Tam Sürümünü Görmek İçin : freehand deki çalışmayı photoshopha kopyalayamıyorum.
hakanbabalu
04/02/2006, 11:32
yeni öğreniyorum.freehand de yaptığım bi çalışmayı photoshop'a almak istiyorum. evvelce copy/paste ile halledebiliyordum.şimdi bunu yapmaya çalıştığımda "could not complete the paste command because is not enough memory(RAM)" diye bi uyarı çıkıyo...yardımcı olursanız sevinirim... :utangac:
doronty37
04/02/2006, 12:16
freehanddeki dosyayı grafik için eps, resim için tiff olarak export edip, photoshopta açabilirsin. böylece kalite de daha yüksek olur.
hakanbabalu
06/02/2006, 12:09
teşekkür ederim doroty ,
fakat istediğim bu değil freehand de export edip photoshop'a import edebiliyorum bunda bi sorun yok. daha önce vektör grafikleri freehand den kopyalayım photoshop'a direkt yapıştırabiliyodum ama şimdi olmuyo.aha o yukardaki uyarıyı veriyo.
yinede saol...
doronty37
06/02/2006, 15:25
uyarıya göre bilgisayarının ram'i bu işlem için yeterli değil. sorun clipboard'da bulunan verinin büyüklüğünden kaynaklanıyor, program hatası değil yani.
bu işlemi yaparken diğer programları kapatmak, kopyala/yapıştır işlemini mümkünse parça parça yapmak belki çözüm olabilir.
en sağlıklısı ise ram'i yükseltmek.
photoshop versiyonunu mu yükselttiniz?
realmusti
08/02/2006, 11:00
Pc de bunu yapıyor aynı problemi bende yaşamıştım.Ama bunu Mac de yaptığında bir problem olmuyor gayet guzel bu işlem gerçekleşiyor.
realmusti
08/02/2006, 11:23
Ekteki dosyada freehand den Photoshop a yapıştırma olayını yaptım ama dediğim gibi bu olay Mac de yapılmıştır.
YunusCelal
06/12/2006, 12:22
Wayy be abi sen G5 mi kullanıyosun ya çok güzel bir mac bu :D bizde em kalitesiz mac varda :D
Merhaba... Bu problemi Photoshop 7 kurarak çözdüm ben... O zaman bir üst versiyonda da işlem yapılabiliyor. Ama 7'yi kaldırırsan yine aynı problem oluyor. Yani fazladan Photoshop 7 kurmak gerekiyor ya da diğer versiyonları kaldırıp yalnızca 7'yi kullanmak... Tercih sizin... Kolay gelsin...
Yaptığınız çizimleri vektörel olarak aktarmanın bir yolu da dosyayı ".AI" uzantısıyla export edip photoshopla açmak. Böylelikle çiziminize path şeklinde ulaşabilir ve düzenleyebilirsiniz...
grafiker54
26/01/2007, 16:29
photoshop'un türkçe ise bu hatayı bende veriyordu :( ingilizceyi kurunca copy paste ile şimdi sorun olmuyor üstadıımmm
Cevap için geç olabilir ama ileride ayni sorunu yaşayan birisinin işine yarayabilir...
Freehand Preferences'deki Export bölümünde, en alttaki seçeneklerden "Photoshop 4/5 Pixels" yerine "Photoshop 4/5 Paths" deneyin, ben denedim, şu an copy/paste çalışıyor..
bende ileride freehand mi olacak diye bi taş atayım ortaya :D
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.