Tam Sürümünü Görmek İçin : Baba, size baba diyebilir miyim
captainzap
30/03/2006, 19:36
Şu yaşıma kadar babama hiç baba demedim, diyemedim. Ablam ve abiminde babama baba dediklerini duymadım. Kaç kere tam söyleyecek oldumsada nedense söyleyemedim. Babam bize karşı hiç sinirli, asabi olmamıştır. yani sinirli bir adam filan korktuğumuz için mi söylemiyoruz derseniz nesinden korkalım. :confused: Kendimi bildim bileli yüzüne karşı baba demişliğim yok annemle konuşurken baba derim yani babam nerde filan gibi ama yüzüne söyleyemem. Acaba söyleyebilecek miyim :confused:
En büyük korkumda babama baba diyemeden ikimizden birinin bu dünyadan göçmesi :(
Ne diyorsunuz "Osman bey" diye ismiylemi hitap ediyorsunuz?
Babamla aram genelde iyi olmaz ama konuşacağım zaman baba derim.
Bende hiç "babacığım" demedim, zaten kızların demesi daha uygun geliyor bana. Düşünüyorumda "babacığım para lazım" diyemem herhalde.
1. Bu yaşta para istemeye utanıyorum.
2. Babacığım desem, babam, bu çocuk ne diyor diye şaşırır. 21 senedir 1 kere bile dememişim :)
captainzap
30/03/2006, 19:46
yok genelde direk muhattab olurum :) olurmu öyle osman bey filan , direk yüzüne bakarak konuşuyorum birşeyle hitap etmiyorum.
ahh ahh zamane gençleri işte
cemaliozan
30/03/2006, 19:47
Ne diyorsunuz "Osman bey" diye ismiylemi hitap ediyorsunuz?
pederde dediğini sanmıyorum...:) İlginç bir psikoloji incelemek lazım...
captainzap
30/03/2006, 19:49
ölecek miyim sizce :) yok yok çok yaşamam ben bu kafayla
Biz ailecek ilkokul dönminde baba demeye başlamıştık.
Babam iş dönüşü oyuncak getireceğini söylemişti. Sabah işe giderken annem oğlum baban unuttur çık camdan baba oyuncak almayı unutma diye bağır demişti.
Bende ilk defa o zaman camdan "baba oyuncak almayı unutma" diyerek baba demiştim.
Sizde böyle bir taktik kullanıp yüzüne değilde ilk seferinde arkasından bağırarak söyleyebilirsiniz :)
Meteryus
30/03/2006, 20:50
hiç seslenmeniz falan damı gerekmedi, her direk konuya gireceğinizde o da direk size mi baktı, topluluk çinde o başka biriyle konuşurken hiç dikkatini çekmeniz gerekmedi mi :garip:
gerçekten ciddi bir durum.dediğiniz gibi baba demeden biriniz bu hayattan göçerse (Allah gecinden versin) işte o zaman çok kötü.bence bir an önce birşeyler yapmaya başlayın.bu arada kaç senedir baba demiyorsunuz.yani kaç yaşındasınız?:)
captainzap
30/03/2006, 21:31
20 senedir baba diyemiyorum :aglama:
bazen plan yapıyorum kafamdan hatta karşısına geçip baba deyemem konusunda konuşmak geçiyor aklımdan filan ama olmuo, şimdi arada mesefa uzak acaba telefonla arayıp laf arasında baba mı desem :yaaa:
20 senedir baba diyemiyorum :aglama:
bazen plan yapıyorum kafamdan hatta karşısına geçip baba deyemem konusunda konuşmak geçiyor aklımdan filan ama olmuo, şimdi arada mesefa uzak acaba telefonla arayıp laf arasında baba mı desem :yaaa:
tamda telefonda de diyecektim ama onu demiyorsun anlaşılan
peki bunun sebebi sana göre ne olabilir bence bi sebep bekleme konuşmaya başlamadan kendini şartla baba dicem de kendi kendine çıkar ağzından bir kerede ba-ba hiç karşılaşmamıştım böyle birşeyde adam ya baba der (bi sorun yoka) yada baba da demez herhangi bişide ama arası bozuktur tuhaf bi olay :aglama:
1,5 yasinda oglum var sabah aksam yuz kere 'baba' diyor, ne buyuk mutluluk anlatamam. Kendi kendine baba, baba, baba tekrarlayip duruyor isi duserse bazen anne de diyor :)
Babamla su an cok uzagiz ancak telefonla görusebiliyoruz telefonda ilk lafimda 'merhaba baba' dir. Arkasindan nasilsin.
Baba diyememek nasil bir duygu onu anlamadim en dogal söylenebilecek sözcuklerden birisi, kasma kendini herhangi bir sey konusurken birak kendini bir kere söyle arkasi gelir.
Mingitau
31/03/2006, 12:33
1,5 yasinda oglum var sabah aksam yuz kere 'baba' diyor, ne buyuk mutluluk anlatamam. Kendi kendine baba, baba, baba tekrarlayip duruyor isi duserse bazen anne de diyor :)
Cevizin geri kalanı olarak zavallı Can' a yaptığın baskılardan ötürü seni kınıyoruz. :s008:
bu konu bayağı şaşırtıcı aslına bakarsan. Ne düşünüyosun kendin hakkında çok merak ediyorum. Bunun cevabını verebilirmisin. Hadi baba demiyosun, sen hiçbişey demiyosun bu da garip.:garip:
bir çok kişinin arasından babanı çağırman lazım, çağrıyorsun ancak herkes bakıyor baban bakmıyor.
- pardon beyefendi...
- siyah ceketli, bayım bakar mısınız
- ya baba olmuyo ama baksana bi...
bu topic'i bir şekilde görmesini ve açanın sen oldugunu bilmesini sağla :)
bu topic'i bir şekilde görmesini ve açanın sen oldugunu bilmesini sağla :)
Evet bu topic in linkini yolla mail adresine .. Arkasina da yazarsin ne adamlar var goruyomusun be baba diye ;)
MaskComm
17/04/2006, 06:30
14 yaşımdan beri babamla görüşmeyiz (benim asi tavırlarım onunda inatçılığı yüzünden)
şu anda evliyim ve bir kayınpederim var
telefonu açtığımda yada yanyana geldiğimiz an ilk söylediklerimiz hep beni o yaşlarıma götürür
- Merhaba babacığım nasılsınız ? (sın yok aynı yaştamıyız diye sorar)
- iyiyim oğlum Sende keyifler nasıl ?
(dünyanın en mutlu anı olsa gerek)
tavsiyem direk söylemeniz "Merhaba baba " en güzel sesleniş
Saygılarımla
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.