PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Kayıt dışı telefon...

brace08
04/02/2006, 11:24
Şuanda kullanmakta olduğum telefon 13 aralık tarihinden sonra yurtdışından geldi ve faturası filan da yok..Bu telefonu kayıt ettirme şansım hiç yokmu yaww.Tel bayiine sordum-müşteri hizmetlerini aradım yok kimse yardımcı olmuyo.Şubatın 4 ü olmasına rağmen telim hala çalışmakta.Galiba kapanması yakındır.Neyse hayırlısı olsun..:)

Gurhan
04/02/2006, 11:52
Resmi bir şekilde kayıt ettiremezsinde
bence yakında bu sisteminde bir açığını bulup çalıştırırlar telefonları.

brace08
04/02/2006, 12:04
inşallah dediğin olur Gurhan..Yoksa guzelim telefonuma yazık olacak :)

Erasmus
04/02/2006, 15:31
bence yakında bu sisteminde bir açığını bulup çalıştırırlar telefonları.

Bu sistemin açığı, sistem devreye girmeden önce bulundu zaten :)
Şu anda telefonları kayıtlı olmadan kullanan tanıdığım birçok kişi var.

turker
04/02/2006, 21:46
Sistem açıkları için aklıma birkaç şey geliyor ama GSM şirketlerinin teknik alt yapısını bilmediğimden bunlar kesin bir açıktır diyemem.

brace08: hangi kaynaktan okuduğumu hatırlamıyorum ama kendi pasaportun ile başvuruda bulunursan telefonu kayıt ediyorlarmış.

Erasmus
04/02/2006, 21:58
Telekomünikasyon Kurumu cep telefonlarının "stolen locking" özelliklerini önceden kullanmıyordu, şu anda bu özelliği devreye soktular, telefonun çalıntı olduğunu uydudan tüm cep telefonlarına sinyal göndererek anlıyorlar, eğer gönderilen sinyalin uğradığı telefonun imei kodu TK'nun veritabanlarında bulunmuyorsa, telefondaki sl özelliği devreye giriyor, buda telefonun e-epromunda yapılan küçük bir değişiklikle önlenebiliyor.

Meteryus
04/02/2006, 22:20
ben de bu konuda ufak bir macera yaşadım yılbaşından önce kendime ve eşime aldığım telefonları kayıt ettirmek istediğimde turkcell bayisinden elimdeki telefonların " clone " olduğu ve telefonu satın aldığım yerle görüşmem gerektiğini söylediler, bende öyle yaptım fakat telefonu aldığım satıcı bana bütün telefonlarını yasal ithalat sistemleri ile getirdiklerini ve bir sorun çıkmasının mümkün olmadığını söyledi, hatta kendi ithalatçı firmalarından bir yetkiliyi arayıp beni onunla görüştürdü, telefondaki kişi bana kullandığım telefonlarda yasal olmayan hiçbirşey olmadığını ortadaki sorunun turkcell in databaseinde henüz türkiyeye ithal edilmiş tüm telefonların imei numarası bulunmadığı için yeni gelen telefonlarda bu tip bir hata ile karşılaştıklarını söyledi, telefon sistemlerinden anlamayan biri olarak kafam baya karıştı :) hatta benim clon telefonlarımı kayıt ettirmediğim takdirde telefonların kapanıp kapanmayacağını bile anlayamadım , turkcell bayisinden de clone telefonların çalıntı telefonlar ile yasal işlemler sırasında herhangi bir fark bulunup bulunmadığı, yada çalıntı telefonlarla clone telefonların aynı şey mi olduğu , yada bir telefonun nasıl clonelanmış olabileceği konusunda net bir bilgi alamadım , neyseki ertesi gün turkcell bayisinden telefonlarımın imeilerini tekrar kontrol etiikleri ve bu sefer bir sorun çıkmadığı , telefonlarımı normal şekilde kaydettiklerini söyleyen bir mesaj alıp rahatladım , sonuç olarak telefonları satın aldığım yerde görüştüğüm ithalatçı firmadaki yetkili haklı çıktı sanırım :D

brace08
07/02/2006, 13:37
brace08: hangi kaynaktan okuduğumu hatırlamıyorum ama kendi pasaportun ile başvuruda bulunursan telefonu kayıt ediyorlarmış.
İyi de Türker benim pasaportum yokki:)

turker
07/02/2006, 13:49
yurt dışından getiren kişi başvursun o zaman.

brace08
07/02/2006, 14:03
o da gitti yurt dışına şimdi..
Yokmu bi yolu kayıt dışı telefonları kayıt eden illegal de olsa bi web sayfası filan:)

Meteryus
08/02/2006, 23:21
illegal bir site legal bir kaydı nasıl yapabilir ki :garip:

merak
09/02/2006, 00:06
Benim bildiğim kadarıyla SL değil olay. GSM Network'e "log-in" olurken network imei numarasını kontrol edecek ve database de olmayan numaralar log-in olamayacak... Zaten şuanda kullandığımız mevcut sistemde telefonumuz her açılışta GSM Operatörüne imei kodunu gönderiyor.. E şimdi bu nedek?

- Türkiyeden legal olarak alınmamış bir telefon Türkiye'de ki GSM operatörleri ile çalışmayacak.
- Ayrıca ülkeye gelen gurbetçiler felan kendi telefonlarina tatil için aldıkları geçici hattı takamayacak.
- Eğer telefonların imei kodu değiştirilebilirse. (bi şekilde üstüne yazılabilirse) telefoncular camlarına şu yazıyı asacak: "Telefon kilidi kırılır"
- Kaçak telefon satışı aynen devam edecek. Ama belki denetimler sıkılaşabilir.

Meteryus
09/02/2006, 11:11
- Eğer telefonların imei kodu değiştirilebilirse. (bi şekilde üstüne yazılabilirse) telefoncular camlarına şu yazıyı asacak: "Telefon kilidi kırılır"

Bu yapılabiliyor zaten, hemde o kadar zor değil. Fakat bir imei değiştirip o telefonu kullanılabilir yapmak için numarayı geçerli bir numara ile yani daha önceden bu veritabanına kaydedilmiş bir numara ile değiştirmek gerekmeyecekmi, peki bir operatorde bir imei iki kere görünürse ne olacak acaba ?!:confused:

endsuz
09/02/2006, 13:31
peki bir operatorde bir imei iki kere görünürse ne olacak acaba ?!:confused:
bana göre hayatta anlamazlar fakat bunun için bir program yazılarak anından da tespit edilebilir fakat bizimkiler uğraşmaz lar bir abinin telefonu çalındıda o kadar uğraştı hiç ilgilenen yok bu arada telefonların ime lerini değiştiriyorlar ucuz bir telefon alınıp onun ime sini spot telefona atarsın bir daha da hiç o telefonu kullanmasssın bu sadece bir fikir bizim türklerin üstüne yoktur bu işlerde mutlaka bir yolunu bulurlar

Farslan
09/02/2006, 18:45
Yurtdışından getirilen Cep telefonlar burda kullanılabiliyor. Faturası,pasaport ve bir dilekce ile Türk Telekomunikasyon Kurumuna başvurulacak o kadar. Ben bizzat yaptım. 4 aydır da kullanıyorum.