PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Şu sıralar oldukça canımı sıkan bir konu mouse üzerine gelince açılır flash bannerlar

captainzap
13/04/2006, 18:09
çoğu site artık üzerine gelince aşağıya doğru açılan flash reklamlara yer veriyorlar sitelerinde , opera ve firefox bu konuda sıkıntılı çünkü flash ın görünmeyen kısmı da tıpkı bir div in üstüne div binmiş gibi yani içeriği tamamen engelleyeci nitelikte yerleşmiş olması.

örnek 1 de firefox ta ntvnin sayfasında yerel bölümüne kadar linke tıklayamıyorum büyük kayıp.

örnek 2 de bu kez başka bir sitede mynet te opera ile sağdaki menüleri erişemiyorum flash banner yüzünden

internet explorer bu konuda sıkıntısı olmayan tek browser belkide :garip: neden buna bir çözüm ,yama üretmiyorlar firefox ve opera :garip: operadan ve firefox tan soğumamı sağladı bu olay

aynı zamandada açılır reklamlardan da nefret etmemi sağladı ben menünün gittiği sayfayı öğrenmek için kaynak kodunu açıp bakmam mı gerekir :mad: rezil bir durum :sus:

ebubekir
13/04/2006, 19:44
Opera ya da Frefox ikisini de denedim. Beş para etmeyen browserlar. Ne kardeşim onu desteklemiyor bunu desteklemiyor. Ne işe yarıyor peki bu arkadaşlar !
Ne olursa olsun internet explorer...

turker
13/04/2006, 20:52
Opera ya da Frefox ikisini de denedim. Beş para etmeyen browserlar. Ne kardeşim onu desteklemiyor bunu desteklemiyor. Ne işe yarıyor peki bu arkadaşlar !

:garip: :hmmm:

Gurhan
13/04/2006, 21:15

Firefoxmu siteleri desteklemiyor yoksa sitelermi firefoxu desteklemiyor
tarayıcının işi kendisine geleni yorumlayıp sunmak mı
kendisine geleni düzeltip sunmak mı
firefox standartlara uyarak iyimi yapıyor
yoksa ie standartlara uymayarak mı iyi yapıyor(ie standartlara uymadığı içinmi düzgün gösteriyor onuda bilmiyorum)

karışık şeyler bunlar...

@captainzap
soruna gelincede Firefox için bir eklenti vardı(ismini hatırlamıyorum) flash popup'ları engelliyordu onu yükleyerek kurtulabilirsin.

metoikos
13/04/2006, 22:55
FF için Adblock eklentisi ile istenmeyen reklam, flash vs şeylerin görünmesini engelleyebilirsiniz. Flashtan kaynaklanan sorun FF, Opera ya da diğer tarayıcılardan değil kodlama yapan tasarımcı, geliştirici arkadaşın özensizliğinden kaynaklanır. Pek çok forumda flash bannerler ile benzer sorunlar yaşayan arkadaşlar bu şekilde menülerin vs içeriğinn görünmemesini engellemek için çözüm yolları arayıp dururlar. Bulanlara şahit oldum :)

@@ ebubekir
:)

selected
13/04/2006, 23:43
@ebubekir büyük laf etmişsin. yine ortalık karışacak durduk yere :)

gürhanında dediği gibi karışık işler bunlar. kimin kimi destekleyip desteklemediği bir kullanıcı olarak umrumda değil. Önceden site tasarlarken orda düzgün çalışıyormu burda nasıl görünüyor derdi yoktu. neyse...

IE kullanıyorum. başım ağrımıyor.

HunTER
14/04/2006, 02:54
Sızı duymuyorum :)

BeLovED
14/04/2006, 13:01
Dün bir konuda daha belirtmiştim.Bu tür bannerlar, kullanıcının antipatisinden başka bir şey kazandırmaz :).

smasherz
14/04/2006, 13:28
daha önce bende aynı konuda başlık açmıştım. biraz araştırdım. bir eklenti buldum. firefox altında bazı pencereleri ie görünüm ile açabiliyoruz. aynı özellik netscape de standart olarak geliyor. tavsiye ederim

Ansugo
14/04/2006, 13:39
Opera ve FF'de calisan bu tip cok reklam gordum. Bence sorun tamamen ozensizlik, dunyayi IE'den ibaret sanmak gibi sacma sapan bir rehavet.

selected
14/04/2006, 14:12
Sizce burda kim suçlu?
a.FF
b.IE
c.Macromedia Flash
d.Webmaster
e.Ziyaretçi :(

captainzap
14/04/2006, 15:28
a) FF - madem dünyada bu kadar çok flash nesne kullanılıyor. bu hatanın düzeltilmesi için bir çalışma yapılmalıydı.
b) IE - windows'un dünyada bana göre tekel olması sonucunda standartları bir nevi ıe nin belirlemiş olması
c) M.Flash - Her tarayıcıda çalışabilecek güçlü bir yapı oluşturulması gerekliydi bir nevi ie için çalışıyor.
d) Webmaster - arkadaşımızında belirttiği gibi gerekli kodlarla düzeltmeler yapıp flash reklamların görüntülenmesindeki aksaklıkları giderebilmiş olmalıydı.
e) Ziyaretçi - a,b,c,d deki şartların yerine gelmemesinden ötürü bunlara eksi not vermek ve gerekirse a yı b yi cyi d ile çalışmamayı göz önünde bulundurmalı.

Artık firefox ta yada operada çalışıyorsam yani onunla internette geziyorsam ve onu kullanım açısından benimsemeye başlamışsam eğer değmiyecek bir site ise o flash reklamı çıkaran direk kapatıyorum eğer siteye mutlaka ulaşmam lazımsada ie yi açıyorum.

En mazlumu da biz ziyaretçiler nedir çektiğimiz.

Ansugo
14/04/2006, 15:58
Üretici (web yöneticisi) mali bozuk yapiyorsa, tuketici (ziyaretci) ne yapsin? derim.