Tam Sürümünü Görmek İçin : sorunu çözemessem işimden olacağım lüten yardım
OtherWise
23/03/2006, 20:38
yaklaşık 300 sayfalık kitabı içeren bir corel dosyam vardı. Bu dosya yaklaşık 2,5 GB. sorunsuzca açıp işlem yapabiliyordum. dün gece bütün textleri convert ettim ve dosyayı farklı isimle kaydettim. convert edilmiş dosya üzerinde çalışırken makina resetlendi. ve şimdi ne convertli hali ne de convertsiz hali açılmıyor. daha doğrusu açılıyor ama tek bir boş sayfa çıkıyor başka birşey yok. veri kurtarma yazılımları scandisk vs. herşeyi denedim düzeltmedim. yardımcı olacak arkadaşlardan allah razı olsun...
EDİT: Bu arada dosya halen 2,5 GB görünüyor. boyutta bir değişme yok yani...
http://forum.ceviz.net/showthread.php?goto=newpost&t=27632
textleri convert ettiğiniz ana dosya corel de açıkmıydı restart olmadan önce?
Mrb,
Ben Corel'den falan almamam , ama verileriniz bir şekilde kaybolmuşsa ve bunları kurtarmak istiyorsanız kesinlikle Scandisk yapılmaması lazım.
ArizaHerif
04/04/2006, 23:54
Yeni bi iş aramaya başlamalısın.
backup dosyaları ne durumda. onlarda bi değişiklik var mı
Magic2Melody
05/04/2006, 23:35
Çok zor... Yapabileceğin en iyi iş profesyonel bir veri kurtama firması ile çalışmak ama buda pahalıya patlacaktır...
backup dosyaları ne durumda. onlarda bi değişiklik var mı
Autobackup seçeneği aktif ise @busy'nin söylediği gibi, backup dosyalarına bir göz at. Ayrıca düşük bir ihtimalle de olsa .temp klasörü içindeki dosyaları da incele. Uzantısı değişik de olsa corel draw'da açmayı deneyebilirsin.
Arkdaş cevap yazmadığına göre kesin işten atılmış
erkancapraz
08/04/2006, 23:05
Kötü bir sorunla karşılaşmış
teddmcload
09/04/2006, 18:54
getdata back, easy recover gibi programlarla dosyayı kurtarmayı deneyin.
HDD REGENRATOR
Arkadaşımın sitesi bu adresten girin yoksa diğer türlü başka adreslere yönleniyor...
http://66.249.93.104/search?q=cache:-1UxA_4OQmgJ:scankurban.lunaticsworld.com/+serkan+cankurban&hl=tr&gl=tr&ct=clnk&cd=1
Sitedeki Açıklama : Bu program herhangi bir nedenden dolayı zarar görmüş çalışan fakat okunamaz hale gelmiş disklerin dosya sistemlerini onararak bilgilerin tekrar ulaşılabilir olmasını sağlıyor.Şahsen denemek için data yüklü bir diske format attım başka herhangi bir programla müdahele etmeden bu programı kullanarak bilgilerime tekrar kavuştum.Genelde bu tip programlar fos çıkardı.Bu öyle değil.
Ben bu prgramı kullanmadım bu programı yayınlayan arkadaşım bunu çok kullandı bu tür hasarları tamir ediyormuş ama kesin işini görürmü bilmiyorum..
http://www.emlaak.com/hddregen_img.zip
corelin kurulu olduğu dizini aç orada kurtarma amaçlı oluşturduğu bi dosya olması lazım onu sildiğin zaman düzeliyordu. ama şimdi hatırlamıyorum tam o dizindemiydi nerdeydi. ama bunun üzerine yoğunlaş. normalde dosyan sağlamdır büyük ihtimalle.
CorelDRAW Graphics Suite 13\Programs\Data burada da olabilir. şimdi tam hatırlamıyorum. bak bence şöyle yap default açılan yani dizinden çağırdığı varya onu sil. bak önce yedekle sonra sil. ondan sonra şöle oldu deme :D
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.