PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Antivirüs Bıktırdı

perlci
18/02/2006, 14:20
Evet kasperski anti virüs yüklü ve canımı bezdirdi.
Sürekli denetleyen ve sistemi yavaşlatan bu antivirüs programlarını daha iyi nasıl kullanabiliriz. Önerisi olan varmı?
Başlangıçta devre dışı bıraktığım halde yine devrde oluyor.Pafis konuma alıyorum yine aynı.Baktım olmuyor tamamen kaldırdım.
Ama biliyorumki bir anti virüs programı bilgisayarda olmalı.Size ne yapmalıyız. Bu programlar resmen sistemi sömürüyor.
Buradan bu virüs (anti virüs değil :)) programlarını yazanlarıda protesto ediyorum.

turker
18/02/2006, 14:30
belirlediğin klasörleri denetlemesini sağlarsın. virüsler çoğunlukla windows ve system klasörleri altında bulunur.

acemi
18/02/2006, 16:17
Eğer makineyi sadece sen kullanıyorsan, ant-virus kullanmasan da olur. Virus bulaşma yolları belli, biraz dikkatli olunca bulaşmaz, kontrole gerek yok.

pan
18/02/2006, 16:22
Eğer makineyi sadece sen kullanıyorsan, ant-virus kullanmasan da olur. Virus bulaşma yolları belli, biraz dikkatli olunca bulaşmaz, kontrole gerek yok.
kesinlikle.
2 yıl boyunca ram'de yük olmasın diye hiçbir antivirus programını kullanmadım.tarayıcı olarak firefox kullanıyordum, anti-spy falanda yoktu.
biraz dikkatlide olunca en ufak bir virus vakasıyla karşılaşmadım bile.
şuan nod32 kullanıyorum.
anlık denetim olayı olmasına ragmen sistemi pek yavaslatmıyor ama anlık denetimi kapayınca bile viruse engel oluyor, sadece "alert" ekranı çıkarmıyor. (belkide ben oyle sanıyorum)

tavsiye ederim.

lilo818
18/02/2006, 16:53
Ben de Kaspersky kullaniyordum ... Evet bilgisayari biraz kastiriyor ,
Real time protect ini disable yapmistim, biraz daha rahatlamistim...
Ama Tavsiyem su ki NOD32 i kur rahat et ...
Aninda Alert veriyor ... Systemin calismasina nerdeyse hic engel olmuyor .
Kolay gelsin

respectable
18/02/2006, 22:49
bitdefender i tavsiye ederim.. firewall ve antispam özelliğide var..

cappytoi
18/02/2006, 23:43
ben sadece firewall kullanıyorum artık yanına da clamwin attım rahatça yaşıyorum :)

NikeFootball
19/02/2006, 00:31
bende avast kullanıyorum bilgisayarı kasmıyor gerçi hiç kullanmam ama öyle bulunsun işte bilgisayarda :) nasılsa sistemin ghost u var ,virüs girse uğraşmadan hemen ghostu ayarlıyorum 15 dakikada hep format hemde sistem kurulumu program yüklemeleri hepsini kendisi hallediyor dokunmuyorum bile :) 4 saatteki işi 15 dakikada halletmek güzel

teddmcload
19/02/2006, 22:38
laptop'a nod32, diğer 2 pc'de de bitdefender kullanıyorum. bence gayet güzel. kasmıyor makinakayı.

Meteryus
20/02/2006, 00:46
kasperski diğer birçok virüs programının bulamadığı virüleri bulabilen başarılı bir program, ama malesef kendisi de virüs gibi birşey sisteme yerleştiği anda herşey kontrol etmeye hatta abartıp diğer virüs programlarını durdurmaya çalışıyor,bir ara nod32 yi virüslü bir sistemi temizlemek için kullanmaya kalktım bilgisayarda envai çeşit virüs olduğunu bilmeme rağman kendisi hiçbirşey bulamadı ve sistem temiz dedi :D bu nedenle biri bana hangi virüs programını kurayım derse avast kur diyorum, ama kendim hiçbir virüs programı yada firewall kullanmıyorum.

BurnOUT
20/02/2006, 01:19
avp 7 küsür sürümünün prof versiyonu var.. firewall'u da var.. hiç kasmıyor bilgisayarı.. aklında bulunsun... sabun köpüğü gibi

musty_co
20/02/2006, 12:00
bende avp kullanıyorum hiç kasma yok ve de taraması çok güzel. kendi çalışırken hiç bi r kasma yok fakat kendin taratma yaparasan az da olsa kasıyo... tavsiye ederim.

deptor
02/03/2006, 10:38
Şu ana kadar kullandığım en iyi antivirus programı Nod32 Hiç kasmıyor ve bana hiç bir uyarıda vermiyor.Fakat bir anti virus programın stabil çalışması için bütün ayarlarını en ince ve ayrıntılı şekilde ayarlamak lazım.Aksi halde antivirus programı rahatsızlıktan başka hiçbir şey yapmaz.

ferdibulbul
03/03/2006, 15:43
avg free edition var.. bende orta halli bir pc var.. hic kasmıyo.. istedigim zaman tarıyo bıde benım işime karısmıy:)..
upgradelerde de sorun cıkarmıyo.. ayrıca mailleri de tarıyo.. ben memnunum
tavsiye ederim.

tenturdiyot
03/03/2006, 23:49
şahsen laptopta herhangi bir virüs programı ya da firewall kullanmıyorum, dikkat ettikten sonra herhangi bir sıkıntıyla da karşılaşmadım.. 1-2 ayda bir spyware ve malware taraması yaparım ama..

albatt
07/03/2006, 16:28
bende kaspersky kullanıyorum.benim makineyide baya kasıyordu özellikle saat20 de . Program default olarak her gün saat 20 de taramaya başlıyordu.Başladı mı da durdurmak için en az 5 dk alıyordu(malum baya kastığı için).Bunu her ne kadar enabled özelliğini kaldırsamda program bir şekilde çalışıyordu.
bende çareyi bu scan zamanını bilgisayarı kullanmadığım bi zamana ayarladım.(gece saat 5 gibi).Böylece baya rahatlamıştım.

xXx
10/03/2006, 11:57
valla AVG kullanıyorum yıllardan berı hem free hemde sıstemı kasmıyor su an 7. versıon un free olanını kullanıyorum herkesede tavsıye ederım kı vırusten kafayı yeyıpde kendını 1000 lerce kere acan nortonu da kurtardıgını gordum:) Free de ag ve admın seceneklerınden kırpılmıs yoksa tespit/infekte de kısıtlama fılan yok.

son olarak lan da maıl yolu ıle yayılan bır worm tum symantec lerı asmıs bır benım avg de toslamıstıkı doruknet ın serverını bıle asmıs. Symantec guncellemeyı 3-4 gun sonra cıkarmıstı tabı o arada elemanların maıl trafıgı guney afrıkaya kadar uzanmıstı :)

yesilvadi
10/03/2006, 20:49
ben de şemsiyeli antivir kullanıyorum :) son sürümünün adı avira mıymış neymiş işte öyle bişey. benim için sistem perfonrmansı demek herşey demek ve antivir ile pek fazla bişey kaybetmiyorum üstelik beleş herkese tavsiye ederim

hiko
11/03/2006, 09:21
Herkesin söylediği gibi, Antivirüs o bilgisayarın kullanıcısıdır. Ama bilmeyen insanalar sahip olduğunuz bilgisayara oturdukları zaman, ardından sizi neyin bekleyeceğini bilmiyorsunuz.
Bu yuzden eğer bilgisayarı sadece siz kullanmıyorsanız, Önereceğim antivirüs programları Kaspersky - NOD32, Kaspersky bir önceki versionunda Anti-Hacker Firewall programinida kuruyordu ve ne kadarda olsa bilgisayarı daha fazla kasıyordu, ama şuanki yeni versionunda (6.0) buna gerek yok. İndirip kurun, temiz de bir tarama yapın. Onun dışında girdiğiniz websitelerinde varsa virüs mutlaka engelleyecektir.

hus
11/03/2006, 23:25
Sistemi yormama ve başarı açısından Nod32 yi tavsiye ederim.

Firewall olarakta Outpost Pro oldukça başarılı, alternatif olarak Zone Alarm Pro kulanılabilir.

OZKANYAVUZ
12/03/2006, 00:19
Anti-virus yazılımlarının rahatsızlık verdiği doğru fakat yinede çoğumuz bir AV bulundurmak zorunda hissediyoruz kendimizi. Bu konuda da bence en akıllıca fikir Symantec AV Corporate Edition veya NOD32 kullanmak olacaktır. Diğerleri kadar sistemimize yük olmayacakları aşikar.