PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Freehandde tiff kaydetme sorunu

furkeyn
25/01/2006, 16:35
arkadaşlar matbaaya freehand ile yaptığım dergi ilanını yollamam gerekiyor.tiff formatında istediler 19,5 x27 cm sayfa boyutu fakat benim 18,5 x 26 cm yani her köşeden 0,5 cm boşluk bırakmam istendi.kesim payı için.tiff olarak kaydediyorum ancak ilan sayfanın sol tarafına yapışık şekilde görünüyor.sağ tarafta 1 cm lik boşluk oluyor.sayfa ortalanmıyor açıkçası.acil yardım edin dostlar.kafam karıştı.export olaylarında tiffin bütün olasılıklarını denemişimdir sanırım lütfen yardım :aglama: :aglama: :aglama:

furkeyn
26/01/2006, 10:21
kimse cevap yazmamış o kadar kişinin bakmasına rahmen ilginç :(

ptah
26/01/2006, 12:03
Bilginin zekatı öğretmektir.
gönül verdiğin mesleği yapmak içinse o işe saygı göstermek ve olmazsa olmazlarını öğrenmek en azından çaba göstermek lazımdır.
not: amacım polemik yaratmak değildir ne demek istediğimi bu işten hayatını kazanan arkadaşlarım gayet iyi anlayacağını biliyorum.

furkeyn
27/01/2006, 09:25
benim bildiğim forumlar paylaşım yeridir ve bilmeyenler eksiklerini gidermek için kullanırlar.herkesin eksiği olmasa o zaman forumlar ne içindir? çok komiksin...

ptah
27/01/2006, 11:01
forumlar dergilere profesyönel iş hazırlamak için gerekli platform değildir.

furkeyn
27/01/2006, 11:10
Evet Tabii Ki öyle Ama Illa Ki Heer Insanin Mutlaka Bir Eksiği Olabilir.yardim Etmek Kötümü

realmusti
02/02/2006, 13:56
Öncelikle furkeyn arkadasima şunu söylemek istiyorum.Her sorduğun soruya acil bir cevap alacağını burada sana kimse garanti edemez.Çünki herkez bir iş güç sahibi ve her an herşeye yetişilecek diye de bir kural yok.Ve cevap verilmediğinde bence bu şekilde tavırlara girme.Hem kendini üzersin hemde buradaki insanlar.Lütfen senden rica ediyorum.Ben soruna yardımcı olmaya calışıcam.

Şimdi şunu bilmelisinki her zaman için çalışacağın işi net ebatlarına göre calışma.Her işinde taşırma payların olsun.Bu ne kadar olsun dersen 210x297 ebadında bir iş çalışıyosan her köşeye 0.5 cm (5 mm) vermen yeterli.Bu en azı.İşin garanti olur bu makas payı için.
Yaptığın işi Freehand de net alanın ne ise bir çerceve acarak bu net ebadının içine gömersin.Taşırma payların gozukmez kroslarını koyar daha sonra taşırmalarını verir ve bu iş matbaya yollayabilirsin.
Unutmaman gerekenler; Resimlerin RGB olmayacak ve kullandığın resimler 300 dpi olmalı, işin üstünde Convertli font bırakma.İstersen bir de Convertsiz dosya yolla ama fontlarını da yollamayı unutma.Ekstra renk calıştınsa bunu belirt.İşi Cd ye yada başka bir medyaya kaydettiğinde işini garantiye almak istersen başka bir bilgisayarda da acıp oradan da kontrol et.etki font yada resim soracakmı.Benim aklıma gelenler bunlar.
Bir problem olursa buraya tekrar yaz.Ama lütfen birbirimizi üzmeden kırmadan.
İyi günler