Tam Sürümünü Görmek İçin : Görev yöneticisi devre dışı
Az önce sanırım girdiğim bir siteden dolayı görev yöneticisi devre dışı kaldı.
windows yardım bölümünde araştırdım bulamadım.
ctrl+alt+del, ctrl+shift+esc tuşları ile açmaya çalıştığımda resimdeki uyarıyı veriyor. görev çubuğuna sağ tıkladığımda ise görev yöneticisi bölümü pasif durumda görünüyor.
sebebi ne olabilir? ve çözümü için ne yapılmalı?
aslında farklı bir kullanıcı oluşturup şu anda kullandığımı silmem sorunu çözüyor. ama ben nedenini öğrenmek istedim.
Magic2Melody
23/03/2006, 02:51
bu konun başlığını, evet bu konun başlığını googlede aratmam bana bu bilgileri getirdi...
Şimdi Başlat > penceresini açıp Çalıştır > butonuna tıklıyoruz ve karşımıza bir panel çıkıyor buradaki kutucuğa regedit > yazıp tamam diyoruz ve karşımıza Windows Kayıt Defteri > çıkıyor şimdi buradan siz sırasıyla alt dizin şeklinde yani başlığın içindeki diğer başlık ordan o başlığın içindeki diğer başlık şeklinde içe içe başlıklar vericem bu başlıklara sırasıyla açılan penceredeki sol taraftan tıklayarak açıyoruz
HKEY_CURRENT_USER > başlığı içinde sırasıyla
Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies \System >
şimdi buraya kadar geldik ve sol tarafta karşımıza değerler çıktı şimdi buradaki
Name: DisableTaskMgr
Type: REG_DWORD
Adlı değerin üstüne sağ klikleyip değiştirden Value=1 > değerindeki 1 değerini Value=0 > olarak 0 değeri verirseniz biraz daha tekinki olarak açıklaması
Value: 1=Enablethis key, that is DISABLE TaskManager
Value: 0=Disablethis key, that is Don't Disable, Enable TaskManager >
olarak yaptığınızda bu sorununuz kalkmış olur ...
http://www.hardwaremania.com/forum/archive/index.php/t-31313.html
Black_Boyss
23/03/2006, 10:06
Magic2Melody / cevap dogru
NS / ama o sistemde virussssssssss var sistemi yeniden kursan bence daha guızel olur bir cok yerde sorunlar yasayacaksin
zaten bir gün önce kurdum.
-
Magic2Melody teşekkürler. :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.