PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Bir blog servisinden neler beklersiniz ?

Yns
31/03/2006, 02:58
Blogger.com tarzi bir site acilsa bu sistemden neler beklersiniz ? Su anki sistemlerde ihtiyacini/eksikligini hissettiginiz ozellikler var mi ?

hus
31/03/2006, 03:17
Kategori
Ajax
Birden fazla dil desteği (İngilizce/Türkçe)
Mesajlar için iyi ve kullanışlı bir editör.
Bol ve kaliteli template desteği.
Blogger' da ki gibi yorumları maile gönderebilme, onaylama, resim onaylama vs. kısaca "security"

MEHMET
31/03/2006, 03:24
Kategori
Ajax
ajax a neden ihtiyaç olsun ki?
Bence en onemli nokta sadeliği ve eklenecek yazılara fotoğraflar eklenebilmesi(rahat bir şekilde)

hus
31/03/2006, 03:30
ajax a neden ihtiyaç olsun ki?
Bence en onemli nokta sadeliği ve eklenecek yazılara fotoğraflar eklenebilmesi(rahat bir şekilde)
hızlı, pratik, hoş. gmail ajax kullanmasa belki bu kadar sevmezdim.

MaJesty
31/03/2006, 03:56
Kategori
Ajax
Bol ve kaliteli template desteği.
Blogger' da ki gibi yorumları maile gönderebilme, onaylama, resim onaylama vs. kısaca "security"

+1

katılıyorum arkadaşa

bi ajax nedir onu bilmiyorum.(direk aklıma deterjanvarii şey gelıyor)

hiko
31/03/2006, 09:22
İnternetle haşır neşir olup bir çok kurulumları yapamayan insanlar var. Örneğin arkadaşımın bir kız arkadaşı bende blog açmak istiyorum, lütfen banada açın diye bağırıyordu geçenlerde açmayı (açmayı bilmediği için), bu konuları göz önünde bulundurarak,
Öncelikle blog'un kurulumu kolay olmalı, (bunun için nasıl birşey geliştirilebilir bilemem tabii).
Teknik açıdan blogdaki yapılabilecek her işlem için yardım dökümanları olmalı..

Bu konuların dışında, Bana göre Blog sahibi, templatelerini online olarak kendileri düzenleyip, kendi templatelerini yaratabilmeli, (Hafızasında geniş template arşivi barındırabilir.)
Bir kullanıcı kendi blogunu ne kadar basit bir şekilde düzenlerse o kadar rahat hisseder, Yaptığı işlemler olumlu sonuç verdiği sürece blog'a bağlı kalır.

Ajax gibi olayların gerekli olduğunu düşünmüyorum, ama ben öyle bir blog yapacağım, Çoklu dil desteği olacak, ve diğer bloglar gibi sıradan olmayacak diyorsak, Ajax ve yeni teknolojileri kullanmak mantıklı..

Kolay gelsin.

Mingitau
31/03/2006, 12:36
Pek fazla kullanıcısı olmasın, onu host eden makinanın da bir canı var :D

Yns
31/03/2006, 12:45
Şu anki sistemde :

Kategorilerindirme
Mesajlar icin RTE
Her kullanici icin ayri fotograf/grafik yukleme deposu
Bol ve kaliteli template destegi
Blogun nasil kullanilacagi ile ilgili ayrintili dokumantasyon olacak.

Ama ajax olmayacak büyük ihtimalle.Çünkü şahsen asina olmadigim ve tarayiciya parende attirmayi sevmedigim icin yns'nin sistemlerinde bir sure daha ajax goreyemeceksiniz :iih:

Guvenlik konusunda sorun olacagini sanmiyorum.Sahibinden siki bir "audit" isleminden sonra yayina baslayacak cunku.

Lakin dil destegi konusunda kararsizim.Cift dil olmasi derken tam olarak neyi kastediyorsunuz ?

Mingitau , ben o makineyi yerim :)

Yorum bildiren arkadaslara tesekkurler.

acemi
31/03/2006, 13:27
Ziyaretcinin kim olduğunu anlayıp onun ilgi alanına girmeyen ve canını sıkacak konuları göstermesin. Ya da ziyaretcinin kim olduğuna göre yazıları puanlasın ki ziyaretçi, neye bakıp neye bakmayacağına rahat karar verebilsin.

İlgi çekmeyen blog girdileri için yazarı uyarsın. Gerektiğinde "Kardeşim, iyi güzel vakit ayırıp yazıyorsun ama bu iş sana göre değil. Sen kendini başka alanda geliştir" desin.

Veya blog yazarına nasıl yazacağı konusunda tavsiyelerde bulunsun.

Ansugo
31/03/2006, 15:58
Ben blogu cogu zaman kendim icin tuttugumdan (ve cogu zaman benim kendim icin yazdigim seylerden diger kisilerde faydalanabilir diye dusundugumden) blog sayfamda ilgimi ceken diger bloglarin rss feedlerinin alinip baglantilarinin kondurulmasi hos olurdu.

Blogumda reklam istememem. Ozellikle adsense reklami hic istemem. Ust tarafinda "Next Blog" gibi bir baglanti cubugu da istemem. Dolayisiyla ben ucretsiz surumu reklamli olan ama ayda 10 milyon verirsem reklamsiz bir versiyon sunan, 20 YTL verirsem 50MB dosya alani sunan, 30 YTL verirsem bir de e-posta hesabi sunan bir hizmeti oldukca sevebilirdim. ( Esasinda boyle bir servis yapmayi bir sene once dusunmustum, ama blog'un modasi gectigi icin vazgecmistim )

HunTER
31/03/2006, 16:27
Belkı kendı sablonlunumuzu duzenleme ımkanı tanınabılır.. Blog yazarken kod ıcerıklerı renklendırılebılır.. acemi'nın soyledıklerıne ek olarak kategorıler ıcın goruntuleme krıterlerı belırlenebılır (sabah saatlerınde x kategorısı, aksam saatlerınde y kategorısı oncelıklı olsun.. pazar gunlerı ıse sunu one al gıbı) Belkı su blogdakı x kategorıden ılk bes mesajı surda goruntule bıle denılebılır..

Bırde servıse sadece ızleyıcı olarak uye olunabılırse guzel olur.. Boylece uye olan herkes kendı blog lıstesını tanımlar, sevdıgı konuları alıntılar vs. Bı sure sonra acıp her blogu tek tek gezmektense tek bır sayfadan ne olup bıttıgını takıp edebılır.. Hatta bu sayfanın bı RSS'sı bıle verılebılır..

Tabı tum bunlar cok kolay ve bı kac tıkla halledılebılır seyler olmalı.. Aksı halde hıc olmamaları daha ıyı..

Yns
31/03/2006, 21:19
Fikirler icin tesekkur ettim.

Abartili yapay zeka mevzusu disindakilar oldukca makul :).

hus
31/03/2006, 23:20
Çift dil derken mesela TR den girenleri direkt Türkçe arabirim karşılasın diğer ülkelerden girenleri İngilizce gibi...

MEHMET
31/03/2006, 23:30
bloglar da çift dil blog un amacına ters gibi geliyor bana.

yesilvadi
04/04/2006, 03:15
zaten bu saydıklarınızdan daha fazlası wordpress sisteminde var yenisini yazmak kendinize yazık etmek pek mantıklı gelmiyor bana. bence wp daha da geliştirilip kullanılabilir sonuçta gpl ile dağıtılıyor ve tasarım esneklik güvenlik gibi konularda yeterli seviyelerde.

o yapay zeka konusunu da aşırıya kaçmak olarak görmüyorum. sonuçta google da yıllar öncesinde arama mantığnı sadece bir kelimenin varlığına değil de o keimenin gerçekten lazım olan yerde olup olmamasına bakmamış mıydı? bu şekilde google google oldu.
yapay zeka dediysek tabii ki çok başarılı sağlam bişey beklemiyoruz ama sizin sisteminizin böylesi bir farkı olmazsa (başka herhangi bir karakteristiğe sahip olabilir tabi) fazlalık olmaktan öte gidemeyecektir. birisi blogger.com da değil de sizin sisteminizde blog yayınlayacak ki bence bunun çok da çekici bir tarafı yok.
malumunuz internet çöplüğe dönmüş durumda ama kimse burası kötü kokuyor diye yahoo ya girmemezlik etmiyor ama blogger takidi bir sistem benim gibi çoğunu rahatsız edecektir.
umarım yeni özelliklerinizle birlikte güzel bir başarı yakalarsınız kolay gelsin

Mingitau
04/04/2006, 03:52
Zaten arkadaşta blog yazılımı değil servisi demiş...

UmutZafer
04/04/2006, 09:44
Blog yazılımı ne olacak. b2evulation kullandım bir ara ama sonra hiç memnun kalmadım. Umarım wordpress olur. Kullanıcının en rahat edeceği blog programı bence wordpress.

İyi çalışmalar :)

perlci
04/04/2006, 21:47
bencede wordpress. En iyisi o.

Yns
05/04/2006, 07:59
Altyapi olarak Blog-Hoster scripti kullanilacak.WordPress'in guvenlik konusunda yeterince kararli olmadigini (http://blog.php-security.org/archives/4-WordPress-a-hackers-paradise.html) düşünüyorum.Zaten yaptiklari "silent patch" lerin varligini duyunca (http://blog.php-security.org/archives/8-WordPress-irresponsible-silent-tarball-update.html) iyice nefret etmiştim.

YesilVadi , zaten su an varolan sistemlerden farkli bir seyler yapabilmek icin bu konuyu actim.Bu konu altinda bildireceginiz gorusler bu yonden onemli :)

Xsender
05/04/2006, 09:53
Türkçe dil desteğinin yanı sıra etkileşimli ingilizce dil desteği olabilir.Sen cp'den türkçe yazdığın makale/haber etc.. ilngilizceye çevrilip ingilizce ana sayfaya gönderilebilir.Böylece diğer dil desteği ile fazla uğraşmış olmazsın.

blog sayfamda ilgimi ceken diger bloglarin rss feedlerinin alinip baglantilarinin kondurulmasi hos olurdu.

katılıyorum.
Içerisinde üyelerin mesajlaşabileceği küçük bir forum veya mesaj sistemi iyi olabilir.Son olarak hazır bir theme sayfası ekleyebilirsin.Kullanıcılar direk ordan kendi stillerini yaratabilirler.

hus
05/04/2006, 15:05
Zaten arkadaşta blog yazılımı değil servisi demiş...
Zaten servis için de bir yazılım gerekmiyor mu? Ben mi yanlış anladım.

Türkçe dil desteğinin yanı sıra etkileşimli ingilizce dil desteği olabilir.Sen cp'den türkçe yazdığın makale/haber etc.. ilngilizceye çevrilip ingilizce ana sayfaya gönderilebilir.Böylece diğer dil desteği ile fazla uğraşmış olmazsın.
Sistemin ingilizceye çevirmesinden bahsediyorsanız bu hiçte başarılı bir çeviri olmaz.

Xsender
05/04/2006, 15:47
Sistemin ingilizceye çevirmesinden bahsediyorsanız bu hiçte başarılı bir çeviri olmaz
Bunu bazı kriterleri göz önüne alark söyledin herhalde.Programlama ne kadar hatasız ve ne kadar mantıksal olursa çeviri o kadar düzgün olur bence.Imkansız felan değil.Neden olmasın.Zaten sadece fikir.