PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : slice

cixan
01/03/2006, 11:01
Arkadaşlar merhaba.

Aşağı yukarı 700 tane jpg resmim var ve bunları küçük parçalar halinde bölmek istiyorum. Bunu imageready de slice ile yapabiliyorum ancak bütün resimleri tek tek açıp bölüp kaydetmek uzun iş, bunu otomatik olarak yaptırabilir miyim?

Var mı yardım edecek kimse?

ArizaHerif
03/03/2006, 17:01
Şimdi eğer resımlerın boyutları aynıysa atıyorum 800 x 600 diyelim ve sliceslar aynı yerlerden bölünecekse yapılır ama slicesler farklı x y axeslarda bölunecekse tek tek yapmak zorundasın.

Eger 1. secenek işini görecekse tarif edeyim?

cixan
06/03/2006, 15:36
Evet tüm resimlerin boyutları aynı ve tamamı aynı noktalardan bölünecek.
Yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler...

ArizaHerif
06/03/2006, 16:59
ps yı ac işleyecegın dosyalardan bırını ac
f9 a bas
actıons penceresı acılacak orada pencerenın en sağ ust tarafında button mode nın yanında onay işaretı varsa onu kaldır sonra dialoğun içi değişecek

yine aynı yerden new action de buna isim ver. sonra resmı ıstedıgın gıbı slıceslere böl sonra o actıon penceresındekı stop ikonuna tıkla. Sonra çalışmanı kaydetmeden kapat.

ilk adım finish.

Şimdi photospu aç file menusunden automate ordanda batch'ı seç
karşına yenı bır dıalog penceresı cıkacak orada
set yazana elleme
action kısmına da senın hazırladıgın actıonu sec

source den folder olanı sec sonra hemen altından choose ıle dosyaların oldugu klasoru sec

sonra aşağılarda destination dıye bı zımbırtı var ordan yıne folderı sec
sonra dosyaların nerelere kaydolacagına daır klasoru sec

daha dogrusu ekte gönderdıgım resme ıyı bak. filenaming kısmını aynen orada yazdıgı gıbı yap yoksa yalan olur iş. Neyse sonra okay de yak bi cigara izle ekranı :hiohahoha Şimdiden kolay gelsin gogo :hey:

cixan
08/03/2006, 11:56
Hocam sağol ya. İşimi gördü söylediklerin. Sigarayı bırakmıştım ama sen söyledin diye yaktım bitane :)