Tam Sürümünü Görmek İçin : Sigara Yassah!
Orbit Surfer
28/01/2006, 19:52
:sus: Ne kadar üzülüyom anlatamam :p
Yasalar bi yana, hadi sağlık da bi yana, içtiğiniz sigara size ne kadar zevk veriyosa bize de o kadar baş ağrısı veriyor.. Bunu unutmayın..
Karizma hiçbişeydir :kuuul:, içinizdeki güzellik herşey! :tabi:
http://www.haberturk.com/news/214111.html
arabada sigara içmek nasıl yasık olur. ilginç ya.
karavanabatu
29/01/2006, 00:05
Hep böyle olur zaten. Bi ara bakkallara marketlere "18 yaşından küçüklere sigara satılmaz" diye bir yapştırma yapıştırıyorlardı. Noldu şimdi? 10 yaşındaki çocuk elinde sigara keyif yapıyor.
Bu kadar uğraşacaklarına sigarayı ve içkiyi hepten yasaklasalar ya? Ülke içine sokulmasına eroin gibi maddelere verdiğin cezayı verirsin olur biter.
Orbit Surfer
29/01/2006, 01:25
içki aynı şey değil :yaaa:. Yemeğin yanında 2 kadeh kırmızı şarap içen adamı da yok yere cezalandırmış olursun. Faydalı olduğu bile söyleniyor şarabın(kanıtlanmış bişi yok tabi). Çevreye zararı da olmuyo o şekilde.
Zerzevat Adam
29/01/2006, 02:03
Ailesine zararı oluyor, kendisine zararı oluyor. :)
Yasaya saygımız var lâkin uyuşturucunun yasak olduğunu ve sigaraya göre alelade satılan ve içilen birşey olmadığını düşünürsek ve yine de önlenemediğini biliyorsak, sigara ne kadar yasaklanabilir?
Haa, araba sürerken yasak olabilir çünkü dikkat dağıtır, çöp kutusu dışında bir yere atmak yasak olabilir ama geri kalanı nasıl uygulanacak?
Asıl sorun bunu uygulayacak kişiler ne yapacak? Hani klasik "ani olarak sigarayı arkaya atış" efekti vardır ya, bunu yapan ve koşarak sigara içen kişiyi yasaklayan bir polisi düşünün. :) Komik olurdu.
içki aynı şey değil :yaaa:
İkisi de keyif verici madde , sağlığa zararlı ve bağımlılık yapıcı değil mi? Hatta sigara kendini kaybetmene yolaçmadığı için içki gibi uyuşturucu özelliği de yok.
Psychaos
29/01/2006, 03:17
Bu kadar uğraşacaklarına sigarayı ve içkiyi hepten yasaklasalar ya? Ülke içine sokulmasına eroin gibi maddelere verdiğin cezayı verirsin olur biter.
Öyle birşey yapabilirler mi? Ne de olsa burdan deli gibi para kazanıyorlar.
Kaldı ki bu son yasada sözde bir yasaymış gibi geliyor. Duvarlarda "burda sigara içilemez. cezası şudur..." yazılan yerlerde bile rahatça sigara içebilen bir ülkenin insanlarıyız biz. devletin başındakiler değişmediği sürece burda adam gibi yasa uygulanamaz. :)
O yüzden bu yasayı pek sallamıyorum.
Orbit Surfer
29/01/2006, 03:26
İkisi de keyif verici madde , sağlığa zararlı ve bağımlılık yapıcı değil mi? Hatta sigara kendini kaybetmene yolaçmadığı için içki gibi uyuşturucu özelliği de yok.
Sayın abicim ben düşük dozda alkolden bahsediyom. Araba kullanmadığın sürece hiç bi sorun olmaz. Zararı varsa sırf kendine. Ya çıkarsınlar sigaranın dumansızını, ya da alın nikotini damardan, ağızdan filan, tek kelime edersem noliim.
Üstelik herşey bi yana insanın kendine zarar vermesi ayrı bi konu, başkalarına zarar vermesi ayrı bi konu. Sigara içmediği halde pasif içicilikten hasta olan biliyom.
Kendini kaybedecek kadar alkol alımını desteklemiyom tabi. Özellikle umuma açık yerlerde. Aynı şekilde alkolik babaların aile huzurunu kaçırması da ayrı bi sorun.
Sigaranın rahatca(yani başkalarını rahatsız etmeden) içilebileceği yerler çok az bildiğiniz gibi şehirde. Her yer duvar. Kırsal kesimde adam dağda bayırda içiyor. No problem. :kuuul:
sigaranın zararını içenlerin içmeyenlerden daha iyi bildiği kesindir ki başkalarının bu içenlere sigarayı bıraktırması ayrı bir konudur.
kaldıki Türkiye'deki çoğu insanın izlediği bir yol vardır yasalar karşısında."yasalar çiğnenmek içindir".
hem şöyle bir şey var "Sigara en iyi birderbire bırakılıyor
İNGİLTERE’de yapılan bir araştırma, sigarayı birden bire bırakma girişiminin, planlayarak bırakma girişimlerinden daha çok etkili olduğunu gösterdi." haberde böyle yazıyor.
ya daha farklı bir yol göster bırakmak için, yada bırak millet keyfine baksın:)
(http://forum.ceviz.net/)
Ali Sarı
29/01/2006, 10:38
Bence sigara içenler idam edilsin.
Alkol de tavsiye edilsin, kansere iyi geliyor ayaklarına yatılsın, ucuzlasın, süte katılarak çocuklara verilsin.
Ama sigara içenler muhakkak idam edilsin!
sıgarada kuş gribi var desen yine içeriz tahminim... :)
bu cezalar ile ilgili bişey sormak istiyorum.. tamam belli bir cezası var ve kocaman kocaman sağa sola yazıyorlar.. peki bu cezayı kim kesecek..? nasıl kesecek..? makbuz mu verecek..? nolacak..? bilen biri açıklasın..!
ayrıca bence de sigara ile alkol'ü karıştırmayalım.. ikisi gerçekten birbirinden farklı şeyler..
sigara içmeyen biri olarak, içenlerin bizi düşünmesini istiyorum.. ayrıca ne kadar pis koktuğunuzun hala farkında değil misiniz..? :iih:
asinanyavuz
29/01/2006, 20:00
devletin başındakiler değişmediği sürece burda adam gibi yasa uygulanamaz. :)
Kaç hükümet geçti acaba şu TC tarihinden... Bir çok farklı kişi geldi. "devletin başındakiler" değişti. Sigara konusunda değişen olmadı. Çünkü devletin başındakiler yasayı yürürlüğe koyar. Görevini yapar. Ama (atıyorum) istanbul defterdarlığında sigara içene defterdarlık müdahale etmezse suç onundur. Sigara içilmez denilen yerde sigara içen var ve biz uyarmıyorsak rahatsızlığımızı dillendirmiyorsak hatta çıngar çıkarmıyorsak suç BİZİM.
Herşeyi direk başa bağlamanın doğru olduğuna inanmıyorum...
Ali Sarı
29/01/2006, 22:36
sigara içmeyen biri olarak, içenlerin bizi düşünmesini istiyorum.. ayrıca ne kadar pis koktuğunuzun hala farkında değil misiniz..? :iih:
Ben şahsen farkındayım ne kadar pis koktuğumun.
Da merak ettim, sizi niye düşünecekmişiz? Bize ne sizden yani?
Meteryus
30/01/2006, 03:01
Sigara içen biri olarak sigara ile ilgili yasakların ve cezaların tamamını kınıyorum, biz sigara içenler sigara içmekle kendimizi zaten en ağır şekilde cezalandırmış durumdayız, size ne oluyor bırakın kendi kendimize ölelim :D:)
Tum kapalı alanlarda yasaklansın.. Itıraz etmem..
Tum kapalı alanlarda yasaklansın.. Itıraz etmem..
araba'da kapalı alan olmazki ama. arabada bile yasakmış.
ayrıca cezayı büyük ihtimalle zabıta keser.
Sorun da sanırım sadece kendi kendinizi ölmemenizde. Etraftaki insanlarıda rahatsız ediyorlar.
Ama araba mevzusu gerçekten saçmalık. Kendi araban içersin içmezsin senin bileceğin iş. He diyorlarki dikkati dağıtıyormuş. O zaman teypde dağıtır. Arabana koyduğun bir süs vs. de dağıtır. Dağıtır anam dağıtır. Herşeyi yasaklayın o zmn.
araba'da kapalı alan olmazki ama. arabada bile yasakmış
Bu sanırım sadece tıcarı araclar ıcın gecerlı olabılır.. Taksı yada servıs aracı gıbı..
her fırsatta alkole saldıranları komik buluyorum. alkol içenin çevresindekilere zararı sigaradan çok daha farklı. alkol içenin kendini kaybedip çevresindekilere zarar vermesiyle, kız arkadaşı tarafından terk edilen birinin cinnet geçirip çevresindekilere zarar vermesi arasındaki 7 farkı bana gösterebilir misiniz? o zaman sevgililerin ayrılmalarını, evlilerin boşanmalarını, işten kovulmaları; kısacası insana kendini kaybettirebilecek her şeyi yasaklayalım. ha sizinkisi dinen yasak olduğu için yasaklansın isteğiyse bunu belirtin de anlayalım. sigara istisnasız her fırsatta içene ve çevresindekilere zarar verir. ben sigara içtiğim halde bu yasağı destekliyorum.
Kapalı alanda çevresine zarar verdiği için
Açık alanda da çocukları özendirdiği için
her alanda yasaklanmasının arkasındayım
Kısaca bu yasağı ve Fenerbahçe'yi sonuna kadar destekliyorum :)
Predator
03/02/2006, 10:39
Alkol ve sigara benim siniri ve stresimi azaltıyor,
Şahsen sakin yapıda bir insan olmama rağmen sigarasız kalırsam çok agresifleşe biliyorum. Aynı odada sigarsız geçireceğim 2-3 gün içerisinde bana sigara vermeyen başka birini çok rahat öldürebileceğime inanıyorum :melek:
Burda yine işin magazin yönüne kaçılmış, o yapılırsa, bu yapılırsa, o komisyondan geçerse bu bilmemneden geçerse...
Ayrıca çok komik arabama birini bindiriyorum, sigara içiyorum, polis çeviriyor adama soruyor kullanıyormusunuz ? Kullanmıyorsanız yanınızdaki beye ceza yazacağız? Böeahhh!!!
Ayrıca haberi dikkatli okuyalım, normal vatandaşları geren bişi yok, zaten uygulanan şeyler kılıfa uyduruluyor.
Tütün güzeldir. Sevelim koruyalım.
onursalkin
05/02/2006, 07:54
ya babam benle konuşmayacagını söylüyor bir daha eve gittiğimde sigaraya devam ettiğimi görürse ama olmuyor be kardeşim.....
aslında olurda ne bileyim işteeeeeeeeeeee...
hani 84 şarkısında diyor ya "ben sana mecburum" işte öyle birşey....
(bu arada babamda günde 2 paket samsun içiyor benden beter :))
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.