Tam Sürümünü Görmek İçin : Kurşun Adres Sormaz !
Hakkari Valisi diyor ki; “Polise ateş etmemeleri emrini verdik ama karşı taraf silahlı. Ne zamana kadar polisin ateş etmesini engelleyeceğiz?”
Neden polise öyle denmiş?
Memleketin burasında ayrı, orasında farklı kanunlar mı uygulanıyor?
Farklı rejimler mi var?
Güneydoğu’da Kürtlere pozitif ayrımcılık mı uygulanıyor?
Burada suç olan şey orada değil mi?
Gösterilen müsamahanın sırrı nedir?
Oralar AB’nin vesayeti altında mı?
Hani “manda ve himaye kabul edilemez” idi?
Yoksa Erdoğan, Gül ve Çiçek’in “Türkiye 3 Ekim’den itibaren yeni bir sürece girmiştir” demelerinden bunun mu anlaşılması lâzım?
Yeni bir sürece mi girdik gerçekten?
Parçalanma, ayrışma, bölünme süreci?
Onun için mi 29 Ekim’de Diyarbakır’da Vali Atatürk posterlerini “tahrik olur” diye indirtmiş.
Peki bu ülkenin “kutsalları”?
Yüksekova’da “cenazeye” katılan ve slogan atanların üzerinden jetler geçmiş..
Jetlere yuh çekmişler, ıslıklamışlar.
Nüfus cüzdanlarını sallayıp “TC kimliği istemiyoruz” demişler.
Yangınlardayım..
Ruhumun, “Ya sev, ya terk et” noktasındayım.
Hem TC kimliğini sevmeyip, hem de terk etmeyenlerin, bulundukları yerde kalabilmek için oraları alırken ödediğimiz bedeli faiziyle birlikte karşılamaları gerektiği düşüncesindeyim
Aldığımız fiyata veririz.
Güçleri, cepleri,en önemlisi yürekleri yeter mi?
Aslında “TC kimliği istemiyoruz” demeleri konunun ayrışma noktasıdır.
Biz kimseyi zorla Türk yapmıyoruz, “sen ille de Türk olacaksın” demiyoruz.
Sadece onlar “biz Kürdüz” dedikçe Türklüğümüzü hatırlatmak zorunda kalıyoruz.
“TC kimliği istemiyoruz” lâfı, kebap ve şiş teorisyenlerinin, yâni, “Bizi birleştiren üst kimlik TC kimliğidir” palavrasının da iflâsıdır.
Vali diyor ki; “DEHAP’lı belediye başkanları Kürtçe konuşarak halkı sakinleştirip, kepenkleri açtırdı. Bir tek onları dinliyorlar”..
Devlet Türkçe konuşamadığı için meydan Kürtçe konuşanlara kalıyor.
Güvenlik güçlerini siperlere çektiğiniz için güvenliği sağlamak kırmızı kolbağlı “özel görevlilere” kalıyor.
Bir zamanlar “Özel Kuvvetler”in kol gezdiği meydanlar “özel görevlilere” bırakılıyor.
Bir zamanlar anaya, avrata, bacıya sövülünce adam öldürülen memlekette devlete, bayrağa, vatana dil uzatılıyor, kimsenin çıtı çıkmıyor.
Murat Yetkin’in, “isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey askerî bir askerî yetkili”si (19.11.2005 Radikal) "Olaylara şiddetle tepki göstermemiz, olayları çığrından çıkarabilir" diyor ve devam ediyor: "Şu anda bölgede daha sıkı güvenlik önlemine ihtiyaç yok. Daha sıkı önlemle, belki PKK'nın tuzağına düşmüş oluruz. Bölgede yeterli güvenlik gücü var. Şu an müdahale etmememizin nedeni, olayın soğumasını sağlamak."
Devam ediyor Murat Yetkin’in yetkilisi; “1984'ten bu yana böyle bir şey görmedik. 1984-99 arası çatışma vardı, çoğunlukla dağlarda oluyordu. Şimdi, Hakkâri'de, bunun şehre inmeye başladığını ve halka yayıldığını görüyoruz. Binlerce kişi toplanabiliyor, yönlendirilebiliyor. Merkezlerde asker ve polis lojmanları, evleri saldırı altında. Bölgedeki halk teröre karşı diyoruz, ama ayrılıkçılığa karşı değil. Oralardaki vatandaşlar siyaseten ayrılıkçılığa kaymış durumda. Buna göre önlemler geliştirmek lazım. PKK ve DEHAP aynı örgütlenmenin parçaları. Yalnızca o bölgede değil batıya göçmüş bölge halkı üzerinde de etki ve baskıları var. -Sen-ben- diye konuşmaya başladılar. Batıdaki halk da artık –Yeter- demeye başladı.”
Murat Yetkin’in “yetkilisi “bu bahaneleri-mazeretleri bir de bana anlatsa ya..
Yahut da külahıma..
Cevabı bu 30 Ağustos’ta emekli edilen Tolunoğulları’ndan Hurşit Paşa isminin gizlenmesini istemeden, açıkça veriyor. (18.11.2005 Gözcü)
“Bu provokasyonu da geçmiş. Planlı, programlı bir şey. Bunun derin devlette, saçma-sapan konularla işi yok. Görünen köy kılavuz istemez. Terörizmin üçüncü boyutu bu. Silahlı boyutu 15 Ağustos 1984’de Eruh-Şemdinli baskınlarıyla başladı, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın 16 Şubat 1999’da yakalanıp Türkiye’ye gelene kadar devam etti. Sözde, kendilerince uydurulmuş ‘ateşkes’i 2004 yılının haziran ayında bozdular. Silahlı propagandanın yanı sıra arada konuyu siyasi platformlarda gündeme getirip siyasallaşma çabalarının arkasından etnik bölücü harekete geçildi” diyor.
“Üçüncü Boyut”, kitabın yazdığına göre “Hareketin siyasallaşması, terör örgütünün siyasal temsilci gibi görünmeye çalışma” safhasıdır.
Yeterli dış desteği sağlamıştır örgüt ki, artık masaya siyasi isteklerini koyma noktasındadır.
“Şiddet işi raydan çıkarır” diyen Murat Yetkin’in yetkilisi ortada ray filan kalmadığını, artık farklı güzergâhlarda farklı trenlerin gitmeye başladığını görmüyor mu?
Genelkurmay’ın son günlerdeki “tavrını” beğenen iki kesim var.
Biri Taha Akyol; “Genelkurmay'ın tavrı dikkatinizi çekti mi? Binlerce insan PKK bayraklarıyla, Öcalan posterleriyle, zafer işaretleriyle yürüdü! Bu konuda Genelkurmay da "Ezeriz, yok ederiz!" gibi eski tip bir bildiri yayımlamadı. Bütün bunlar duyarsızlık değil, akıllılıktır! Milliyetçilik, dövüldükçe kabaran bir duygudur. PKK bunun için "halka ateş açılmasını" istiyor” diyor..(19.11.2005 Milliyet)
Meğer “milliyetçilik” kabarmaması gereken bir duyguymuş, da haberimiz yok..
İkincisi Yunanlılar..
To Vima Gazetesi, Türkiye’de büyük tartışmalar yaratan yeni bröve için şunları yazıyor: “Eski brövede Mustafa Kemal’in Küçük Asya Savaşı’ndaki figürünün yanı sıra sancaklar ve silahlar vardı. Yenisinde Atatürk ve sancaklar yok. Belki de anlamlı bir değişiklik söz konusu.
Gazete; ‘Türk Kara Kuvvetleri’nde sembollerin önemini bilen çevrelerin bu değişikliği önemli saydıklarını belirterek, “Sözkonusu çevreler, Türk ordusunda Kemalizm ve ‘Yunanistan düşman’ imajı için yeni bir yaklaşımın sözkonusu olabileceğini söylediler’ diye devam ederek yeni brövenin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ün inisiyatifi ile hazırlanmasının ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda kullanılmaya başlanmasının da ayrı bir önem taşıdığını vurguluyor.
Bakın Yunanistan bile bröveden sadece Atatürk’ün değil, “Sakarya’daki Atatürk”ün kaldırıldığını fark etmiş.
Sancak ve silahların yokluğunu fark etmiş.
Şimdi akla şöyle bir soru geliyor..
Acaba Atatürk’ün, sancakların, mızrakların, kılıç ve tüfeklerin yer almadığı bir bröve, çevreye duyarlı bir STÖ’nün mü amblemidir?
Uzun süreler ortalıkta görünmeyen, ama kritik zamanlar ve konularda karanlık fondan çıkar gibi fikir beyan etmeyi görev bilen Fırat kıyılarının dingin mir çocuğu esip köpürmüş:
"Birileri gayrımeşru yollarla yönetimi ele geçirmek iddiası içinde. Faili meçhullerin failleri, bu fiillerinin gerekçelerini, devleti koruma adına kişisel servetlerinin hesabını verdikten sonra bize akıl vermelidirler" demiş.
Oysa bu aralar “devleti ele geçirmeye çalışan birileri”, bildiğin gibi sadece Hakkâri yöresinde kıymetli okuyucu..
Devletin kendini koruma içgüdüsü ise iğdiş edilmiş. Pasifize edilmiş, hareketsizleştirilmiş, etkisizleştirilmiş.
Devlet sindirilmiş.
Polisin askerin elinden silahı alınmış, alınmamışsa bile ateş etme denilmiş,
Dahası polise “ortalıkta görünme” denilmiş.
Meydanı “özel görevliler”, Kürtçe konuşan, konuştuğu zaman kitleleri yöneten, okulları, kepenkleri kapatıp açtıran mahalli liderler, belediye başkanları almış.
Kürtçe konuşup kepenk açtırmak deyince MGK’nın MGK olduğu zamanlardaki Genel Sekreterlerinden Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu’nun “Askeri ve Siyasi Anılarım”ının 2’inci Cilt, 246’ıncı sayfası geliyor aklıma..
29 Mart 1990 günü Sabri Paşa Köşk’teki bir terör zirvesinden önce devrin İçişleri Bakanı’nın telefonla Diyarbakır’ı aradığını, “oranın lisanı ile” konuştuğunu söyleyerek kepenkleri kaldırttığını hikaye eder..
1990’daki İçişleri Bakanı 2005’te de İçişleri Bakanıdır beyler..
Kepenkler yine kapatılmaktadır, yine ve ancak Kürtçe konuşulunca açılabilmektedir.
Erdoğan; böyle fırsatları hiç kaçırmadığı halde İsviçre maşına gidememiş, soran gazeteciyi azarlamıştır.
Demek ki “durum” ciddidir.
“Durum” ciddidir de “vazife” nedir?
Bu “durum” karşısında “vazifemizin” ne olduğunu söyleyecek kimse yok mu?
Aloooooo… Hatlar mı kesik?
Sesim geliyor mu?
Orada kimse var mı?
Diyarbakır’da “Kürt sorunu vardır”ın arkasından tırmanan olaylar Erdoğan ve “kurmaylarının” ezberini bozmuştur.
İpin ucunu kaçırmışlardır, artık olayların arkasından gitmeye başlamışlardır.
Olayları kontrol edemez hâle gelmişlerdir.
Madem bize kimse bir şey söylemiyor, Demirel’in hoşuna gitmese de ne olacağını, ne yapacağımızı, “vazife”mizin ne olması gerektiğini düşünmenin tam sırasıdır.
Bilgi birikimi ve “teçhizatımızı” gözden geçirmenin de..
Hüseyin Mümtaz / 21 Kasım 2005
Diyecek fazla birsey yok insan hayret icinde izliyor.Bazen insanin "Amerika atom bombasini Hiroshima ve Nagasaki yerine Diyarbakir ve Hakkariye atmis olsa !!!! Turkiye su an bulundugu durumdan daha mi iyi bir durumda olurdu ?? "
diyesi geliyor ama toprak bizim topragimiz, topraga yazik....
Toplasan uc bes bın kısılık bı gurubun yaptıklarını tum bır bolge halkına maletmeyın.. Aksı halde PKK'nın ekmegıne yag surmus olursunuz.. Yasananlardan en sızın kadar onlarda rahatsız..
Ha pekı ne yapmalı? Bence bırlık olup bır sıddete hayır haraketı baslatılmalı.. Kurt Turk ele ele PKK'ya karsı.. Tabı bu gazetede yazı yazmaya benzemez.. Emek ıster.. Cesaret ıster..
Cesaretı olan gıtsın guneydoguya ve ordakı halkı PKK'ya karsı orgutlesın.. Orgutlesınkı o ınsanların hangı sartlar altında kepenk ındırdıgını daha ıyı anlasın.. ve bu sartlarla mucadele etsın bakalım.. Edebılıyormu acaba?
Eger sılahlı mılıtanların olum tehdıdıne karsı boyle bır hareketı orgutleyebılıyorsanız alnınızdan operım.. Yoksa bana bunlarlar gelmeyın..
Ayrıca guneydogudakı olayları mazaret gostererek Marmara Unıverıstesınde ıkı kısıyı satırla yaralayan gurubu ve bu eyleme goz yuman emnıyet teskılatınıda -faıller hala yakalanamadı- kınıyorum.. Kı yaraladıklarından bırı olaylarla hıc bır ılgısı olmayan hatta ogrencı bıle olamayan bır kadın, okul sekreterı..
Bu "cesur", "vatanperver" ınsanlar her sınırlendıklerınde solugu esımın de okudugu guzel sanatlar fakultesınde alıyorlar kı (Neden? Cunku bu fakultede okuyanların hepsı entel kuntel tıpler. Bı pıslık varsa kesın bunların basının altından cıkmıstır) rektorluk bıle bunlara karsı bırsey yapamıyor yada yapmak ıslerıne gelmıyor.. Ellerınden gelen tek sey "bugun okulumuzda gosterı yapılabılır ayagınızı denk alın" seklınde anonslar vermek..
Su durumda guneydogudakı salaklıgın aynısının ıstanbulda da yasandıgını soylemek hıcte zor olmayacak sanırım? Burda sadece taraflar degısık o kadar..
(Kı o fakultenın ogrencılerıne bırak PKK sempatızanı solcu bıle denemez.. Sırf sacları uzun oldugu -ve manıtanın hasını goturdugu- ıcın ele gecen her fırsatta lınc edılmek ıstenıyorlar.. Ve eger bu embesıllıgın adı vatanseverlıkse ben vatanımı sevmıyorum arkadas..)
Ha pekı ne yapmalı? Bence bırlık olup bır sıddete hayır haraketı baslatılmalı.. Kurt Turk ele ele PKK'ya karsı..
Ben Kurdistan istemeyen, PKK'ya karsi, devletini ve milletini seven bir Kurt olsaydim simdiye kadar bu tur gosterilerden 500 kere yapardim.
Ama bu kadar kurt nufus boyle seyler yapmiyorsa, bu kadar "aydin oldugunu iddia eden" kurt boyle yapilanmalari orgutlemiyorsa; kanaatime gore kurt sorununda karsimizda iki sorun var :
a ) Bir kisim kisiler silahli/silahsiz orgutlenme yoluyla devleti bolmek istiyor.
b ) Bir kisim kisilerse orgut baglantisi olmadan icinde ayri bir devlet istegi yasatiyor.
Bence kurtlerin kendilerini aklamalari gerekiyor. Ben eskiden ( ki forumu karistirsaniz kurtlerin hakkini korumak namina o kadar sey yazmis bir kisiyim) birkac kisinin yaptiginin tum kurtlere mal edilmesine karsiydim. Ama bugunki dusunceme gore toplu olarak lekelenmek/damgalanmak istemeyen kurtlerin birseyler yapmasi gerekiyor. Aksi halde bana gore artik tum kurtler birer bolucudur ( ister silahli eylem yapiyor olsun, ister icinde "olsa hani iyi olur" diyor olsun, aktif/pasif farketmez )
Kurtler kendilerini aklamiyor ve "bunları yapan lanetlidir, biz lanetliyoruz" diye toplu halde protestolar icra etmiyorlarsa bu demektir ki tum kurt (eger varsa) toplumu bu yapilan islere onay veriyor.
Tehdıt altında bunu yapamazlar.. Sende yapamazsın.. Ama tehdıt altında olmayanlardan bunu bekleyebılırız..
Dedıgın gıbı yapmamalarına sebep ıcten ıce "olsa ıyı olur" demelerı olabılır ama aklı basında turklerın cıkıp onlara olsa ıyı olmayacagını anlatmaları gerekıyor..
Ote yandan.. Ben bıle sokakta gordugum kurde pıslıge bakarmıs gıbı bakıyorum.. Yanı onların bızı ıstemedıgı kadar bızde onları ıstemıyoruz yalan mı? Bugun hangı turke sorsanız kurtlerın olmadıgı bır turkıyeye hayır demeyeceklerdır.. E demekkı duygularımız karsılıklı?
Oyleyse once bu sorunu halletmemız lazım.. Yanı once donup bı kendımıze bakalım..
Dogudaki kurt kadar Istanbul'da mi yok mu? Dogudaki kurt kadar bati anadoluda yok mu?
Tabii ki var. Hadi doğudaki cahildi, korkuyordu falan diyelim. Bunlar ne iş yapıyor?
Duygularımız ise karşılıklı. Çünkü Türkiye'de yaşayan tek etnik gurup kurtler degil. Mesela 5 milyona yakin bir kafkasya kokenli vatandas var. Ama bunlar kalkip turkleri/kurtleri oldurmuyor degil mi? Bunlar hergun "kendi devletimizi istiyoruz, ankara'ya kadar bize verin" diye taleplerde bulunmuyor degil mi? Bunlar kalkip dilimizi konusamiyoruz diye ortaligi yaygaraya vermiyorlar degil mi?
Tabii ki kurtlerin olmadigi bir turkiyeye hayir denilecek. Sonucta dogunun yukunu 70 yildir biz cekiyoruz. Bizim cebimizden kurt cocuklar okuyor. Bizim cebimizden onlarin caldigi elektrik, su faturalari odeniyor. Bunlar yetmiyor gibi bir de gelip silah dogrultuluyor.
Bence artik turk devletini seven kisilerin kurtlere acima zamani gecti. Artik kurtlerin birsey yapmasi lazim. Acima furyasi eskide kaldi.
Iyı belkı sesını duyan kurtler bıseyler yapar.. Ama ben yınede onlara "bakın aslında bız sızı sevıyoruz" mesajının verılmesı gerektıgını dusunuyorum.. Bu onları bırsey yapmaları konusunda cesaretlendırebılır..
Tabı "sızden nefret edıyoruz topunuzun canına ot tıkamamız yakındır" mesajıda aynı ısı gorebılır ama ben bı tercıh yapmam gerekırse ılkını tercıh ederdım..
Sanırım aramızdakı farkta bu..
Devlet yillardir bakin biz sizi seviyoruz mesajini veriyor. Sadece devlet vermiyor, gazetelerde, medyada veriyor. Hatta öyle ki tamamen türkçü olduğu bilinen kimi yazarlar bile kürt sorunu ile ilgili yazılar yazarken kurtlerin gururu kirilmasin diye yazilarina ozen gosteriyorlar.
dı...
Bence yapilabilecek hersey yapildi. Simdi onlarin adim atma zamani geldi. Oyunlara gelmeyeceklerini, piyon olmadiklarini, teroru, ulkeyi mahveden her turlu girisimi tasvip etmediklerini belirtme zamanlari geldi.
Ama goruse gore ne boyle bir iyi niyet var ne de gostermelik de olsa boyle bir iyiniyet gosterisi.
Sonucta iyiniyet bir yere kadar gosterildi. Iyiniyetin tukendigi, kanin dokuldugu yerde devreye girecek devlet kurumlari belli. Bu kurumlarin kafasina vurup susturamayacagi birsey de henuz icad edilmesi.
Sabir, iyi niyet, sevgi saygi bir yere kadar. Anlasilmiyorsa devletin diger yuzu devreye girecektir.
captainzap
06/04/2006, 16:11
Sadece devlet vermiyor, gazetelerde, medyada veriyor.
hakkaten DI. arktık o eski halden eser yok. Medya nın patronları Türkiye'yi yönetiminde söz sahibi oldu. Bu gerginlikler bazılarının işine geldiği için sürdürülmek isteniyor. Neden sadece doğu hedef alınıyor peki kürtler,v.s. çünkü o bölgede eğitim sorunu var oradakilerin eğitimli olması bu durumu meydana getirmezdi. PKK niçin orda gövde gösterisi yapıyor artık buraya gelmeyin, öğretmenler buraya gelmeyin mesajını vermek için. rahat bir yaşam ve eğitim seviyesi yakalanmasın diye. Yoksa sonlarını biliyor PKK. Bu yüzden bölgedeki yönetici ve gruplar bu eğitim konusunda pek bir şey yapmıyor, yapmak istemiyor. Bu olaylarda en önde de çocukları görmek içler acısı 10-18 yaş arasındaki çocuk ve gençler ellerinde taş sopa ne yapıyorlar. Çocuk kandırmak kolay şey.
Oradaki halkta pkk yi ve törerü istemiyor bence ama dediğim gibi o bölgedeki yönetim ve örgütleri büyük bir kısmının eğitimsiz olduğu o bölgeyi rahatlıkla kontrol edebiliyor.
Sonuç olarak bence yılanın başı ezilmeli ve bölge halkı refah ve huzura kavuşmalı, yılanın başı derken terörü destekleyen örgüt ve ele başlarından bahsediyorum.
Umarım bazı şeyler için çok geç olmaz. Düğmeye çoktan basıldı bile.
@Ansugo
Peki önerin ne ?
Ne yapsın devlet bütün kürtlere akıllansın diye işkence mi yapsın.
Ambargomu koysun size doktor yok okul yok su yok elektirik yok mu desin ?
işte o zaman ülke ikiye bölünür o zaman bahs ettiğin birlik gerçekleşir
ama devletin alehine bir birlik olur bu.
sonra ülke iç savaşla uğraşirken birileri de tepemizde pis pis güler
"he hee bak sonunda amacımıza ulaştık" diyerek
Kimbilir belki sende o gülecekler arasında olduğun için böyle asalım keselim muhabeti yapıyorsundur.
Benim görebildiğim bir birini anlamak istemeyen insanların çoğaldığı bir Türkiyeye doğru gidiyoruz. Eğer bu böyle devam ederse yakın bir zamanda Yugoslavya gibi etnik çatışmların kaçınılmaz gözüktüğü ortada.
Türk ve Kürt bir birini anlamak zorunda. Aksi taktirde gelecek iyi görünmüyor.
Türkün milliyetçiliği + Kürdün Milliyetçiliği= Bölünme
Bu denklemi kurmaya çalışanlara dikkat edelim ve denklemin gerçekleşmemesine yardımcı olalım. Aksi taktirde denklemi kuranlar başarılı olacaklardır.
Hüseyin Mümtaz bu denklemi kurmaya yardımcı olacak fikirler ortaya koymuş,hiç samimi bulmadım.
Ansugonun benzetmeleri ve fikirleride öyle.
@Ansugo
Peki önerin ne ?
Ne yapsın devlet bütün kürtlere akıllansın diye işkence mi yapsın.
Ambargomu koysun size doktor yok okul yok su yok elektirik yok mu desin ?
Bizim devletimiz işkence yapma devleti, asma kesme devleti değil. Bizim devletimiz batıdaki emsallerine göre oldukça demokratik, din, iman, vicdan sahibi bir devlet.
Belki bu tür bir insanlığa bu tür bir vicdana sahip olduğu için şimdiye karar bu terör illetinden bir türlü kurtulamadı. Batılı gibi vicdansız olsaydı şimdiye bu işi bitirebilirdi.
Bence bu işin iki türlü çözümü var. Birincisi polis'e verilecek yetkilerin genişletilmesi ve bu işi polisin uzun bir süreç içinde bitirmesi. Bunun zararları var. Çünkü artan tepki gitgide büyüyecek ve bir zaman sonra halk kendi işini kendi görmek isteyecek.
İkinci çözüm yolu ise askerin devreye girmesi. Asker devreye girerse bu işin sert çözümü olur. Ama bu sefer daha önceki gibi değil sert bir şekilde devreye girmesi gerekiyor. Öyle bir devreye girmeli ki bir daha kimse gak guk edemesin.
Devletin oraya ambargo uygulamasıda iyi bir çözüm olabilir. Sonuçta oradaki insanların düşüncesizce doğurduğu milyonlarca çocuğu ben şehirlerde besliyorum. Orada kimsenin ödemediği elektrik-su faturasını ben burada ödemek zorunda kalıyorum. Ambargo olursa en azından ben kendimi enayi olmaktan kurtarabilirim.
Olaya sadece kürt sorunu şeklinde bakmamak gerekiyor.Tamam ortada bi başkaldırış bi isyan var ama isyanın arkasındakiler önemli.Zaten devletimiz kürtlere ambargo uygulayarak,polisi askeri devreye sokarak sadece kendine kötülük eder.Yapılacak şey belli.Kimin desteklediğini kimin onların arkasında olduğunu kimin sunu sunu yap dediğini bulmak.
Sonuçta Kürtler bilinçsiz.Bilinçsizce hareket ettikleri aşikar.Eğer Ansugo'nun dediği gibi olsa Türkiye'nin nerde demokratikliği nerde bilmem nesi.20 - 30 yıllık çalışmalar boşuna.Bilmem takip ediyor musunuz.BBC ve msnbc nin bugün verdiği haberlerde Türkiye vardı.Türkiye eski günlerine geri döndü deniyordu.
Ben Kürtlerin kendi başına asla böyle şeyler yapabileceklerini zannetmiyorum.Bir takım güçler yaptırıyor bunları.Örnek Roj tv arkasında nasıl bir güç varsa kimse kapatamadı şu kanalı.ABD'de roj tv nin kapanması gerektiğini söyledi.O an aklıma South Park2ın bir bölümü geldi.Benjamin Franklin'in o bölümde söylediğii şey "hem dünyaya savaşa karşıyız imajı verir bi yandan da savaşabiliriz."
Volkan Uzun
06/04/2006, 18:33
benim kanimca kurt sorunu gidecek artacak, ve kurtleri turkiye cumhuriyet devletine baglayacak bisiler bulmadikca ( ekonomik cekim gucu vs ), ayrilmak isteyenlerin sayisi artacak.
bu sayi askeriyenin sivil halka mudahelesi olarak algilanacak sayiya ulastigindan da bolunme olacak. su anda buna 3-5-10 bin diyoruz. ileride milyonu bulursa da bolge halki diye soylemler baslayacak.
Zerzevat Adam
06/04/2006, 18:49
1. Devlet "bağımsız" olduğunu iddia ediyorsa, Mustafa Kemal'in kurduğu Cumhuriyet'in "yılmaz bekçileri" olduğunu açıkça söyleyebiliyorsa, öncelikle tam anlamıyla bağımsız olmalı, en azından etnik veya dini konularda ve iç meselelerimizde.
2. AİHM'nin aldığı her karar bizi bağlamamalıdır, biz eğer yasama-yürütme-yargı'da bağımsız ve halk egemenliğine sahip bir ülke isek, içimizde ki sorunları yine kendimizi çözmeliyiz, bunun kararını ne başka bir kuruma sormalı, ne de onların aldığı kararları uygulamalıyız.
3. Türk, Türkiyeli, TC Vatandaşı veya Türk Milliyetçisi... yani bu vatana bağlı olduğunu düşünen ve kendini bu halktan sayan herkes öncelikle kendisi ayrımcılık yapmamalıdır, yani ülkesini seven ve bölücü faaliyetlere karşı olan ama "ırk" olarak Kürt olan kişilerin "terörist" veya "bölücü" olmadığını anlamak lazımdır.
4. TC'de Kürt, Çerkez, Laz... olmak resmi bir statü belirtisi değildir, hiç bir etnik gruba bir bölgede yoğun olarak bulundukları, kültürleri farklı olduğu veya ayrı bir devlet kurmak istedikleri için toprak verilemez, ayrıcalık yapılamaz.
5. Kadın, erkek, çocuk, yaşlı... bugün bilerek veya bilmeyerek, yapılan bölücü eylemlere katılıyorsa bu bir suçtur ve "çocuğun aklı ermez" şeklinde bir tepkiyle "Diyarbakır'da çocuklar oyun oynuyor, abartmayın canım..." gibi söylemlere başvurmak apaçık "saçmalıktır".
6. Bu topraklar kanla alınmıştır, siyasi veya fiziksel etkilerle parçalanması halinde, devlet olmazsa ordu, o da olmazsa halk kendi önlemini alacaktır ve bu vatanı seven herkes canı pahasına o toprakları koruyacaktır. Hiç bir emperyalist ülkenin veya onların köpeklerinin ağzı sulanmasın, Türk halkı ve Anadolu yüzyıllar boyunca sayısız işgal ve isyanlara tanık olmuştur ve Anadolu'nun çizgileri hep kanla çizilmiştir, Türk halkı namus borcunu bugün de ödemeye hazırdır. Hiç bir kurum, devlet, ülke veya halkın isteklerine de boyun eğmeyecektir.
7. Bu ülkede ne zaman Nazi tarzı bir ırk sistemi yerleşmişte Kürtler tahrik edilmiş veya ezilmiş? Kollarına bant mı takılmış, yoksa ayrı kimlik mi verilmiş? Yoksa Kürtler devlet memuru veya asker olamamış mı?
Bu ülkeyi seven herkes bu ülkenin evladıdır, bu ülkeyi bölmek istemeyen, bu vatanın değerlerine, fikrine, kültürüne bağlı olan veya en azından saygı duyup aksi bir fikri istemeyen herkes benim kardeşimdir ve bu kişiler etnik olarak Kürt dahi olsa benim gözümde Türktür, Kürtlüğünü inkar etmem ama Türk olduğunu söylerim. Ve aksini iddia edip kendini milliyetçi ilân edenlere de ağzının payını veririm.
Zerzevat Adam
06/04/2006, 18:53
Unutmadan; Kürdistan özlemleriyle yanıp tutuşan kişiler için Irak yolu açık, buyursunlar... Yok illa ki de "Anadolu'yu da alacağız o Kürdistana" diye istiyorlarsa avuçlarını yalamakla kalmazlar, hakettikleri cezayı da alırlar.
benim kanimca kurt sorunu gidecek artacak, ve kurtleri turkiye cumhuriyet devletine baglayacak bisiler bulmadikca ( ekonomik cekim gucu vs ), ayrilmak isteyenlerin sayisi artacak.
bu sayi askeriyenin sivil halka mudahelesi olarak algilanacak sayiya ulastigindan da bolunme olacak. su anda buna 3-5-10 bin diyoruz. ileride milyonu bulursa da bolge halki diye soylemler baslayacak.
Anlattıgın surec ancak kurt ve turk grupları arasındakı gerılım gıderek arttıgı surece ısler.. Bu yuzden (bunun olmasını ıstemıyorsak eger) gerılımı mumkun oldugunca azaltmalıyız..
Yada Ansugo'nun soyledıgı gıbı bu ısı tek seferde ve kokunden halletmemız lazım.. Ancak bu nasıl desem fazla acımasız bı yontem..
Bu olursa, dunyayı korumak ıcın 6 mılyar ınsanı ebola vırusu ıle yoketmelıyız dıyen adamdan bı farkımız kalmaz..
Bu yuzden sorunu daha "ınsancıl" yontemlerle nasıl halledebılırız buna kafa yormak lazım..
Unutmadan; Kürdistan özlemleriyle yanıp tutuşan kişiler için Irak yolu açık, buyursunlar... Yok illa ki de "Anadolu'yu da alacağız o Kürdistana" diye istiyorlarsa avuçlarını yalamakla kalmazlar, hakettikleri cezayı da alırlar.
Senın gıbı genclerı cephede gormek ısterız bız..
karavanabatu
06/04/2006, 19:46
@HunTER: Ya bırak sosyal mesaj vermeyi HunTER.
Ömer yazdıkların çok doğru ama önemli olan bunları uygulayabilmek biliyorsun. Ben bu sorunların çoğunun (belki de hepsinin) ekonomiden kaynaklandığını düşünüyorum. Ekonomi de bağımlı olan bir ülke hiç bir zaman kendi kararlarını verip uygulayamaz. Bizler önce ekonomimizi düzeltmeliyiz. Bunun için bol bol üretmeliyiz.
Zerzevat Adam
06/04/2006, 20:08
Ben bu forumda bulunan bazı kişiler gibi vicdani retçi değilim, zamanı gelince eğer siz de askerliğin iyi birşey olduğunu düşünürseniz, görüşürüz elbet...
Volkan Uzun
06/04/2006, 20:09
omerbalyali bende bolunmeye siddetle karsiyim ama gidis o yonde ve silahla vururuz vs dedikcede oraya gitme hizi artiyor
eminim 20 yil once yugoslavyada da senin gibi dusunen gencler vardi
Zerzevat Adam
06/04/2006, 20:21
Benim demek istediğim "vuruşuruz" değil, böyle bir şeyin olmayacağını anlatmak.
Volkan Uzun
06/04/2006, 20:33
deminde dedigim gibi eminim yugoslavyada da gencler aynisini soyluyordu.
karavanabatu
06/04/2006, 20:47
sanal_programci şunu bilelim ki SONUMUZ YUGOSLAVYA GİBİ OLMAYACAK!
Volkan Uzun
06/04/2006, 21:07
bende oyle umuyorum
Sonuçta Kürtler bilinçsiz.Bilinçsizce hareket ettikleri aşikar.Eğer Ansugo'nun dediği gibi olsa Türkiye'nin nerde demokratikliği nerde bilmem nesi.20 - 30 yıllık çalışmalar boşuna.Bilmem takip ediyor musunuz.BBC ve msnbc nin bugün verdiği haberlerde Türkiye vardı.Türkiye eski günlerine geri döndü deniyordu.
Ben de bunu diyorum iste. Eger bir Fransa'nin bir ABD'nin bir Almanya'nin boyle bir sorunu olsaydi sorun cikaranlarin kafasini mi kazirdi yoksa bizim gibi hala onlara cicek uzatmakla mi ugrasirdi ?
Batilinin ne dedigi bu bakimdan onemli degil. Onlar kendi ulkerinde sorun oldu mu sorunlari cok iyi cozerler de baska devletlerin sorunu oldu mu umursamazlar.
Biz bu sorunu ama zorla ama başka bir yolla çözmediğimiz sürece başkalarının üzerimizdeki oyunları aynen devam edecek. Bunun ekonomik bağımsızlıkla, siyasi bağımsızlıkla alakası yok. Gerekirse demokratikleşmeden feda yapılacak ama bu sorun çözülecek. Sorun çözüldükten sonra gerekirse demokratik kanunlar yeniden çıkarılır, bu sorun olmaz.
@hunter
Senin temenni edip söylediğin her şey onlara binlerce kez tanındı. Öyleki bu hükümet zamanında ellerinde kendilerini devlete ispatlamaları için kürtçe okullar dil eğitimleri radyo ve tv yayınları gibi olmayacak aşırıya giden haklarda verildi ama ne oldu.. kimse gitmedi... Dertleri başka... Başbakanımızın kendisi daha dün bunları söyledi bize canlı yayında.. Sevgi saygı göstermeye gelince el insaf şu anda da birlik dirlik çağrısı yapılıyor hekes aynı şeyleri tekrarlıyor. Ama yanaşmayan kendileri Geçen gün Sky tv de doğudan bir kürt yazar tüm meseleleri mükemmek bir şekilde izah etti 100 kürtten 1 tanesi onun gibi olsa öpüp başıma koyarım lakin Devletin niteliklerine karşı olmak ayrı mevzular Devlete karşı vatanı bölecek şekilde faaliyet göstermek ayrı bir konu olduğunu düşünüyorum. Nitelikler karşısından bu memlektte herkese söz hakkı verilmiştir herkes kendi fikrini izah etmiştir siyasi arenada...
@Ansugo
fikirlerine + 1
@perlci
Türkün milliyetçiliği + Kürdün Milliyetçiliği= Bölünme
Birileri bize biz kürdüz deyip bağrınca bizde türk olduğumuzu hatırlıyoruz sadece..
Birleşmenin temelinin kafatası milleyetçilği üzerine kurulmayacağı malum
birleşmenin mesajı açık
Ne mutlu türküm diyene ;
Dikkat et ne mutlu türk olana değil ! Bu bayrağın altından hangi kültürden olursan ol Bu topraklarda yüzelerce kültürü kardeş olarak yaşatan bir iksir vardır bu Anadolunun kardeşlik iksiri vardı bunun temelini oluşturan bir tevhidimiz vardı. Tevhidi bozan bir zehir salındı içimize hepimiz kanser olup düşmanlarımızı eleyeceğimize birbirimize düştük..
Ancak Bu iksir'e atılan zehir bulunmuş düşman tarif edilmiş çözüm bulunmuş ama bu iksirin zehri ile sahroş olan ve içlerinde tarihten bu yana az bir zehirleme ile hep isyan çıkarmaya müsait olan bir gurup protein var.
Biz bunlara bir anlatırız iki anlatırız üç anlatırız artık kurtarılamıyacak duruma gelince yanında vücüdün tamamınıda götürmeye müsait olan bu protein gurubu nu kanserli bölüm teşhisi koyularak, gerekirse vücudun yaşamını kurtarmak için kesilip atılır. Bu bazen tedavinin devamı için en gerekli yoldur ve bu yolun doğruluğu bize geçmiş tarihimizde kanıtlanmıştır...
İşte bu kesilip atılma kısmı ansugo' nun dediği gibi devletin öteki yüzünü göstermesidir. Dahada özetlersek İmzam'da belirtildiği gibi;
Yunusca Sevgimizden Anlamayana Cevabımız Yavuzca Olacaktır !
Bizim devletimiz işkence yapma devleti, asma kesme devleti değil. Bizim devletimiz batıdaki emsallerine göre oldukça demokratik, din, iman, vicdan sahibi bir devlet.
Belki bu tür bir insanlığa bu tür bir vicdana sahip olduğu için şimdiye karar bu terör illetinden bir türlü kurtulamadı. Batılı gibi vicdansız olsaydı şimdiye bu işi bitirebilirdi.
İşkence yapmamak için zeka gerek bu bir, iki , din iman vicdan sahibi olan insan işkence yapmaz, insana insan olarak bakar, doğulu veya batılı olarak ayırrt etmez,herkesi eşit sayar.
Devlet bir organizasyondur ve dini vecibeleri yerine getirmesi gereken bir varlık değildir. Artık, din olayını iki kelimenin arasına sokmayın. Din, insanların vicdanında ve yetkisinde olan bir kavram. insan vicdansız olabilir;Doğulu yada batılı, fark etmez.
Teröre gelince, terör her zaman vardı bundan sonrada olacak, taaki devletler terör örgütlerine desteklerini kesene ve/veya din kisvesi altına sığınmaktan vazgeçene kadar.
Zerzevat Adam
07/04/2006, 00:39
SKYTurk'te Cuma günü konuşandan bahsediyorsan, o kişi Nihat Genç'tir ve doğulu değildir, Karadenizlidir. (uzun saçlı, bazen gözlüklü)
Ayrıca, benim önceki mesajımda AİHM ile ilgili söylediklerim ve Ansugo'nun söylediklerine ekleme yapayım...
-İngiltere'de metroda yaşanan kovalamacada öldürülen kişinin ardından yetkilinin sözü aynen şöyle; "Bugün tekrar olsa yine sorgulamadan vururduk."
-Fransa'da ezilen insanlar ve gençler, kısacası varoşlar ayaklanınca, arabaları darmaduman edince Fransız asker ve polisler gerçek mermi kullandı, yakalananlar çoluk çocuk denmeden dövüldü. Ve söylenen şey: "Bu ülkenin huzurunu bozmaya kalkan kişilere herşeyi yaparız."
Evet işte karşımızda Avrupa'nın laik ve demokratik ülkesi Fransa ve asaletin simgesi İngiltere!
Bizim sorunumuz ekonomik değil. Eğer bütün sorun ekonomi ve dış borçlar olsaydı, lozanda daha büyükleriyle karşı karşıyaydık. Bu borç ve kapitülasyonlardan çıkan sorunları, ayrıca içimizdeki sorunları çözerken kullandığımız yöntemlerin şeklini bize soran olmadı, soramadılar, soranlar ise cevabını aldı. Çünkü "idare-i maslahatçı" olmayan, kuvvetli, bilgili ve cesur devlet adamlarımız vardı.
Unutmayın ki, bizim yasalarımız var, ceza kanunlarımız var ve bunlara göre davranmamız gerekir. Yani AİHM'nin hoşuna gitmiyorsa biz de Ortadoğu İnsan Hakları Mahkemesi kurup başta İsrail ve ABD'i sorgulayalım... Zor gibi gözüküyor ama yapı olarak AİHM tekel mi? Neden Avrupa?
Avrupa bana savaş açarken ben onların "insanlığına" göre mi hareket edeceğim?
Bugün başımızda gerçekten "düzgün" devlet adamları bulunsa, "sen ne yapıyorsun, Kürtler kursun ülkesini" diyenlere ağzının payını öyle bir verir ki... Sevr'i yırtıp Lozan ile aldığımız bağımsızlığı bir kez daha tazelemiş gibi oluruz...
Volkan Uzun
07/04/2006, 01:07
neden aihm ? cunku altina imza attin. gerci tc baskakani ulkesinin bilirkisi kabul ettigi aihm bir karari icin hukuk ne anlar ulemaya sormak lazim dedi ama neyse.
neden onun kurallarin uyuyoruz cunku o klube sen girmek istiyorusn
soyle dusun ceviz.nete uye olmak icin uye adaylarini bir sartnameyi okuyup kabul etmeeleri gerekiyor. kabul etmezlerse nolur ? uye olamazlar.
yani tekel degil ama sen istiyorsan girmek kurallari onlar koyar.
o zaman birlige girme istegini yeniden gozden gecirmek gerekir
Zerzevat Adam
07/04/2006, 01:24
Biliyorum öyle olduğunu ve benim bahsettiğim de aslında o nokta. Bizim iş ve dış dengelerimizi kısaca bağımsızlığımızı engelleyecek bir hukuksal veya ticari düzene girmek için neden bu kadar taviz veriyoruz?
Volkan Uzun
07/04/2006, 01:33
cunku kulturun geregi, inanclarin geregi, yetistirilme tarzin vs geregi baska turlu sen kendine demokrasiyi getiriemiyorsun.
rusveti, yolsuzlugu kaldirip seffafligi getiremiyorsun.
insan haklarini, polisten korkmamayi, iskenceyi engelleyemiyorsun
Zerzevat Adam
07/04/2006, 01:45
Ve batı tanklarıyla, askerleriyle "gülle gülle" demokrasi getiriyor doğu halklarına.
Bu demokrasi için Irak halkı çok taviz veriyor ama demokrasiyi alıyor, örneğin Ahmed Kerim bacağını veriyor, babası canını vermiş, peki ya demokratik cinsel özgürlüğün savunucusu ABD askerleri kızkardeşinden taviz olarak namusunu mu almış? Namusunu alsa yeter, canını da almışlar.
"Doğulu halklar kendi kendilerini yönetemeyecek kadar ilkel, aciz ve geri kalmıştır."
İşte bu o "tek dişi kalmış canavarların" tezidir, medeniyet buysa ilkel olmaktan gurur duyarım.
Nasil olduda ben bu konuyu gormemisim... :)
Oncelikle ben T.C Vatandaşıyım ve Etnik olarakta Kürdüm. Bilmiyorum içimizde benimle aynı etniğe sahip insanlarda vardır.
Bence bu konuyu oradaki insanlarin polisi taşlamaları etrafa zarar vermesi olarak degerlendirmek cok yanlış olur.
1. Orada o taşlari atanlar hainde olsalar bizim hainlerimiz.. Yapılanların cezası uzerinde konusulur.
2. Bu insanlar neden bunu yapıyorlar ne istiyorlar???
3. Bu olaylarla aslında kimin ekmegine yağ suruluyor???..
Bizim sormamiz gereken sorular bunlar.
Cogu arkadasımızın milliyetcilik damarı kabarmış...
Bildiğim kadarıyla kendi millietçiliğini en aşırıya goturenler Yahudiler olsa gerek..
Bence coğunuz oradaki insanların yaşadıklarını bizim herşeyi $effaf olarak yayınlayan Medyamızdan biliyoruz. Ondan boyle pişkin bir şekilde konuşuyoruz. Size soyleyebileceğim tek şey bilmeden yargılıyorsunuz...
Ben sunu hatırlıyorum cocuktum o zamanlar. Ermenilerin eline silah alıp daga cıktıklarını.. Size yaptıkları zulumleri anlatmıyorum..
Yine bir gece teröristlerin etrafta oldukları haberi geldi.. Hani Rambo filmde suyun altına girer bir kamış ile hava alır. Bizde teroristler alıp goturmesin diye Samanların altına girerdik elimizde kamışlarımızla. Aslında tereristlerin ne istediği belli yeni elemanlar etrafı yağmalamak...
Daha sonra Muhtarın evinin tarandığını eşinin, cocuklarının, hayvanlarının hepsinin telef edildigi haberi. İşin trajik kısmıda Muhtarın yaklaşık 2 haftadır santaj altında olması. Sebepte muhtarın yataklık etmek istememesi... Muhtar ilk santajı O cok guvendiğimiz Milli Gelirimizi bilmem ne kadarını alan ordumuza bildiriyor..(Not: Ansugo faturalardaki kuruşları hesaplayacağına, Kasalarla goturulen paralara bak bence) Neyse.....
2 Gun sonra 1 birlik mi artık neyse geldi guzelim koyumuze. Sanki tereristlere yataklık etmişsizcesine mudahlede bulundular bize... Ve daha sonra Koyu bozaltmamizi istediler.... Neymiş tererist barınıyormuşşşş...
Şehre taşındık ve Okulsuz, Ogretmensiz, Doktorsuz bir o kadar yıl geçti. Daha sonra koye donebiliriz haberi geldi. :)... Artık herkes sehirde kok salmaya baslamıstı... 150 haneden sadece 17 hane geri dondu. (Eger orası Turkiyenin Bir parcasıysa Ordumuz bizi ve topraklarımızı kotu insanlara karsı korumalıydı.. Bizide ordan cıkartıp o topraklardan cekilmemeliydi diye dusunuyorum.)
Simdi dusunuyorumda aslında teroristler dis kaynaklarla beraber Ordumuzun içindeki guclerin de ekmegine yağ sürmüş... bir avuç ermeni icin kendi insanlarımızı kırdık onlara gereken hizmeti veremedik.. Kimbilir bu tereristleri oldurmek icin hangi silah ihalesinden ne kadar para vurulmuştur. İhaleden giden para gitti bari vursalar bu serefsizleri ama hayır.... Bos dagları taradilar o silahlarla.. Ve cicim medyamız su kadar tererist vuruldu yok bu kadar er yaralı...
Lutfen arkadaslar kimse gelip pişkin pişkin konuşmasın. Kendi menfaat hesabımız yuzunden bazı seyleri unuttuk. Hatta cok deil bir kac yıl once omuz omuza carpıştığımız arkadaşlarımızın torunlarına...
Bu arada @Ansugo senin kullanmakta olduğun elektrik Elaziğin Kaban ve Karakaya Barajlarında uretilmektedir. Zaten İstanbul bir kac yıla kadar deil elektrik uretimi kendi içme suyunu bile tedarikten mahrumdu.
Ama herşeye rağmen hala bir umut ışığı goruyorum. Cunku cebini dusunen insanlar kadar cebini daha az dusunen insanlar var.
Kaldi ki bunu yapanlar dengeleri bilmeyen, maşa olmaya en musait varlik olan cocuklar...
Lawrence of Arabia
Ummetcilik
Ezanin yeniden arapcalastirilmasi
Turk Dil Kurumunun acila kapatila yozlasmasi
Ataturk dusmanligi
Cahillik
Yoksulluk
Askeri ve ekonomik yetersizlik
Ne mutlu Turkum diyene diyemiyen basbakanlar
Ben bu forumda bulunan bazı kişiler gibi vicdani retçi değilim, zamanı gelince eğer siz de askerliğin iyi birşey olduğunu düşünürseniz, görüşürüz elbet...
Ah saol.. Bende benım yerıme olecek masum kım olacak dıye endıselenıyordum.. Sen olursan cok uzulmıycem cunku :)
Oncelikle ben T.C Vatandaşıyım ve Etnik olarakta Kürdüm. Bilmiyorum içimizde benimle aynı etniğe sahip insanlarda vardır.
Bu arada.. Hazır bır kurt bulmusken soralım :) Neden bu olaylara karsı kurtler bı tepkı gostermıyor? Kendı adına bu konuda hıc bı cıkıs yapman gerektıgını hıssettıgın oldugumu?
Bu arada.. Hazır bır kurt bulmusken soralım :) Neden bu olaylara karsı kurtler bı tepkı gostermıyor? Kendı adına bu konuda hıc bı cıkıs yapman gerektıgını hıssettıgın oldugumu?
Yazılan sence bir tepki değil mi?
Revne'nin yazmış oldukları aslında benim de burada ifade etmek istemiştim. Sağolsun ifade ediliyor.
Neden Kürtler tepki göstermiyor sorusunu kabul etmiyorum. Türkün yada çerkezin ya da kürtün tepkisi diye bir şey olmaz. Bu zaten mesele olan ırkcılığın bir adım otesidir.
Çözüm bence onyargıların değişmesinde. Ne zaman dağdaki için ya da asker cenazesi için şehit olarak bakılmaktan ziyade bir kayıp olarak bakılırsa o zaman çözüm olur. Ben şua ana kadar doğu için yapılan askeri yaptırımlar dışında bir çözüm görmedim.
1990 lı yıllarda eger doğu da bir köy yakıldıysa bunu askerimiz yapmıştır eğer bir ev taranmışsa bunu yoluna kaybetmiş dağdaki vatandaş yapmıştır. Bu olaylar en çok zarar gören o ortamı soluklayan vatandaş oluyor. aynı ailenin 2 çocuğu bir çatışmada da karşı karşıya gelen bir ulkedeyiz. Vurulanm bizden vuran bizden.
Ama biz burada rahat rahat okullarımızı okurken ya da koltuklarımızı yayılıp mesaiye başlarken yorum yapmak kolay geliyor. Ha gidin askerlik yapında demiyorum. Ama az da olsa mepati kurun.
Bu arada @Ansugo senin kullanmakta olduğun elektrik Elaziğin Kaban ve Karakaya Barajlarında uretilmektedir. Zaten İstanbul bir kac yıla kadar deil elektrik uretimi kendi içme suyunu bile tedarikten mahrumdu.
Bu oradakilere elektrigi bedava kullanma hakki mi veriyor?
Yoksulluk, teror baskisi masallari bence artik dinlenmeyecek mazaretler. Sonucta bu baski batida da olabilirdi, bati cok zengin degildi. Ama bu maya nasil olduysa batida tutmadi, eskiyalik batida kendine yer bulamadi. Ama doguda buldu. Nasil oluyorsa eskiya batiya gecemedi ama doguda yasatildi.
Konusunca zannediyoruz ki yoksulluk, egitimsizlik sadece dogunun sorunu. Turkiye'nin her yeri ayni yoksullugu, ayni egitimsizligi yasadi. Ocalan denen adam sanki cok egitimsiz biriydi.
Bu isin egitimsizlikle, fakirlikle alakasi yok. Zaten fakirlerin hepsi terorist olsaydi dunyada 4 milyar terorist olurdu.
Demek ki olayin gelisimi farkli. Dedigim gibi birileri bu isin silahsoru iken geri kalani sessiz kabulcu. Zaten olayin vehameti DEP turu bolucu siyasi partilere verilen oylardan da belli oluyor.
Olay egitimsizlik, cahillik, fakirlik meselesi degil. Olay insanlik, vicdan, akil meselesi.
Yazılan sence bir tepki değil mi?
Yazılanlar bence yeterlı degıl.. Bence kurt turk buyuk bı cogunluk sokaklara dokup eylem yapmalı.. Fransada yapılan eylemlerı hatırlıyorsunuz bı benzerı ama bu kez sıddete hayır dıyerek.. Oylekı PKK bıle artık pabucun pahalı oldugunu anlamalı..
Psychaos
07/04/2006, 10:00
Ben aşırı denilebilecek kadar milliyetçi olan bir insan sayılmam.
Fakat şu son zamanlarda Doğu'da yaşanan olaylar ( hatta İstanbul'da da yaşanılmış olaylar ) beni oldukça rahatsız etti.. Önceden bu kadar rahatsız olmuyordum. Çünkü daha kolay çözülebilecek birer sorun olduklarını düşünüyordum..
Ama şimdi yaşadıklarımız oldukça farklı. Artık bir şeyler birileri tarafından harekete geçirildi. Düğmeye basıldı gibime geliyor..
Ve bir an önce gerekli tedbirin alınması gerekiyor. Yoksa geri dönüşümü olmayan bir yola sapıyoruz diye düşünüyorum.
Bırakın polisleri direk olarak ordu devreye girmeli. Gerekirse de darbe yapsın, alsın yönetimi eline. Ben bu olayların tekrar yaşanmaması için bir takım şeyleri feda etmeye hazırım..
Artık insanlar sokaklarda yürüyemez oldu. Özgürlüklerimiz birileri tarafından kısıtlanıyor da farkında değilsiniz. Uyanın artık.
Şu anda yarının nasıl olacağını göremiyorsanız diyecek bir şeyim yok..
Ama emin olun her geçen saniye Türkiyenin hali daha kötüye gidiyor. Böyle gidersede herşeye hazırlıklı olmalıyız.
@Ansugo'nun beyan ettiği fikirlerine tamamen katılıyorum...
Madalyonun ön yüzünü gösterdik, olmadı. Bir an önce diğer yüzünü göstermeliyiz.
Yazılanlar bence yeterlı degıl.. Bence kurt turk buyuk bı cogunluk sokaklara dokup eylem yapmalı.. Fransada yapılan eylemlerı hatırlıyorsunuz bı benzerı ama bu kez sıddete hayır dıyerek.. Oylekı PKK bıle artık pabucun pahalı oldugunu anlamalı..
hükümet politikalarının onlarca yıl yapamadığını bir eylem yapamaz. Hatta birilerinin kışkırtması ile çatışmaya döner. Tek yol var. Asker olarak baskı oluşturan orduyu çekmek ve dağdakileri silahları bırakamk için gereken şartları hazırlamak.
Dün iki tane bir tanesi de oldukça muhakata bulaşmış !.. kürt kardeşler ile yüzyüze uzunca görüştük, ben burda ansugonun dediği fikir üzerine olduğumu söylemiştim Bunu gerekirse daha da açarız...
Evet bal gibi eşşekliklerini biliyorlar bu kardeşler kendilerinin ağızlarıyla biz türk ordusunun gelip a dan z'ye bizi sınıra kadar 1 günde süperecek gücü olduklarını ve yapmalarının son derece makül ve haklı olduklarını biliyor kendileri söylüyorlar..
Gerçek olan bir şey varki devletin bölücü örgütlüğüne bulaşan PKK haricinde bu örgütle hiçbir bağı olmayarak'da içlerinde kendilerine ait bir devlet barındırıyorlar ! Ve bunu böyle olduğunu içtenlikle söylüyorlar tabi yinede geneli kapsamak için söylemiyoruz o kardeşlerde bu durumu üzelerek açıklıyor öyle olsalar bu gün gömerdim zaten ikisini :) Bu kardeşler bu gün yutdışı yolunda gidecekler gideceği yerdeki ecnebi devlette bir azınlık olup biz bir devlet isityoruz deme hakkına sahip olmadıklarını da gayet iyi biliyorlar...
Kendilerine verilen imkanlar dahilinde hele bu son dönemde bu kadar uçuk bir imkan verilmezdi bunları dahi kullanamayıp kendilerini devlete karşı ispatlamaları için verilen fırsatı bilerek yahut bilemiyerek değerlendirmediklerini onlarda bal gibi söylüyorlar...
Ben benim askerimi halen daha bu dengesizliğin içersinde ölüp şehit verdiğimi görüyorsam ve PKK ben burdayım diye istabulda bana bangır bangır mesaj veriyorsa kimse bende müsama bana kalkıp sosyal mesaj verin ve sakin olun demesin...
Başlamışken Ankara'ya kadar da devlet kurmaları için tahsis edelim bari. Allah pembe gözlükleri icat edenlerden razı olsun.
Neden bu olaylara karsı kurtler bı tepkı gostermıyor? Kendı adına bu konuda hıc bı cıkıs yapman gerektıgını hıssettıgın oldugumu?
Bende bunu anlamıyorum neden bizim bir çıkış yapmamız gerekiyor ki?
-Olanların sorumlusu bizmiyiz ?
-Devletin hiçmi suçu yok?
-"Siz kürtsünüz biz türküz hadi lenn" diyen Batılının hiç mi suçu yok?
-Oraya gelmeyen doktorun öğretmenin hiç mi suçu yok?
-Karısını, çocuğunu, namusunu kormak için eli silahli iki eşkiyaya yemek verdi diye insanları köyünden kovan ordu'nun hiç mi suçu yok.
-Biz dünyanın en güçlü ordusuyuz diye bas bas bağırırken dağa saldığı iki silahlı
eşkiyayı yakalamayan Devletin ordunun hiç mi suçu yok
daha öncede demiştim insanın oturduğu yerden konuşması kolay.
Kaçınız kendini kürt'lerin yerine koydu?
Kaçınız komşunuzun yardım etmedi diye öldürüldüğünü
Evinizin yakıldığını
Karınıza tecavüz edildiğini
Daha 3 yaşında çocuğunuzun kafasına silah dayandığını hayal etti ?
Kusura bakmayın ama bunları bilmeden,düşünmeden,yaşamadan söylenen her söz benim için boştur.
- Doğuya giden öğretmenleri kurşuna dizen PKK'lının hiç mi suçu yok?
- Doğu'ya giden inşaat makinelerini yakan, yeni inşaatları bombalayan PKK'lının hiç mi suçu yok?
- Sabah aynı sofrada yemek yerken akşam karanlığında kurşun sıkan PKK'lının hiç mi suçu yok?
- Kentlerimde PKK'ya destek vermek için çeteler kurup kapkaç yapan, çeteler kurup haraç toplayan, çeteler kurup çocuk kaçıran PKK'lının hiç mi suçu yok?
Suç sadece aç olduğu için açım demeyen, şehit verdik ama vatan sağolsun diyen, öğretmenimiz yok ama en azından okulumuz var diyen halkın mı?
PKK beni hiç ilgilendirmiyor.
Zira ben kendim ile PKK arasında hiç bir bağ kuramıyorum.
Eğer PKK devletin canını yakıyorsa kürtaj yaptırıp aldırsın çocuğunu.
hükümet politikalarının onlarca yıl yapamadığını bir eylem yapamaz. Hatta birilerinin kışkırtması ile çatışmaya döner. Tek yol var. Asker olarak baskı oluşturan orduyu çekmek ve dağdakileri silahları bırakamk için gereken şartları hazırlamak.
Aksıne devletın basaramadıgını bız tek bır eylemle basarabılırız.. Bugune kadar PKK yurt ıcınde ve yurt dısında sozde temsıl ettıgı kurt halkının magdurıyetını one surerek destekcı buldu kendıne..
Ama bız doguyu magdur edenenın aslında PKK oldugunu ılan edebılırsek dunyaya o zaman PKK tum destegını kaybeder.. ve sılah bırakmak dısında bı secenegı kalmaz..
Senın onerdıgın tek yol ıse benım kesınlıkle karsı oldugum bısey.. Tabı senı yanlıs anlamadıysam.. Ben dagdakı terorıstın affedılmesıne taraf degılım.. Bu onları sımartmaktan baska bır ıse yaramaz..
cemaliozan
07/04/2006, 10:59
Askerliğin kötü bir şey olduğunumu ima ediyorsun anlamadım doğrusu ? Eğer görüşün menfi yöndeyse askerde çok eziyet çektiğini düşünürüm. Hiçbirinizin tarih dersine ihtiyacı yok. Böl parçala ve yönet algoritmaları konusundada tahmin ederim ki bilgilisinizdir.
Ama nedense hep bir satranç tahtası üzerinde piyon fonksiyonlarından fazlasına sahip olamadığımızı gözden kaçırıyoruz. Satranç iki kişiyle oynanır değil mi? İki rakip vardır,
birde tahta üzerinde dizili taşlar. Taşlar yerlerinden hareket ettirilerek asırlardır oynanan bu oyunda amaç karşı tarafı mat etmeye çalışmaktır. Bu oyunda oyunu oynayan tarafların ikiside biz değiliz bilmem farkında mısınız ? Biz tahtadaki taşlarız.
Oyunu oynayanlar öyle sağlam temellere dayalı oynuyorlar ki, her yeni oyunda, her yeni hamlede piyonlar, şah ve vezirlerin acizliğini, iki yüzlülüğünü, ihanetini bilmelerine rağmen kendi aralarında tartışıyorlar. Piyonlar birbirlerine diyorlar ki ; "ben sana şuraya geç demedim mi?" yada "neden beni korumadında ileri atıldın." Piyon ne yapsın. Adı üstünde piiiiyyoooon.
Yıllardır söylerim her platformda, Eğer bazı arkadaşlarımızın dediği gibi bir fiziksel temizlik görevi gerekliyse buna son 40 yılın şah, vezir ve diğer başrol oyuncularıyla başlamak gerekir, piyonlarla değil.
Ne yapabiliriz ? Tarih boyunca yaptığımızı ! Aralıklıda olsa birbirimizi yemeye devam edebiliriz. Arada sırada bir piyonu tahtanın ileri doğru en son karesine götürüp oyun dışı kalan bir başrol oyuncusunu tekrar içeri alabiliriz. Ama nafile.. Hangi piyonun ileri gideceğinede biz karar vermiyoruz ki !
Yapabileceğimiz etnik kökeninei, inancına, rengine bakmadan birbirmizi anlamaya çalışmak ki buda çok zor bir iştir, kendimize, çevremize sabırlı olmayı ve metanet içinde hareket etmeyi tavsiye etmektir. Bu nedenle sabır ve metanet gösterip çevrenizi sakinleştirmeye çalışın. Dünyada o kadar çok kötü şey var ki, bazen iyi şeyleri görmek, ayırt etmek çok uzun zaman alabiliyor.
Senın onerdıgın tek yol ıse benım kesınlıkle karsı oldugum bısey.. Tabı senı yanlıs anlamadıysam.. Ben dagdakı terorıstın affedılmesıne taraf degılım.. Bu onları sımartmaktan baska bır ıse yaramaz..
Kesinlikle katılıyorum. Bir af daha iyi sonuçlar çıkarmaz. En azından iyileştirici cezalar uygulanıp kazandırılmalı. Tabi hakkedip pişmanlık duyuyorsa.
Sonuçta ırk farlılığına ragmen aynı dinin yoldaşlarıyız.
Cunku yukarda da anlattım.. PKK sızı temsıl ettıgını soyleyerek ve sızın magdurıyetınızı one surerek guc buluyor kendıne.. Eger sız tum dunyaya sızı magdur edenın aslında PKK oldugunu haykırabılırsenız o zaman PKK'nın tutunacak dalı kalmaz.. Yanı lojıstık destegını kaybeder..
Kı burda PKK'yı destekleyenlerın kurt halkının magdur oldugunu dusunduklerı ıcın desteklemedıklerınınde farkındayım.. Ancak gercekten cok guclu bır eylem duzenleyebılırsek ozaman belkı batı halkalarına sesımızı duyurabılır ve dogudakı atesı korukleyen yonetımlerını bu yolla durdurabılırız..
Cokmu ıyımserım bılmıyorum ama benım aklıma gelen tek ınsancıl cozum bu..
Bugün başımızda gerçekten "düzgün" devlet adamları bulunsa, "sen ne yapıyorsun, Kürtler kursun ülkesini" diyenlere ağzının payını öyle bir verir ki... Sevr'i yırtıp Lozan ile aldığımız bağımsızlığı bir kez daha tazelemiş gibi oluruz...
Başımızdaki insanları neden düzgün görmüyorsunuz? yoksa dini duyguları ağır olan insanlar olduğu için mi?
Kabul etsenizde etmesinizde bu hükümetin başarısını gölgelem için tezgahlanan oyunalrdır. Hükeümette gücünü inancından aldığı içinde bu zorlukları rahat gececektir
...belkı batı halkalarına sesımızı duyurabılır ve dogudakı atesı korukleyen yonetımlerını bu yolla durdurabılırız...
Batı halklarının bu bölgede bir çözüm istediğine emin misiniz?
Sizden çok daha fazla istediğinden eminim
Hukumet basarısızlıgına mazaret olarak "bıze komplo kuruyorlar" ı gostermesın lutfen.. Hatta bırsey yapamıyorsa barı kenara cekılıp cenesını kapasın.. Bıde onların sacmalıklarını dınlemek zorunda kalmayalım..
Su durumda degıl.. Cunku ısın ıc yuzunu bılmıyorlar.. ve bunu hukumetın gırısımlerıylede ogrenemeyecekler.. Bızım gostermemız gerekıyor.. Bugune kadar dıyolog hep devletler arasındaydı.. Artık halklar arasında bı dıyalog kurulmalı.. Bence..
Başımızdaki insanları neden düzgün görmüyorsunuz? yoksa dini duyguları ağır olan insanlar olduğu için mi?
Kabul etsenizde etmesinizde bu hükümetin başarısını gölgelem için tezgahlanan oyunalrdır. Hükeümette gücünü inancından aldığı içinde bu zorlukları rahat gececektir
Yaşasın yeşil gösteren gözlükler de çıkmış...
Sizden çok daha fazla istediğinden eminim
:)
Yaşasın yeşil gösteren gözlükler de çıkmış...
:)
Bu aralar moda tavsiye ederim. Gerçi siz dar açılı gozluk takarsınız en iyisi boşverin
cemaliozan
07/04/2006, 11:48
İnsanları din, ırk, kültür ve sosyal durumlarına göre tartmaya devam ettiğimiz sürece ne bu tartışmalar, nede bu kavgalar bitmeyecek. Başımızdaki insanların hepsini değil ama bir çoğunu bende sevmiyorum. Bunun temel sebebi izledikleri politikalar. Dinle ne alakası var. Sen başbakan olacağı zaman alenen icazet almaya ABD.ye giden kaç tane vezir gördün ki ?
@kitet, hoşbulduk...kaybetmezsek.
@HunTER; politikalar maalesef günümüzde halkların isteklerine göre geliştirilmiyor. En azından ben rastlamadım.
İnsanları din, ırk, kültür ve sosyal durumlarına göre tartmaya devam ettiğimiz sürece ne bu tartışmalar, nede bu kavgalar bitmeyecek. Başımızdaki insanların hepsini değil ama bir çoğunu bende sevmiyorum. Bunun temel sebebi izledikleri politikalar. Dinle ne alakası var. Sen başbakan olacağı zaman alenen icazet almaya ABD.ye giden kaç tane vezir gördün ki ?
Başbakanın akıl danışmanlığı sizi niye bu kadar rahatsız ediyor ki.
Yani gelip size mi danışacak. Adam istediği yerde danışır. burada bahsettiğimiz insanların dinleri nerdeyse hepsi onun için ayrımcılık soz konusu yok.
+
Bu arada islamiyetin rengi Yeşil değil Kırmızıdır
Başbakanın akıl danışmanlığı sizi niye bu kadar rahatsız ediyor ki.
Yani gelip size mi danışacak. Adam istediği yerde danışır. burada bahsettiğimiz insanların dinleri nerdeyse hepsi onun için ayrımcılık soz konusu yok.
+
Bu arada islamiyetin rengi Yeşil değil Kırmızıdır
oy oy oy konu nerelerden nerelere gelmiş.... ABD saolsun danışmak için kendisinden başka kimseyi istemiyor... yani danıştırtmıyor... AB'ye girmemizi ister gibi dursa da yine girmemiizin bu kadar uzun sürmesinin sebebi de yine kendisidir...
Ve Güneydoğu'da PKK kaldığına bile inanmıyorum sadece ajanların kışkırtmalarıyla olan olaylar olarak görmekteyim...
Ayrıca hükümete de bir eleştiride bulunmak istiyorum... Başa geldiklerinde açıkcası ümidim vardı ve bazı ekonomik bazı güzel gelişmeleri de görünce cidden bende desteklemeye başlamıştım hükümeti... Ama Kıbrıs konusunda AB için Kıbrıs'ı hemen teslim etmeye hazır görünce cidden hükümet hakkindaki fikirlerim değişmeye başladı ve Güneydoğu'da olan olaylardan sonra da hükümetin tutum ve yaptıkları cidden beni çok şaşırttı ve artık ekonomi haricinde yaptığı bütün hamlelerinin yanlış olduğu düşüncesindeyim ve ABD'nin bir piyonu olarak görmekteyim hükümeti....
ama hükümeti oluşturan kişilerin özel hayatlarında yaptıkları yok yeşilciymiş yok kırmızıcıymış bence bunlar tamamen yıpratmaya yönelik bel altına vurma hareketleridir...
Psychaos
07/04/2006, 12:20
-Olanların sorumlusu bizmiyiz ?
-Karısını, çocuğunu, namusunu kormak için eli silahli iki eşkiyaya yemek verdi diye insanları köyünden kovan ordu'nun hiç mi suçu yok.
-Biz dünyanın en güçlü ordusuyuz diye bas bas bağırırken dağa saldığı iki silahlı
Kaçınız kendini kürt'lerin yerine koydu?
Kaçınız komşunuzun yardım etmedi diye öldürüldüğünü
Evinizin yakıldığını
Karınıza tecavüz edildiğini
Daha 3 yaşında çocuğunuzun kafasına silah dayandığını hayal etti ?
Kusura bakmayın ama bunları bilmeden,düşünmeden,yaşamadan söylenen her söz benim için boştur.
Bu söylediklerin çoğuna katılmamakla birlikte Devletin tek bir suçu olduğu kanaatindeyim.
Bu son olanlara şu anda SEYİRCİ KALMAK.
Ayrıca,
"Siz kürtsünüz biz türküz hadi lenn" diyen Batılının hiç mi suçu yok?"
Kaç kişi gördün böyle.. Bunlar iki elin parmaklarının sayısını geçmicek kadar az.
Bunlar bahane.. İşinize gelmediği için bunları ortaya atıyorsunuz..
Gerçi bu şeyleri tüm kürtlere maal etmek yanlış olur.. Fakat yakında bu olacak gibi gözüküyor.
Neden konuyu saptırıyorsun.. Burda kimsenin ayrımcılık yaptığı yok.. Yapılan yanlışlar tartışılıyor..
Neden konuyu saptırıyorsun.. Burda kimsenin ayrımcılık yaptığı yok.. Yapılan yanlışlar tartışılıyor..
Hayır kesinlikle konuyu sptırmıyorum. Kürt Türk çatışması altında hükümeti yıpratmaya çalışıyorlar.
PKKnın can şekiştiği bu zamanlara sanki buyuk sorunmuş gibi lanse edilmeye başladı. Bırakın beyler amaç belli
Bu söylediklerin çoğuna katılmamakla birlikte
Ben burda kendime taraftar aramıyorum benim vijdanım rahat.
Yarın öbür gün benzer birşey batı halkının başına geldiği zaman ben demiştim diyebilceğim ve bu yüzden inan o kdar rahatım ki varsın bana katılanların sayısı bir elin parmak sayısı kadar olsun hiç önemli değil.
Kaç kişi gördün böyle.. Bunlar iki elin parmaklarının sayısını geçmicek kadar az.
Ne yani türkiyede kürt türk ayrımı yapanların sayısı iki elin parmak sayısı kadar azsa ne tartışıyoruz biz burda ?
Bunlar bahane.. İşinize gelmediği için bunları ortaya atıyorsunuz..
İşime gelmeyen ne yada işime gelen ne ? açıklarmısın biraz.
Cunku yukarda da anlattım.. PKK sızı temsıl ettıgını soyleyerek ve sızın magdurıyetınızı one surerek guc buluyor kendıne.. Eger sız tum dunyaya sızı magdur edenın aslında PKK oldugunu haykırabılırsenız o zaman PKK'nın tutunacak dalı kalmaz.. Yanı lojıstık destegını kaybeder..
Kı burda PKK'yı destekleyenlerın kurt halkının magdur oldugunu dusunduklerı ıcın desteklemedıklerınınde farkındayım.. Ancak gercekten cok guclu bır eylem duzenleyebılırsek ozaman belkı batı halkalarına sesımızı duyurabılır ve dogudakı atesı korukleyen yonetımlerını bu yolla durdurabılırız..
Cokmu ıyımserım bılmıyorum ama benım aklıma gelen tek ınsancıl cozum bu..
Bu dünyanın bilmediği bir durum değil ki HunTER bilenler bunu senden benden iyi biliyor. Bu kadar büyük bir gerçeği göremeyende bilmesin bilmesi ne kazandıracak bize.
Artı yürüyüşlerle eylemlerle bu ülkede bir yere varılmayacağı kanısındayım ben evet seninde dediğin gibi en insancıl çözüm yolu budur belkide ama sonunda birşeylerin çözüleceğinden şüpeliyim.
Siz bunları yazdıktan sonra bir düşündüm.
Acaba Kürt'lerle PKK arasında hiç bir bağ olmadığını kürtlerin sömürüldüğünü vs.. dünyaya duyurmak amaci ile örgütenip daha sonra bahs ettiğiniz gibi bir eylem düzenlesem yok yok Allah korusun hapislerde yatamam ben.
Psychaos
07/04/2006, 12:47
bizim burda devlete 2-3 laf etmemizle devlet yıpranmaz merak etmeyin....
devlet yanlış kararlar alıyorsa suçludur, hele ki bu kararları alırken başkalarının etkisi aldında kalıyorsa daha da suçludur.
bizim burda devlete 2-3 laf etmemizle devlet yıpranmaz merak etmeyin....
devlet yanlış kararlar alıyorsa suçludur, hele ki bu kararları alırken başkalarının etkisi aldında kalıyorsa daha da suçludur.
Peki senin o engin bilginle hukumetin nasıl bir politika içinde olması gerektiğini yazar mısın?
@kitet
hükümetin ne işi var burda anlamıyorum.
Bir konuda böyle saptırılmasın ya güzel güzel tartışıyoruz şurda.
Biri çıkıp konuyu kilitletmek zorunda mı?
Psychaos
07/04/2006, 12:58
Ne yani türkiyede kürt türk ayrımı yapanların sayısı iki elin parmak sayısı kadar azsa ne tartışıyoruz biz burda ?
bence az... zaten çok olsaydı emin olun Türkiye'de barınamazlardı.
Kaldı ki burda tartıştığımız ayrımcılık filan değil.. PKK sorunu.
İşime gelmeyen ne yada işime gelen ne ? açıklarmısın biraz.
az önce cevap yazdığım mesajından anladığım kadarıyla sende bir kürtsün(bunu ayrımcılık yapmak için söylemiyorum).
hala yapılan yanlışları göz ardı ederek, kürtleri savunma şekliniz (tekrar tekrar söylüyorum dediklerim tüm kürtler için değildir), bana işinize gelmediği için bu tarz savunmalar yaptığınız fikrini uyandırdı..
Psychaos
07/04/2006, 13:02
Peki senin o engin bilginle hukumetin nasıl bir politika içinde olması gerektiğini yazar mısın?
İzlemesi gereken politika, kimsenin etkisi altında kalmaksızın bir an önce yaşanan olaylara müdehale etmesidir..
Bundan bir kaç gün önce meclis topladı çıkan olaylar hakkında..
Sonuç 0. neden?
Çünkü o ona laf atıyor o ona laf atıyor vs...
Daha tartışmayı bilmiyorlar. Devleti nasıl yönetsinler..
Bunlar gülünç şeyler...
@kitet: konuyu saptırma. kürt-türk ayırımcılığı ve yapılabilecek şeyler konusunda varsa söyleyeceklerin dinleyelim. yoksa hükümeti savunmana gerek yok. onun zaten resmi bir sözcüsü var, hükümetin savunuculuğunu yeterince yapıyor.
@HunTER; politikalar maalesef günümüzde halkların isteklerine göre geliştirilmiyor. En azından ben rastlamadım.
Iyı sen katılma o zaman..
Siz bunları yazdıktan sonra bir düşündüm.
Acaba Kürt'lerle PKK arasında hiç bir bağ olmadığını kürtlerin sömürüldüğünü vs.. dünyaya duyurmak amaci ile örgütenip daha sonra bahs ettiğiniz gibi bir eylem düzenlesem yok yok Allah korusun hapislerde yatamam ben.
Yapma lutfen.. Bu tıp bı eyleme ulkede karsı cıkacak kımse yok..
PKKnın can şekiştiği bu zamanlara sanki buyuk sorunmuş gibi lanse edilmeye başladı. Bırakın beyler amaç belli
Hukumetın can cekıstıgı bı zamanda bu bardagı tasıran son damla olmasın sakın? Ve amacında kabahatı medyaya suna buna yukleyerek ısın ıcınden sıyrılmaya calısılması?
Hukumet bu kadar basarılıysa o kepenklerın ınmesıne ızın vermezdı.. Uc bes capulcuya pabuc bırakan ve halkını tehdıtlere karsı savunamayan bır hukemetın hıc bırsey soylemeye hakkı yok..
O yuzden konuyu dagıtmayalım..
cidden konu gereginden fazla saptırılmıs....
hala yapılan yanlışları göz ardı ederek, kürtleri savunma şekliniz
aslında kürtleri savunmamın sebebi kürt* oluşum yada konu'da onların haklı olması değil şuan ki durumun başlangıç sebebinin devlet olmasına rağmen şuçun en büyüğünün devlette olmasına rağmen kürtlerin ezilmesine suçlanmasına karşı birşeyler yazıyorum.
ve tabikide bütün kürtler = PKK diyenlere karşı..
* Kürdüm kürdüm diyorum ama aslında daha öncede dediğim gibi kürt diye birşeyin varlığına inanmiyorum ben zamanında bu tarz çatışmalar olsun diye doğudaki Türklere verilen isimden başka birşey değil bence kürtlük.
... şuan ki durumun başlangıç sebebinin devlet olmasına rağmen şuçun en büyüğünün devlette olmasına rağmen kürtlerin ezilmesine suçlanmasına karşı birşeyler yazıyorum...
15 Ağustos 1984'te karakol basarak olayları başlatan da devletti zaten.
Belkı surec 15 Ağustos 1984'te degılde 1938 (Dersim) yada 1937 (Ağrı) da baslamıstır? Yada cumhurıyetın temel kavramları mesela ulus devlet anlayısıdır buna sebep?
Sonucta olayları kımın baslattıgının bı onemı yok.. Geldıgımız noktada bu sorunu nasıl cozebılırız ona bakalım..
Psychaos
07/04/2006, 13:52
aslında kürtleri savunmamın sebebi kürt* oluşum yada konu'da onların haklı olması değil şuan ki durumun başlangıç sebebinin devlet olmasına rağmen şuçun en büyüğünün devlette olmasına rağmen kürtlerin ezilmesine suçlanmasına karşı birşeyler yazıyorum.
ve tabikide bütün kürtler = PKK diyenlere karşı..
* Kürdüm kürdüm diyorum ama aslında daha öncede dediğim gibi kürt diye birşeyin varlığına inanmiyorum ben zamanında bu tarz çatışmalar olsun diye doğudaki Türklere verilen isimden başka birşey değil bence kürtlük.
Ben zaten devlette suç yok demiyorum onlarda suçlu. Ama bi takım şeyleri başkalarının zoruylada olsa düzeltmeye çalıştılar. Velhasıl başarılı olamadılar.
Ama kürtler onuda yapmadılar. Sorunda burda zaten.. Çıkan olaylara sadece bakmakla yetindiler, yetiniyorlar...ve hala şucu devlete arıyorlar, bizlere maal ediyorlar.
Haberlerde izledim geçenlerde. Doğudakiler hala işsizlikten bahsediyorlar bu konuyla ilişkili soru sorulduğunda. Aşın artık bunları bence. (İşsizlik var ama bu olayların ana sebebi işsizlik değil)
Velhasıl başarılı olamadılar.
sorunda burda işte neden başarılı olamadı ? olamadımı olmadı mı?
Devlet bu işi beceremedi de şimdi eğitimsiz cahil pis kaba kürtlerden mi yardım istiyor.
koskoca devletin gücümü yetmiyor ? onun yetmiyecek te kim gücü yetecek.
Ülkeden ondan daha güçlü olan birileri mi var.
Yapma lutfen.. Bu tıp bı eyleme ulkede karsı cıkacak kımse yok..
aslında ben vatandaştan tepki görmekten korkmuyorum ki eminim destekte olurlar böyle bir organizeye ama ben devletten korkuyorum.
cemaliozan
07/04/2006, 14:09
Ben çözüm yok diyorum, siz nasıl çözeriz diyorsunuz... Eskidende isyanlar, ayaklanmalar provakasyonla başlatılırdı. Ancak şimdi kitleleri topluca etkilemek için kullanılan daha teknik silahlar var. Televizyon var, radyo var, gazete var şekil-A'da gördüğümüz gibi internet ve forumlar var.
Bir yerde karışıklık çıkartmak istiyorsanız tek yapmanız gereken uygun zamanda , doğru insanların desteğini alarak bu teknolijelerden istifade ile olmamışları oldurmak, olanları saptırmaktan ibarettir. Kaç kişi gerçeğin peşinde iz sürer ki. Özellikle işittiklerimizi araştırmadan, soruşturmadan kolayca hayatımıza adapte eden bir toplumsak.
Tekrar ediyorum, burada çözümün bir parçası olmak için birey olarak sağduyulu olmak, bu teknolojilerle yayılan bilgilerin asılsızda olabileceğini düşünmek ve hareket etmek gerekir. Şimdi ki savaşlar sıcak savaş statüsünden çıkmış olup, psikolojik harp kavramıyla günümüzde yerini almıştır.
Çözümü bireyler olarak bizler değil, eğer idare ettikleri memlekete ve insanlarına gerçekten değer veriyorlarsa idarecilerimiz bulmalı ve uygulatmalıdır. Üzülerek bazı arkadaşların devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü için yetiştirilen polisimizi, askerimizi eylemsizlikle, yada yanlış eylemlere karışmakla itham ettiğini görüyorum. Bu arkadaşlara her duyduklarına, her okuduklarına, her yazılana çizilene katıksız inanmamalarını, konuları siyasi,politik,ekonomik,askeri gibi bir çok yönden araştırıp hüküm vermelerini tavsiye ediyorum.
Burada memleketimizin kurucusunun gençliğe hitabı aklıma geliyor ve gerçekten çok üzülüyorum ;
Ey Türk gençliği!
Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyet'ini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur.
Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir.
İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır.
Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetln imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin!
Bu imkân ve şerait, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir.
İstiklâl ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler.
Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dagıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.
Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hiyanet içinde bulunabilirler.
Hatta bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır!
Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!
Dikkat ettiniz mi bilmem ama Atatürk bugünkü durumumuz hakkında bizleri çok önceden zaten uyarmış. Ey Türk gençliği hitabı, yapıldığı zaman itibarıyla, hem Kürt, hem laz, hem çerkez, hemde diğer etnik kökenli tüm gençlere yapılmışken, bugün içine düşeceğimiz durum hakkında böylesine şahane bir ön sezi önümüzdeyken neden hala psikolojik harbin malzemesi olmaya devam ediyoruz ki ?
Konunun Ataturk ve genclıge hıtabeyle ılıskısını anlayamadım? (Zaten ben oldum olası genclıge hıtabenın her kosulda onume surulup bakta ıbret al denılmesını anlayamamısımdır..)
Kı hadı ıbret aldık farzedelım.. Yınede senın soyledıklerınle celısmıs oluruz.. Zıra sen emnıyet guclerı ve orduyu gaflet ve delalet'e dusme luksunden muaf tutuyosun..
Halbukı hıtabede boyle bı ayrım yapılmamıs..
Dolayısıyla hıc bı kurumu ayırt etmeden gordugum hataları sıralamak sanırım Ataturk'unde ısteyecegı bırsey olurdu..
Ayrıca herseyı devletten bekleyen, sıvıl toplumun hıc bır seyı degıstıremeyecegını dusunen zıhnıyetıde kınıyorum..
Bız burda, bu catı altında bı cok seyı degıstırdık bır cok seyı devlet olmadan ve hatta ona ragmen gerceklestırdık..
Bana devlet tarafından egıtım verılmedı ornegın.. Bıldıklerımı bu topluluk sayesınde ogrendım..
Demekkı ıstersek bırseylerı basarabılırız?
cemaliozan
07/04/2006, 15:07
Zıra sen emnıyet guclerı ve orduyu gaflet ve delalet'e dusme luksunden muaf tutuyosun..
Üstat bir elde 5 parmak var ve her biri farklı boylarda. Bu lükse düşenlerin olmamasını dilediğimiz halde 5 parmağında bir birine eşit olduğunu söylemek gaflet olur.
Atatürk'ün konuyla ilgisine gelince ; Bu hitabenin yazıldığı 1927'de şimdi tartışmasını yaptığımız Kürtlük, Türklük, Lazlık vs. ayrımı olmamasına rağmen gaflet, delalet ve hatta hıyanet mevhumlarının ister geçmişten gelen bilgi ve tecrübesiyle ister ön seziyle olsun ileride bir gün karşımıza çıkabileceğini ayan beyan ifade etmiş.
Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hiyanet içinde bulunabilirler.
Sizce bu cümle şu son olaylarda bazı yerel idarecilerin davranış biçimleriyle birebir örtüşmüyor mu? Şimdi bu cümleyi ben söylesem sen kimsin ki bizim yerel yöneticimizi ihanetle itham ediyorsun derler. Ama Atatürk bunu 1927 senesinin EKİM ayının 20 sinde söylemiş. Kimin için söylemiş, 20 yaşında tek derdi memleketinin huzuru ve refahı olan devletinin ve milletinin bekası için canını ortaya koyan mehmetçikle, anarşi ve huzursuzluk yaratmaktan, başkalarının maşası olarak kullanılmaktan başka bir özelliği olmayan aşağılık teröristleri, provake edilmiş bir eylemin sonucunda ölen masum insanları bir tutup, tutum ve davranışıyla vicdan ve akıl sahibi insanlarda tiksinti uyandıran bir yerel yönetici. Değil mi?
Peki bu memlekette bu yöneticilerden kaç tane vardır dersiniz ?
Bana devlet tarafından egıtım verılmedı ornegın.. Bıldıklerımı bu topluluk sayesınde ogrendım..
Hocam, seni yetiştiren aile, içinde yaşadığın çevre insanlıktan nasibini almışda sen çıkmışsın ortaya, bizim sözümüz nasipsizler içindir.
gençliğe hitabı aklıma geliyor
Bence bu sene fenerbahçe şampiyon olur
Psychaos
07/04/2006, 15:23
sorunda burda işte neden başarılı olamadı ? olamadımı olmadı mı?
Devlet bu işi beceremedi de şimdi eğitimsiz cahil pis kaba kürtlerden mi yardım istiyor.
koskoca devletin gücümü yetmiyor ? onun yetmiyecek te kim gücü yetecek.
Ülkeden ondan daha güçlü olan birileri mi var.
aslında ben vatandaştan tepki görmekten korkmuyorum ki eminim destekte olurlar böyle bir organizeye ama ben devletten korkuyorum.
Başarısız olmalarıın tek nedeni başkalarının gölgesi altına kalmaktır. İstese idi ezer geçer kökünden kazırdı..Bu kadar da basittir bu durum..
Ama olmadı. İşte vaatler vaatler vaatler. Bunlarla sonumuzu hazırlıyoruz ya!
Genç beyinlere ihtiyacımız var genç. Ne zaman farkına varacaz artık...
--- SON ----
@cemaliozan tamamen sana katılıyorum. Büyük Atam zamanında olabilecekleri bize önceden izah etmiş... Anlamak isteyene işte...
Alıntı:
gençliğe hitabı aklıma geliyor
Bence bu sene fenerbahçe şampiyon olur
???? - ZzZz...
Başarısız olmalarıın tek nedeni başkalarının gölgesi altına kalmaktır. İstese idi ezer geçer kökünden kazırdı..Bu kadar da basittir bu durum..
Bu denenmıs ve basarılı olmamıs.. Isteyen asagıdakı lınklerı ınceler..
http://www.turksolu.org/93/basyazi93.htm
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=seyh+sait+ayaklanmasi
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=dersim+isyani
Ama tekrar denemek ıstıyorsanız sızı tutmayım..
Neyse konu uzadıkca uzuyor boyleeee...
"@Hunter in soyledigi gibi insanlar toplanmalı bir yuruyus yapmalı biz PKK yi istemiyoruz diye". bence boyle dusunmek yanlışşşş..
Orada yasayan insanlar tereristler kendilerine silah dogrultuğunda gereken yardımı devletten alamamış insanlar. Açıkcasi kimsenin cesareti yok PKK ya karsı cıkmaya cunku guvenecekleri kimsecikler yok...
Bazı babayiğitler cıkmadı deil ama hepsini silip supurduler. Kimini daga kacırıp orada oldurduler. Kiminise oldurmeyip olmekten bin beter ettiler. Sahip oldugu herseyi aldılar.(Namus / Seref .....vb) Kusura bakmayın ama biz (Devlet / Ordu / Hukumet / Ben /Siz) yine bunlara hep sessiz kaldık...
Ama o insanlar bilse tepki gosterdiğinde tum Turkiye onlara destek verecek neden yapmasın. Oradaki insanlar artık Ankaraya guvenmiyorlar. Ne yapacaklarını da bilmiyorlar.. Iyisimi sessiz kalmak diyorlar... Ve bu karara dusunerek yorumlayarak varmıyorlar yasadıklarından varıyorlar...
Bence yapılabilecek en mantıklı sey... PKK nin elebaşlarını bir sekilde etkisiz hale getirmek..(MIT denen bir kurumumuz var.. Insallah o da birilerinin otlagı olmamıştır.) Ve oradaki insanları ciddi bir rehabilitasyona almak. Yani bir sekilde o insanların yanında olduğumuzu gostermemiz lazım..
Eger ordu terorist avliyorum diye yine masum kardeşlerimi vurursa kusura bakmayın kimse daha fazla samimiyet beklemesin. Iste o zaman insanlar gucsuz olduklarını / yenileceklerini bilseler dahi bazı degerler icin gerekirse oleceklerdir.
Sonrasında Turkiye sessizliğe kavusacak sanıyorsunuz ama yarın Laz cıkıp neden dediğinde onuda sindirmeniz gerekecek... Boyle boyle bir bakmıssınız ki sadece siz (Tek bir kişi) kalmıssınız... Cunku Turkiyede yasayan o kadar cok etnik koken var ki...
Dagdaki eskiyayi beslersen, dagdaki eskiyaya boyun egersen, evlatlarini eskiyaya verirsen ne devletin, ne ordunun ne de batilinin bunda ne sucu ne gunahi var.
Ordu tabii ki halki koyunden cikaracaktir eger ki terorist yuvasi olmussa. Teroristi beslemeyen bir koy bosaltilmiyor. Teror yuvasi olmus, terore boyun egen koyler bosaltiliyor.
Yakalanmamasin nedeni de acik. Oradaki kisiler eskiyaya yardim ve yataklik ediyor. Fillen ya da fikren. Sonucta herkesi eskiyadir diye yoketmek mumkun olmadigina gore, eskiyayi da eskiya olmayandan ayirt etmek mumkun olmadigina gore illaki bu kadar uzun surecek. Ama oranin halki eskiyaya sirt cevirseydi, yardim ve yataklik etmeseydi, koyune sokmasaydi, evlatlarini vermeseydi pek tabii koku temizlenirdi.
Bence oradakilerin cektigi ve bundan sonra cekecekleri tamamen kendilerinin neden oldugu sonuclar olacaktir.
Sunu da soylemek gerekirse Gurhan'in yazdiklarini gorunce sanki bir sene onceki mesajlarimi okuyormusum gibi geliyor. Sonucta bizde Gurhan gibi destek verdik, hakli gormeye calistik, anlamaya calistik. Ama yapilan is ortada. Mal sokaga dokuldu. Bundan daha fazla anlamaya calismanin alemi yok.
Psychaos
07/04/2006, 16:14
Bu denenmıs ve basarılı olmamıs.. Isteyen asagıdakı lınklerı ınceler..
http://www.turksolu.org/93/basyazi93.htm
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=seyh+sait+ayaklanmasi
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=dersim+isyani
Ama tekrar denemek ıstıyorsanız sızı tutmayım..
!! Bastırılmış !!
Yine bastırılır, hatta kökünüde kuruturlar.
Ayrıca bu ön yargı neden? "denenmiş ve başarılı olunmamış"...
bir daha dene, olmadı bir daha, olmadı bir daha... PKK nasıl deniyor!!! LoL
Dagdaki eskiyayi beslersen, dagdaki eskiyaya boyun egersen, evlatlarini eskiyaya verirsen ne devletin, ne ordunun ne de batilinin bunda ne sucu ne gunahi var.
Seninde aynı zamanda aynı şartlarda aynı şeyi yapmayacağını garanti edemezsin değil mi?
!! Bastırılmış !!
Yine bastırılır, hatta kökünüde kuruturlar.
Ayrıca bu ön yargı neden? "denenmiş ve başarılı olunmamış"...
bir daha dene, olmadı bir daha, olmadı bir daha... PKK nasıl deniyor!!! LoL
Ben torunlarımın gundemınde de aynı konuların olmasını ıstemıyorum.. Mumkunse onlar escınsel evlılıklerı, genetık muhendıslıgını ve kurtajı tartıssınlar..
Ben torunlarımın gundemınde de aynı konuların olmasını ıstemıyorum.. Mumkunse onlar escınsel evlılıklerı, genetık muhendıslıgını ve kurtajı tartıssınlar..
:super: +1
:D :D :D :D
Mingitau
07/04/2006, 18:39
Aynı babanın evladı iki delinin babalarının taht kavgası neden 70 milyonu ilgilendiriyor anlamıyorum. Kürt padişaı dediğiniz adamın soyundan birileri başbakan oldu Cumhurbaşkanı oldu bu ülkede. Hatta Cumhurbaşkanıyken kendi resmini paranın ustune bile koydu. Hala birileri tutturmuş hede idi hode idi diye martaval okuyo...
Batı şartlarında yaşamak istemeyen ve bir **** yaramayan(evet üretimleri sıfır tarım bile yok! ve bu PKK dan oncede yok!) bir yığın insanın her hava durumu değiştiğinde göçtüğü yerlere yol su elektirik götürmek benim neden zorunluluğum oluyor(Hele ki bu hizmetlerin ücreterini ödemeyeceklerse)?
Atatürk' ün Şey Sait isyanı çıktığında verdiği emrin yerindeliğin ibi kere daha görüyoruz. 80 yıldır aynı ayaz hareketler aynı çöplükler. Adam kendi vatanında çocuk harici bi halt yapmıyo(haa birde eşlerine takı yapıyor) ve gelmiş hala devlet bize bakmıyor diyor. Ben bunu anlayamıyorum. Bizim dedeler 5 kuruş yanlarına alamadan buraya geliyorlar, buyuk çiftliklerde yıllarca boğaz tokluğuna çalışıyorlar,,çalıştıklarının karşılığı 100-200 dönüm arazi alıyorlar ve köy kuruyorlar, hemde komşuları bu yeni komşuya her tür kötülüğü yapıyor. Yok otlaktı yok dere kullanımıydı diye sudan sebeplerden... Bizim köylerede elektrik, telefon 80 sonrası geliyor ama daha 50 lerde köy yolu muntazaman köylü tarafındna yapılmış, su köylü tarafından döşettirilmiş vs.. Bu tamamıyla kültür ile ilgili birşey. Adamın kültürü evinde su olması yerine eşinin kolunda takı olması, bana ne onun suyundan....
Bizim dedeler 5 kuruş yanlarına alamadan buraya geliyorlar, buyuk çiftliklerde yıllarca boğaz tokluğuna çalışıyorlar,,çalıştıklarının karşılığı 100-200 dönüm arazi alıyorlar ve köy kuruyorlar, hemde komşuları bu yeni komşuya her tür kötülüğü yapıyor. Yok otlaktı yok dere kullanımıydı diye sudan sebeplerden... Bizim köylerede elektrik, telefon 80 sonrası geliyor ama daha 50 lerde köy yolu muntazaman köylü tarafındna yapılmış, su köylü tarafından döşettirilmiş vs.. Bu tamamıyla kültür ile ilgili birşey. Adamın kültürü evinde su olması yerine eşinin kolunda takı olması, bana ne onun suyundan....
Evet dedelerimiz zamında boyleydi.. Hatta o zaman un yerine arpadan ekmek yaptıklarını anlatırdı rahmetli dedem.. Ama o zaman cogu insanda boyleydi.. Insanlar yoklugu paylaşıyorlardı..
Herşey guzel giderken bilmem 100 tane ermeni yuzunden degişti hersey....
Bilmiyorum senin dedelerinde teror yuzunden yerinden yurdundan edildiler mi? Yada calisip cabaladıkları seyler bir baskası tarafından ellerinden alindı mı? Yada bilmiyorum dedelerine hiç silah dogrultular mı bize Mingitauyu veya onun babasını vereceksin diye? Eger boyleyse haklısın dogudaki insanlar bir ....'a yaramıyorlar....
Ama sana soyle soylim senin dedelerinin zamanında yasananlar benim genclik zamanımda yasandı. Yani sartlar kesinlikle aynı deil...
Not: Ben 70 yasında felan deilim :)
Zerzevat Adam
07/04/2006, 19:13
Askerliğin kötü bir şey olduğunumu ima ediyorsun anlamadım doğrusu ? Eğer görüşün menfi yöndeyse askerde çok eziyet çektiğini düşünürüm.
Daha lisedeyim ve askere gitmedim, ayrıca askerin kötü olduğunu düşünmüyorum sadece düşünen arkadaşlar olduğu ve bu konu önceden tartışıldığı için açık açık gönderme yaptım. (iki üç kişiye değil, böyle düşünenlere)
Din ile alakalı birşey söylemedim. Evet düzgün olmadıklarını düşünüyorum, çünkü Filistinde ve Irakta Arap kardeşlerimi öldüren canilerle flört eden ve idare-i maslahatçılıktan pek hoşlanan bu "kahvehane delikanlıları" benim ülkemin yöneticisi olamaz. Ayrıca din konusunda lafımı edeyim. İslamiyeti siyaset aracı görüp kullanmak, dini anlayamadıklarının ilk belirtisidir. Bugün Arap topraklarında ölen Müslüman kardeşlerime mermi yağdıran sapık ABD'yi kurtarıcı olarak gören kişilerin Müslümanım demesinden de utanırım. İslamiyette var mı mazluma mermi sıkmak? İslamiyette Müslüman kardeşin ölürken katillere yardım etmek var mı?
Ekonomi, bok püsür... bunları bahane etmeyin, "düzgün" adam her şartta namusuyla, şerefiyle işini yapar.
Bu arada, "Yarası olan gocunur" lafını bilir misin? Benim düzgün olmayan yönetici diye kastettiklerim Kâzım Karabekir'in atının nal sesinin doğuda duyulmadığı zamandan bugüne kadar gelen kişiler. Ama maalesef büyük kurtarıcın(!) gibi sen de hemen her eleştiriyi AKP'e atılmış gibi algılıyorsun. Evet o yöneticilerin içinde AKP'lilerde var. Bugün aynı politikayı MHP veya CHP yürütsün... yine lafımı esirgemem.
Evet düzgün olmadıklarını düşünüyorum, çünkü Filistinde ve Irakta Arap kardeşlerimi öldüren canilerle flört eden ve idare-i maslahatçılıktan pek hoşlanan bu "kahvehane delikanlıları" benim ülkemin yöneticisi olamaz.
Filistinliler de Araplarda kardeşimiz falan değil. Sen kardeş görüyorsan bu senin sorunun, hükümetin değil.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.