PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : bidolu.com

smasherz
20/02/2006, 15:30
arkadaşlar bidolu.com eski adıyla bascuda.com dan alışveriş yapan varmı?

Geçtiğimiz perşembe günü telefon siparişi vermiş babam. Hala ortalarda kargo yok. Aklıma www.sikayetvar.com geldi. girip baktım şok oldum. bir ton şikayet var :)

bu firmadan alışveriş yapan var mı?

Else
20/02/2006, 15:46
ben 3-5 ürün almıştım. cuma aldım, pazar günü elimdeydi. stockta falan yoksa tedarik edilmesi bekleniyor olabilir. telefon açsanıza. müşteri hizmetleri var

smasherz
20/02/2006, 15:54
ben 3-5 ürün almıştım. cuma aldım, pazar günü elimdeydi. stockta falan yoksa tedarik edilmesi bekleniyor olabilir. telefon açsanıza. müşteri hizmetleri var

bundan önce hep hepsiburada.com dan alışveriş yaptığım için biliyorum bu işleri. ancak sorun şu bu adamların sistemi çok bozuk. parayı hemen çekiyorlar ama bi maile cevap yazmıyorlar telefonları açmıyorlar.

Ayrıca tedarik durumunda ise hepsiburada.com da yazıyor "tedarik sürecinde" veya "kargoya verildi" bunlarda oda yok. Çalıştıkları kargo dillere destan :) hikaye gibi adamlar. arıyorum böyle bi sipariş kargoya verildimi diye. adam bilmiyorum diyor :)

Bi kaç kişi ile görüştüm durum aynı. En iyisi birkaç gün beklemek. 2 ay bekleyenler bile varmış.

Bence burdan alışveriş yapmadan bir kez daha düşünün.

Meteryus
20/02/2006, 22:59
Geçenlerde başka bir şehirden gelen misafirim ile eğlence olsun diye netten bişeyler alalım dedik, bir webcam ve bir microfona ihtiyacı varmış ilk iş hepsiburadaya gittik bir camera beğendik siparişimizi geçtik, hepsiburadadan microfon beğenemeyince bidoluya geçip microfonu da buradan aldık, aradan bir iki gün geçti cameramız geldi fakat microfon gelmedi, camera geldikten sonraki gün arkadaş bana posta kutusunda bidoludan gelen bir mail gördüğünü, sipariş verirken bazı bilgileri eksik girdiğimizi söyledi. Tekrar bidoluya girip windowsun textboxlara yazılan metinleri hatırlama özelliği ile formları birebir aynısı gibi doldurup bilgileri düzeltmeye çalıştım ve bundan sonra başka bir mail gelmedi ama kargo da gelmedi, aradan günler geçti arkadaş kendi şehrine döndü, herşey unutuldu , ve günler sonra meşhur microfonumuz geldi :D

Ama bunun için sağa sola birşeyler yazmaya gerek yok, bu benim bidoludan ilk ve son alışverişim oldu, sonuçta bunlar müşteri odaklı sistemler , müşteri olmazsa sistem de olmaz ve böyle giderlerse kısa zamanda topu dikerler.

stbolen
20/02/2006, 23:37
ben bascuda iken bir kaç defa alışveriş yapmış ve sorun yaşamamıştım. bir kaç güne kadar elime geçti siparişlerim. ancak bidolu olunca sistemlerinde bir değişiklik olmuş olabilir.

smasherz
21/02/2006, 13:43
Ama bunun için sağa sola birşeyler yazmaya gerek yok, bu benim bidoludan ilk ve son alışverişim oldu, sonuçta bunlar müşteri odaklı sistemler , müşteri olmazsa sistem de olmaz ve böyle giderlerse kısa zamanda topu dikerler.

Yazmam lazım çünkü bir yüksek dereceli memur maaşı kadar parayı onlara hediye edemem. Ayrıca milletde haberdar olsun... Bu siteden alışveriş yaparken birdaha düşünsün.

Keepout
21/02/2006, 14:30
Birçok sipariş gerçekleştirdim bidolu'dn siparişlerim 2 gun içinde elimde oldu.
Ben sorun yaşmadım şahsen.

Panteray
21/02/2006, 18:19
Aslında şöyle birşey olamaz mı ; kredi kartından ürün tesliminden sonra ücret çekilemez mi...Bence çok daha güvenilir bi sistem olurdu o zaman...

smasherz
21/02/2006, 19:41
Aslında şöyle birşey olamaz mı ; kredi kartından ürün tesliminden sonra ücret çekilemez mi...Bence çok daha güvenilir bi sistem olurdu o zaman...

sanmam baya karışır işler. keyfi siparişler olur. ürün zarar görürse adam ödemez parayı vs. vs...

Meteryus
21/02/2006, 22:07
Yazmam lazım çünkü bir yüksek dereceli memur maaşı kadar parayı onlara hediye edemem. Ayrıca milletde haberdar olsun... Bu siteden alışveriş yaparken birdaha düşünsün.

Ben yazmaya gerek yok derken bunu kastetmemiştim tabiki paranızın karşılığını istemek en doğal hakkınız , kendi bindikleri dalı kesiyorlar, bunu demek istedim.

smasherz
22/02/2006, 12:48
Ben yazmaya gerek yok derken bunu kastetmemiştim tabiki paranızın karşılığını istemek en doğal hakkınız , kendi bindikleri dalı kesiyorlar, bunu demek istedim.

sorry. bu arada hala hiç bir mail ve telefona cevap vermiyorlar.

pan
22/02/2006, 18:51
herhangi bir adres bilgisi falanda yok mu?.
adres bulabilirsen bence gidip görüşmeye çalış, o da olmadı memlekette hak hukuk var, hakkını bence yasal yollarda da arayabilirsiniz.

gıcık ve özrü olmayan bir durum gerçekten, kolay gelsin.

smasherz
22/02/2006, 19:04
herhangi bir adres bilgisi falanda yok mu?.
adres bulabilirsen bence gidip görüşmeye çalış, o da olmadı memlekette hak hukuk var, hakkını bence yasal yollarda da arayabilirsiniz.

gıcık ve özrü olmayan bir durum gerçekten, kolay gelsin.

Evet adresi buldum. İstanbulda olmadığım için bir yakınımı göndereceğim. Çok kötü bir durum. Cevap bile yazmıyorlar telefonu açmıyorlar yada meşgul. Hiçbir açıklama yok.

http://www.sikayetvar.com/?loc=sikayet_oku&action=co&subaction=Detial&coNo=989

bu adresteki yazıları okuyunca adamın canı dahada sıkılıyor.

teddmcload
22/02/2006, 21:48
bidolu.com dan alışveriş yaptım. problem çıkmadı. yalnız bu adamlar stok tutmuyorlar. o yüzden de bazen yukarıda yazılanlar gibi sorunlar çıkabiliyor. e-ticaret olayı o kadar da kolay bir olay değil. ister bidolu.com olsun ister başkası dara ağacında sallandırmadan önce bir kere daha düşünmek lazım. şikayetvar.com gibi yerler mutsuz insanlarla dolu. herkes sorununu söylemiş. ama ya peki mutlu olanlar. oranı nedir bunun ki birileri çıkıp bu adamlar bu işi bilmiyor diyebiliyor.

müşteri hizmetlerine mail atın. telefon açıp sorun. daha önceki alışverişlerimde de iki farklı sitede tel de açtım mail de attım. herikisine de cevap verdiler.

KИZ
22/02/2006, 21:56
Bana soracak olursanız estore (http://www.estore.com.tr/) veya I D é E F I X E (http://www.ideefixe.com/vitrin/default.asp)'den şaşmayın derim. Çalışma sistemleri hakkında pek fikrim yok ama iş sirkülasyonunu sağlayan büyük ölçüde iş ahlakları, verdiğim siparişlerde bir kere bile ne mail atma ihtiyacı hissettim ne de telefon.

müşteri hizmetlerine mail atın. telefon açıp sorun. daha önceki alışverişlerimde de iki farklı sitede tel de açtım mail de attım. herikisine de cevap verdiler.

smasherz zaten sorry. bu arada hala hiç bir mail ve telefona cevap vermiyorlar. demiş.

Meteryus
23/02/2006, 01:53
sonuçta mutlu kişiler de var diyerek hataları gözden kaçırmayız, bir sistemde her zaman hata olmaması asla hata olmayacağı anlamına gelmez, bu nedenle sistmleri geliştirirken hata ayıklama metodu kullanılır, ki özellikle müşteri odaklı sistemleri değerlendiriken mutsuz olanların oranına bakmak mutlu olanlarınkine bakmaktan daha önmli.
zaten bu admlar stok tutmuyor demişsiniz, peki stok yoksa ürünü nasıl satıyorlar, elinizde olmayan bir ürünü satıyorsanız 2 gün içinde elinize ulaşır demek mantıklı mı .

MoonWolf
23/02/2006, 03:43
arkadaşlar bidolu.com eski adıyla bascuda.com dan alışveriş yapan varmı?

Geçtiğimiz perşembe günü telefon siparişi vermiş babam. Hala ortalarda kargo yok. Aklıma www.sikayetvar.com geldi. girip baktım şok oldum. bir ton şikayet var :)

bu firmadan alışveriş yapan var mı?
kardeş bu firmaların alayı yalan oldu,hepsiburada yok yarısı şurada bidolu dopdolu aman aman uzak dur varsa kredi kartın ( eğer öyle alışveriş yapacaksan yani ) git sabit bir yerden al.dijitalcenter.com diye bir site vardı misal o şirket kapatmış iflas demiş şimdi oradan kaç yüz dolarlık fan,kasa,soğutucu vb. gibi parça alanların ürünleri de görüştükleri firmalarda garanti kapsamına girmiyormuş.ama herifler yeniden dijitaltrend.com diye site açtılar nedense iki site birbirinin aynısı.yani uzun lafın kısası hadi yine hepsi demeyeyim ama %90 na güvenmiyorum.
iyi günler..( hepsiburada.com dan sakın alışveriş etme adamların ne dedikleri belli değil..)

smasherz
23/02/2006, 12:40
kardeş bu firmaların alayı yalan oldu,hepsiburada yok yarısı şurada bidolu dopdolu aman aman uzak dur varsa kredi kartın ( eğer öyle alışveriş yapacaksan yani ) git sabit bir yerden al.dijitalcenter.com diye bir site vardı misal o şirket kapatmış iflas demiş şimdi oradan kaç yüz dolarlık fan,kasa,soğutucu vb. gibi parça alanların ürünleri de görüştükleri firmalarda garanti kapsamına girmiyormuş.ama herifler yeniden dijitaltrend.com diye site açtılar nedense iki site birbirinin aynısı.yani uzun lafın kısası hadi yine hepsi demeyeyim ama %90 na güvenmiyorum.
iyi günler..( hepsiburada.com dan sakın alışveriş etme adamların ne dedikleri belli değil..)

Bende hepsiburada.com dan alışveriş yapıyordum hiç sorun yaşamadım. ( en son yazın yapmıştım alışveriş)

bunlar dolandırıcılık üstadı olmuşlar. çok kişi mağdur. bazen mecbur kalıyoruz hocam buralardan alışveriş yapmaya. büyükşehirde yaşamadığımız için bazı ürünleri bulmak zor oluyor.

byRAM
23/02/2006, 13:30
hepsiburada.com dan çok ürün aldım... hiç sorun yaşamadım.
bence internetten alışverişin tadını kaçırmayın.
saatlerce seç-beğen-al...
tabii nereden alacağına bağlı bu tad :) zehir olmamalı sonra.
hepsiburada.com doğan holdinge ait bir şirket olunca itimat ettim açıkcası.

selected
23/02/2006, 14:31
hepsiburadadan da baskuda dan da ideefixe den de pek çok alışveriş yaptım hiçbirinde sorun yaşamadım. ideefixe hakkında bu forumda kötü bir yorum duymuştum. Fakat 2 gün sonra ürünler geldi. sorunsuz.
En çokda gittigidiyor.com güzel. neyse.

yanlız moonwolf unda dediği gibi baskudanın isim değişikliği yapması güvenliğinin sarsılmasına neden olabilir ki olmuşturda ben şahsen artık alışveriş yapmam oradan.

MoonWolf
23/02/2006, 15:59
hepsiburada.com dan çok ürün aldım... hiç sorun yaşamadım.
bence internetten alışverişin tadını kaçırmayın.
saatlerce seç-beğen-al...
tabii nereden alacağına bağlı bu tad :) zehir olmamalı sonra.
hepsiburada.com doğan holdinge ait bir şirket olunca itimat ettim açıkcası.
zaten Doğan görünümlü şahin'e ait olunca bir kere durmak gerekir.
sikayetimvar.com a bakın ne kadar müşteri memnuniyeti var...

byRAM
23/02/2006, 16:03
@MoonWolf
Doğan holding'ten maksat o şirketin çok güzel olduğu değildi, netice itibariyle ne olduğu, kim olduğu belli olan, adresi telefonu açık olan belli bir yer yani.. neticede bir A.Ş. olması bende güven oluşturdu..
nice alış veriş sitesi var nette, fakat künyesinde bir şirket ibaresi bile yok...

o açıdan yani ;)

smasherz
23/02/2006, 17:34
bugün garanti bankasına gittim. alışveriş yaptığım kredi kartı garanti bonustu. müdür ile uzunca görüştük. bir kaç kişi daha gelmiş bizim gibi. biraz araştırıldı olay ama sonuç kötü oldu. müdür kibarca durumu izah etti. yapacak birşey şuan için yok dedi. bi kaç yere mail attılar. bakalım bekliyoruz.

MoonWolf
26/02/2006, 23:22
@MoonWolf
Doğan holding'ten maksat o şirketin çok güzel olduğu değildi, netice itibariyle ne olduğu, kim olduğu belli olan, adresi telefonu açık olan belli bir yer yani.. neticede bir A.Ş. olması bende güven oluşturdu..
nice alış veriş sitesi var nette, fakat künyesinde bir şirket ibaresi bile yok...

o açıdan yani ;)
:) kardeş sitelerinde telefonlarını bulabilirsen sana helal olsun..Ancak önceden alışveriş etmiş birinden faturaya bakarak telefon bulabilirsin.( yahut başka yollarla )

kurT
26/02/2006, 23:55
Sikayitimvar.com gibi bir siteye bakarsanız, tabii kisadece sikayet okursunuz. Memnuniyetimvar.com gibi bir site olsaydı, her halde her taraf güllük gülistan diyecektik.

Bascuda.com'dan ve hepsiburada.com'dan şu amana kadar 2.000 YTL civarında alış veriş yaptım. Hiç bir kargoda sorun yaşamadım. 3 gün içinde siparişlerim elimdeydi.

Hatta bir ürününü aldığım sırada henüz Tr kullanma kılavuzu yoktu. bir kaç ay sonra kutudan çıkanlara Tr kullanım kılavuzunun eklendiğini gördüm. Mail attım ve adresime ücretsiz geldi.

turker
27/02/2006, 00:17
online mağazaların hemen hepsi tedarikçi firmalar. bu yüzden siparişlerinizin bazıları parça parça geliyor, bazen geç geliyor vs. bunların olması doğal ancak sık sık bu tür problemlerle karşılaşılması pek hoş değil.

hepsiburada.com dan bir kaç kere alış veriş yaptım. 1 keresinde siparişim parça parça geldi ama hemen hepsi 3-4 iş günü içinde elime eksiksiz ve sağlam biçimde ulaştı.

karflake
27/02/2006, 15:13
online mağazaların hemen hepsi tedarikçi firmalar. bu yüzden siparişlerinizin bazıları parça parça geliyor, bazen geç geliyor vs. bunların olması doğal ancak sık sık bu tür problemlerle karşılaşılması pek hoş değil. İyi güzel de iş siteye yazmaya gelince siparişiniz en geç .. gün içinde adresinize kargolanır diyorlar. Ben tedarikçi filan anlamam, sitelerinde yazan sürede malı göndermek zorundalar, yapamıyorlarsa bıraksınlar bu işi.

Açıkçası, yaşadığım acı tecrübeler sonucunda Türkiye'de internet üzerinden alışveriş yapmak için erken olduğunu düşünüyorum.

smasherz
01/03/2006, 13:49
online mağazaların hemen hepsi tedarikçi firmalar. bu yüzden siparişlerinizin bazıları parça parça geliyor, bazen geç geliyor vs. bunların olması doğal ancak sık sık bu tür problemlerle karşılaşılması pek hoş değil.

hepsiburada.com dan bir kaç kere alış veriş yaptım. 1 keresinde siparişim parça parça geldi ama hemen hepsi 3-4 iş günü içinde elime eksiksiz ve sağlam biçimde ulaştı.

Tamam haklısın. Bende hepsiburadadan çok ürün aldım sorun yaşamadım. bidolu.com sistemi çok kötü. ürün kargolandımı veya tedarik aşamasındamı belli değil hiçbir mail yanıtlanmıyor. bilgi verilmiyor.

sanırım ihtarname çekeceğim. belki bu onları yola getirir.

smasherz
01/03/2006, 13:51
Sikayitimvar.com gibi bir siteye bakarsanız, tabii kisadece sikayet okursunuz. Memnuniyetimvar.com gibi bir site olsaydı, her halde her taraf güllük gülistan diyecektik.

zaten yapmaları gereken bu normal hizmet. standart yapacakları iş için neden mutlu olayım ki? veya xxx sitesi bana zamanında ürün yolladı diye sağa solamı yazayım?

kurT
01/03/2006, 21:26
Bence yazılmasında bir sakınca yok.

Ayrıca, demek istediğimde "öyle bir site olsa da yazalım" değildi. "Zaten şikayetlerin yer aldığı yerlere bakıyorsunuz, her halde sadece şikayet okuyacaksınız" demek istedim.

İnsan icadı bir sistemin mükemmel (hatasız, sorunsuz) olacağını düşünmüyorum. Yani her site için şikayetler var olabilir, ama bunun yanında memnuniyeti olanlar da ihmal edilir olmamalıdır.

Meselâ, Ceviz.Net forumları geçtiğimiz günlerde online değildi. Yanlış hatırlamıyorsam bir kaç hafta içinde bir kaç kez arıza oluştu. O sıralarda üye olmuş birisi, her halde "ne bozuk forum bu, düzgün çalışmıyor" derdi. Eğer o sıralarda 100 kişi üye olsaydı, 100 kişi de hemen hemen aynı şeyi düşünürdü.

Halbuki öyle değil. Ama onlar şikayetimvar.com 'da Ceviz.Net forumlarından hiç de iyi bahsetmezlerdi.

deptor
02/03/2006, 10:21
cep telefonumu bascuda.com dan aldım.Fakat ben telefonu sipariş ettiğimde stoklarında telefon var gözüküyordu.Aradan 15 gün geçti ne telefon ne de bir haber verdiler.Aradım bana stoklarında bu telefonun olmadığı stoklarına girince göndereceklerini söylediler ve telefonumu 4 görüşmeden sonra (telefon ile onlara ulaşmakta çok zor) Bascuda.com u şikayet edeceğimi söyleyince 35 günde gelmeyen telefonum 2 gün sonra geldi.Bir daha internette hepsiburada.com dışında herhangi bir yerden kesinlikle alışveriş yapmam.

gurelcenk
02/03/2006, 17:46
mail kutuma gelen bir maili sizinle paylaşmak istedim
hiç alışveriş etmediğim için yorumsuz olarak ekliyorum

Subject: FW: Dolandırıcılık

MÜTHİŞ BİR DOLANDIRICILIK..DİKKAT!!!!!!!!!!

İnternet üzerinden yapılan bir dolandırıcılık hikayesidir.Okuyun ve siz de aynı hataya düşmeyin.

Türkiye çapında tanınmış,binlerce üyesi bulunan bascuda.com adlı site (yeni adıyla bidolu.com) binlerce ürünü piyasa fiyatından daha düşük ve cazip kredi kartı taksitleriyle internet üzerinden pazarlıyor.Buraya kadar her şey normal.Aldığınız ürün kesinlikle arızalı çıkıyor ve sistem yöneticisi size mail atarak arızalı ürünün fatura ve garanti belgesiyle birlikte kendilerine gönderilmesini söylüyor.Tabi siz aynı adrese arızalı ürünü fatura ve garanti belgesiyle gönderiyorsunuz.Bunu özellikle cep telefonları için yapıyorlar.Günler geçiyor ve ürün tamir edilip gönderilmiyor.Aradığınız firma numarası kesinlikle meşgul çalıyor ve ulaşamıyorsunuz.Aylar geçiyor aynı siteye mail atıyorsunuz ama size otomatik bir yanıt geliyor ; “ürününüz tamir ve bakım için yetkili servise gönderilmiştir,en kısa zamanda tarafınıza gönderilecektir.”Elinizden fatura ve garanti belgesi de alındığı için herhangi bir hak talebiniz kalmıyor. Tüketici Sorunları Hakem Heyeti bu kişileri bulup da tebligat yapamıyor.. Size ise önünüzdeki bilmem kaç ay boyunca ödenmesi gereken kredi kartı taksitleri kalıyor.

Lütfen Olabildiğince çok kişiye gönderin ki başkaları da dolandırılmasın...

teddmcload
03/03/2006, 15:16
bu emailleri kim yazıyor ya !!!!!

birileri sadece birilerini karalamak adına bunu yapıyor bence. neden sadece cep telefonlarında? neden diğer ürünlerde değil? bana saçma geldi. emailin devamında bu emaili bilmem kaç kişiye gönderin yazıyor mu? böyle bir şey (cep telefonu alan biri mesela) başına gelen var mı? eğer yoksa bu olay karalamadan öteye geçmez.

smasherz
03/03/2006, 17:17
bu emailleri kim yazıyor ya !!!!!

birileri sadece birilerini karalamak adına bunu yapıyor bence. neden sadece cep telefonlarında? neden diğer ürünlerde değil? bana saçma geldi. emailin devamında bu emaili bilmem kaç kişiye gönderin yazıyor mu? böyle bir şey (cep telefonu alan biri mesela) başına gelen var mı? eğer yoksa bu olay karalamadan öteye geçmez.

:) haklısın bende uyuz olurum bu maillere fakat bidolu.com ise bir kere daha düşünüyorum. haklı olabilirler.

gurelcenk
03/03/2006, 20:52
bu mail bana aynı gün içinde 15 ayrı kişiden geldi, gelmeyede devam ediyor
sanırım birinin canı fena yanmış
yada rakip firmadan bir karalama taktiğide olabilir

teddmcload
03/03/2006, 22:20
yüksekte rüzgarlar sert eser.

sanırım birileri karalıyor. gerçi bidolu.com'un da seceresi pek temiz değil.