Tam Sürümünü Görmek İçin : Radyo yayını yapar gibi internet hizmeti sunmak...
Radyodan dinlediğimiz şarkıyı internet üzerinden dinlemeye kalktığımız zaman çok daha yavaş ve kesik kesik geliyor, buda radyonun çok daha hızlı ilettiği anlamına geliyor(yani sanırım)
Peki radyo istasyonları gibi internet istasyonları kurulup aynı hızla ve aynı kalitede kablosuz internet sunmak mümkün olamaz mı?
(Radyoların nasıl çalıştığını bilmediğim için saçma bir soru olabilir ama ben radyodan yayınlanan şarkınında bir veri olduğunu düşünüyorum)
karavanabatu
22/01/2006, 15:41
Radyo hava katmanlarından iyonosferden bize geliyor sanırım. Dalgalar önce oraya gidiyor ve bize ulaşıyor. Bu sırada kayıp yok denecek kadar az oluyor. Fakat internet farklı bildiğin gibi. İnternette veri olarak gidiyor ama bence fm dalgaları ses olarak gidiyor. Bizim alıcılarımızda oradaki sesi seçerek alıyor.
IcenGuard
22/01/2006, 16:47
http://www.antrak.org.tr
radyo paket internet diye aratırsan daha fazla bilgi bulabilirsin.
Radyodan dinlediğimiz şarkıyı internet üzerinden dinlemeye kalktığımız zaman çok daha yavaş ve kesik kesik geliyor, buda radyonun çok daha hızlı ilettiği anlamına geliyor(yani sanırım)
Radyo tek bir yayın yapıyor ve herkes aynı yayından besleniyor. 1 veya 1000 kişinin yayını dinlemesi birşeyi değiştirmiyor.
Internet'ten yayında ise herkese ayrı ayrı verileri gönderiyorsun.
Ben de bugün benzer irşey düşünmüştüm kendi kendime. Baz istasyonları aynı zamanda wireless yayını yapamazlar mı demiştim. Belki de yakında internet oparatörleri çıkar piyasaya.
karavanabatu
22/01/2006, 20:24
Wimax teknolojisi ile sigmanın dediği olacak. Daha önce sınırlı sayıda cafelerde, üniversitelerde bulunan wi-fi nin gelişmişi. Artık radyo gibi istediğimiz yerden rahatça wireless internete girebileceğiz...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.