PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : redemptionperiod

Sahin
09/03/2003, 13:49
redemptionperiod: The registry sets this status when a registrar requests
that the domain name be deleted from the registry and the domain has been
registered for more than 5 calendar days (if the delete request is received
within 5 days of initial domain registration it will instead be deleted
immediately). The domain will not be included in the zone. The domain can
not be modified or purged; it can only be restored. Any other registrar
requests to modify or otherwise update the domain will be rejected. The
domain will be held in this status for a maximum of 30 calendar days.

Bir domain bekliyorum düşeli tam 50 gün oldu ama whoisine baktığımda "status=redemptionperiod" yazıyor. Yukardaki açıklamaya göre 30 gün içinde yeniden satışa çıkması gerekir gibi anlıyorum ama 50 gündür satın alamıyorum, konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar var mı?

Scorpion
14/03/2003, 01:13
Ehue bende bir domain name var 1 senedir düşmüyo (:

omerosmanoglu
14/03/2003, 14:01
http://www.networksolutions.com/ da düştüğünde al diye bir seçenek var 69,70$ falan galiba önemli bir domain ise bunu kullanın yoksa domain register şirketleri alan adını kapatmadığı müddetçe o devam ediyor.

Onlarda genel de 3 aydan önce kapatmıyorlar 1 ayda kapatırız diyorlar ama böyle olmuyor hatta bazıları domain yenilenmez ise ve sık ziyaret edilen bir domain ise kendi üzerlerine kayıt ediyorlar domain hiç düşmüyor (Örnek:OnlineNic) çünkü müşteri bana mail gelmedi bittiğini söylemediniz gibi şeyler söyleyebilir................

Sahin
14/03/2003, 14:49
2 aydir bekliyorum 1 ay daha bekleyelim bakalim ne olacak, cokta önemli bir domain degil, sadece benim icin önemli ama hergun girip kontrol ediyorum adamlarda önemli bir sey sanip alirlarsa cok gulerim :D