Tam Sürümünü Görmek İçin : Script - Fiyatlandırma
Skeleton
09/04/2006, 14:59
Bir arkadaşa yazdığım bir script için 2 farklı fiyat vermem gerek. Birincisi, bu scriptin tüm hakları bana ait olacak ve istediğim bir kişiye satabileceğim. İkincisi, script tamamen karşı tarafa ait olacak ve başka birine satamayacağım. Birinci seçenek için bir fiyat belirledim ve arkdaş ile anlaştık. Ancak şu an bana 2. seçenek olursa nasıl bir fiyat isterim gibi bir soru geldi arkadaştan. Bu durumda 1. seçenek tarzında script X YTL ediyorsa, aynı script 2. seçenek ile kaç X YTL etmelidir sizce? Bu fiyat konularında pek bilgim olmadığı için bu işi yapan, tecrübeli arkadaşlar nasıl bir yöntem izliyor acaba? Şimdiden teşekkürler.
hakansor
09/04/2006, 15:09
Bu mevzularda bir tutarlilik oldugunu sanmiyorum.
Bazi kimseler ahkam kesse de ;
Gercekler her daim biberdir.
Tutturabildigine :sus:
Meteryus
09/04/2006, 15:51
1. fiyatı X verdin dersek, 2. de Y olsun , şöyle birşey yaabilirsin.
Y=X10
1. fiyatı X verdin dersek, 2. de Y olsun , şöyle birşey yaabilirsin.
Y=X10
Tabi tabi. Herkez (yuzde 90ını) hadi len diyecektir emin olabilirsin.
Scriptin buyuklugune gore degisir.
vbulletin'in haklarini 10.000 $'a birakmazdim mesela.(Halbuki kullanim lisansi 160 $)
vbulletin lisansi ornek verilirmi lol.. bir milyon $ ver bakalim vereceklermi .. vermezler..
dostum yaptigin script ise yarar biseyse ve hep destek vereceksen, ve yeni surumlerini falan yapacaksan oyle anlas.. mesela scripti x fiyati 100$ ise y fiyati 500 ile 1000 arasidir..
vbulletin lisansi ornek verilirmi lol.. bir milyon $ ver bakalim vereceklermi .. vermezler..
Anlatmak istedigim bunun belli basli bir formulunun olmadigi..
/* Benim mesajlarima bu tarz bir uslupla cevap vermezsen sevinirim.*/
salihakkas2
15/04/2006, 17:04
hem sevinir hem de ... :)
bu konuda tecrübelerim var..
neyse
fiyatlandırma konusunda benim de sorunlarım var, kime söylesem çok ucuz yapıyorsun diyor ama bu konuda ne elimde bi diplomam ne de vereceğim bir garanti veya bir imza var sizce ben ucuz yapmakta haksız mıyım
mesela şöyle bir template monsterda bi tasarımın fiyatlarına baktım.
İlk seçenek için $61
İkinci seçenek için. $2400
istemiş.
Skeleton
16/04/2006, 14:47
Aynı şey benim de dikkatimi çekmişti. Ancak böyle bir fiyatlandırma biraz uçuk değil mi sizce? Yani çok özel durumlarda birisi bu fiyatı kabul eder bence.
mesela şöyle bir template monsterda bi tasarımın fiyatlarına baktım.
İlk seçenek için $61
İkinci seçenek için. $2400
istemiş.
Bence eder. tm için biraz düşük olsada bu oran scriptte eder gibime geliyor
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.