PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : windows 2003 server hakkında....

obezusta
31/03/2006, 20:44
arkadaslar merhabalar
öncelikle belirtmek isterim ki windows 2003 konusunda hicbir fikrim yok ve kullanmadım. cafedeki ana makineye server kurmayı dusunuyorum. o konu hakkında yeteri kadar zaten döküman mevcut onları inceleyecegim. fakat benim istedigim ağdaki makinelere kısıtlamalar getirmek. mesela nedir bu kısıtlamalar? içimizden birisi mutlaka yapıkredi bankasına gidip teleweb i kullanmısdır. orada sadece internet explorer in kullanılmasına izin verilmiş olup başka hiçbir erişime imkan tanınmamıştır ne bilgisayarım ne programlar vs...
benim istedigim müşteri geldiği zaman internete girebilsin benim belirledim oyun klasöründeki oyunları oynasın sözlük chat programlarını yine belirlediğim klasörden girsin ve kullansın. diğer bilgisayarımdan tutunda baslat ve diğer yerlere erişim sağlanmasın.tahminim bunu server 2003 ünde yardımı ile ve bir program aracılığıyla yapabilirim. belki daha önce böyle bir sistemi kullanan arkadaş vardır diye düşündüm. yardımcı olursanız yada en azından bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yol gösterirse sevinirim. bu arada ağdaki makinelerde windows xp professional kurulu... simdiden teşekkürler

hus
31/03/2006, 23:27
Server 2003 + ISA ikilisiyle kısıtlamanın kralını koyarsın.

Mesela bankalardaki müşteri için olan bilgisayarlarda sadece ama sadece belirli bir sayfaya girilebilir ve başka hiç bir windows fonksiyonu kullanılamaz. İşte bunun gibi bir şey yapabilirsin.

Veya ISA nın cache' leme özelliğiyle çok iyi bir bandwidth tasarrufu yapabilirsin, örneğin biri MSN indirdiyse 2. kişi aynı dosyayı cacheden dosya kopyalama hızında alır....

Her makineyi ayrı ayrı bandwith atayabilir, istediğin protokolü p2p, ftp vs kısıtlayabilir, hangi sitelere girildiğini vs. herşeyi görebilirsin.

Yalnız bunları yapmak için önce iyi bir araştırma yapman gerekiyor.

scripter
31/03/2006, 23:47
ana makinen 2003 serveri kaldirack gucte ise problem yok fakat zayif makinelerde 2003 server tam fonksiyon calisinca bayagi bi zorlaniyo... eger sadece userlere kisitlama yapmak istiyorsan security administrator (ben bayagi zamandir kullanmiyom en son kullandigimda 1.0 versiyondu) adli bi program var onunla yapa bilirsin.. internet erisimindeki kisitlamalar icin se ideal cozum winroute'dir

hus
31/03/2006, 23:54
bunların hepsini windows server 2003 ile 3rd party programa gerek kalmadan yapabilir. bazı aşırı durumlar için yanına bir ISA Server koyarsan neredeyse aklına gelen herşeyi yapabilirsin.

Bu arada 256 RAM, P4 1.7 makinede çok iyi bir performansla kullanıyorum(Server 2003 R2)

obezusta
02/04/2006, 13:17
teşekkürler arkadaşlar ana makinem yeterki kadar kuvvetli p43.06 ghz islemci 1024 mb ram var ;) dediklerinizi deneyecegim o zaman dogru anladıysam ana makinemde server 2003 ün olması yetiyor. ağdaki makinelerin sistemlerini değistirmeye gerek yok xp olarak kalsın

teddmcload
02/04/2006, 17:19
windows 2003 kuracaksanız server üzerinde nelerin çalışacağına ve client sayısına bakmak gerekiyor. dediğiniz konf bi makina yeterli olacaktır. ama AD, DNS, DHCP gibi programlardan sonra bir de Logo gibi muhasebe programları işin içine girerse yani SQL Server kullanan programlar o zaman makina yetersiz kalabilir.

kaç makina var ?

xp yeterli olacakır. ancak AD kurmayı düşünüyorsanız XP'nin Pro sunu kurmalısınız. Home edition, DC'ye dahil olmuyor.

Black_Boyss
03/04/2006, 22:37
http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=27569
bazi kurulumlar belki yardimci olur..........