Tam Sürümünü Görmek İçin : yazılım yardım
arkadaşlar bu konuda çok yeniyim. uydu alıcı cihazlarıyla uğraşıyorum ve bu cihazlarda kullanılan yazılımlar c+++ diliyle yazılıyormuş( bende söyleyenlerin yalancısıyım). bu yazılım dilinde kodların ne anlama geldiğini ve daha geniş bilgi alabileceğim kaynaklar arıyorum. bu konuda çok azimliyim sonuna kadar öğrenmeye niyetliyim. yardımlarınızı bekliyorum.
msn : furkmez_01@hotmail.com
Osman Kurt
14/02/2006, 22:09
sanırım bu tip cihazlar c# ile programlanmakta. uydu alıcı cihazı gibi cihazları programlamak için önce standart c sonra c++ daha sonra c# öğrenmelisin. Bu işte çok uzun zaman alabilir. Ama çok azimliysen önce bi standart c kitabı alıp başlayabilirsin...
Volkan Uzun
14/02/2006, 22:17
osman kurt biraz yazmissin sanirim.
Osman Kurt
14/02/2006, 22:36
walla olabilir daha 1. dönem yeni bittide ben böle biliom yani biz algoritmaları yeni bitirdik standart c ye basladık o bitince c++ oda bitince c# a geççez hocada mikroişlemciler genelde c# ile programlanır dedi de ben ordan şettim ama yanlış tahmin yürütmüş olabilirim.
sanal programcı arkadaşım lütfen bi bildiğin varsa yardımcı ol. osman arkadaşım bilgi için teşekkürler.
yorumlarınızı ve varsa kaynaklarınızı bekliyorum.
saygılar.
arkadaşlar bu konuda çok yeniyim. uydu alıcı cihazlarıyla uğraşıyorum ve bu cihazlarda kullanılan yazılımlar c+++ diliyle yazılıyormuş( bende söyleyenlerin yalancısıyım). bu yazılım dilinde kodların ne anlama geldiğini ve daha geniş bilgi alabileceğim kaynaklar arıyorum. bu konuda çok azimliyim sonuna kadar öğrenmeye niyetliyim. yardımlarınızı bekliyorum.
msn : furkmez_01@hotmail.com
Acikcasi daha once hiç boyle bir uygulama yazmadım.Kullanila teknolojilerden de bihaberim...
walla olabilir daha 1. dönem yeni bittide ben böle biliom yani biz algoritmaları yeni bitirdik standart c ye basladık o bitince c++ oda bitince c# a geççez hocada mikroişlemciler genelde c# ile programlanır dedi de ben ordan şettim ama yanlış tahmin yürütmüş olabilirim.
microişlemciler ve C# :)
Neyse 3. sinifta Microişlemciler dersinde goreceksin C# i o zaman... (Daha dogrusu anyayı konyayı)
Microişlemciler / Microcontroler programlamak Assambly ile yapilir.. Cogu zaman bu dil kullanilan alete gore cok ciddi farkliliklar arzediyor.
C ile devam eder.(Embeded Uygulamalar icin C)
Daha sonra bazi temel ihtiyaclar karsilaninca Java ile devam eder...Bu ihtiyaclar aslinda JWM nin calismak icin gerek duydugu minimum ihtyacalar..
Not:Zaten Javanin baslangicta tasarlanma amaci da buydu.
Soruyu biraz daha ozellestirmeniz mumkun mu? Ornegin, ne tur bir alici, modeli ne, programlamak istediginiz kisim nedir v.s. Bu sorulari cevaplamadan herhangi bir cevap yazmak cok zor. Cunku leb demeden leblebiyi anlayacak kadar bu konunun uzmani degiliz.
digital uydu alıcılarından bahsediyorum arkadaşım marka önemli değil hepsinde aynı tarzda dil kullanılıyor ve kullanılan cihazın boarda göre yazılım farklılık gösteriyor. ancak dil aynı
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.