PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Sakla (şifrelerinize düzenli erişim)

mrcplus
15/02/2006, 15:59
Bir ihtiyaç üzerine bu programı geliştirmeye başladım. Ancak kullanışlı ve bazı konularda zaman kayıplarını giderici olduğunu gördüğüm için programı gelişimini devam ettirmeye karar verdim.

Açık Kaynaklı bir proje. Aslında tamamladığım ilk programda diyebilirim:) Çoğu şeyde eksiklerim var. Dil desteği konusundaki bilgisizlik , yardım dosyaları oluşturma vs gibi. Ama yavaş yavaş kendimi geliştiriyorum bu eksik kaldığım konularda. Kodlamaları python ile yaptım. Linux üzerinde deneme imkanım ve geliştirme gibi bir fırsatım olmadı . Yakın bir zamanda Linux türevlerindede çalışabilmesini sağlayacağım.

Programı deneyip kullanılırlık açısından fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şu an pek bir özelliği yok ama yinede işe yarıyor :)

Program hakkındaki bilgilere ve indirme linklerine buradan erişebilirsiniz.
http://blog.omerucel.com/?p=10

merak
19/02/2006, 01:17
Tam aradığım tipte bir proje.. Doğru platform seçmişin bence geliştirmek için ;)
PROJENE geliştirici ararsan ben buradayım :) PM atman yeterli

hürriyet
25/02/2006, 23:32
ben de geçen yıl buna benzer, basit fakat oldukça kullanışlı bir araç yapmıştım. bu yapmış olduğunuz yazılım ile aynı işi görüyor fakat kullanılabirlik gerçekten üst düzeydi, zaten hızlı kullanım esas fikirimdi.aracı kendim için yapmıştım fakat birçok insanın ihtiyacını karşıladığından olsa gerek, baya bir ilgi görmüştü. bu arada bu programı öğrenim gördüğüm lisedeki bilgisayar laboratuvarında yarım günde başlayıp bitirmek zorunda kalmıştım.

fakat sonradan bu program benim için yeterli olmamaya başladı, daha iyi ve daha kalitelisi gerekiyordu çünkü şifrelerime okuldan, internet cafeden falan erişemiyordum.ve bilgisayarıma giren biri şifrelerimi ele geçirebilirdi.

bu yüzden, delphi ile yeni bir projeye başlamıştım, bu kez şifrelerin internette saklandığı, çok kullanıcı destekli, gelişmiş bir uygulama yapacaktım. fakat önüme çok daha önemli projeler çıktı ve bu yarıda kaldı.

bugünlerde ise hakkında pek bilgi veremeyeceğim, buna benzer nitelikte ciddi ve kapsamlı bir proje üstünde çalışıyorum.

web tabanlı uygulamalar geliştirebiliyorsanız, bu proje üzerinde sizinle birlikte çalışabiliriz.

saygılar

Yns
26/02/2006, 00:24
Hoş , Python kodlarını incelemek hoşuma gidiyor :)

Tebrikler..

HunTER
28/02/2006, 02:32
Sadece bı onerı.. Blog'a yazılımla ılgılı bı kac ekran goruntusu eklemen ıyı olabılır..

doronty37
28/02/2006, 16:53
güvenlik konusunda biraz bilgi verebilr misin?
şifreler kriptolanıp mı saklanıyor, öyleyse ne derece sağlam, yoksa olduğu gibi mi kaydediliyor?
şifrelerimiz güvenle kaydediliyosa gerçekten çok faydalı bir program.

Yns
28/02/2006, 17:33
Şifreler base64 kullanılarak saklanıyor.

Pek güvenli olduğu söylenemez ama benim gibi .txt kullanmaktan iyidir :)

mrcplus
05/03/2006, 17:33
Kusura bakmayın foruma bir süre uğrayamadım cevap gelemedi bu yüzden ):

Versiyon 0.3 ü çıkardım ilgilenenler buradan erişebilir
http://blog.omerucel.com/?p=21

Şifreleme Yns nin dediği gibi Base64 ile saklanıyor ama bu güvenliği riskli hale getiriyor. Buna ilerki sürümlerde bir çözüm bulacağım. Birde eğer bilgisayarı birden çok kişi kullanıyorsa buda şifrelerin güvenliği açısından zararlı. bunu önlemek için çoklu vede birden çok kişinin kullanabilmesi için çoklu kullanıcılı bir sistem yapacağım.

Şu an 0.4 sürümüne ulaştırmak için çalışıyorum. Yedekleme konusunda program çok eksik. Bunu gidermem lazım. Galiba şu şifre ile ilgili durumuda halletmem gerek bu sürümde. Bu özelliklerle biraz daha kullanışlı olacak. Bir diğer eklemek istediğim özellik ise yedekleri email ile yada ftp ile istenilen yere aktarma.

@hürriyet
Aklımda web için şöyle bir düşünce var:
Kişi şifrelerini yedekleyip kullandığı web sitesine aktarırır ftp yolu ile yada başka bir yol ile. Buna hazırlanacak olan asp,asp.net yada php dillerindeki scriptler ile tarayıcı vasıtası ile erişme imkanına sahip olur. Bu zaten önceki bahsettiğim şifreleri email yada ftp ye gönderme ilede alakalı.
Bu web için yanlız bir servis yapmayı filan düşünmüyorum. İsteyen kişi istediği dildeki scripti indirip kendi hostuna atıp kullanması kişisel güvenlik açısından daha sağlam bence. Hem zaten böyle bir servis olsa kimse üye olupda şifrelerini benim elime vermez:)

@merak
İstersen beraber geliştirebiliriz. Yanlız benim pek deneyimim yok birlikte birileri ile birşeyler geliştirmedim. Ama en azından buda bir başlangıç olur diye düşünüyorum.

@HunTer
Bunun için bir site yaptım onu yayına açacağım en kısa zamanda.

merak
25/03/2006, 01:35
Bende geliştirmedim. O yüzden basit ama işe yarar bi proje olarak senin projen güzel göründü nedense :)

MimaX
04/01/2007, 20:02
Bir ihtiyaç üzerine bu programı geliştirmeye başladım. Ancak kullanışlı ve bazı konularda zaman kayıplarını giderici olduğunu gördüğüm için programı gelişimini devam ettirmeye karar verdim.

Ben indiremedim bu prog sayfayı açımyor ve daha önemlisi şöyle birşey var: Programın adını SAKLA koymuşsun ama bu yasal değil.....Çünkü SaKLa adında benim bir programım var hakları bende..Lütfen programın adını değiştir başka birşey koy..Eğer kısmından bahsetmek istemiyorum hoş olmaz..Çalışmalarınızda başarılar..

Yns
04/01/2007, 20:50
Patentini aldin mi "SAKLA"nın?

Predator
04/01/2007, 23:00
Sevgili Erhan YAZICI, telif hakları sakldır demekle telif hakları saklanmıyor,

MimaX
06/01/2007, 18:51
Sevgili Erhan YAZICI, telif hakları sakldır demekle telif hakları saklanmıyor,

Bunu bende biliyorum oyun da oynamıyorum noterde kayıtlı diyorum ve yasal değil diyorum, dava çama hakkım var programın İSİM, yayın vs bütün hakları bana ait..SAKLa adına başka bi program yayınlayamaz kimse yasal olarak, lütfen tartışmaya girmeyelim..

acemi
06/01/2007, 20:08
Böyle durumlarda en iyisi şunu demek: "hadi len"

C-Nem
08/01/2007, 14:47
MimaX adını da sen al mrcplus,
sende onu dava et.

senin yaptığın şu anda pişmiş aşa işemek..[töbe töbe]

mrcplus
09/01/2007, 22:13
Foruma bir süre girememiştim , neler olmuş burada yav :)

Müsait bir zaman bulamadığımdan uzun bir süredir ilgilenemiyorum programla, ancak final sınavlarından sonra üzerine yoğunlaşmayı düşünüyorum. Benim bayağı bir işime yaradı. Diğer insanların da işine yarayacağını halen düşünmekteyim.

@MimaX
Değiştiririz. Yanlız ismini HLM(Hadi Len MimaX) koyarsam programın umarım sizin başka haklarınızı çiğnememiş olurum.

MimaX
12/01/2007, 19:34
Böyle durumlarda en iyisi şunu demek: "hadi len"

Arkadaşım inanmayan varsa gitsin çevresindeki herhangi bir notere desinki ben SaKLa adında bir program yaptım bunu adıma kaydettirmek haklarını almak vs anlatsın durumu, bakalım noter ne dicek , ama aksatmayın muhakkak yapın bunu..

MimaX adını da sen al mrcplus,
sende onu dava et.

senin yaptığın şu anda pişmiş aşa işemek..[töbe töbe]

MimaX adını da alamaz çünkü o da benim üzeirme kayıtlı..Üzgünüm :-)

Yakında da limited şirketini kuruyorum, galiba geç kaldınız...

C-Nem
12/01/2007, 19:53
Arkadaşım inanmayan varsa gitsin çevresindeki herhangi bir notere desinki ben SaKLa adında bir program yaptım bunu adıma kaydettirmek haklarını almak vs anlatsın durumu, bakalım noter ne dicek , ama aksatmayın muhakkak yapın bunu..

MimaX adını da alamaz çünkü o da benim üzeirme kayıtlı..Üzgünüm :-)

Yakında da limited şirketini kuruyorum, galiba geç kaldınız...

neye övündügünü anlayamadim.

Ansugo
13/01/2007, 02:12
Arkadaşım inanmayan varsa gitsin çevresindeki herhangi bir notere desinki ben SaKLa adında bir program yaptım bunu adıma kaydettirmek haklarını almak vs anlatsın durumu, bakalım noter ne dicek

Noterlerin tasdikleri seylere her noterden erisebiliyor muyuz?

C-Nem
13/01/2007, 02:17
Elbette ki HAYIR

Ansugo
13/01/2007, 02:22
Bunu bende biliyorum oyun da oynamıyorum noterde kayıtlı diyorum ve yasal değil diyorum, dava çama hakkım var programın İSİM, yayın vs bütün hakları bana ait..SAKLa adına başka bi program yayınlayamaz kimse yasal olarak, lütfen tartışmaya girmeyelim..

Noter'de tasdiklediginiz belge sizin beyaniniza noterin onay vermesidir. Anlasmazlik cikarsa tarihe gore oncelik bakimindan incelenebilir.

Ama bir ismi marka olarak kullandirmamak istiyorsaniz noter gibi bir yere degil turk patent enstitusune kayit ettirirsiniz. TPE noter gibi selam verip onay yapmaz. Bir sene sonra anca ismin markaniz oldugunu tescil eder ki sizden daha once basvuru varsa o kisi hakki kazanir.

Yani notere onaylattiginiz beyan her neyse size markanin sagladigi avantajlari filan saglamaz. Arkadasin yaptigi is yasal. Zira sizin isminizi calmamis. Cunku isminiz tescilli degil. Ki arkadasin bunu bilme sansi da yok. Noterde onaylanan her belge bilinir diye birsey yok. Bunu siz ispatlamak durumundasiniz. Yani arkadasin isminizi "caldigini" ispatlayacaksiniz. Dava acma hakkiniz bu kadar. Arkadas da calmadigini ispat edecek. Zaten noterdeki basit bir kayit nasil calinir, sacmalik olur. Haliyle dava da acamazsiniz. Once o beyanda bulundugunuz noterden arkadasa ihtar cekmeniz gerek, burada bos beles beyanlarda bulunmaniz degil. Ama dikkat, arkadas da gidip bir notere beyan yapmissa o da size iade-i ihtar cekebilir.

Bence siz gec kalmadan arkadasa ihtar cekin. Mazallah super isim calinir filan, kapilari saglam tutmak lazim. Ihtar uzerine cevap gelmezse bir de dava acin. Turkiye bir hukuk devleti. Muazzam tazminat alirsiniz. Belki dava parasi ve ustune ustluk bir kilo da cekirdek parasi cikar. Boylece forumu cekirdek citleyerek izleme luksune sahip olursunuz.

Bu arada sakla ismini kaybolmadan tescil ettirin. Cok onemli bir marka. Hem arkadas da sadece notere beyanda bulunmusken TPE'ye 300 milyon verip yaptirmak lazim bu isi.

C-Nem
13/01/2007, 02:27
ansugo gel biz de nicklerimiz noterlettirelim.
birileri çalar belki

mrcplus
13/01/2007, 21:24
@MimaX
Hakikaten uzatmanın bir gereği yok. Son mesajımda gerekli bilgiyi tek kelime ile verdim. Zaten programın amacı ile isim uyuşmuyor(Şifre saklama programı değil , şifrelere düzenli erişim programı vs..). Bu söylediklerini burada dillendirmenin bir yararını görmüyorum hem konu için hem de konu haricindeki herşey için. Bunu bana e-posta atarak ya da özel mesaj atarakta çözebilirdiniz.

Arkadaşım inanmayan varsa gitsin çevresindeki herhangi bir notere desinki
Siz bir şeyi ispatlamaya çalışıyorsunuz. Burada birileri bir bilgiye ulaşmaya çalışmıyor kendiliğinden. Elinizde belge varsa bir tarayıcıda taratıp gösterebilirsiniz.

MimaX
14/01/2007, 12:19
neye övündügünü anlayamadim.

Kesinlikle övünmek gibi bişey yok, yazdıklarım ortada..Labali cümlelerinize en fazla bu kadar güzel cevap verilebilir

Erişemediğini düşünelim: Ben yakınımdaki bir noterden yazdığım şiiri kaydettiriyiroum sende başka bir noterden aynı şiiri kendi adına kaydettiriyosun..Mantıklı mı? Bütün Türkiyede sistem tektir tabiki çıkar..

Noter'de tasdiklediginiz belge sizin beyaniniza noterin onay vermesidir. Anlasmazlik cikarsa tarihe gore oncelik bakimindan incelenebilir.

Ama bir ismi marka olarak kullandirmamak istiyorsaniz noter gibi bir yere degil turk patent enstitusune kayit ettirirsiniz. TPE noter gibi selam verip onay yapmaz. Bir sene sonra anca ismin markaniz oldugunu tescil eder ki sizden daha once basvuru varsa o kisi hakki kazanir.

Yani notere onaylattiginiz beyan her neyse size markanin sagladigi avantajlari filan saglamaz. Arkadasin yaptigi is yasal. Zira sizin isminizi calmamis. Cunku isminiz tescilli degil. Ki arkadasin bunu bilme sansi da yok. Noterde onaylanan her belge bilinir diye birsey yok. Bunu siz ispatlamak durumundasiniz. Yani arkadasin isminizi "caldigini" ispatlayacaksiniz. Dava acma hakkiniz bu kadar. Arkadas da calmadigini ispat edecek. Zaten noterdeki basit bir kayit nasil calinir, sacmalik olur. Haliyle dava da acamazsiniz. Once o beyanda bulundugunuz noterden arkadasa ihtar cekmeniz gerek, burada bos beles beyanlarda bulunmaniz degil. Ama dikkat, arkadas da gidip bir notere beyan yapmissa o da size iade-i ihtar cekebilir.

Bence siz gec kalmadan arkadasa ihtar cekin. Mazallah super isim calinir filan, kapilari saglam tutmak lazim. Ihtar uzerine cevap gelmezse bir de dava acin. Turkiye bir hukuk devleti. Muazzam tazminat alirsiniz. Belki dava parasi ve ustune ustluk bir kilo da cekirdek parasi cikar. Boylece forumu cekirdek citleyerek izleme luksune sahip olursunuz.

Bu arada sakla ismini kaybolmadan tescil ettirin. Cok onemli bir marka. Hem arkadas da sadece notere beyanda bulunmusken TPE'ye 300 milyon verip yaptirmak lazim bu isi.

Bu konularda bilgi sahibisiniz yazdıklarınıza bakılırsa, ama şunuda bilmenizi isterim : BİR BİLGİSAYAR PROGRAMINA PATENT VERİLMEZ..En fazla noter belgesi verilir..

@MimaX
Hakikaten uzatmanın bir gereği yok. Son mesajımda gerekli bilgiyi tek kelime ile verdim. Zaten programın amacı ile isim uyuşmuyor(Şifre saklama programı değil , şifrelere düzenli erişim programı vs..). Bu söylediklerini burada dillendirmenin bir yararını görmüyorum hem konu için hem de konu haricindeki herşey için. Bunu bana e-posta atarak ya da özel mesaj atarakta çözebilirdiniz.

Siz bir şeyi ispatlamaya çalışıyorsunuz. Burada birileri bir bilgiye ulaşmaya çalışmıyor kendiliğinden. Elinizde belge varsa bir tarayıcıda taratıp gösterebilirsiniz.

Konuyu uzatan benim yani ? Benim bir mesajıma en az 4 kişi karşılık veriyor dikkatinizi çekerim ayrıca elimde bir değil birden fazla belhe var..

turker
14/01/2007, 14:36
BİR BİLGİSAYAR PROGRAMINA PATENT VERİLMEZ
Programdan bahseden kim? Sizin ve arkadaşların bahsettiği isim değil miydi?

civciv
14/01/2007, 16:34
@mimax,

programini indiremedim ama daha onemlisi soyle birsey var: programinin adini sakla koymussun bu hic yasal degil.cunku sakla adinda benim bir sirketim var http://azer.kodfabrik.com/SaKLa.html ve haklari bende.lutfen programinin adini degistir baska bisey koy.eger kismindan bahsetmek istemiyorum hos olmaz. calismalarinizda basarilar.

Yns
14/01/2007, 17:24
@mimax,

programini indiremedim ama daha onemlisi soyle birsey var: programinin adini sakla koymussun bu hic yasal degil.cunku sakla adinda benim bir sirketim var http://azer.kodfabrik.com/SaKLa.html ve haklari bende.lutfen programinin adini degistir baska bisey koy.eger kismindan bahsetmek istemiyorum hos olmaz. calismalarinizda basarilar.

Super yahu :hey:

Ansugo
14/01/2007, 20:00
Yazdiklarimizi okusaniz belki biraz kendinize bilgi katacaksiniz ama nerde?

Erişemediğini düşünelim: Ben yakınımdaki bir noterden yazdığım şiiri kaydettiriyiroum sende başka bir noterden aynı şiiri kendi adına kaydettiriyosun..Mantıklı mı? Bütün Türkiyede sistem tektir tabiki çıkar..

ama şunuda bilmenizi isterim : BİR BİLGİSAYAR PROGRAMINA PATENT VERİLMEZ..En fazla noter belgesi verilir..

Yani notere onaylattiginiz beyan her neyse size markanin sagladigi avantajlari filan saglamaz. Arkadasin yaptigi is yasal. Zira sizin isminizi calmamis. Cunku isminiz tescilli degil.

Yazilanlari okumuyorsunuz, isimden bahsederken patentten bahsediyorsunuz, kafaniza gore birseyler uydurup gercekmis gibi pazarliyosunuz.

Geciniz efendim.

MimaX
17/01/2007, 13:40
Programdan bahseden kim? Sizin ve arkadaşların bahsettiği isim değil miydi?

Evet bahsettiğimiz isimdi ama programın ismiydi..

@mimax,

Arkadaşım komik olma lütfen, sakla adında şirketin varsa ben napiyim..Ben sakla adında şirket kurmadım zaten mimax yazılım diye karıştırmayalım..Programımın adı SaKLa..Üstelik ne tesadüftürki sakla değil SaKLa...Ben bu ismi bu şekilde 2 sene önce yayınladım sen 82 yılından bahsediyorsun..Varmı 2 yıl öncesinden kalma bir belge üstünde SaKLa yazan? Varsa bir link rica ediyorum, ki öyle birşey yok, ben direkt programın adı şu olun diye atlamıyorum bazıları gibi, girip araştırıyorum eğer yoksa öyle bir isim onu veriyorum.
Ayrıca 2 dakikada hazırladığın html sayfasımı senin SaKLa (bazı yerlerde SakLa oluyo :-)) bilişim diye bir şirketin olduğunu kanıtlamıyor..

turker
17/01/2007, 14:10
biz daha hala ismin size kayıtlı olduğuna dair bir patent belgesi göremedik. tayarcınız yoksa patent numarası falan da iş görür.

C-Nem
17/01/2007, 15:35
Kesinlikle övünmek gibi bişey yok, yazdıklarım ortada..Labali cümlelerinize en fazla bu kadar güzel cevap verilebilir[/B]

lauballi olan ben miyim yaw?
cumle kurus, cumleyi soyleyis, soylerken ki cesaret durumlarimiza dikkat edelim.
ettirelim..!

turker'e de katiliyorum..

MimaX
17/01/2007, 16:03
lauballi olan ben miyim yaw?
cumle kurus, cumleyi soyleyis, soylerken ki cesaret durumlarimiza dikkat edelim.
ettirelim..!

turker'e de katiliyorum..

Bana nasıl cümle kuracağımı hiçkimse öğretemez ukalalık sınırlarını zorluyosunuz, burda herkesin ne yazdığı ortada, bu forumu bu yüzden çok seviyorum kim ne yazdıysa kalıyor, değiştirme vs yok..Bütün yazdıklarımız burda..

oCRaCy
17/01/2007, 16:06
biz daha hala ismin size kayıtlı olduğuna dair bir patent belgesi göremedik. tayarcınız yoksa patent numarası falan da iş görür.

:hey:

C-Nem
17/01/2007, 16:20
Bana nasıl cümle kuracağımı hiçkimse öğretemez ukalalık sınırlarını zorluyosunuz, burda herkesin ne yazdığı ortada, bu forumu bu yüzden çok seviyorum kim ne yazdıysa kalıyor, değiştirme vs yok..Bütün yazdıklarımız burda..

benim hakkımda veya bana kuruyosan o cumleni karisirim.
karistiririm.
kisiel tartismaya dondurmeyelim. forumu saptirmanin anlami yok..

MimaX
17/01/2007, 16:57
benim hakkımda veya bana kuruyosan o cumleni karisirim.
karistiririm.
kisiel tartismaya dondurmeyelim. forumu saptirmanin anlami yok..

Buyur karıştır.....

civciv
17/01/2007, 17:01
Arkadaşım komik olma lütfen, sakla adında şirketin varsa ben napiyim..Ben sakla adında şirket kurmadım zaten mimax yazılım diye karıştırmayalım..Programımın adı SaKLa..Üstelik ne tesadüftürki sakla değil SaKLa...Ben bu ismi bu şekilde 2 sene önce yayınladım sen 82 yılından bahsediyorsun..

Birbirimizi kirmayalim hocam, ne demek "sirketin varsa ben napiyim" ? Senle ozel olarak belgeleselim, konuyu acan kardesimizi de daha fazla huzursuz etmeyelim.

Ansugo
17/01/2007, 20:56
Senle ozel olarak belgeleselim

Literature eklenesi bir cumle olmus.

SrcnCkr
25/01/2007, 05:28
noterde kayıtlı diyorum ve yasal değil diyorum, dava çama hakkım var programın İSİM, yayın vs bütün hakları bana ait..

İş noterde olduğunda o ismi kullanamaz mı? Benim bildiğim isim üzerine patent alınması gerekmiyor mu? Yoksa ben mi yanlış biliyorum.

Şayet böyle olsa, noterde yapılan her telif için bir isim alınsa ben çok meşhur bir ismi alırım ve herkesi dava ederim o zaman. Örneğin senin gerçek adında bir program yada benzeri bişey yaratıp noterde onaylatsam sen adını mı değiştireceksin?

Saçma işlerle uğraşma arkadaşım. Bugün Google, youtube bile türevlerinde kullanırken SaKla cümlesine mi taktın. Gece gece iyi güldürdün ya Allah'ta seni güldürdün. :hiohahoha

Ayrıca 2 dakikada hazırladığın html sayfasımı senin SaKLa (bazı yerlerde SakLa oluyo :-)) bilişim diye bir şirketin olduğunu kanıtlamıyor..

Şayet böyle düşünüyorsan, sende kanıtla o zaman 2 dakikada yazdığın bir senaryo olmadığı.

Arkadaşlar çok güzel reklam dinledik. Şöyleki bu arkadaş google'a reklam verip dolarlar ödeyeceğine, cevizi köprü olarak kullandı. google'a reklam verse bu kadar kolay erişilmezdi. Üstten 5. ve 6. link (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&hs=T8u&q=mimax&btnG=Ara&meta=lr%3Dlang_tr) 2 tane indexiniz hayırlı olsun efendim :)

MimaX
26/01/2007, 13:01
İş noterde olduğunda o ismi kullanamaz mı? Benim bildiğim isim üzerine patent alınması gerekmiyor mu? Yoksa ben mi yanlış biliyorum.

Şayet böyle olsa, noterde yapılan her telif için bir isim alınsa ben çok meşhur bir ismi alırım ve herkesi dava ederim o zaman. Örneğin senin gerçek adında bir program yada benzeri bişey yaratıp noterde onaylatsam sen adını mı değiştireceksin?

Saçma işlerle uğraşma arkadaşım. Bugün Google, youtube bile türevlerinde kullanırken SaKla cümlesine mi taktın. Gece gece iyi güldürdün ya Allah'ta seni güldürdün. :hiohahoha

Şayet böyle düşünüyorsan, sende kanıtla o zaman 2 dakikada yazdığın bir senaryo olmadığı.

Arkadaşlar çok güzel reklam dinledik. Şöyleki bu arkadaş google'a reklam verip dolarlar ödeyeceğine, cevizi köprü olarak kullandı. google'a reklam verse bu kadar kolay erişilmezdi. Üstten 5. ve 6. link (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&hs=T8u&q=mimax&btnG=Ara&meta=lr%3Dlang_tr) 2 tane indexiniz hayırlı olsun efendim :)

Arkadaşım bak reklam reklam diyip durdun konuyu açan benmiyim yoksa başkalarımı? Ben girdim söyledim Aaa yok reklamım olur diye söylememmi gerekiyordu? Yazdım cevabımı benim her cevabıma onlar 4-5 tane cevap yazdı sorna ben yine onlara cevap derken baya bi uzadı konu anlatmama gerekyok herşey ortada zaten..

Google Youtube diyosun; onlar türevlerini kullanıyor dimi? Ben şimdi açiyim 3 tane o su olan bir site, ayakta kalırmı zannediyosun daha dorusu açamam öünkü google bütün türevlerini kendisi üzerine almıştır..Gir mesela WWW.GOGLE.COM (http://www.GOGLE.COM) yaz bakalım ne çıkıcka karşına bana türevden bahsediyorsun..

Resmi işlere gelince : 2 kere tekrarladım bir kere daha söylerim nede olsa zevkli oluyo ; Bilgisayar programlarına patent vermezler arkadaşım..Verselerdi emin ol alırdım ama vermezler ki vermiyolar zaten..Noter belgesi verirrler onuda aldım zaten sağol..

Google da 5. ve 6. linkmiş ve ben amacıma ulaşmışım, arkadaşım gel beraber şunu yapalım: SİTE YÖNETİCİSİNE MAİL ATALAIM bu iki konuyuda kaldırsınlar olurmu? Reklam yapmak istesem böyle basit yollarlar uğraşmam sağlam reklamar alıyoru ve veriyorum zaten..Cevabını bkliyorum ben konuların kaldırılmasından yanayım eğer reklam yapıyo diyosan hiç farketmez..

Eğer sen ve senin gibiler böyle boşboş cevaplar yetiştirmeye devam ederseniz google 1. link i alırız artık..

Ayrıca SaKLa bir cümle değil kelimedir, ayırt etmek lazım.

osx
11/02/2007, 17:44
Evvet!..
Arkadaşımız isteğim üzerine programı tekrar yayınlıyor, bazı yenilemelerle birlikte programı sitesinde yayınlayacak (buradan ona teşekkürler...) Ayrıca programın ismini malûm sebeplerden dolayı değiştirmiş :) programın yeni adı Unutmak Yok olmuş...Hadi hayırlısı...

ayrıca birde logosu olmuş;
http://img403.imageshack.us/img403/9752/unutmakyoktu4.jpg
:D

MimaX
13/02/2007, 15:07
Evvet!..
Arkadaşımız isteğim üzerine programı tekrar yayınlıyor, bazı yenilemelerle birlikte programı sitesinde yayınlayacak (buradan ona teşekkürler...) Ayrıca programın ismini malûm sebeplerden dolayı değiştirmiş :) programın yeni adı Unutmak Yok olmuş...Hadi hayırlısı...

ayrıca birde logosu olmuş;
http://img403.imageshack.us/img403/9752/unutmakyoktu4.jpg
:D

İyi hayırlısı olur inşallah ama bence isim çok kötü olmuş "unutmak yok" diye bir bilgisayar programı...:-) Atasözü olsaydı daha bi dikkat çekici olurdu belki..Yani bi kullanıcı olarak görüşümü söylüyorum sadece yine 7-8- kişi birden gelmesin üstüme, unutmak yok diyince ben onun ilkönce randevu programı olduğunu düşünürüm, o diilse eğer ajanda tarzı bişiy düşünürüm, o diilse bilinen hatırlatıcı programları düşünürüm, o da diilse alarm programı düşünürüm ama Şifre Saklama programı zor akla gelir yani ama eğer paket programam yapıp yayınlıyorsanız (ki daha yayınlanmamış demektir bu) ben olsam adını "Şifre Sakla" koyardım..Hem eskisinden kopmamış olurdu hemde (reklam olmasın ama sakla program sitelerinde en çok aratılanlar arasına girdiği çok oldu) hemde sakla diye aratılınca o programda ekrana çıkardı..Neyse size kalmış artık..

mrcplus
15/02/2007, 11:56
İsim şu an için önemli değil benim için. Programın ismi herzaman değiştirilebilir. Önemli olan şu anda işlevi ve işe yaraması. Kendi işimi görecek bir uygulama sonuçta. İhtiyacı olanda alır kullanır. Bir programa bence isim yönünden bir yorum getirileceği yerde deneyip işlevsel açıdan bir şeyler söylemek daha yararlı olur geliştiriciler açısından.

Ayrıca bu bir şifre saklama programı değil. Şifrelerin elinizin altında olmasını sağlayan bir program. İşim gereği bir çok yönetici paneli şifresini kullanmam gerekiyordu gün içinde. Bunların hepsini birden akılda tutmak güç. Aynı şifre kullanımıda güvenlik riski taşıyor. Normal hesaplarım içinde kullanıyorum. Bu programda onların unutulmamasını sağlıyor bir köşede.