Tam Sürümünü Görmek İçin : ilginç bir iş ilanı. ilanı vereni kutlamak gerek.
dreammaker
24/03/2006, 02:14
adres : http://web1.kariyer.net/JobSearch/jobdetail.kariyer?arn=&sid=&ilankodu=149468&prcode=0
ilginç olma sebebi;
ASP.NET; JAVA;PHP;HTML;MYSQL;FLASH;DREAMVİEWER
SİSTEMLERİNDEN EN AZ İKİSİNİ İYİ DERECEDE KULANMASI GEREKMEKTEDİR.
AYRICA İLETİM SİSTEMLERİ KONUSUNDA BİLGİLİ OLMALARI, OFFİCE PROGRAMLARINI İYİ DERECEDE KULLANMALARI İSTENMEKTEDİR.
1- İlk akla gelen firma adı yok muhatap : müzik sektörü.
2- Farklı kulvarlardan adaylar aranıyor . asp.net, java, php . ilan sahibi 1 ilanla bütün elemanları toplayacak :)
3- Dreamweaver = DREAMVİEWER
4- ASP.NET; JAVA;PHP;HTML;MYSQL;FLASH;DREAMVİEWER
SİSTEMLERİNDEN hangisi sistemse artık 2'si.
5- İLETİM SİSTEMLERİ : Burada da gizli bir network elamanı ilanı araya sıkıştırılmış
6- OFFİCE = madem ingilizce yazıyoruz doğru yazalım.
son söz : Bu şekilde ilan veren bir firmada iş bulursanız sadece bulduğunuz işi yapmayacağınızdan emin olunuz.
Karıyer.net'te ılan yayınlama bedelı 250YTL ıdı yanlıs hatırlamıyorsam.. Bununla ılıntılı bısey olabılır..
DotNetKid
24/03/2006, 15:14
asp.net java veya php.. farklı olabilir. sonucta istenen bir veya daha fazla proje ve hemen hemen her proje bu üçünden biri ile yapılabilir..
cvp bile yazmaktan eriniyorum. bunun neyini eleştiriyorsun anlayamadım...
:) Bunların bilip bilmediğinizi anlamazlar zaten.
cemaliozan
24/03/2006, 18:43
Neden olmasın ? Bilen bilir. Eskiden CORBA vardı. (çorba değil :)) Bu vatandaşda CORBA mantığındaki gibi bir iş tutturacak olabilir. Olmasa bilem en azından gerçekten çorba yapar . Dur hemen başvurayım. Çorbacı olarak yani :)
dreammaker
25/03/2006, 13:57
Yanlış anlaşılmasın, bunun neyini eleştiriyorsun diyenlere;
sadece 2'ye takılıp kalmayın. Vurgu yapılanlar programlama dillerinden çok ilanın kendi dilidir.
Meteryus
25/03/2006, 22:44
dilden çok şurda bir gariplik var sanırım
( ASP.NET; JAVA;PHP;HTML;MYSQL;FLASH;DREAMVİEWER )
bu kategorilerden herhangi ikisini birleştirirsek ,dw ve flash bilen biri ile php mysql bilen biri arasında dağlar kadar fark var, bu kombinasyonları daha da çoğaltabileceğimizi düşünürsek baya ciddi bir eleman sıkıntıları var sanırım.
ayrıca işletim sistemleri konusunda bilgili olmak ne demektir , yada bu konularda bilgisi olan birinin office programları (sanırım kastedilen microsoft office paketi ) ile ne işi olur, web tasarımcınıza dilekçe mi yazdıracaksınız .
sonuçta bu da ne istediğini bilmediği için herşeyi isteyen ilanlardan biri.
captainzap
26/03/2006, 00:43
Olmuyor değil yani webtasarımcı olarak o işe giriyorsunuz ama herşeyi yapıyorsunuz bir süre sonra önce bir rica ile başlıyor daha sonra ofis elemanı oluveriyorsunuz tasarım yapmanın yanında... :) karşılaşmadım değil... olabiliyor. Bir de o kadar özellik isteyip yani iş yaptıracak kişiden o kadar şey isteniyor ama genelde patronların eli cebinde oluyor bu konuda :) yahu adam 2 kişinin işini yapıyor sen asgeri ücret veriyorsun :) artık çalışmıyorum yani bu şartlar altında ...
emsxemrah
27/03/2006, 15:29
yazının ana temasını anlamakta yarar var, yüksek ihtimalle yazdıkları şeylerin iyi bişey olduğunu ve belkide internette kullanıldığını biliyorlar ama ne işlerine yarıyacağını bilmiyorlar... bu ilanı verenler, bir word kullanıcısıyla, sigara parasına kasa taşıyanları yada bir bilgisayar mühendisi veya internet programcılığında mater yapmış insanı ayırd edemeyeceğinden, kişinin vasfına bak(a)mayacaklardır.. hadi yapta görelim deiyeceklerdir belki ama bunu yapan şunuda yapar diyecekler ve karşıdan olumsuz cevap alıncada, sen nasıl bilgisayarcısın tepkisini vereceklerdir.. belkide kendilerince üç beş parça şey öğrenince biz zaten biliyuduk diyeceklerdir yada yüksek ihtimalli bir diyebilirliğe sahip olacaklar :) yani zarar kişiler, alacağın paradan daha fazla; strese dayanma gücü, zaman vs kaybettirecek durumlar yaratacaklardır,bence...
cemaliozan
27/03/2006, 15:54
hadi yapta görelim deiyeceklerdir belki ama bunu yapan şunuda yapar diyecekler ve karşıdan olumsuz cevap alıncada, sen nasıl bilgisayarcısın tepkisini vereceklerdir..
Bu ahval üzere şunu söyleyebilir miyiz ? Aradıkları bu işlerden anlayan birileri olabileceği gibi, çay, kahve servisi yapacak ofis elemanıda olabilir. Memleketimizde diplomalar da zaten bi işe yaramadığına göre kesinkez çaycı arıyorlardır. :)
esmaeild
29/03/2006, 09:52
bu ilandan net bir şekilde anlaşılıyor ki patronları personelcilerine bi bilgisayarcı bulun demiş. personelcileride yahu ben çift iğneci overlakçu falan biliyorumda bilgisayarcı ne olaki diyerek sağdan soldan arkadaşlarından soruşturup bilgisayarcının vasıflarını öğrenip örn: "hucubettin abi ya bizim patron bigisarcı alalım bitane dedi nerden buluruz nasıl bişey? kardeş mutlaka asp bilsin yoksa internete bağlanamaya bilirsiniz :)" falan gibi muhabbetlerden sonra bunca terimi bir ilanda bir araya getirerek başarılarına yeni birini daha ilave edip gece yatağında huzurla uyumuştur. başvuru için gidip 5 milyar istesen heralde gözleri yerinden fırlar. Böyle ilanlar aynen bu şekilde çıkıyor. her yerde var. sadece mizah konusu olurlar. neydi bi ara ofis 2000 de 5 yıl deneyimli eleman arayan biri vardı yıl hala 2005 diildi ozamanlar. bide şöyle bişey vardı, C,VB,DELPHI,JAVA,PASCAL,ASP,PHP vs. böyle gidiyordu.çok komik ya.
Bu forumda, yukarıdaki ilanın kriterine uymayan kaç kişi var?
Forumdaki çoğu kişi, sayılan dillerden/yazılımlardan en az ikisini bilmiyor mu?
Ofis yazılımı kullanamayan biri var mı aramızda?
Öyleyse neyine itiraz ediyorsunuz anlamadım. Okuduğunu anlayan birisi, ilan metninden, bunların hepsinin bilinmesinin değil, 2 tanesinin bilinmesinin yeterli olduğunu anlar.
İş İlanı: ASP.NET; JAVA;PHP;HTML;MYSQL;FLASH;DREAMVİEWER
AYRICA İLETİM SİSTEMLERİ KONUSUNDA BİLGİLİ OLMALARI, OFFİCE PROGRAMLARINI İYİ DERECEDE KULLANMALARI İSTENMEKTEDİR.
Şimdi atıyorum ben mysql ve DREAMVİEWER ( Buda neyse ) hiç ilişkileri olmayan programlar bunlar. İkisini bilsem ne yapabilirim ki bir müzik şirketinde. Aslında ilanın düzgün hali şöyle olmalıydı. Dinamik web sayfaları hazırlayabilecek ( Asp,Php,Cgi,Perl,CuldFusion ) dillerinden en az birini bilen ve bunların yanında ( Flash, Photoshop ) vb. grafik işleme programlarından en az birini bilen ( MsSql,MySql,Oracle ) veritabanlarından en az birine hakim olan web dinazoru aranmaktadır gibi olabilir. :)
Şimdi atıyorum ben mysql ve DREAMVİEWER ( Buda neyse ) hiç ilişkileri olmayan programlar bunlar. İkisini bilsem ne yapabilirim ki bir müzik şirketinde.
Ne yapacağını onlar sana söyler. Sen sadece kritere uyup uymadığına bak. Kafandaki iş örneklerine uymuyor diye "böyle ilan olmaz" demek saçma.
ASP.NET; JAVA;PHP;HTML;MYSQL;FLASH;DREAMVİEWER
Ben konusmayi ve yazmayi bilmeyen bilisimle alakali is yapmak isteyen bir yerde calismak istemem. Onun icin aklı başında işveren arıyorum (http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=18636).
Bendemı boyle bır ılan versem ne?
- Her allahın gunu arayıp bıttımı dıye sormayan
- Yapıcagım ısın cok basıt oldugunu dusunmeyen
- Bu nedenle verdıgım fıyatı cok yuksek bulmayacak
- Isı basta basıtce anlatıp, basladıktan sonra turlu cesıt talepler sıralamayacak
Musterıler aranıyor..
captainzap
30/03/2006, 03:32
Isı basta basıtce anlatıp, basladıktan sonra turlu cesıt talepler sıralamayacak
öyle müşterilerim var ki nerdeyse bir sene oldu adam hala değişiklik talebinde bulunuyor tmm ufakta olsa yinede ee yani bi yere kadar en sonunda telefon hattımı değiştirecem çoğu kez aklımdan geçiyor. son müşterimde sürekli arıyor dakka başı değişiklik maili of off
en sevdiğim yönü şu işin arada kendime de site yapıyor olmam en azından kendimi tatmin ediyorum şikayet eden yok ohh
öyle müşterilerim var ki nerdeyse bir sene oldu adam hala değişiklik talebinde bulunuyor tmm ufakta olsa yinede ee yani bi yere kadar en sonunda telefon hattımı değiştirecem çoğu kez aklımdan geçiyor. son müşterimde sürekli arıyor dakka başı değişiklik maili of off
en sevdiğim yönü şu işin arada kendime de site yapıyor olmam en azından kendimi tatmin ediyorum şikayet eden yok ohh
Değişiklik konusunda herhangi bir ücret talebinde bulunuyor musun??
Bulunmuyorsan Bence bunu bir dene :)... Adam aramadan once bu degisiklik gercekten gerekli mi diye dusunecektir..
cemaliozan
30/03/2006, 10:06
Değişiklik konusunda herhangi bir ücret talebinde bulunuyor musun??
Bulunmuyorsan Bence bunu bir dene
Nedense memleketimiz müşterileri BT ile ilgili yapılan her işin bir ücrete tabii olduğunu algılamıyor yada algılamak istemiyor."Yahu adam bi televizyon kapağı açıp kapatmaya şu kadar para aldı" diye fiziksel olarak yapıldığını gördüğü işe bile itiraz edenlerin bizim arka planda yazdığımız kodları bir araya getirmek için nasıl terlediğimizi, kaç paket sigara içtiğimizi, herkezler günlük güneşlik ortamlarda neşe ve sevinç içinde gezerken sabahladığımızı bilmelerine imkan yok. Bilseler bile elimizde kazma kürek sallamadığımız için onlarda yaptığımız işi sallamıyorlar.
İşimize öyle dalmışız ki, bu işi yapmanın zorluklarını hiç bir zaman müşteriye anlatmanın yada hissettirmenin bir yolunu düşünmüyoruz. Aslında düşünmek lazım. Aslında işi yokuşa sürmek lazım. BT.ciler genelde dürüst ve temiz insanlar. Nadiren aralarında müşterilerinin taleplerini öylesine çıkardıkları işlerle geçiştirecekler çıkıyor. Biraz bizde kendi yaptığımız işin önemini ve zorluğunu kavrayamıyoruzda, herhangi bir değişiklik talebinde extralardan bahsetmiyoruz sanki.
Sonradan çıkacak extralar için işin başında anlaşmaya kalksak sanki müşteri o işi bize vermeyecek gibi bir düşünceye kapılıyorda olabiliriz. Kısacası ağzımızla kuş tutsak kıymetimiz olmuyor. Ne yapmak lazım bilemiyorum.
Ben konusmayi ve yazmayi bilmeyen bilisimle alakali is yapmak isteyen bir yerde calismak istemem. Onun icin aklı başında işveren arıyorum.
- Isı basta basıtce anlatıp, basladıktan sonra turlu cesıt talepler sıralamayacak
Musterıler aranıyor..
Eğer böyle patron ve müşterilere denk gelirseniz bende isterem. En azından birer fotoğraflarını gönderirirseniz diğer patron ve müşteri adaylarına "sizde patron musunuz ?, sizde müşteri misiniz ? Bakın görün patronu ,müşteriyi" diyerekten örnekleme olarak gösterebilirim. :)
Ben konusmayi ve yazmayi bilmeyen bilisimle alakali is yapmak isteyen bir yerde calismak istemem. Onun icin aklı başında işveren arıyorum (http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=18636). istediğin şeyler makul derecede, İstanbul'da olsaydın bu şartlarda iş bulurdun :tabi:
Bendemı boyle bır ılan versem ne?
Musterıler aranıyor..
Güzel ilan.
Buda benim iş ilanım : http://www.programlama.com/sys/employment/employerShow.php3?id=af678745c5cf0cdbf9123a04b71e2 639
esmaeild
30/03/2006, 10:32
Ben konusmayi ve yazmayi bilmeyen bilisimle alakali is yapmak isteyen bir yerde calismak istemem. Onun icin aklı başında işveren arıyorum (http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=18636).
Çok orjinal bir ilan olmuş bu fikrini tuttum. eğer bu işimden de çıkarsam bende işveren arıyorum ilanı vericem. :kuuul:
Çoğu şirket eleman alırken deneyim sorar ve 19-26 yaş sınırı koyar bunun yanında. Bu işverenleri hiç anlamam bu yaştaki bi insandan (19-22 yaş için diyorum) nası bi deneyim beklersin, bu adamı çalıştırmazsan bi deneyimi olamaz zaten. Bu benim başıma çok geldiği için söyledim. Çünkü bu konuda çok sıkıntı çektim. O yüzden ilanla ilgili fazla detaya girmeye gerek yok bence, çünkü bu ülkede işverenler işi bilmiyo zaten!!!!
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.