Tam Sürümünü Görmek İçin : Msn Engelleme
Merhaba arkadaşlar windows xp de msn messenger açılmasını nasıl engellerim.
karavanabatu
23/01/2006, 13:00
Msn messenger da araçlar menüsü var yukarıda. Ordan seçeneklere gir. Sol tarafta Genel bölümü var oraya basınca ayarlar geliyor zaten. Ordan ayar yapabilirsiniz.
Msn hiç çalışmasın istiyorsan kullandığı portları kapatırsın ama
ozaman da webmessenger'la girebilirler
karflake
23/01/2006, 13:55
... ama ozaman da webmessenger'la girebilirler ... Hosts dosyasına eklenti yapılarak webmessenger'da engellenebilir sanırım.
çalıştır a msconfig yaz açılan menüden üstten başlangıç a bakarsan bilgisayar açıldığında açılan programları görürsün. oradan msn in işaretini iptal edip uygularsan açılmaz.. :)
karavanabatu
23/01/2006, 16:08
mnrknc o sadece başlangıçta çalışmasını engeller. Tamamen engellemek için Windows SP2 de güvenlik duvarı ayarlarından msn messenger ı engellersin ya da elindeki Firewall yazılımı ile engellersin.
NOT: Soru açıklayıcı değil. Gölge, soruyu biraz açarsan daha iyi yardımcı olabiliriz...
Merhaba arkadaşlar windows xp de msn messenger açılmasını nasıl engellerim.
açılmasını engellemeyi sormuş arakadaş bende; işletim sistemi açıldığı zaman açılmaması için gerekli olanı söyledim.. :)
Bir müşterim ofisinde kullanılan makinalarda msn açılmamasını istiyor. tabi msn kaldırılıp tekrar yüklendigindede geçerli bir çözüm olması gerek..
bildiğim kadarıyla ..
login server : messenger.hotmail.com
port : 1863
engellendiğinde istediğin kadar msn kur..
ama msn hizmetine başka bir porttan bağlanıyor mu bilmiyorum..
https://www.meebo.com nasıl engellenecek peki.Websense ya da bir başka engel durduramadı:D
port taşımalar proxyler vs vs bir şekilde erişim hep sağlanır. sistem yönetici güncel yöntemlerin hepsini kapatmalı daha sonra sistemleri gözlemelidir. Zira iş yerinde net i özel amaçlar için kullanmak doğru olmayacağından her erişimi izlerim proxy sunucumdan paşa paşa msn i ogame i ne varsa engellerim sonra :D...
hicliginlaneti
03/02/2006, 21:57
Bu bazı programları bazı kullanıcılara yasaklama ve yeni program kurulumunu engelleme olayı Win'98 de de var mı acaba? Varsa bunu nasıl yapacağız? Win-98'in yeniden kurulması mı gerekiyor yoksa kurulu sistemde bu yapılabilir mi?
Musterinizin ofisinde dediginize gore oyle tahmin ediyorum ki soz konusu pc ler ag uzerinden nete cikiyor ve oyle ise domain kontroller da policy ler kullanilarak yasaklanabilir.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.