Tam Sürümünü Görmek İçin : Resim Kaydetme
MuSty_ART
12/03/2006, 20:22
Media Player daki bir goruntunun belli bir karesini resim olarak nasıl kaydedebilirm.
Magic2Melody
12/03/2006, 21:47
bsplayeri download et görüntüyü onda aç, bi tuş vardı programa bak,o tuş aracılığı ile screen shot alabilirsin...
Almak istediğiniz karede durdurun ve shift+print screen tuşlarına basarak ekran görüntüsünü hafızaya alın. Daha sonra PS ya da paint programını açarak ctrl+v yani yapıştır yapın. Ekran görüntüsünün istediğiniz bölümünü croplayarak (kırparak) istediğiniz yeri alın. Paint programında bmp kaydettiği için çok fazla bir görüntü kaybınız olmayacaktır.
Kolay gelsin...
Magic2Melody
13/03/2006, 12:57
Almak istediğiniz karede durdurun ve shift+print screen tuşlarına basarak ekran görüntüsünü hafızaya alın. Daha sonra PS ya da paint programını açarak ctrl+v yani yapıştır yapın. Ekran görüntüsünün istediğiniz bölümünü croplayarak (kırparak) istediğiniz yeri alın. Paint programında bmp kaydettiği için çok fazla bir görüntü kaybınız olmayacaktır.
Kolay gelsin...
ben denedim ama olmadı ? normal screen shot alınıyor fakat görüntü karesi alınmıyor.(paintten resmi kaydet daha sonra media playerden çık ve resmi aç)
@magic2melody;
Hangi karenin görüntüsünü alacaksanız, o kare ekran görüntüsünü aldığınızda ekranda olmalı. Ekran görüntüsünü resim olarak paint'e aktardığınızda, resim üzerinden karenin olduğu alanı seçerek sadece o bölümü alabilirsiniz. İşlemde bir yanlışlık yok zira defalarca yaptım ve dergi basımı için de kullandım bu tekniği.
Kolay gelsin...
selected
13/03/2006, 13:17
dediğin gibi yapınca paintde resim gelmiyor media playerın görüntüsü geliyor ve media player açıksa paintde de oynamaya devam ediyor. eğer media player kapalı ise siyah bir görüntü veriyor.
sende oluyorda bizde neden olmuyor acaba media playerın versiyonlarından kaynaklanıyor olabilirmi?
Versiyonlar; Media Player 10.0... veya xp codec pac le birlikte kurulan media player classic 6.4.8.4..Her ikisinde de denedim ve görüntüyü alabiliyorum. Video oynarken almak istediğiniz karede pause yapıyorsunuz değil mi?
selected
13/03/2006, 13:40
ben pause yapmıyordum :( fakat yaptıktan sonrada olmadı. bendeki vs 10.00.00.3990 yazıyor.
http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=12659 benzer bir konu buldum. sonraki denemelerimde oldu teşekkürler. o-z-a-n
Hmmm aynı konu. Konular birleştirilebilir sanırım veya gereksiz olanlar silinebilir, bence sakıncası yok.
Kolay gelsin...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.