Tam Sürümünü Görmek İçin : Üstteki Banner
Üstteki bannermi logomu her ne haltsa kafayı bozdurdu bana gece gece, bir türlü uyumlu bir şey çıkaramadım siteyle. Öneriler arkadaşlar?
Arkadaki imaj iyi sorun logoda. :) Bevel ve emboss efekti sorunu yaratan flat olarak daha iyi durur büyük ihtimalle. (ki bir bevel ve emboss efekti karşıtı olarak tanımlıyorum burda kendimi). Birde Türk Bilişim Topluluğu Logonun ya altına yada üstüne gelse hicde fena olmaz gibi. Ayrıca hemen bannerın altınadaki menude soyle bir gradient kullanılsa şeker gibi olurdu. ;) Ben imaja taktım acaba kpt lens bu imaja nasıl bir hava katardı diye merak ediyorum.
http://www.ceviz.net/images/sylf2.jpg
http://www.ceviz.net/images/sylf3.jpg
http://www.ceviz.net/images/sylf4.jpg
Seç begen hadi :)
Ben şu anda üsttekini daha çok sevdim ama halada emin değilim :rolleyes:
yukarıdaki hepsinden iyi logo tonlamalarına da bir ayarlayıp(yukarıdaki tonlarda ve cok az drop shadow ile. bevel emboss u bir kaldırıp denesek. Ayrıca bu fotoğrafları nerden buluyorsun abi halen anlamadım. Yoksa Kugstradgarden a mı gidiyorsun yazın. bunları cekmek için :=)
Birde bu temanın cssler ile oynayıp renk tonajları acısından yukrıdaki imaja uydurursak nasıl olur acep :)
Yukardaki imajın renk tonu ile oynamak daha kolay olur :) Resimleri sağdan soldan geçiyor elimize valla oldukça geniş bir arşivim var lazımsa söyle :p Şimdilik kalsın bevel emboss yoruldum valla :)
Abi o ton çok iyiydi ama hemen swatches lara ekle belki ilerde bu renk bir temamız olması umuduyla bekleyelim en azından. :)
Birde forumda değişiklik olması açısında birşeyler konuşacaktım senin ile. :)
Zerzevat Adam
13/03/2003, 17:44
ya bu güzelde keşke kendin yapabilsen yada internetten bulsan böyle bir sepete yada bir sürü ceviz mesela o güzel olur araya birtane insan kafası yada beyni koyarızz :D
Ömer'in isteği üzerine :)
http://www.webdersleri.com/ders/ceviz-m.jpg
:D Bu beyinden ne tava olur, eline sağlık malina :):yildiz:
Konuyu bölüyorum ama bir kaç tespitimi bildirmek istedim;
Öncelikle Sis'i tasarlayan ellere sağlık.
Yalnız Sis yapısının üst tarafındaki geniş resim pek yapıyla uyum sağlamıyor gibi geliyor. Bence Sis'in temel renklerinin kullanıldığı kompozit bir şey çok iyi hava oluşturabilir.
Sevgiyle,
O resim geçici zaten kardeş aslında sis yeni tasarımın default stili şimdilik bu şekilde idare ediyor yeni tasarıma geçinve yeni tasarımın logosu olacak orada ;)
realmusti
14/03/2003, 08:06
Malina nın yaptığı çok güzel olmuş ceviz ve beyin iyi oturmuş.Ellerine sağlık. :super:
Zerzevat Adam
14/03/2003, 16:25
Malina işte demek istediğim tam buydu çünkü sitenin CEVİZ oluşu bu yani yaradan nasıl bir gıda yapmış hem beyine benzer hemde beyine yararlı....:rolleyes:
"oraya keşke şuanki cevizin logosu konsaymış yani yukarıdaki banner logo konsaymış"
diyenler kesin olacak fakat malina da yokki onun şeysi.....
neyse malina ellerine sağlık benim istediğim bunun gibi bir şeydi aslında beyin koymadan istediğim başka bir şey vardı ama neyse..
Bende ceviz araştırdım bayağı bu aralar bir uğraşıp düzgün bir bannerda kendimce yapacağım...
bakalım nasıl olacak..:confused:
Ben kullanılması için yapmadım, bu yüzden orjinal logoyu kullanmadım.
Yapacak işim yoktu, senin de fikrin güzeldi...
Zerzevat Adam
14/03/2003, 19:36
tabi canım yok yani olura derlerse diye ama bence kullanılması lazım bir sorun yok olurda canın isterse logoyu koyarsın vede biraz belki değişiklik yaparsın fln..
ama bence en alakalı olanı o'dur
ArizaHerif
16/03/2003, 00:54
Ben senin yerinde olsaydim böyle alakasiz bir banner koyup ceviz.net yazisini tahtakale i$ine cevirmezdim. Birkere forumun keskin pixel hatlari hitech bir görünüm sunuyor. Fakat üst kisimdaki banner tamamen farkli amatör bir iscilik sergiliyor. Ne diyeyim ki ;) Flash intro hazirla. Pixel, arrows ve line herid'ler ekle. Birazcik daha mavi bir tarz kullan. Emin ol bunun kadar sabunlanmi$ gozukmeyecektir.
Tabi ya flash intro ekle şunu ekle bunu ekle kullanıcıların bandwidthini tüketecek ne varsa ekle. Nede olsa Türkiye'de herkeste ADSL var 768 K hemde. Bu arada istersen olmayan zamanını da biz yaratabiliriz. Ne dersin Sahin.:cool:
ArizaHerif
16/03/2003, 12:45
Sitem dolu bir mesaj sezdim gibi. 1. Introdan kastım saniyeler süren anmiasyonlar değil. Pixel hitech tarzında bir grafik çalışması hazırlanır, flash'a aktarılır, üzerinde ufak tefek küçük çizgiler, oklar sağa sola vb. customize olarak haraket eder. Bunun zaten eklenecek imaja en fazla 5-10 kb ekstra yuk getireceği şüphesiz.
+ olarak madem zamanı yok! o zaman neden böyle bir mesajı foruma post etti? yoksa sizde eleştirildiğinde yada iyi fikirler suınulduğunda agresifleşen tiplerdenmisiniz?
Sonuçta neyin ne olduğunu iyi biliyorum emin ol. Bant genişliğini tüketecek bir durumda ortada yok emin ol! ;)
Haklı olduğu noktalarda var arızanın ama... kesin bir düzenleme yapacağız bannerlerde...
Hadi elin değmişken bir şeyler düzenle be arıza kardeş valla çok makbule geçer. Şu tarz bişey olursa iyi olur www.gurdesign.com/mk
ArizaHerif
16/03/2003, 12:49
+ sonuç olarak bu forumu beğenmeseydim üyede olmazdım. Ancak görülüyorki güzel bir amaç için emek ve para harcanmış. Neden daha iyi olmasın ki? Hatta hafta içi size bitane örnek hazırlar gönderirim. Fikren neyi anlatmak istediğimi daha iyi sunmuş olurum.:super: <-- bayıldım buna :D
ArizaHerif
16/03/2003, 12:51
kolay hallederiz ancak pazartesi gönderebilirim. Şu an kardeşimin evindeyim, bilgisayarda tasarım adına kurulu hiçbir varlık yok;)
Logoyu göndereyim mi sana:super:
ArizaHerif
16/03/2003, 13:17
braindamage@flythy.com 'a transparan olarak lütfen :aglama:
Çok başarılı bir çalışma olmuş Malina, tebrikler.
blackhawk
17/03/2003, 00:06
arkadaşlar..
elimde mükemmel bir ceviz resmi var,
isteyen varsa bir yere upload edeyim..
Zerzevat Adam
17/03/2003, 00:16
admin@omerbalyali.com
lütfen buraya yolla.....
Upload et bir yere black görelim bir.
blackhawk
17/03/2003, 05:31
buyrun beyler..
http://www.cs.sakarya.edu.tr/ceviz.jpg
Zerzevat Adam
17/03/2003, 16:53
güzel sayılır bayağı büyük ama kabak/ceviz arası bir melez :D
Zerzevat Adam
17/03/2003, 17:24
ya şöyle yarışmalar olsa diyeceğim katılırım belkide yok yani şöyle bir ateşli durum olsa ceviz.net te :rolleyes:
Zerzevat Adam
17/03/2003, 19:36
vayss bende amma şeyim beee ne oldumu bende bilmiom
bir bannır sölüom malina sağolsun yapıyor :D
bir yarışmalar olsun diyorum şahin olabilir diyor :D
:hmmm: :rolleyes:
blackhawk
17/03/2003, 22:56
demek ki o kadar seviliyorsun ;)
Biraz hareket olsun, tamam :)
Yeni topik açacağım oraya gel...
Zerzevat Adam
17/03/2003, 23:59
tmm okudum ama tam anlamadım
ArizaHerif
24/03/2003, 18:46
ehem geciktiğim için kusuruma bakmayın.
Buyrun.
http://www.horozz.net/ceviznet.jpg
Valla hoş olmuşta, arkada mavi kullanıcaksan önde kırmızı yerine baska bisey kullan bence pek yakısmamış.
Turuncu fln olabilir.
Bence güzel :) Eline sağlık...
Ama iletişmek bana iteleşmek gibi geliyor başka bir kelime bulabilir misin?
Bende iki üç yerde takıldım ama gerçekten çok beğendim ufak tefek düzenlemeler yapıp bunu kullanalım.
Sanırım sana orjinal logonun psd sini göndermiştim beyaz ceviz.net yazısı hoş olmuş ama logomuz olsa daha iyi olur diye düşünüyorum.
İkincisi kırmızının tonu oldukça canlı bunu daha pastel bir renk yapsak nasıl olur belki mavinin başka bir pastel tonu daha uygun düşer.
iletişmek kısmınada "Geleceğe giden yol" yazalım mı ne dersiniz?
Son olarak ta neyse o kısmını ben düzenlerim küçük bir ek gerekiyor ama ben hallederim eline sağlık arıza cidden harika iş çıkarmışsın.
Hatta sen düzenlemeleri yapana kadar geçici olarak bunu koyalım yukarıya :)
ArizaHerif
25/03/2003, 12:26
Turuncu sizin gözünüze batıyor ancak yanıldığınız bir nokta var. Orada o turuncu renk olmazsa imaj size bu kadar güzel gelmez cok durgun ve sade gelir. Göze batıyor sizi kışkırtıyor burası olmamış diyorsunuz aslında olmuş ama özelliği o sizi gıcık etmesi ;)
Onun dışında Şahin alınma gücenme ama logon tipografi özürlüsü bişe. Napsam nedsem olmadı kafam kızdı düz helvetica'yı gömüverdim oraya. Ha düzenleriz falan filan.
Birde şu var. iletişmek yazıyorsa o iletişmektir iteleşmek değil. Ne yazarsa odur. Ne bilim ben sıkılıyorum normal cümlelerden bilmem ney topluluğu falan espirisi hiç yokki!
Burasının bir topluluk olduğunu herkes biliyor o yüzden gerek bile yok. Sade bir ceviz.net yazısı + iletişmek gibi marjinal bir slogan gayet uygundur.
Bence böyle iyi ama tarlanın sahibi sizsiniz bizden ekmesi ;)) commerce to logicial olayı, patron ne derse o olur ;) heheh
Bende öylesine seçilmiş bir nik sanmıştım, cuk oturmuş :D
Tamam haklısın kırmızı batıyor ama turuncu nerde ok madem turuncu dedin turuncu olsun o zamn o renk kırmızı değil.
Logo çok bilinen bir tipografik fonttan üretildi Garamond o olsa daha hoş olur, ayrıca iletişmek ve blişim topluluğu vs yazılar yerine ya bir slogan bulalım ya da uygun bir şeyler hep beraber karar verelim.
Patron ben değilim, beni sizler varettiniz, bugünlere sizler sayesinde geldim. eeee çokmu dramatik oldu :p
Evvelki Ceviz logosu bence guzeldi.
Kırmızının tonu bencede guzel degil.
toplulugunun kırmızı yazılmasıda cok uymamış haliyle :)
Son olarakta sagdaki siyah zemin uzerine Ceviz cok kelalaka kacmıs denebilir.
Onun dısında genel olarak guzel.
Sağdaki siyah üzerindeki kelalaka yazıyı ben ekledim arıza yeniden düzenleyene kadar :)
Onu alıp tam okun ortasına caksan ayrı bi hava katarmı acaba?
arıza ilgilenene kadar :)
Sedat Atif
25/03/2003, 23:04
Orjinal mesajı gönderen Sahin
eeee çokmu dramatik oldu :p
:D
ArizaHerif
25/03/2003, 23:57
yav siz bakmayin benim kirmiziya turuncu muruncu dedigime ben derim neyse odur iste. Onun disinda bende halen ustteki eski ceviz.net logosu duruyor acaba benim ekpolerimdemi ariza var? annamadim ki :o
ArizaHerif
26/03/2003, 00:24
yok yav ne cash'i sifir formatli Macos dayim daha siftah yaptim buraya. Cash flan yok bende. Ha diger anlamda ke$ diyosan ayri mesele inanirim ona eheh
Sen hanki stili kullanıyorsun? Sıhhatine ;)
ArizaHerif
26/03/2003, 00:36
Valla bilmiyomki default galba. Mavili falan filan bi$eler var bu resimdede cocugun terligi falan var.
o zaman server cachedir resim değişeli iki gün oldu.
ArizaHerif
26/03/2003, 00:40
amaaan banane yav ne ugrasacam bi resimle. Sizin server dandik zate cok yava$ ayar ediyo beni.
yapma ya bende çok hızlı.
ArizaHerif
26/03/2003, 00:44
ne bilm bende yava$ baya ya cildirtiyo beni. Neyse yav
Forumlarımızda bi "Arıza" var galiba..
Black_Boyss
27/03/2003, 11:52
herkez yapıyor bizde yapalım dedik :)
bende bir banner çalışması yaptım
136kb bişi
nasıl olmus
Güzel olmuşta 136 kb çok olmamışmı?
Black_Boyss
02/04/2003, 16:50
eh biraz oyle oldu calışma acayıp karmaşık 10mb bişimidi neydi
dosya boyutunu biraz kuçultmeyi deneyim ok
http://betalar.8k.com
Ceviznet banner denemesi-1
JPG yaparsak 15 kb :rolleyes:
Black_Boyss
21/04/2003, 11:56
xXx aynı cocuga benziyen bir şey bende denedimde yaw cocuk sitesi degilki :)
Her insanın içinde farketmesede bir çocuk vardır:)
bence suan ki banner hepsinden iyi site genel olarak sade ve hızlı olmayı amaç edinmiş öyle cahacavatlı şeylere gerek yok tabi bence :)
slogan için ise çetin cevizler nasıl olur :D
evet ya o beyin-ceviz manyak uyum sağlamış. Tabi dok karnina pek bakilmiyo gerçi ama olsun ;) Ho$. Ya şahinin yaptiklari arasinda seçim bile yapamadim hepsi birbirinden güzel ama benim favorim 2 numara..
:rolleyes:
Barış Mert
07/05/2003, 19:32
Selam arkadaşlar. Ben yeni üyeyim ve photoshopta bu işe yeni başladım. Ve baktım herkes yapıyor bir banner bende yapayım dedim. Umarım olmuştur...
http://members.lycos.co.uk/bmertpeker/cevizbanner.jpg
ArizaHerif
08/05/2003, 16:17
Güzel cevizler bana orjinal dosyaları göndersene birazda ben oynamak isterim ;)
Valla ben bu kadar ceviz bulamıyorum siz nerden buluyorsunuz hayret.
Mingitau
13/05/2003, 10:30
Kendileri yetiştiriyorlarmış :p
CrazyCat
13/05/2003, 14:54
Elim deymişken :)
Eline sağlık hocam :) Kedi ve ceviz konsepti ha :p
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.