PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : port to port engellemesini kaldırma

storm872
28/03/2006, 11:13
ağ yöneticisi port to port engellemesi koymuşsa bunu kaldırmanın bir yolu yokmu? yada en azından engelleme varken chat yapmanın bir yolu var mı? yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

cemaliozan
28/03/2006, 13:51
ağ yöneticisi port to port engellemesi koymuşsa bunu kaldırmanın bir yolu yokmu? yada en azından engelleme varken chat yapmanın bir yolu var mı? yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

Ağ yöneticisi 65535 portun hepsine birden mi engelleme koymuş . :) Yoksa isa server vb. bir fire wall arkasından erişiminiz için ayar mı yapmış. Hangi chat programından bahsediyorsunuz ?. Zira her chat uygulaması farklı bir mekanizma ile farklı portlarla çalışıyor. Ağınızı portscan uygulamalarından biriyle tarayıp açık portları bulabilirsiniz.

fgenc
29/03/2006, 02:10
irc chat mi yoksa www userinden calisan java chat mi
aslinda is basinda kaytarmaya calisanlara yardimci olmamaklazim :D

hus
29/03/2006, 02:51
tünel açmayı dene. (http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=26741) veriler encrypt edildiğinden engellemeleri mümkün değil.(tunnel serverlarına erişimi önlemeleri dışında)

storm872
30/03/2006, 12:19
irc mırc ve java chat te çalışmıyor. ayrıca ares e-donkey ve diğer dosya paylaşım programlarıda calişmiyor. winxp nin online oyunları bile çalışmıyor.(dama reversi ...) yani anlıyacağın p2p ile ilgili hiçbirşeyi çalıştıramadım