PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Msn

yastasinane
09/04/2006, 22:42
msn messenger icin neler var neler yok diye gezerken bir cok seye rastladim. en ilginci sizi blocklayanlari gosteren, sizi listesinden silenleri gosteren programlardi. tabi msn hesabiniza baska programlardan da login olabiliyorsunuz.
bunlar nasil oluyor? yani msn 'e baska pr. ile nasil login olunuyor, adamlar bu hesabi ve sifreyi nerden dogruluyor, listeme nasil ulasiyor, listemdekinin beni silip silmedigini nerden buluyor ? bunlari yapabilmek icin veritabanina ulasma iznini nerden aliyor?
bilginiz varsa paylasirsaniz sevinirim.
iyi calismalar.

karavanabatu
10/04/2006, 16:21
Bence onlara pek güvenmemek lazım nolur nolmaz? Karşı tarafın niyetini bilemezsin. Bu bilgiler yanlışlıkla da olsa sızabilir. Onun için pek tavsiye etmiyorum. Ya da geçici bi şifre koy sonra öğren ardından hemen tekrar şifreni değiştir.

Silinenleri nasıl bulduğu hakkında bir fikrim malesef yok.

Sniper
10/04/2006, 16:37
MSN'de tıpkı FTP, Mail HTTP gibi bir protokoldür. Server'a isteğinizi söylersiniz o size cevap verir. Farklı programlardan ulaşılabilmesinin sırrı da budur. Protokol hakkında bilgi için: http://www.hypothetic.org/docs/msn/index.php

Ömer
10/04/2006, 16:46
mesela mirandada icq msn aim irc gibi bi kaç servise birden bağlanabiliyorsun sonuçda o hizmetin bağlı olduğu domain yada ip ye ve porta gidiyor doğruluyor ve sana listeni veriyor ama seni engelleyeni seni bloklayını o şekilde göstereceğini sanmıyorum bi ara izin almdan kamera aöma mevzuları felan vardı hepsi fos çıktı aslında olsa iyi olur :)

Sniper
10/04/2006, 16:52
Engelleyeni de o yöntemle öğrenebiliyorlar. Sadece MSN'in kendi programı bunu vermiyor. Kamerayı açma olayına gelince. Bunun MSN'le alakası yok. Sisteme trojan gönderip kameranın kullandığı portu kullanıma açıyorlar ve kendi hazırladıkları web sayfasından senin kameranın gösterdiğini görebiliyorlar.

Ömer
10/04/2006, 16:59
kameranın portunu adsl modemden trojenle nasıl açtıracaksınki

Sniper
10/04/2006, 17:25
Onu ben yapmıyorum, hacker'lar (ya da öyle olduğunu zannedenler) yaptırıyor. Atıyorum 8080 numaralı portu mu kullanıyor kamera, trojanla bu portu görebilecekleri şekilde ayarlıyorlar ve kullanıcının IP adresi+port numarasıyla kameranın görüntülerini browser'da görebiliyorsun. Tabii sürekli refresh şart.