PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Ekran görüntüsünü baskıda kullanmak

doronty37
14/03/2006, 13:41
Selamlar,

Print Screen tuşuyla aldığı ekran görüntüsünü baskıda kullanmak için nasıl ayarlı bir sayfaya yapıştırsam daha iyi sonuç alabilirim.
Düşük ve yüksek çözünürlüklü boş sayfalar yapıştırdığım, çalışma sayfasına aktardığımda çok küçük kalıyor.
Çalışma sayfam A4 ebatlı 300 dpi (inch olarak).

İşin özü, reklam tasarımı için resim yollayan bir vatandaş resimleri Word sayfasına koyup yollamış. Onlar da internet sitesinden indirdikleri için yüksek çözünürlüklü halini bulma imkanı yokmuş.

Bu resmi çalışmada da mutlaka kullanmam gerekiyor.

Nasıl bir yol tavsiye edersiniz?

Teşekkürler.

kursad
14/03/2006, 14:26
Word dosyasını html belge olarak kaydet. Resimlerin dışarıya aktarıldığını göreceksin ki bu senin word'den "screenshot" alıp da kullanmandan daha kaliteli olacaktır.

doronty37
14/03/2006, 17:08
resmi o şekilde alabiliyorum ancak 72 dpi (pixel/inç), 28 dpi (pixel/cm)
baskı için en az 118 pixel/cm olması gerekli.

furkeyn
23/03/2006, 09:27
Photoshop ile resmi açıp image dan resolution bölümünü istediğin şekilde arttırabilirsin.image -> mode dende cmyk seçip baskıya uygun hale getirebilirsin.

daha başka bir şey yapmak gerekmiyor sanırım üstatlarım daha iyi bilir
kolay gelsin...

sLosH
23/03/2006, 10:51
furkeyn sen hiç böyle birşey denemedin dimi? eğer denemediysen sakın da deneme.
-Yüksek dpi küçültmek için kullunılır ama büyütme sağlıksız olur.

o-z-a-n
23/03/2006, 11:00
Bunun kolay bir çözümü yok fakat kötünün iyisi için; resmi power point'e alıp uçlarından çekiştirerek olabildiğince büyütün. Sonra PS ye alıp çözünürlüğünü yükseltin.
Bunun kesin bir yararı olur mu derseniz tamamen elinizdeki resme bağlı. Peki yararı ne derseniz, resmi biraz daha kalite kaybı olmadan büyütürsünüz ve PS de çözünürlüğü yükselttiğinizde resmi biraz daha kaliteli ve sanırım büyük görürsünüz.

Dediğim gibi kötünün iyisi bir yöntemdir.

Kolay gelsin...

Revlis
23/03/2006, 12:51
internette çeşitli minumum kayıpla çözünürlük artırmaya yarayan programlar var. Grafik görüntülerde sanki vektörmüşçesine büyütebiliyorlar, standart fotoğraflarda bile çok başarılar.
örnek :
http://www.stoik.com/mobile/mobile_resize.htm

şimdlik bunu bulabildim daha iyileri vardı ama unutmuşum :D bulunca koyarım

furkeyn
23/03/2006, 13:06
furkeyn sen hiç böyle birşey denemedin dimi? eğer denemediysen sakın da deneme.
-Yüksek dpi küçültmek için kullunılır ama büyütme sağlıksız olur.

yok abi deneme şansım olmadı.sadece bildiklerimi yazdım.ben çaylağım siz daha iyi bilirsiniz