Tam Sürümünü Görmek İçin : Arkaplanda gizli çalışan iexplore
Merhaba, bir şekilde bilgisayarıma sanırım bir program yüklenmiş ve bilgisayar açıldığında arkaplanda çalışan iki adet "iexplore" çalışıyor. Bunları hiçbir şekilde göremiyorum vede sonlandıramıyorum. Bu pencerelerde 10 saniyede bir kendisini yeniliyor.
Sistemimde Avast kurulu ve 10 saniyede bir ScriptBlocker çıkıyor. (Internet Explorer açtığımda çıkan pencere.)
Bu sorunu ne regedit'ten çözebildim nede Avast'tan. Hatta TuneUp bile kaldıramıyor bu arka planda çalışan iexplore'i.
Bu sorunu nasıl ortadan kaldırabilirim?
arka plandaki servisleri bir kontrol et bence...
ozelliklede Hangi servisin hangi Uygulamayı calistirdigina bak...
iexplorer olanlara bak....
muhtemelen adam iexplorer diye bir uygulamayı service olarak calistirıyor.... Diye dusunuyorum..
Bir uygulama olduğunu zannetmiyorum. Çünkü yeni bir iexplore açtığını Avast Script Blocker'dan anlıyorum. Arkaplanda çalışan uygulamalarında iexplorer'le ilgili olduğunu da sanmıyorum çünkü istediğimi uygulamaları sonlandırabiliyorum fakat iexplorer'i sonlandıramıyorum. Bunları temizleyen sağlam bir program var mıdır acaba ?
nod32+adaware deneyebilirsiniz.
Ayrıca Tweak Master veya benzeri bir programla, program yüklemek istemiyorsanız windows sistemlerde komut satırında netstat -b yazarak o an hangi programın, hangi porttan, nereye bağlandığını görebilirsiniz.
Adaware (http://downloads.pcworld.com/pub/new/privacy___security/anti_spyware_tools/aawsepersonal.exe)
HijackThis (http://www.merijn.org/files/hijackthis.zip)
bu iki programi denermisn
Çok teşekkür ederim Gürhan. HijackThis programı çok işe yaradı. Sorun çözüldü. Ama şimdide arkaplanda çalışan hiçbir program kalmadı. :)
Avastı bile çalıştırmıyor valla. Köşede 10larca simge vardı çalışan. Şimdi sadece internet bağlantımı gösteren simge kaldı. Ama yinede o sorundan kurtulduğum iyi oldu. Ben yine köşemi doldururum.
Volkan Uzun
11/04/2006, 19:56
active desktop isaretliyse o da bir ie kullaniyor olabilir.
Hayır Active Desktop'da degildi. Sorun düzeldi teşekkürler.
spY Bot dene bence sorun cozulmus ama sen genede bir dene :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.