swishrank) cikiyor IIS 6 ile ilgili) onun ise yaradigini gostermez.Zira ben cogunlukla PHP gelistiriyorum , ve IIS'yi PHP ile kullanirken nasil cuvalladigini gordum.
Bir yazilimin dogru durust aciginin cikmamasi(ki pek inceleyemedim ama securityfocus'ta 269 tane topic (http://search.securityfocus.com/swsearch?query=iis+6&sbm=%2F&submit=Search%21&metaname=alldoc&sort=swishrank) cikiyor IIS 6 ile ilgili) onun ise yaradigini gostermez.Zira ben cogunlukla PHP gelistiriyorum , ve IIS'yi PHP ile kullanirken nasil cuvalladigini gordum.
İyi kavramı herkese göre değişiyor. Mesela bir linuxçuya sittinsene uğraşsan IIS iyidir dedirtemezsin.
IIS 5.0 ın memlekette hekırların çoğalmasından başka fazla bir işe yaramadığını MS çilerde kabul ediyor ancak IIS 6.0 ın iyi olduğu 7.0 ın daha da iyi olacağı bir gerçek.
Ayrıca söylediğimin arkasındayım IIS 6.0 için bu zamana kadar kritik seviyede bir açık yoktur. Bunuda ben söylemiyorum zaten bir güvenlik sitesinden istatistiklere bakmak yeterli.
Arama motoru konusunda MS in bundan sonra pek bir şey yapabileceğini düşünmüyorum. Google' ı artık sokaktaki adam bile biliyor arama deyince herkesin aklına google geliyor.
Ayrıca ekleme
IIS 4.0 = 231 vulnerabilities
IIS 5.0 = 282 vulnerabilities
IIS 6.0 = 60 vulnerabilities
İyi kavramı herkese göre değişiyor. Mesela bir linuxçuya sittinsene uğraşsan IIS iyidir dedirtemezsin.
Bu daha cok ihtiyac meselesi galiba.
Linuxcu diye bahsettigin kisiler ASP , ASP.NET kullanacak degil.Dolayisi ile diger web programlama dilleri icin WIN. sunucu kullanmak sag elle olmayan kulagi kasimak gibi geliyor bana.
Yani , IIS' 6'nin degil 60 , hic bir guvenlik zayifligi cikmasin.Ben performans istiyorum kardesim ! (Cebinizden cikacak "$" konusu da cabasi.)
ve MS "su ozellikleri bilerek yapmiyor" konusu hakkaten tekelcilikten dolayi mi ? Kafam biraz karistigi icin "End user" edasiyla birkac soru patlatayim.
m$ , cd yazma konusunda tekel olacaksa niye tekel olmuyor ? Nero'yu yapan yazilim firmasi ayaga kalksa ne olur , kalkmasa ne olur ?
Tekelcilik , neden kotu bir sey ? Isimize yarayacak , islerimizi kolaylastiracak seyler gomulu olarak gel(e)memesinin sebebi hakkaten bu mu ? Ya da seminer veren "m$"cilerden guzel bir "mvp" atasozu mu ?
Madem tekel olmak istemiyorsun , ve bilerek bazi ozellikleri gommuyorsun programina.IE 7 neden FF'te daha once gorup kullandigimiz ozellikleri yeni versiyonuna ekliyor ?Tekel olmak istemiyorsan sadece IE 6'yi oldugu gibi birakip FF'i veya opera'yi indirmeye yarayacak sekilde gomersin sistemine.Ne gerek var tabbing sistemi eklemeye falan ?
m$ , cd yazma konusunda tekel olacaksa niye tekel olmuyor ? Nero'yu yapan yazilim firmasi ayaga kalksa ne olur , kalkmasa ne olur ?
Neden olsun? CD yakma programı yapmak istese büyük ihtimal gider Ahead' i satın alır. Eğer giderde gelişmiş bir CD yazma vs. uygulamasını windows' a entegre ederse bu seferde ahead, roxio gibi firmalar MS i tekel olmaya çalışıyor diye mahkemeye verir ve %99.9 kazanırlar.
Tekelcilik , neden kotu bir sey ? Neden isimize yarayacak , islerimizi kolaylastiracak seyler gomulu olarak gel(e)memesinin sebebi hakkaten bu mu ? Ya da seminer veren "m$"cilerden guzel bir "mvp" atasozu mu ?
Bu aptalca bir soru. Tekelcilik kötüdür çünkü hem tüketiciye hemde diğer üreticilere zarar verir.
Madem tekel olmak istemiyorsun , ve bilerek bazi ozellikleri gommuyorsun programina.IE 7 neden FF'te daha once gorup kullandigimiz ozellikleri yeni versiyonuna ekliyor ?Tekel olmak istemiyorsan sadece IE 6'yi oldugu gibi birakip FF'i veya opera'yi indirmeye yarayacak sekilde gomersin sistemine.Ne gerek var tabbing sistemi eklemeye falan ?
Rakipleri karşısında durumunu koruyabilmek. Hep aynı kalacak değil.
Adamlar dandirik media player windows' a entegre olduğu için bile tekel diyorlar.
Bu aptalca bir soru. Tekelcilik kötüdür çünkü hem tüketiciye hemde diğer üreticilere zarar verir.
Cumledeki 2.kelimeyi gordukten sonra bir sey yazmayayim dedim.Halbuki ne guzel tartisiyorduk.
Bende o soruyu sorarak benle dalga geçtiğini düşündüm ancak sonradan son kullanıcının sorabileceğini düşündüm cevap vereyim dedim.
Yani o kelimeyi soruyu sorabilecek potansiyel "end user" için demiştim.
Alındıysan özürdilerim.
Hmm ,
O zaman soyle diyeyim.Ben bu sekilde bir tekelcilikten memnum kalirim acikcasi.Yani birgun XP'yi kurdugumda icinde winRar , winamp , BSplayer , Nero , Photoshop kalitesinde programlarin gomulu gelmesi benim icin cok guzel bir durum olurdu.
Ve "dava" konusunda hukuki mevzuati bilmiyorum ama "sen gidip adamin isletim sistemi ustune program yazacaksin , sonra senden daha iyi urun urettigi icin dava etme hakkina sahip olacaksin".Bana pek mantikli gelmiyor acikcasi.Sonucta MS , kimseyi kendi programina kullanmaya zorlamayacak.Veya alternatif yazilimin calismamasi veya yuklenmemesi icin herhangi bir girisimde bulunmayacak.İsteyen onu kullanir , isteyen alternatif yazilimizi yukler.
Ama hukuki yonu bilmiyorum tabii , dedigin gibiyse m$ hakkaten tekel olmak istemeyebilir.Ki bu da daha kotu bir durumu ortaya cikariyor.Eger MS tekelcilik yuzunden super yazilimlar uretmiyorsa , MS urunleri her zaman teknolojiyi 1-2 adim geriden takip edecek.Genelde rakiplerinin golgesi altinda gezecek.
Bundan diğer üreticiler rahatsız oluyor. Milyonlarca kişi Windows işletim sistemini kullanıyor ve Microsoft' un bu işletim sitemine IE, Media Player vs. koyması Real Networks, AOL, Sun gibi şirketleri rahatsız ediyor.
Burda zamanında IE ve Media Player' ın uninstall edilememesinden dolayı dava açılmış olabilir.
Bugün ben kullanıcılarıma güvenlik sağlayacağım ve sisteme entegre Anti-Virus koyacağım dese Symantec, Kaspersky, McAfee kudurur.
Veya daha iyi bir örnek vermek gerekirse, arkadaşın dediği windows' un defrag yazılımını dahada geliştirip bir raxco perfectdisk, norton speed disk, diskeeper gibi yapsa bu seferde bu defrag yazılımı üreten firmalar tekel olmaya çalışıyor diye dava açarlar.
O yüzden belli bir yerde durmalı. Ancak geliştirdiği bu şeyler için kaldırma desteği sunsa durum ne olur bilemeyeceğim.
Rekabetin olması ve tüketicinin korunması için belli bir yerde durması gerekli sanırım. AIO(hepsi bir arada) bir işletim sistemi sunup herkes bunu kullanmaya başlarsa ilerde kullanıcıya istediğini yapar.
Bu arada Google'in getirdigi tek yenilik zannedersem Google Earth ve Icerik tabanli reklam (Adsense, AdWords ). E-posta servisi, hizli mesajlasma programi, vs gibi seyler zaten onceden varolan ve populer olan seylerdi, yani google sadece alternatif uretti.
Bunun haricinde Google'i google yapan arama motoru kismi da bir yenilik degil biliyorsunuz. Sadece arama motorlari portallastiginda one cikan bir alternatifti, Allah yuru ya kulum dedi.
yesilvadi
16/04/2006, 12:08
CD yakma programı yapmak istese büyük ihtimal gider Ahead' i satın alır. Eğer giderde gelişmiş bir CD yazma vs. uygulamasını windows' a entegre ederse bu seferde ahead, roxio gibi firmalar MS i tekel olmaya çalışıyor diye mahkemeye verir ve %99.9 kazanırlar.
tam da sorumlu yurttaş, sağlam M$ kullanıcısına göre bir tahmin. eğer oturup adam gibi kendi yazılımını üretse ve de BUNU İŞLETİM SİSTEMİNE ENTEGRE ETMESE üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiş tekelleşmeye çalışmış olmazdı ama sen de M$ kafasına sahip bir arkadaş olarak Ahead'ı satın almaktan bahsediyorsun. satın alıp rakipleri yokederek yazışımı sisteme gömerek tekel olunuır zaten. bu durumda da tabii ki sana tekel diyecekler.
tekrar ediyorum: rakipleri yok etmek, yazlımı işletim sistemine gömmek ve kaldırılamaz yapmak tekelleşmedir. yoksa kimse M$ çok kaliteli yazılım üretiyor diye tekelleşme suçu isnad etmez.
IIS denen program da çeyrek versiyon gelir işletim sistemi ile berbarer o haliyle pek fazla işe yaramaz illa da kullanıcam diyosan M$deki arkadaşlara bi güzellik yapman gerekir. o kadar para verdikten sonra da performansı çok düşük bir web sunucusuna sahip olmanın gururunu yaşarsınız. kastetiğim kağnı gibi ilerleyen ve bol para harcadığınız bir yazılımdı yoksa hiçbir yazılımın açıklarının çetelesini tutmuyorum.
bu arada eskiden linuxçu diye tabir edilen insanları çok inatçı ve fanatik zannederdim oysa karşımda azılı bir windowsçu var. hadi onlar (linuxçular) içindeki özgür sesi dinliyorlar da sana ne oluyor kardeşim birden M$u kalite ve iyiliğin simegesi haline getiriyorsun. söylediklerimi pek anladığını sanmıyorum (belki de ben anlatamıyorum kusura bakma) o yüzden boş yere uzatmayayım diyorum. sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz vesselam
...(belki de ben anlatamıyorum kusura bakma)
+1 sonuna kadar katılıyorum. yazdıklarımı 3 defa sakin kafayla oku.
yesilvadi
16/04/2006, 14:27
+1 sonuna kadar katılıyorum. yazdıklarımı 3 defa sakin kafayla oku.
başkasının mantıklı ve insaflı davranmaya çalışmasını kullanıp "ee hepiniz sonunda benim dediğime geleceksiniz" BENliği içinde boğulan birine ne denir.
huuuuu başka şeyler de söyledim
:mad: :iih:
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.