PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Windows CSC klasörü

quite
22/03/2006, 12:09
Bilgisayarımı her resetlediğimde 1,4 ile 1,5 Gb arası yer kaybediyorum... Windows teknik destekteki arkadaşlar windows altında CSC diye bir klasörün kendilerine ait olmadığını belirttiler. Araştırmam sonucunda (herhangi kayıp olan bir bilgi yok) CSC klasörü altında d1,d2..d8 diye klasörler var ve pc her açıldığında bu dosyalar büyüyor... Tek yaptığım pc me kaspersky kurmak oldu (deneme sürümü) expire olduktan sonra da kaldırdım ve başıma bu geldi...
Virüs taraması yaptım farklı 2 program ile herhangi bir şey bulamadı... bu sorundan nasıl kurtulabilirim... şu ana kadar 24.6Gb kadar yer kapladı bu CSC klasörü ...64K destekteki arkadaşlarda bakıyorlar ama onlardan da bir ses yok...

Ne olur yardım edin...

deptor
22/03/2006, 12:16
nod32 (bütün ayarlarını yaptıktan sonra ) ile tarama yap.

quite
23/03/2006, 10:30
Dediğiniz gibi yaptım, 2 adet virüs buldu, birisi eski arsiv dosyaları içinde, diğeri bu bahsetmiş olduğum CSC\d2 klasörü altında ve her ikisinide sorunsuz şekilde temizledi. Ancak sorun hala devam ediyor, bilgisayarımı resetledikten sonra aynı olay devam ediyor...

Black_Boyss
23/03/2006, 11:18
yahu ben diyecektim ama neyse sisteme format at onu temizlemek yerine temiz bir sistem ve iyi bir virus programi iyi spyware ve guzel bir firewall kur en guzelidir........

eGeMx
23/03/2006, 11:18
Bence sistemini kurtarsan bile genede sorunlar devam eder.. Çoğu zaman en iyi çözüm formattan geçiyor ??

quite
23/03/2006, 12:35
format sorun değil de, ne olduğunu anlayamadığım bu CSC canımı sıktı, zira domain de çalışıyor bu pc bir şekilde diğer kullanıcılara atlar mı diye endişeleniyorum...linux'a domain server lık yaptırıyorum, şu ana kadar her şey yolunda idi, gerçi hala yolunda :cool: ama bu csc :kihkih:

turker
23/03/2006, 12:41
şuradaki bilgiye göre CSC bir windows klasörü: http://blogs.msdn.com/oldnewthing/archive/2003/08/27/54712.aspx

quite
23/03/2006, 14:32
Evet hocam kesinlikle oradaki bilgiler doğru bu bir windows klasörü ve sorun çevrim dışı dosyalardan kaynaklanıyor, çok teşekkür ederim, problemim çözüldü sayenizde... şimdi microsoftu arayıp bunu sölemek gerekiyor ama sinirlenmeden konuşabileceğimi hiç sanmıyorum...

Tekrar teşekkür ederim...;)

turker
23/03/2006, 15:06
rica ederim, kolay gelsin.