PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Kişisel yetenek

Black_Boyss
24/03/2006, 13:16
Analitik Düşünme ve Sentezleme, İnisiyatif Kullanabilme, Yaratıcılık, Problem Çözme Becerisi, Kendi Kendine Öğrenebilirlik

bunları biri bana açıklasın ya nediyor bu...........

o-z-a-n
24/03/2006, 16:25
- Analitik Düşünme ve Sentezleme: Patronunuzun bir sürü karmaşık ve içinden çıkamadığı işleri size verip "buyur içinden çık nasıl çıkıyorsan" demesiyle sizde ortaya çıkan çabalama durumudur. Burada çabalama durumu sizde varsa ortaya çıkar, "aman bana ne canım"cılardansanız bu yeteneğe de sahip değilsiniz demektir.

- İnisiyatif Kullanabilme : Analitik düşünme yeteneğinizi kullanarak çözüm bulduğunuz sorunlar için harekete geçme ve sonucu getirebilme durumudur. Riski ise yanlış bir karar vererek kurumu zaman ve para kaybına sürüklersiniz. Bu riski alabiliyorsanız bu yeteneğe de sahipsiniz demektir.

- Yaratıcılık: Analitik düşünme evresinde "ulen bu işin içinden nasıl çıkarım" diye takla atarken içine düştüğünüz durumdur. Kısaca takla atma becerisi de diyebilirsiniz.

- Problem Çözme Becerisi : Yukarıda saydıklarımın tümünü kapsayan olgudur. Hepsini yapabiliyorsanız bu beceriye zaten sahipsiniz demektir.

- Kendi kendine öğrenebilirlik : Patronun "bu senin işin değil ama madem paranı veriyorum bu işi de yapacaksın" demesiyle ortaya çıkan ve yapamazsanız işten çıkarılacağınızı anlamanızla başlayan süreçtir. Bu süreçe girdiğinizde asla sonu gelmez.

Black_Boyss
24/03/2006, 17:35
tamam guzel cevaplar bende biliyorum diyelim ama kişisel yetenekte eger bir insan bir şeyleri başariyor ve yapıyorsa zaten vardır onada bu ozellikler ve soyle denmeli gibi geliyor diyebiliyormusunuz................... bu kişisel yetenekte bu gibi sözler saçmalık gibi geldi bana ve kılll oldum...... bir insana bir iş yerdinde yada bir yerde gorev yada emir verildiginde o kişi bunun nasil yapılacagı en kısa surede ve en kolay bicimde ve hangi teknoloji kullanacagını hesap eder ve düşünerek yapar bu insanların aradıkları bu kişisel yetenek denen şey nedir................ biraz saçma gibi yaziyorum ama bu sey beni deli etti...

o-z-a-n
24/03/2006, 17:57
@black boyss, anladığım kadarıyla bir devlet kurumu ya da profesyonel bir işte çalışmamışsınız. İnsanlar o kadar farklı yapıdalar ki herkesi kendiniz gibi düşünmek büyük bir hata oluyor bazen. Evet ilan abartılı olabilir ancak bu ilanın abartılı olduğunu anlayabiliyorsanız o ilana başvurduğunuzda işe alınma şansınız olduğunu bilecek yeteneğe sahipsiniz demektir. Bunu anlayamayan o kadar insan var ki...

Black_Boyss
24/03/2006, 18:52
neyse yazdiklarim tam bir saçmalık zaten.

sensor
06/04/2006, 20:14
Bence saçmalık değil tam olarak ne istediğini bilmiyorsun. Kişisel yetenek genelde bir insanı diğerinden ayırt eden en önemli etkenlerden birisidir.