PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : resimdeki yazıyı değiştirmek

menemen
01/04/2006, 15:14
Merhaba,
Bir yerden hazır web şablonu buldum, şablon dosyasını indirdiğimde, klasörün içinden "HTML Files" ve "PSD Files" klasörlei çıktı. PSD klasörü içinde aşağıdaki görüntü dosyası vardı,

*.psd dosyasında "yoursite.com" yazılı kısmı photoshop'da değiştirebiliyorum.
Burada bu yazıyı değiştirim yeni oluşan *.psd formatındaki dosyayı html sayfası tasarımında nasıl kullanacağım? "HTML Files" klasörü içinde "images" klasörü var ve bu klasör içindede, örnek şablonu (index.html) oluşturan resimlerin tek tek dosyası var mesela "logo.gif" şeklinde yukarıda bahsettiğim üzerinde "yoursite.com" yazısı yazan bir dosya var şimdi ben *.psd dosyasında bu yazıyı değiştiriyorum ama bu gif dosyasındaki yazı aynı kalıyor. yani kısacası,
1) *.psd dosyası ne işe yarıyor ve bunu html sayfası tasarlarken nasıl kullanabilirim?
2)*.gif formatındaki resimlerin üzerindeki yazıyı aynı font ve renkte nasıl değiştirebilirim?

doronty37
01/04/2006, 16:05
psd dosyaları web sayfası için dolaylı olarak işine yarar. bu dosya türünde her nesne farklı katmanlarda olduğu için her nesneyi ayrı ayrı düzenleyebiliyorsun.

gifde ise herşey aynı katmanda olduğundan düzenlemen biraz zorlaşır. hatta tekrar çizmen gerekebilir.

sorunun cevabına gelince, önce orjinal dosyanın ebatlarına bak, daha sonra psd dosyasından ilgili kısmı seçip, belirlediğin ebatlarda, eski dosyanın üzerine kaydet.

menemen
01/04/2006, 16:37
cevap için sağol, psd dosyalarının ne olduğunu anladım.

söylediğin yöntemi uygulayacağım, photoshopta ilgili kısımdaki yazıyı değiştirdim ama o kısmı yada katmanları tek tek nasıl seçip gif olarak kaydedeceğim?

doronty37
01/04/2006, 16:46
ilgili kısmı seçip ctrl+c yerine ctrl+shift+c ile kopyala.
bu şekilde sadece o katmanı değil tüm katmanları seçmiş olursun.

erkancapraz
08/04/2006, 23:13
Bence sen html sayfasındaki o resmin üzerine sağ tıkla ve özelliklerinden adının ne olduğuna bak. Onu öğrendikten sonra PSD dosyasına gir düzeltmeyi yaptıktan sonra resmi farklı kaydet. Farklı kaydederken de sağ tıkladığında özelliklerden çıkan dosya isminin aynısı olarak jpg veya gif olarak kaydet. Bu şekilde düzelttiğin şekliyle html sayfasına yansıyacaktır...

Eğer yukardaki arkadaşın söylediği ile yapamadıysan benim dediğim yoldan dene...

Başarılar...

hakansor
09/04/2006, 11:45
Arkadaslar izah etmis aslinda.

Sorularina ufak tefek cevap.
1. Psd Dosyalari Formati : Photoshop dosyalardir. Webde bunlar yayinlanmaz. Web sitesi icerisinde genelde : .Jpg, .Gif, .Png formatlari kullanilir. .Psd dosyalarini bir nevi derlenmemis programin source hali gibi algilayabilirsin. Yani Psd ile grafiklerini islersin. Web sitesinde yayinlanmak üzere .Jpg, .Gif, .Png formatlarindan birisine cevirirsin.

2. Senin yerinde Ben olsam ne yapardim ;
Photoshop Programinda (Bu arada niyeyse hep 7.0 kullaniyorum :) ) .Psd uzantili dosyayi acar, Textin bulundugu (yoursite.com yazan yer) alanini secerdim. (ctrl+Mouse sol tik) Layerin uzerinde T yazan ibareye tiklardim. Sayet sistemimde bu textin fontu yuklu degilse Tiklama sonrasi Karsima otomatik olarak ; Yazi Tipi fontunun adi geliyorsa ; bu gontun sistemimde yuklu olmadigini anlardim. Bu islemi yapmadan once O fontu bulur sistemime yuklerdim. Sayet fontum yuklu ise ; tiklama sonrasi textin icerisine girecektir. Yaziyi degistirir. Mevcut logo.gif dosyasi boyutlarina gore crop yapardım. (veya logo.gif i acip uzerine backround ve yaziyi tasirdim)

Biraz karisik oldu gibi benimde kafam karisti. :garip:

Not : Bence once ; Photoshop ta ; Layer, Crop, image size, vs... bilgileriyle donanman lazim.