PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : openssl nerden bulabilirim?

coddy
01/02/2006, 01:49
nmake -f makefile.win komutuyla bir program derliyorum fakat openssl istiyor.
Program kodları c++ yazılmış.Openssl nerden bulabilirim ve bulduktan sonra nereye ekleyeceğim.Ben aradım ama tar ile sıkıştırılmıştı.Yani Windows Xp için nerden bulabilirim?.

İlk defa nmake ile bir program derliyorum.;) Ek bilgi olarak belirteyim.Derleyici olarak VC++6.0 yüklü.Ama tabiki komutu komut isteminden çalıştırıyorum.

acehreli
01/02/2006, 02:14
Surada bir baglanti buldum:

http://www.openssl.org/related/binaries.html

Ali

coddy
01/02/2006, 02:19
http://www.slproweb.com/download/Win32OpenSSL-v0.9.8a.exe

bu linkte buldum.Linktekini kurunca C:/openssl diye bir klasor oluştu.Bu klasorun içindeki include klasorunde eksik olan header fileları buldum.Ama hala bunları nereye koyacağımı bulamadım.

Ne programın kodları arasına ne de vc++6.0 include dosyasına atmam kar etti.Include dosyası içindeki openssl klasorun tümünede(klasor dahil:))aynı işlemi uyguladım

Bu dosyaları nereye koymalıyım?

coddy
01/02/2006, 02:24
Hata mesajıda şu:
........
XX.cpp(14) : fatal error C1083:Cannot open include file:'openssl/rand.h':No such a file or directory
.............
YY.cpp(9) : fatal error C1083:Cannot open include file:'openssl/des.h':No such a file or directory

acehreli
01/02/2006, 05:34
Senin de soyledigin gibi, VC++'a #include ettigin basliklarin nerede olduklarini soylemen gerekiyor. Proje ayarlarinin altinda o dosyalarin nerede olduklarini belirtebildigin bir yer var. Oraya c:/openssl'i ekle... makefile.win'in icinde -I ile belirtiliyor olabilirler...

Basliklar olayin bir parcasi... Yukaridaki adim, derlemeyi memnun edecek... Simdi de baglama sirasinda kutuphanenin bulunabilmesi icin 'library' dosyalarinin nerede bulunacaklarini da bildirmen gerekiyor. Bu da -L secenegi olabilir...

Son olarak, programin openssl kutuphanesiyle baglanmasini istedigini belirtmen gerekiyor. Bunun nasil yapildigini hatirlamiyorum :)

Ali

coddy
01/02/2006, 11:04
XX.cpp hata veren yer burası #include <openssl/rand.h>
YY.cpp da hata veren yer #include <openssl/des.h> burası.Bunları zaten ben vc++ 6.0 ın include klasorune atmıştım.Nerde hata yapıyorum?

coddy
01/02/2006, 11:14
Sorunu hallettim.Daha doğrusu openssl doğru yere doğru şekilde koyabildim.Fakat bu sefede şöyle bir hata alıyorum.Kafayı yedim ben :)
Aynen şu:
Link:Fatal Error LINK1104: cannot open file "C:\DOCUME~1\Alia\Local"

Dipnot:bilgisayar kullanıcı ismi:Alia
C:\Documents and Settings\Alia\Local diye bir klasorde oluşturdum.Yemedi:(

HATA RESMİ ŞU:
http://img93.imageshack.us/img93/5848/parterror7qa.jpg

yesilvadi
01/02/2006, 15:25
merhaba basit bir kütüphane yüklemesinin bu kadar zorlaması çok kötü size daha kolay bir yol önermek istiyorum

http://www.bloodshed.net/devcpp.html adresine gidip devcpp ide'sini indirerek bütün bu paket kütüphane vs sorunlarından kurtulabilirsiniz nasıl mı

mesajınızın başlığı "openssl nerden bulabilirim". bir kere devcppın kendi paket yöneticisi sayesinde bu tür kütüphanelerin *.pak uzantılı dosyaları 10 saniyede otomatik olarak kurulur
-ee peki bu *.pak ları nerden bulacağım diyorsdanız www.devpaks.org sitesinde onlarcası var sıkıştırma, şifreleme, ses, görünüt işleme, opengl, gui vs her türlü kütüphaneden birden fazla bulabilirsiniz aslında devcpp içinde update manager programı sayesinde bu sitenin anasayfasına bağlanmanıza bile gerek yok çünkü update anager sizin sistemşnizde yükle olmayan bileşenleri buluyor ve istediğnizi hemencecik kuruyor mesela siz sırf bu sorunla uğraşırken harcadığınız zamanda ben var olab bütün kütüphaneleri sistemime bu program sayesinde yükleyebilirdim
bu kadar kolay işte

afedersiniz yeni farkettim ben fırsattan yaralanıp devcpp reklamı yapıyormuş gibi oldum ama hayır sadece yardım etmek kolayı göstermek içindi. visual cpp ile uğraşmıyorum hele komut satırı derleyicisi ile asla. dolayısıyla doğrudan sorduğunuz sorunun cevabını bilmiyorum ama "böyle bir yol da var" demek istedim
kolay gelsin

coddy
01/02/2006, 19:28
sadece ilk mesajı okudunuz herhalde.Zaten basit kütüphane problemini ben kendim çözdüm.Çok küçük bir hata yapıyormuşum.VC++ tan memnunum tşkler.Benim sorunum sizin attığınız mesajın bir üstündeki sorundur.:)

atg
01/02/2006, 19:55
Sorunu hallettim.Daha doğrusu openssl doğru yere doğru şekilde koyabildim.Fakat bu sefede şöyle bir hata alıyorum.Kafayı yedim ben :)

dizinlerin yolunu doğru belitmiş olabilirsin ama oradaki doğru .lib dosyalarınıda eklemen gerekir. adları; ssleay32.lib ve libeay32.lib, bunlarıda aynen kopyaladın mı?

//sanırım yazarken biraz geçiktim

Revne
02/02/2006, 10:56
Gerekli bir Kutuphane dosyasini uygun dizine atman yetmiyor. Ayni sekilde onun *.lib dosyasini da derleyiciye belirtmen gerekiyor.. daha sonra koduna gerekli baslık dosyalarını ekleyip kullanabilirssin..

coddy
02/02/2006, 16:52
dizinlerin yolunu doğru belitmiş olabilirsin ama oradaki doğru .lib dosyalarınıda eklemen gerekir. adları; ssleay32.lib ve libeay32.lib, bunlarıda aynen kopyaladın mı?

//sanırım yazarken biraz geçiktim

Doğru haklısınız. Ben lib dosyalarını eklemedim.Şimid openssl klasorunun lib dosyası içinde 3 klasor var.Bunlar: VC,MinGW ve Builder5.Sanırım ben VC olanını alacam.Bu VC nin içinde ssleay32.lib ve libeay32.lib ve Static isimli bir klasor(içinde aynı isimli herhalde statik olduğu için farklı boyutta 2 lib dosyası var) var.

Ben VC klasoru toptan C:\Program Files\Microsoft Visual Studio\VC98\Lib içine attım aynı zamanda VC klasoru içinden çıkan libleride(statik içinde olanlar değil) .....\VC98\Lib klasoru içine attım.Sonuç değişmedi.

Şimdi ben bunları nereye koymalıyım?

atg
02/02/2006, 23:03
Ben önceki projelerimi açtım, bunlara söylediğim dosyaları eklemişim.
direk vc klasörünün içinde duranlar openssl yi dll halinde kullanmak istediğinde projene eklemen gerekenler. vc/static altında duranlar ise bu statik bağlama için, daha türkçesi, programın boyutu büyür ama openssl.dll dosyasını istemez, yani o dosyanın tüm içeriği senin programının içine gömülecek.

Ben ikinci seçenek olduğunu varsayıyorum. Tools->Options bölümüne gir. orada "VC++ Directories" gibi bir bölüm bulacaksın. orayada gir sağda "show directories for" gibi bir ifade ve hemen yanındada bir çoktan seçmeli kutu(combobox kelimesinin türkçesi bu muydu?)var o kutudan library files sekmesine geç aşağıdaki listenin üstündebir klasör işareti var ona tıkla ve listeye yeni bir yol tanımı eklenecek o tanımı değiştir, oraya boyutu büyük olan ssleay32.lib ve libeay32.lib dosyalarının bulunduğu klasörün yolunu yaz muhtemelen "C:\Program Files\Microsoft Visual Studio\VC98\Lib\vc\static" yazman gerecek, bunu ekledikten sonra tekrar dene.

coddy
03/02/2006, 00:47
Malesef aynı sorun devam ediyor.Söylediğiniz yolu headerlar için de uyguladım.Document and Settings te Local diye bir klasor yoktu.Onu da oluşturdum ama kar etmedi. :(