PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : zamanlanmış görevler.

Jehovah
24/01/2006, 21:07
arkadaşlar asp ile bir projem var fakat bazı yerlerde birinin kodu çalıştırmaması lazım. yani süre geldiğinde otomatik yapması gerekli. buda sanırım php ve asp.net ile oluyor.

ihtiyacım olan sadece bu. geri kalan herşey asp de yapılıyor.
buna göre. bir kod için yardımcı olurmusunuz?
tersane sütununda
yapimID, adet, baslamatarihi, yapimsuresi,AracID,AracAdi,uyeID var.
başlama tarihinden itibaren geçen her yapimsuresi için araclar table ındaki o üyeye +1 ekleme yapmam gerekli.
nasıl bir kod işimi görür?
asp bölümünde anov arkadaşımız yardımcı olmaya çalıştı fakat sonuçta bu kodu birisi çalıştırıyor. ama süre bitiminde çalışması gerekli.
şimdiden teşekkür ederim.

jure
24/01/2006, 21:11
cron ile yapabilirsin.

http://webcron.org/inscription.php bu adresten üyelik alıp istediğin zaman www.siteadresin.com/ekle.php gibi bi dosyayı calıstırabilirsin.

turker
24/01/2006, 21:19
arkadaşlar asp ile bir projem var ...

Hangi bölüme konu açtığının farkında mısın?

yesilvadi
24/01/2006, 21:53
Hangi bölüme konu açtığının farkında mısın?
yok arkadaş zaten
buda sanırım php ve asp.net ile oluyor.

demiş yani php ile olduğunu düşündüğü ve nasıl olduğunu merak ettiği için yazmış.
her neyse
yalnız arkadaşım bunun kullandığın dil ile bir ilgisi yok o dediğin şekilde istediğin bir zamanda sunucuda program çalıştırabilmek için sunucunda bir programın gerçekten zamanlanmış işi çalıştırması gerekiyor. bu program linux makinelerde (ve tabii ki php kullandığında) cron olabilir ama senin işin asp ise ve sunucun windows olacağına göre(%99) windows için zamanlanmış görevler tarzı bir program olmalı. onu da sunucu destekliyorsa kullanabilirsin. yani iş asp de php de değil sunucuda bitiyor

Jehovah
25/01/2006, 21:04
arkadaşım kusura bakmada ben önce yazıyı sonuna kadar okumanı tavsiye ederdim. çünkü asp ile yapılamadığı için ve php- asp.net le yapıldığı için yine azda olsa anladığım dil olan php yi tercih ettim.
yesilvadi cok tesekkur ederim.. hemen inceleyeyim. birde bilginiz varsa eger. php ve asp kodların karşılıklarının verildigi bir site vardı onun adresini bilen varsa çok sevinirim.

Jehovah
25/01/2006, 21:06
bu tarz bildiğin bi program varmı peki yesilvadi?

Yns
25/01/2006, 21:29
Konuyu , zamanlanmış gorevlerin windows'ta nasıl kullanılacağı ile ilgili olduğu için windows bölümüne taşıdım.PHP ile herhangi bir alakası yok.