Tam Sürümünü Görmek İçin : Seni gidi "Çılgın Çocuk", seni!
con_simit
05/03/2006, 05:33
İlk defa "hack" girişimiyle karşılaştım. Heyacanlıyım :)
Genç bir kardeşimiz, tutup sitemizi "hack"lemeye kalkışmış. "Tamam da ilginç olan ne" diyeceksiniz. Sayalım:
1. Site edebiyat içerikli.
1.1. Hiç bir politik, dini vb. yönelimi yok. Çoğunluğu kurmaca metinler.
1.2. Birisi bu siteyi "hack" etmeye çalışırsa sadece "metinleri beğenmedim" demek istemeli. Yani bu site, sert bir edebiyat eleştirisi olarak "hack"lenebilir.
2. Kardeşimiz bu işi, makalelere yorum eklerken imaj ve javascript kodu da ekleyerek yapmaya çalışmış.
3. IP adresini de bırakmış. Proxy dahi kullanmamış bu delikanlı kardeşimiz.
4. Asıl mesele eklemeye çalıştığı imajda (http://img514.imageshack.us/img514/7922/wildboy2gd.gif):
4.1. Bu kardeşimiz bana mesaj atsa, "Abi, şu imajı ana sayfada bir kaç gün yayınla" dese, hay hay derdim. (Cinsel münasebet isteği içeren gavurca ifade dışında)
4.2. Yahu, aklı başında biri, diyelim ki bu kadar amatör oldu. Peki bizim gariban sitemizden ne istedi. Amerika'yı İsrail'i protesto etmek için, bir Türk edebiyatı sitesini "hack" etmek ilginç bir yaklaşım.
4.3. Haydi, arkadaş siteye değil de bana "taktı". O zaman benim Amerika'yla, İsrail'le (buğz etmek) dışında ilişkim ne? (Bak şimdi, kendimden de kıllandım: Yoksa???)
5. Buradan arkadaşımıza seslenmek istiyorum:
5.1. Yahu birader! Siz mal mısınız?
5.2. Buradan yetkililere de seslenmek istiyorum :)
5.2.1 "Devlet buna bir şey yapması lazım" :)
Mingitau
05/03/2006, 11:14
İP numarası ile emniyet birimlerine haber verin. Aklı başına gelsin arkadaşın.
Zaten hack :) işini yapamamış!! belkide sizi savunmasız görüp şurda bir denesem demiş olabilir. Geçenlerde benim başıma geldi.SQL injeksiyon kullanarak böyle bir arkadaşımız siteyi kensinne göre hack etmiş.(Bizimde hatamız var tabii,kapıyı açık bırakmışız :))
ip vesaire bilgileride var.Verdiği mesaj tıpkı sizde olduğu gibi benzer bir tema.
iyi güzelde bir eğitim sitesinde bu mesajın anlamını bulmadım.Yani dediğiniiz gibi bir amerikan yada israil sitesi değil.
Mesajın kime !! eğer bizeyse kendin çal kendin oyna havasına dönüşmüş.Bu gibi işleri ne yazıkki acmiler yapıyor. Kafasını daha yararlı işlerde kullansalar hiç fena olmayacak ama. Yapanda çıkacak tabi.
artık hekırlar da bilinçlendirilmeli :)
karavanabatu
05/03/2006, 15:49
"Her şeyin başı eğitim" :D
Karikatür davası gibi bir yerde. Protesto etmek için olaylar çıkıyor onlarca insan ölüyor. Öldüren müslümanlar ölen müslümanlar. Oturup ağlasan yeridir. Bu arkadaş büyük olasılıkla bakın ben site hekleyebiliyom diye hava atmak istemiş. Cahilliğindendir deyip geçmekte fayda var.
con_simit
06/03/2006, 00:31
Çok azimli çıktı kereta! Bugün de durmamış: Günde üç vakit deniyor. Bu sefer SQL injection çalışıp gelmiş.
Şunu anlamış bulunuyorum ki bu "Amerika, İsrail protestosu" tamamen hedef saptırma için kullanılmış. Ya Ahmet Altan ya da Tuna Kiremitçi bu arkadaşa para vermiş olmalı, bu iş için. Bkz: Ey Ruh! Geldiysen Git Bi’ Çay Koy! (http://www.muhayyelat.name/?q=node/20)
Bı ıhtımal daha var.. Oda yazılanları anlamamıs olacakkı "bunlar mutlaka pıs bıseyler yazdılar, dur ben sunları ek yerlerınden bı katlıyım" demıs olabılır..
Zıra yazılanları anlamak ıcın eskı dılde doktora vermek gerekıyor sanırım..
Şunu anlamış bulunuyorum ki bu "Amerika, İsrail protestosu" tamamen hedef saptırma için kullanılmış. Ya Ahmet Altan ya da Tuna Kiremitçi bu arkadaşa para vermiş olmalı, bu iş için
Bence teshisin dogru değil. Hedef saptırmak için bile olsa Ahmet Altan okuyucusunun, 'savaş, Amerika, İsrail ve Filistin' arasında bir bağlantı kurup öyle bir sayfa hazırlayabileceğini sanmıyorum. Farklı bir durumla karşı karşıyasın.
Tabii bu işi yapanlar okuyucu kitlesinden birileri değil de profesyonel saldırganlarsa, o zaman durum dediğin gibi olabilir.
Bence delillerinle birlikte savcılığa başvcuruda bulun. Madem o kadar yetenekliler adam gibi bişeylerle uğraşsınlar. Türkiye de bu tür saldırıları yapanların geneli 16-20 yaş grubu arasında. Bunlarda ne ideoloji nede başka bişey için hack yapmaya çalışıyorlar. Sadece arkadaşlarına ben burayı heckledim demek için.
ankarada hek kursu varmı o yapamamış ben bari hekleyim ha birde kurs taksit yapıyormu bende hekır olcam
hii abi o senin sitenmiydi :)
WiLdBoY
Doğum Günü Tarihi:
March 14, 1983
arkadaşı bi forumda buldum
:)
buraya tıkılayın (http://www.****-soldiers.org/forum/member.php?u=3473) foruma uye olmaya calışmayı user denemeci4 şifrede cyber-soldiers
http://img372.imageshack.us/my.php?image=wildboy0zv.jpg
Ömer :super:
bende girdim ve bilgilerine baktım ,henüz öğrenme safhasında. Bazı bilgiler genel bilgiler ve bildiğini sanıyor :)
ayrıca binbaşı olmuş :)
Yani con_simit arkadaşımızın sitesini hack'lerse rütbe terfisi yapabilir :)
ehehehe sazan çok buda bir sazan türü aynalı gibi
con_simit
06/03/2006, 19:34
Bu arkadaşı şikayet de edemiyoruz: Suç oluşamamış ki :D
bide 22 yaşındaymış dostum. ben sadece küçükler merak sarar sanıyordum bu işlere. yine atalarımızın o güzel sözü giriyor devereye "akıl yaşta değil baştadır!"
cem yılmaz la bitirelim "eğitim şart!" :D
Bu arkadaşı şikayet de edemiyoruz: Suç oluşamamış ki :D
Bari mesaj gönderin de gelsin ne yapacaksa yapsın. Binbaşımızın bir an önce rütbe terfisine ihtiyacı var.
:)
Çocuk baltayı taşa vurmuş.Acaba burada onun üzerinden ne kadar eğlendiğinizi görse tepkisi ne olurdu? vazgeçmek mi?Daha da bileylenmek mi?Bunu bilemem ama ben 8 yıl da edebiyatın ne kadar uzağına düştüğümü gördüm bu sayede :(
con_simit
12/03/2006, 17:33
Bu da ağabeyi herhalde :) Bu arkadaş da yorum olarak imaj tag'i ekleyip şunu yazmış:
javascript:alert(’Hacked By TurkSecurity.Org - SyMurG’)
İnşallah bu yazdıklarımızı okurlar.
Şimdilik Allah ıslah etsin demekle yetinmek zorundayız.
cemaliozan
12/03/2006, 18:41
Bu da ağabeyi herhalde :)
walla ben con_simitten şüpheleniyorum. :) Baksanıza arkadaşımızın tüm sülalesini tanıyor...
Garibi ceviz e uye yapında bir iki kelam ogrensin bari :D
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.